John Norum's Gear

Με ευχαρίστηση είδα ότι ο Norum χαίρει της εκτιμήσεως μας. Είναι ένας από τους αγαπημένους κιθαρίστες μου- και θεωρώ ότι είναι πολύ «παρεξηγημένος». Προς τους funs- και ιδιαίτερα εσύ ξάδερφε (Freerock), που έχουμε τα ίδια γούστα   ;)- προτείνω up from the ashes του Don Dokken, όπου ο Norum (κατά την άποψη μου) έχει παίξει απίστευτα.  

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Terry RoscoeBeck5 είπε:
Με ευχαρίστηση είδα ότι ο Norum χαίρει της εκτιμήσεως μας. Είναι ένας από τους αγαπημένους κιθαρίστες μου- και θεωρώ ότι είναι πολύ «παρεξηγημένος». Προς τους funs- και ιδιαίτερα εσύ ξάδερφε, που έχουμε τα ίδια γούστα   ;)- προτείνω up from the ashes του Don Dokken, όπου ο Norum (κατά την άποψη μου) έχει παίξει απίστευτα. 
+1000

Σ αυτο οντως παιζει απιστευτα σ ορισμενα κομματια.Και τι ωραια φωνη ο Dokken(ειμαι

AORας και αμερικανιαρης-γιατι να το κρυψομεν).

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Με ευχαρίστηση είδα ότι ο Norum χαίρει της εκτιμήσεως μας. Είναι ένας από τους αγαπημένους κιθαρίστες μου- και θεωρώ ότι είναι πολύ «παρεξηγημένος». Προς τους funs- και ιδιαίτερα εσύ ξάδερφε (Freerock), που έχουμε τα ίδια γούστα   ;)- προτείνω up from the ashes του Don Dokken, όπου ο Norum (κατά την άποψη μου) έχει παίξει απίστευτα.  
....και αν ακούσεις πως παίζει στην τότε Αμερικάνικη περιοδεία τα τραγούδια του Lynch  ....

Την έσβυσα την κασσέτα γμτ  :(

Lord_Goumis είπε:
 (και εγώ στρατοκαστεράκιας είμαι φίλε freerock, αλλά όπως πολυ καλά ξέρεις και ο ίδιος ο συνδυασμός gibby-jcm είναι κλασσικός και σε τέτοια κομμάτια ΣΚΟΤΩΝΕΙ...)

Κάπου διάβασα σε παλιό ποστ σου ότι, όντας ''νυμφευμένος'' με στράτ, την έχεις μόνο για καμμιά ''απιστία'' την LP....Αναπληρωματική δηλαδή...έλεος... ;D
Οντως σκοτωνει...Δεν ειναι τυχαιο οτι ειναι το οροσημο του χαρντ ροκ ηχου.

Ναι,προτιμησα στρατοκαστερ γιατι ειναι καλυτερη συζυγος.

Κανει ολες τις δουλειες,

ειναι ανεξοδη-δε ζηταει πολλα,κι αμα θες μεταχειρισμενη(αλλαξαν οι εποχες ;D)βρισκεις μια για ενα κομματι ψωμι..

Τελος...ειναι πιο ευκολη οσο κατω κι αν πηγαινεις με τα δαχτυλα.. :P

H Gibson ειναι πιο ομορφη οπως ολες οι ερωμενες,και μιλαει και προστυχα :P αλλα την βλεπω αραια σε τιποτα αλητικα στεκια αμαρτωλων,για να μη τη βαρεθω... 8)

Προς τους funs- και ιδιαίτερα εσύ ξάδερφε (Freerock), που έχουμε τα ίδια γούστα  ;)- προτείνω up from the ashes του Don Dokken, όπου ο Norum (κατά την άποψη μου) έχει παίξει απίστευτα. 
Ναι,μαλλον συμπιπτουν τα γουστα μας γιατι ακουμε τα παντα με ανοιχτο μυαλο.. ;)

Θα τσεκαρω το προτεινομενον Τerry!

freerock1974 είπε:
Τελος...ειναι πιο ευκολη οσο κατω κι αν πηγαινεις με τα δαχτυλα.. :P
Μήπως να δοκίμαζες και καμιά SG (για Gibson μιλάω)??

Πιο "αλητεία", πολύ ευέλικτη ηχητικά, μεγαλύτερο "σκάσιμο" από Les Paul αλλά με πιο πολύ "όγκο" στα μεσαία από Strat, και..... με τα δάχτυλα πας πολύ κάτω (πιο κάτω δεν γίνεται, θα "βρεις" στον μαγνήτη) ;D ;D πιο εύκολα και από Strat και από Les Paul!!

