Jazz bass & onboard preamp - προτάσεις

Vac είπε:
Όντως οι πένες μας εκτροχίασαν ελαφρώς..

Πραγματικά χρήσιμο το σχήμα που αναφέρεις αλλά συνήθως παίζω και με τους 2 μαγνήτες full και κάποιες στιγμές boostαρισμένος στον neck με S1 engaged.
Με το μπαρδόν κιόλας κυρ συνάδερφε αλλά δεν σε κόβω από αυτα που μου λες για πολλά ηχοχρωματικά μπιχλιμπίδια και τα τινά.

Άσε τα onboard και τα πολύκουμπα preamp και δες κανα πετάλι (θα σου λεγα κιόλας να εστιάσεις στα Tech 21)

audiokostas είπε:
Με το μπαρδόν κιόλας κυρ συνάδερφε αλλά δεν σε κόβω από αυτα που μου λες για πολλά ηχοχρωματικά μπιχλιμπίδια και τα τινά.

Άσε τα onboard και τα πολύκουμπα preamp και δες κανα πετάλι (θα σου λεγα κιόλας να εστιάσεις στα Tech 21)
Μπορεί να μην έχεις και άδικο......το articulation ψάχνω που λέμε και στο χωριό  ;D

Ξέρεις, αυτό το κάτι που δεν ξέρεις πώς να το περιγράψεις αλλά αν το ακούσεις θα το καταλάβεις.

Είναι σαφές, δεν είναι??? ???

Vac είπε:
Μπορεί να μην έχεις και άδικο......το articulation ψάχνω που λέμε και στο χωριό  ;D

Ξέρεις, αυτό το κάτι που δεν ξέρεις πώς να το περιγράψεις αλλά αν το ακούσεις θα το καταλάβεις.

Είναι σαφές, δεν είναι??? ???
Σαφέστατα.  :P

Αλλά τότε ψάχνεις για καλό amp που θα παντρευτεί καλή καμπίνα από σπίτι.   ;)

Vac δεν ειναι η μεση σου για σκυψιματα και κουμποπειραγματα στο πατωμα,και δεν χωραει και ο γερανος στο στουδιο,βαλε onboard να απολαυσεις τη χαρα του πειραζειν  :P

audiokostas είπε:
Σαφέστατα.  :P

Αλλά τότε ψάχνεις για καλό amp που θα παντρευτεί καλή καμπίνα από σπίτι.   ;)
Το μυστήριο αυτό ετελέσθη προ 2ετίας. Δεν μπορώ να πω ότι ο γάμος έχει θέματα.

Τώρα καλό ή κακό... αυτό είναι για την ώρα.  ::)

georgekz750 είπε:
Vac δεν ειναι η μεση σου για σκυψιματα και κουμποπειραγματα στο πατωμα,και δεν χωραει και ο γερανος στο στουδιο,βαλε onboard να απολαυσεις τη χαρα του πειραζειν  :P
Το Sansamp (παλιοτερα) και ολο το pedalboard μου (πλεον) μια χαρα το στρωνω και πανω στον ενισχυτη αν θελω ευκολια προσβασης.

Η λυση εδω ειναι σαφως ειναι το outboard, τα σκαψιματα και οι τρυπες ειναι για τους κιθαριστες που παιρνουν fender και της κουμπωνουν emg 81 με τρεις μπαταριες.- ;D

Vac είπε:
Το μυστήριο αυτό ετελέσθη προ 2ετίας. Δεν μπορώ να πω ότι ο γάμος έχει θέματα.

Τώρα καλό ή κακό... αυτό είναι για την ώρα.  ::)
Πες το μας.

Μην ντρέπεσαι.  ;D

audiokostas είπε:
Πες το μας.

Μην ντρέπεσαι.  ;D
Το κεφαλάκι είναι ένα ταπεινό TC Bh500 και τα κορίτσια του είναι μια TC 4X10 και μια TC 2X12.

Καθώς δεν έχω τεράστια εμπειρία από rigs δεν ξέρω αν με απογειώνει αλλά σίγουρα δεν με γκρεμοτσακίζει κιόλας  :)

Vac είπε:
Το κεφαλάκι είναι ένα ταπεινό TC Bh500 και τα κορίτσια του είναι μια TC 4X10 και μια TC 2X12.
  :o Για πρόβες; (γιατί μη μου πεις ότι τα κουβαλάς στα live)Όχι, εντάξει. Ενισχυτικά/μεγαφωνικά, είσαι κομπλέ.

Το πες καλά.

