Jbl lsr305 vs krk rokit 5 g3

Συγνώμη για την παρέμβαση αλλά ,προσωπικά έχω ωφεληθεί από τοποθετήσεις επαγγελματιών όσο και χομπιστών .

Σέβομαι τον χρόνο που σπαταλά ο κάθε ένας για να γράψει την άποψή του ακόμα και εάν διαφωνώ.

Οι επιθέσεις σε απόψεις το μόνο που πετυχαίνουν είναι να φανατίζουν και να αποθαρρύνουν τους νέους χρήστες από το να πουν την δική τους γνώμη ,πράγμα κακό για τον πλουραλισμό ενός φόρουμ .

Το "διαφωνώ με τον τάδε" είναι αρκετό και ευγενικό .

Αυτά.

amerithanos είπε:
Οπότε θεωρείς και συ, ότι τα 5αρια δεν θα με καλύψουν?
Αν ο χώρος σου είναι μικρός μείνε στα 5άρια  8)

Ο χώρος είναι 10τμ(δωμάτιο).

Απλά τα 5αρια λέει δεν θα μπορούν να αποδώσουν καλά τις χαμηλές με αποτέλεσμα οι μίξεις να υστερούν σε μπάσα.

Εμένα μια χαρά μου φάνηκαν οι χαμηλές του lsr305,χωρίς βέβαια να τα συγκρίνω πλαι πλαι με τα  hs7 πχ.

panorios είπε:
Συγνώμη για την παρέμβαση αλλά ,προσωπικά έχω ωφεληθεί από τοποθετήσεις επαγγελματιών όσο και χομπιστών .

Σέβομαι τον χρόνο που σπαταλά ο κάθε ένας για να γράψει την άποψή του ακόμα και εάν διαφωνώ.

Οι επιθέσεις σε απόψεις το μόνο που πετυχαίνουν είναι να φανατίζουν και να αποθαρρύνουν τους νέους χρήστες από το να πουν την δική τους γνώμη ,πράγμα κακό για τον πλουραλισμό ενός φόρουμ .

Το "διαφωνώ με τον τάδε" είναι αρκετό και ευγενικό .

Αυτά.
φίλε panorios  αναγάγεις το θέμα σε "χομπίστας vs επαγγελματία" και ευτυχώς από την δική μου πλευρά δεν είναι έτσι... άλλωστε (και όχι μόνο στην Ελλάδα) υπάρχουν ΠΟΛΛΟΙ χομπίστες με πιο εμπεριστατωμένες τεχνικές θέσεις από πολλούς τυχάρπαστους απαίδευτους επαγγελματίες... και φυσικά την "θέση" δεν την στηρίζει η ιδιότητα του φέροντος αλλά το επιχείρημα...

τα παιδιά τώρα παραπάνω μου δίνουν την ευκαιρία για ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που θα βοηθήσει να καταλάβετε (ίσως γιατί έχω απελπιστεί πια ::)) την συνήθη "κατάσταση" που δημιουργεί (στην περίπτωσή αυτή, άθελά τους συντηρεί και ενισχύει) τους audio μύθους, που οδηγούν (κατά κανόνα) σε λάθος επιλογές...

ένας (όχι ο ίδιος φυσικά) metalmike (που εγώ ο κακός "μάλωσα"), τους έχει κάνει να πιστέψουν, ότι την επιθυμητή καλύτερη συμπεριφορά στα χαμηλά θα την βρουν "έτσι" απλά με μόνο κριτήριο την διάμετρο του woofer ή και την γενικευμένη και πλημμελή του σχέση με τον χώρο που αναφέρει ο φίλος foxx (όπως ένας άλλος φίλος μας προχθές έκανε σύγκριση ηχείων με κριτήριο τα watt και προς τιμή του δέχθηκε καλόπιστα την διορθωτική μου παρέμβαση)...