Βγάλε την The Paul (αν θυμάμαι καλά γιατί έχω "φυράνει" λόγω ηλικίας) και σκίστην ρε φίλε!

Της αξίζει μια καλύτερη συμπεριφορά από απλής ερωμένης. ;)

Και σένα σου αξίζει κάτι παραπάνω από μια απλή σύζυγο που (κλασσικά) τα κάνει όλα. :P

Παντως δεν τον ειχα συνδυασει ποτε με Μουρ.
Για του λόγου το αληθές, το ξεθάβω και ....

..... η εισαγωγή και μόνο, από αυτό, είναι ....

καραμπινα Moore.

Πολύ μ' αρέσει ο τύπος και επίσης μ' αρέσει το παρακάτω κομμάτι.

http://www.youtube.com/watch?v=BNlu3ZEvkYA

Τώρα που ήμουν Σουηδία, πήρα και τον προσωπικό του δίσκο που δυστυχώς είναι μλκ.

norum.jpg

Nestoras είπε:
Τώρα που ήμουν Σουηδία, πήρα και τον προσωπικό του δίσκο που δυστυχώς είναι μλκ.
Ένας μπουθαρίστας που το όνομά του είναι Muron δεν θα μπορούσε παρά να βγάζει μλκς για φρικιά θαυμαστές σα το ξάρφο και τον Τέρυ Μπέρυ ;D ;D ;D

Μιας και έγινε το revive του thread,θα δηλώσω μεγάλος fan του Norum,έχει ασκήσει τεράστια επιρροή στο παίξιμο και στην αισθητική μου! :)

Επίσης να προσθέσω ότι ο Norum έπαιζε όντως με Strats τη δεκαετία του '80!

Να πω κατι για το gear του norum...

Οι 800αρηδες που εχει δεν ειναι οι 2204 αλλα οι 2205(τουτεστιν clipping diode=μπουσταρισμενος 2204).

Επισης ειναι αγορασμενοι απο τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ michael Schenker και ΗΔΗ μονταριμενοι απο ενα γερμανο ενισχυτο-γκουρου...

Η μοντα ποιυ εχει κανει ο νορουμ ειναι οι ΚΤ88 αλλα ΟΛΟΙ οι ενισχυτες του Schenker ηταν καρα-μονταρισμενοι...

ωχ τωρα το δα.Μπορεις να αλλαξεις ειδος τελικων λυχνιων σε ενισχυτη??  ???

Adamo είπε:
ωχ τωρα το δα.Μπορεις να αλλαξεις ειδος τελικων λυχνιων σε ενισχυτη??  ???
Μπορεις αλλα με μοντα...σε ΟΛΕΣ τις περιπτωσεις χρειαζεσαι biasing...

Απο 6l6--->KT66 δε χρειαζεται μοντα...

Aπο el34...>6ca7 δε χρειαζεται μοντα...

Απο 6l6---->5881 δε χρειαζεται μοντα...

Σε ολες τις αλλες περιπτωσεις χρειαζεται...

blackie είπε:
Μπορεις αλλα με μοντα...σε ΟΛΕΣ τις περιπτωσεις χρειαζεσαι biasing...

Απο 6l6--->KT66 δε χρειαζεται μοντα...

Aπο el34...>6ca7 δε χρειαζεται μοντα...

Απο 6l6---->5881 δε χρειαζεται μοντα...

Σε ολες τις αλλες περιπτωσεις χρειαζεται...
(χαζη ερωτηση heads up)Και πως επηρεαζει να αλλαξεις απο EL 84 σε KT66?Υπαρχει καποιο ηχητικο δειγμα στο πως δρα αυτη η αλλαγη?

Adamo είπε:
(χαζη ερωτηση heads up)Και πως επηρεαζει να αλλαξεις απο EL 84 σε KT66?Υπαρχει καποιο ηχητικο δειγμα στο πως δρα αυτη η αλλαγη?
Noμιζω οτι η αλλαγη αυτη δε γινεται...

Πρεπει να γινει μεγαλη μοντα...

Ν'αλλαχτουν μεχρι και οι υποδοχες των τελικων λαμπων...

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις
12
Εμφανίσεις
596
Απαντήσεις
2
Εμφανίσεις
1K

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα