Ρε ασε τα φρυδια μου που ειναι σμιχτα-σμιχτα ;D και φορα ζωνη στο αυτοκινητο (η κρανος στη μηχανη η στο εργοταξιο η στολη μολυβδου στο ακτινολογικο εργαστηριο η γυαλια στην οξυγονοκοληση, γαντια στο σκουπιδιαρικο, μασκα στους ψεκασμους κλπ...). Ειναι πολυ πασε το ζειν ασκοπως επικινδυνως. Και στοιχιζει αναιτιως πολυ (και σε σενα και στους αλλους) σε ζωες, πονο, χρονο, χρημα, πορους, λεφτα, περιθαλψη.allobarr είπε:evri με απογοήτευσες..μήπως μαράθηκαν τα "κοτσονάτα" σου φρύδια?![]()
ε, ούτε και εσύ διάβασες τί έιπα..evris είπε:Ρε ασε τα φρυδια μου που ειναι σμιχτα-σμιχτα και φορα ζωνη στο αυτοκινητο (η κρανος στη μηχανη η στο εργοταξιο η στολη μολυβδου στο ακτινολογικο εργαστηριο η γυαλια στην οξυγονοκοληση, γαντια στο σκουπιδιαρικο, μασκα στους ψεκασμους κλπ...). Ειναι πολυ πασε το ζειν ασκοπως επικινδυνως. Και στοιχιζει αναιτιως πολυ (και σε σενα και στους αλλους) σε ζωες, πονο, χρονο, χρημα, πορους, λεφτα, περιθαλψη.
Ισως ομως εγω να μην ειπα τι διαβασα και οχι ακριβως αυτο που διαβαζες οτι ειπα.allobarr είπε:ε, ούτε και εσύ διάβασες τί έιπα..
βρήκες τον καλό σου εαυτό βλέπω..evris είπε:Ισως ομως εγω να μην ειπα τι διαβασα και οχι ακριβως αυτο που διαβαζες οτι ειπα.ΑΠΟΧΟΡΩ ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΖΩΝΗ 3 ΣΗΜΕΙΩΝ.
+1spy είπε:allobarr, πραγματικά προσπαθώ να καταλάβω τι θέλεις να πεις εδώ και 4 σελίδες, αλλά δεν τα καταφέρνω.
αν συνδυάσουμε αυτό το μέτρο με το μέτρο του να ρίχνουμε τα "ανάπηρα" βρέφη σε κάποιον καιάδα, θα κερδίσουμε κατιτίς σαν έλληνες φορολογούμενοι πιστεύω..mscmkr είπε:Όποιος θέλει να μη φοράει τη ζώνη του, να το κάνει μόνο αν μπορεί να εγγυηθεί ότι, σε περίπτωση σοβαρού δυστυχήματος, θα πεθάνει επί τόπου.
Αλλιώς, να την φοράει.
Γιατί αν μείνει παράλυτος ή χρειαστεί καμιά μεταμόσχευση ήπατος ή χολής ή εγκεφάλου, λόγω του ότι δεν φορούσε τη ζώνη, τα λεφτά που θα χρειαστούν για να πάρει την αναπηρική σύνταξή του, για να αγοράζει τα παμπερς του, ή για να πάει στην Αγγλία και να μείνει κανά εξάμηνο στο νοσοκομείο, θα τα πληρώσω εγώ από την τσέπη μου, ως φορολογούμενος πολίτης.
Οπότε οι μαγκιές και τα δικαιώματα περί ελεύθερης επιλογής, εκεί που δεν επιβαρύνουν τους άλλους.
Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο δεν καταλαβαίνω. Επειδή οι πολιτικοί τα τρώνε, πρέπει να πληρώνω ΚΑΙ τον κάθε μαλάκα;;;allobarr είπε:αν συνδυάσουμε αυτό το μέτρο με το μέτρο του να ρίχνουμε τα "ανάπηρα" βρέφη σε κάποιον καιάδα, θα κερδίσουμε κατιτίς σαν έλληνες φορολογούμενοι πιστεύω..
πάντως έχεις δίκιο..τόσα λεφτά δίνουμε για να βγάζουν οι πολιτικοί γούστα, να τα χώνουμε για να γιατρεύονται ανεγκέφαλοι χωρίς ζώνη, παραπάει..
Καμια αντίρρηση when shit happens. Καμιά αντίρρηση για την κοινωνία που πρέπει να σταθεί αρωγός σε κάθε ασθενή. Σίγουρα shit happens. TO EVERYONE.spy είπε:Shit happens, ουδείς αλάνθαστος, ας κρατήσουμε και καμία πισινή.
Ειπώθηκαν ΟΛΑ!!! ΤΑ ΠΑΝΤΑ!Nikolas είπε:Κάτσε να το δούμε κάπως αλλιώς.
Αλ(μ)ο(δο)μπαρ (για κάποιο λόγο μου έρχεσε έτσι στο μυαλό): Έχεις κάποια ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ στοιχεία, ή έστω καποια στοιχεία που η κοινή λογική μπορεί να τα δεχτεί (για να μη σου ζητάω και στοιχεία απο το ΤΟΑ), που να λένε ότι η ζώνη ΔΕ σώζει ζωές; Γιατί εγώ δε το βλέπω.
Τώρα το ότι κάποιος σου επιβάλει να φοράς ζώνη αυτό δε χρειάζεται να το καταλάβεις παραπάνω απο το ότι ο δρόμος πάει προς τη μία ή τη άλλη, ή το ότι το φανάρι ανάβει με μια ορισμένη συχνότητα, ή, ή, ή. Μερικά πράγματα υπάρχουν για κάποιο λόγο. Αν εσύ δεν τα καταλαβαίνεις (ο κάθε "εσύ") δε σημαίνει οτι κάνεις ότι γουστάρεις. Μπορείς να ρωτήσεις, να μάθεις, να πας στο συμβούλιο επικρατείας αμα λάχει για να το πολεμήσεις, να ψηφίσες κατα κάποιου νόμου ή του κόμματος που ανέβασε το νόμο κλπ.
Οι νόμοι δεν είναι πάντα δίκαιοι. Είναι εκεί για αποφυγή παρεξηγήσεων: "Κύριε, εδώ περάσατε με κόκκινο και χτυπήσατε ένα άλλο αυτοκίνητο. Μα ξε μα, πονάτε, δεν το είδατε, δε φαίνεται, κλπ, δε μετράνε, λυπάμαι (βασικά ψιλο μετράνε ως ελαφρυντικά, αλλά γενικά μιλάμε εδώ).
Τι ακριβώς συζητάς;
α. Την υποκρισία του κράτους να θέλει το καλό σου; Γιατί νομίζω ότι κάτι τέτοιο υπάρχει σε κάθε οργανωμένη κοινωνία, και στη δική μας.
β. Ότι κάποιος επεμβαίνει στην προσωπική σου ελευθερία;
β1. Αν είναι να σε προστατέψει το κάνει, ναι.
β2. Αν η ελευθερία σου σημαίνει κακό για άλλους προστατεύει τους άλλους, όχι εσένα.
β3. Σιγα την ελευθερία να μη φοράς ζώνη, και σιγά το θέμα. Μία φορά θα συμβεί το ατύχημα, μία φορά θα χτυπήσει κανείς. Γενικά δεν είναι το έγκλημα που σε πάει μέσα ισόβια
γ. Ότι πιστεύεις ότι είναι λάθος να φοράει κανείς ζώνη;
Δε μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο, ομολογώ...
ελα ρε! απιστευτες καταστασεις! παλιοτερα ηταν καπως διαφορετικη η κατασταση (ευχοσουν να μην τα παιρνουν οι εξεταστες για να μη σε κοψουν, λιγοι υποψηφιοι πληρωνανε). Πια, εχει αρχισει να φαινεται για τα καλα ο τροπος που παιρνουν (αγοραζουν) το διπλωμα. Ενα παραδειγματα: παλαιοτερα οι οδηγοι ταξι ήταν οι χειροτεροι ενω τωρα οι καλυτεροι! Ενα αλλο: ποσοι περνάν τα στοπ ή δε ξερουν ποιος εχει προτεραιοτητα πού ...Jasemeister είπε:Όταν έδινα για το δίπλωμα, ήταν άλλα 10 άτομα στο γκρουπ για την εξέταση οδήγησης μετά τα σήματα. Μόλις έμαθαν ότι ο ενας απ'τους δυο εξεταστές ήταν κάποιος που δεν τα έπαιρνε, μείναμε μόνο 2...
Σε κάλυψα;
ρε συ νικόλα, είδες δηλαδή πουθενά να υποστηρίζω ότι η ζώνη δεν σώζει ζωές? να με τρελλάνεις θέλεις? αφού θες να είσαι και να δείχνεις σοβαρός, τεκμηριωμένος και κατασταλλαγμένος, διάβασε φίλε μου τί γράφουν οι άλλοι πριν τους βάλεις λόγια στο στόμα..αν διάβαζες προσεκτικότερα, θα έβλεπες ότι ανάφερα απλά μια περίπτωση φίλου μου που σκοτώθηκε σε πλαγιομετωπική μέσα στην πόλη, τον οποίο η ζώνη συγκράτησε και η πόρτα τον "διέλυσε.." μπαίνοντας μέσα..λεγόμενα της τροχαίας είναι αυτά..Nikolas είπε:Έχεις κάποια ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ στοιχεία, ή έστω καποια στοιχεία που η κοινή λογική μπορεί να τα δεχτεί (για να μη σου ζητάω και στοιχεία απο το ΤΟΑ), που να λένε ότι η ζώνη ΔΕ σώζει ζωές; Γιατί εγώ δε το βλέπω.
Τώρα το ότι κάποιος σου επιβάλει να φοράς ζώνη αυτό δε χρειάζεται να το καταλάβεις παραπάνω..
Τι ακριβώς συζητάς;
α. Την υποκρισία του κράτους να θέλει το καλό σου; Γιατί νομίζω ότι κάτι τέτοιο υπάρχει σε κάθε οργανωμένη κοινωνία, και στη δική μας.
β. Ότι κάποιος επεμβαίνει στην προσωπική σου ελευθερία;
β1. Αν είναι να σε προστατέψει το κάνει, ναι.
β2. Αν η ελευθερία σου σημαίνει κακό για άλλους προστατεύει τους άλλους, όχι εσένα.
β3. Σιγα την ελευθερία να μη φοράς ζώνη, και σιγά το θέμα. Μία φορά θα συμβεί το ατύχημα, μία φορά θα χτυπήσει κανείς. Γενικά δεν είναι το έγκλημα που σε πάει μέσα ισόβια
γ. Ότι πιστεύεις ότι είναι λάθος να φοράει κανείς ζώνη;
Δε μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο, ομολογώ...