από ότι καταλαβαίνω από τη στάση σας, εγώ λοιπόν (και ο οποιοσδήποτε άλλος "εγώ") πρέπει να προσπεράσω την "αποπροσανατολιστική γενίκευση" και να αφήσω τον συγκεκριμένο "μύθο" να αναπαράγεται σε έναν χώρο όπως το noiz που υποτίθεται επισκέπτονται χιλιάδες κόσμος με "απριόρι εμπιστοσύνη" ότι θα διαβάσουν κάτι πιο "ψαγμένο" (ως "επιχειρηματολογημένο συμπέρασμα" τουλάχιστον) από αλλού, ΓΙΑΤΙ αν πω ένα "ας προσέχουμε τι λέμε", θα το εκλάβουν ως επίθεση (και θα γίνω πάλι ο "κακός ξερόλας" που δεν έχει άλλη δουλειά να κάνει από το να "επιτίθεται" σε αθώους χομπίστες)...

δεν έχω κάτι άλλο να πω και σηκώνω τα χέρια ψηλά (τα πόδια όχι pls... δεν θα το κάνω... ;D).. και όποιος καταλάβει κατάλαβε στην τελική...

ΥΓ. αγαπητοί amerithanos και foxxx κάντε μου την χάρη να μην μπείτε στο τριπ της μύγας του metalmike παρακαλώ... δεν θα το αντέξω... ;)

npap (κύριος Νίκος ?) ΑΝ κάνετε αυτό που λέτε και δεν μας διορθώνετε ποιος ο λόγος και η ουσία του forum.

Δεν είναι λύση αυτό που λέτε αν και καταλαβαίνω ότι για έναν γνώστη τέτοιου είδους κόντρες μπορεί να σας σπάει το στομάχι  ;)

npap είπε:
[...]από ότι καταλαβαίνω από τη στάση σας, εγώ λοιπόν (και ο οποιοσδήποτε άλλος "εγώ") πρέπει να προσπεράσω την "αποπροσανατολιστική γενίκευση" και να αφήσω τον συγκεκριμένο "μύθο" να αναπαράγεται σε έναν χώρο όπως το noiz που υποτίθεται επισκέπτονται χιλιάδες κόσμος με "απριόρι εμπιστοσύνη" [...]
Κάθε άλλο. Το "ύφος" και τη παπαρολογία τη κυνηγούσαμε και την κυνηγάμε (δε μπορεί να είναι σύμπτωση που χρόνο με το χρόνο μας κάνει όλο και σπανιότερα την τιμή να εμφανιστεί εδώ...).

Μίλησες για οπαδική υπεράσπιση στη 2η σελίδα του thread. Συμφωνώ. Πλην όμως δε χρειάζεται να γίνεσαι δηκτικός προσπαθώντας να εξηγήσεις ότι οι παράμετροι είναι περίπου άπειρες. Γενικά μιλώντας και όχι απαραίτητα για το παρόν thread, κανένας δε σώζεται με το ζόρι. Κάνε ένα βήμα πίσω, μοιράσου τη γνώση, ας μη δημιουργούμε πικρίες.  :)

amerithanos είπε:
Ο χώρος είναι 10τμ(δωμάτιο).

Απλά τα 5αρια λέει δεν θα μπορούν να αποδώσουν καλά τις χαμηλές με αποτέλεσμα οι μίξεις να υστερούν σε μπάσα.

Εμένα μια χαρά μου φάνηκαν οι χαμηλές του lsr305,χωρίς βέβαια να τα συγκρίνω πλαι πλαι με τα  hs7 πχ.
Κοίτα δεν είμαι ο ειδικότερος να σου πω αλλά όπως προαναφέρθηκε παίζουν πολλά ρόλο.

και δίπλα να τα είχες και να τα άκουγες , στον δικό σου χώρο διαφορετικά θα ακουστούνε  ;)

είναι λεπτό το θέμα και μιλάμε πολύ γενικά, σίγουρα όμως για το budget που κοιτάμε υπάρχουν και αξιόλογες επιλογές  ;)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Earendil είπε:
Κάθε άλλο. Το "ύφος" και τη παπαρολογία τη κυνηγούσαμε και την κυνηγάμε (δε μπορεί να είναι σύμπτωση που χρόνο με το χρόνο μας κάνει όλο και σπανιότερα την τιμή να εμφανιστεί εδώ...).

Μίλησες για οπαδική υπεράσπιση στη 2η σελίδα του thread. Συμφωνώ. Πλην όμως δε χρειάζεται να γίνεσαι δηκτικός προσπαθώντας να εξηγήσεις ότι οι παράμετροι είναι περίπου άπειρες. Γενικά μιλώντας και όχι απαραίτητα για το παρόν thread, κανένας δε σώζεται με το ζόρι. Κάνε ένα βήμα πίσω, μοιράσου τη γνώση, ας μη δημιουργούμε πικρίες.  :)
το "κανένας δε σώζεται με το ζόρι." αν θυμάσαι το είπα πριν αρκετό καιρό σε μια παρόμοια περίπτωση... φαίνεται ότι δεν το πίστευα... :)

anyway επειδή καλώς ή κακώς δεν έκανα ποτέ στη ζωή μου ούτε ένα "βήμα πίσω" το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να φροντίσω να κάθομαι  στα αυγά μου πλέον μετά από 10 χρόνια εδώ, γιατί το πιστεύεις ή όχι το να γίνομαι "δηκτικός", "δημιουργεί πικρία" πρώτα από όλα στο δικό μου θυμικό...

Eπιτελους! Αυτο το JBL LSR305 vs KRK Rokit 5 G3 ειχε γινει το 2ο πιο πολυσυζητημενο θεμα μετα τις εκλογες...

Waterfall-K είπε:
Eπιτελους! Αυτο το JBL LSR305 vs KRK Rokit 5 G3 ειχε γινει το 2ο πιο πολυσυζητημενο θεμα μετα τις εκλογες...
;D

Waterfall-K είπε:
Μη σου πω και 1ο ;D

Όπου να ναι ο εκπρόσωπος τύπου jbl lsr305 "metalmike" και ο εκπρόσωπος τύπου της αντιπολιτευσης "npap" θα παρέμβουν :P :P

Φυσικά και αστειεύομαι,ελπίζω να μην παρεξηγηθώ απ'τα παιδιά :)

amerithanos είπε:
Όπου να ναι ο εκπρόσωπος τύπου jbl lsr305 "metalmike" και ο εκπρόσωπος τύπου της αντιπολιτευσης "npap" θα παρέμβουν :P :P

Φυσικά και αστειεύομαι,ελπίζω να μην παρεξηγηθώ απ'τα παιδιά :)
να παρεξηγηθώ προς θεού όχι, αλλά δεν νομίζεις ότι αν εσύ έβγαλες σαν τελικό συμπέρασμα από τα μέχρι τώρα λεγόμενά μου, ότι "ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΟΜΑΙ" ένα ηχείο που έχω προτείνει ως καλύτερο στην κατηγορία του, μήπως πρέπει να το ΚΟΙΤΑΞΩ... σε γιατρό ίσως?  ;)

ΥΓ. θα λαλήσω στ αλήθεια στο τέλος... ;D

Χαχαχα όχι μη λαλήσεις χρειαζόμαστε τις απόψεις σου εδω μέσα :)

"Αντιπολήτευση" στα λεγόμενα του άλλου φίλου οχι για τα ηχεία.

Επειδή σε κάποια φάση είχατε μονοπωλήσει τη συζήτηση και αυτή είχε πάρει χαρακτήρα "δικομματισμού".. ;D

α... λέω κι εγώ...:)

Can't shake it, can't fake it...

The feeling you get from the LSR's ...

Can't beat it! Can't beat the real thiiing!

Κυριοι σορρυ που κανω hijack στο θεμα αλλα προερχομαι κι εγω απο τα KRK rokit5 g2 και θελω να τα αλλαξω μιας και μου ακουγονται κι εμενα boomy και θολα.

Μου εχουν γυαλισει λοιπον τα FOCAL ALPHA 50! Ξερω ειναι λιγο πιο ψηλα απο αποψη τιμης αλλα με παιρνει να τα δωσω. Εχει κανεις first hand experience απο τα εν λογω? Ειναι λιγο καινουρια ακομα και οι πληροφοριες στο νετ δεν ειναι και πολλες.

theBox είπε:
Κυριοι σορρυ που κανω hijack στο θεμα αλλα προερχομαι κι εγω απο τα KRK rokit5 g2 και θελω να τα αλλαξω μιας και μου ακουγονται κι εμενα boomy και θολα.

Μου εχουν γυαλισει λοιπον τα FOCAL ALPHA 50! Ξερω ειναι λιγο πιο ψηλα απο αποψη τιμης αλλα με παιρνει να τα δωσω. Εχει κανεις first hand experience απο τα εν λογω? Ειναι λιγο καινουρια ακομα και οι πληροφοριες στο νετ δεν ειναι και πολλες.
Εφόσον έχεις τα krk η καλύτερη λύση είναι να πας να τα ακούσεις εγώ θα το έκανα στην θέση σου  ;)

Καπου εδω κολαω εγω σαν υποστηρικτής των Focal!  ;D

Τα ακουσα μαζί με τα  Jbl lsr305 στον ιδιο ειδικα διαμορφωμενο χωρο στο athens audio, και τα KRK στον Νακα.

Σημειωση: ακουσα δικια μου μίξη που την είχα ακουσει σε αλλο χωρο πιο πριν με τα focal των 3000ευρω.

Η αποψη μου ειναι απλη:

Ειναι ενα σκαλοπατι καλυτερα. Σε ολα.

Δηλαδη πιο διαυγης ηχος, πιο σωστη αποκριση σε ολες τις συχνοτητες και ισορροπημενα.

Αλλά είναι η επομενη κατηγορια απτα  Jbl lsr305.

οποτε κλείσε ενα ραντεβου για να τα ακουσεις διπλα διπλα, μετα δεν νομιζω να θες τα  Jbl lsr305

οταν μαζεψω τα 500ευρω θα τα παρω  ;D ;D

Miltos23 είπε:
Καπου εδω κολαω εγω σαν υποστηρικτής των Focal!  ;D

Τα ακουσα μαζί με τα  Jbl lsr305 στον ιδιο ειδικα διαμορφωμενο χωρο στο athens audio, και τα KRK στον Νακα.

Η αποψη μου ειναι απλη:

Ειναι ενα σκαλοπατι καλυτερα. Σε ολα.
Το θέμα δεν είναι να είμαστε υποστηρικτές και να σου πω την αλήθεια και εμένα πρώτη επιλογή τα focall ήταν αλλά αν πήγαινα για focal  θα ανέβαινα κατηγορία εκεί αξίζει προσωπική μου άποψη.

Τώρα στην παράγραφο αυτή τα είπες όλα:σε έναν διαμορφωμένο χώρο  ;) πιστεύεις ότι αυτό που άκουσες θα είναι το ίδιο στον δικό σου χώρο?

Άρα επειδή και εγώ έκανα αυτήν την κουβέντα με επαγγελματία θα πάω σε jbl τα οποία σιγά σιγά θα τα επεκτείνω στο σετ τους και με το sub τους όπως επίσης και με το jbl MSC1

Room Mode Correction

http://athensproaudio.gr/recording/ixeia-monitor/monitor-controllers/jbl-msc1-el-2.html

(To οποί δεν το προτείνω για αρχάριους όπως και για μένα ακόμα είναι to much.

Αυτό πιο μετά φτιάχνοντας το επίπεδο μου.)

Το καλύτερο θα είναι να το ακούσει ο φίλος από κοντά γιατί αυτί με αυτί κακά τα ψέματα έχει και διαφορά.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back