δεν ξέρω αν με απογειώνει αλλά σίγουρα δεν με γκρεμοτσακίζει κιόλας  :)
Απλώς όταν αρχίζεις και ψάχνεις για articulation (μονολεκτική απόδοση του "υποτιθέμενος ψύλλος σε φανταστικά άχυρα") τα κοιτάς όλα. Τεχνική, μαγνήτες, καμπίνες, ενισχύσεις .....

Για να σου πω αλλαγή, έβαλα προχθές Bill Lawrence J45 αντί για Fender Noiseless στο Jazz μου.

Αρκετά καλοί μαγνήτες οι Noiseless αλλά η βελτίωση ήταν προφανής.

Στο ίδιο gear πάντα.

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε ξεφύγει λίγο σε εντάσεις στις πρόβες. Στα live (κάτι μου θυμίζει αυτό :'() χρησιμοποιείται η 4Χ10.  Το στούντιο είναι λίγο spongebob και ίσως να μην αναδεικνύει "ηχοχρώματα" που ανέφερε και ο φίλος παραπάνω. Το articulation όντως ίσως να είναι trivial pursuit αλλά περί ορέξεως τα γνωστά. Για να εξηγήσω λίγο παραπάνω, η μπάντα (ξιπασμένοι ηχολήπτες στην πλειοψηφία τους  ;D) υποστηρίζουν πως άκουσαν νότα όταν χρησιμοποίησα το sterling (ray34, active και maple fretboard) και κάπως έτσι ξεκίνησε η ιστορία. Μπήκα στην πρίζα για να διασώσω την τιμή του jazz το οποίο αγαπώ και θέλω να το ανεβάσω λίγο. Ίσως βέβαια οι SD's να παραείναι vintage....ποιός ξέρει?

ΜΦΧ

georgekz750 είπε:
Γεροντα ασε το τζαζ

αρπαξε το στερλιγκ

και παιξε μας χιτζαζ

;D
Έχω την εντύπωση πως η ανάρτηση σου περιέχει ανάποδα μηνύματα.... ;D ;D

Πίσω μου σ' έχω..... ;D

Vac είπε:
Για να εξηγήσω λίγο παραπάνω, η μπάντα (ξιπασμένοι ηχολήπτες στην πλειοψηφία τους  ;D) υποστηρίζουν πως άκουσαν νότα όταν χρησιμοποίησα το sterling (ray34, active και maple fretboard) και κάπως έτσι ξεκίνησε η ιστορία. Μπήκα στην πρίζα για να διασώσω την τιμή του jazz το οποίο αγαπώ και θέλω να το ανεβάσω λίγο. Ίσως βέβαια οι SD's να παραείναι vintage....ποιός ξέρει?
Αν θες να διασώσεις την τιμή του Jazz, δώσε του την ευκαιρία να αναδείξει το πλεονέκτημά του. Και αυτό είναι ο bridge μαγνήτης γνωστός σε μερικούς και ως πουρουπουπού ή καραμούζα  ;D. Μην παίζεις λοιπόν συνέχεια φουλ και στους δύο μαγνήτες, κόψε λίγο τον neck και παίξε με μεσαία-χαμηλομεσαία από τον amp.

Τα δάχτυλα κοντά (σχεδόν από πάνω του) στον neck (πιο πίσω δεν θα πάλλεται αρκετά η χορδή).

Μπορεί σκέτος να μην σου ακούγεται ιδιαίτερα ελκυστικός ο ήχος αλλά θα έρθεις κοντύτερα σε αυτό το cut through the mix ήχο του Ray. 

O thundery-boomy ήχος που δίνει ο neck είναι πολύ καλός και εντυπωσιακός όταν σκας με την μπότα αλλά δεν βοηθάει την νότα να ακουστεί όταν είσαι "ανάμεσα" στα beat.

My two cents.....

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
audiokostas είπε:
Αν θες να διασώσεις την τιμή του Jazz, δώσε του την ευκαιρία να αναδείξει το πλεονέκτημά του. Και αυτό είναι ο bridge μαγνήτης γνωστός σε μερικούς και ως πουρουπουπού ή καραμούζα  ;D. Μην παίζεις λοιπόν συνέχεια φουλ και στους δύο μαγνήτες, κόψε λίγο τον neck και παίξε με μεσαία-χαμηλομεσαία από τον amp.

Τα δάχτυλα κοντά (σχεδόν από πάνω του) στον neck (πιο πίσω δεν θα πάλλεται αρκετά η χορδή).
Επιτέλους... Η φωνή της λογικής  8)

Αν ένα πράγμα είναι το trade mark στα jazz, είναι η «καραμούζα» του bridge μαγνήτη.

Και όπως λέει και ένας φίλος μου «στην μάχη μόνο η καραμούζα ακούγεται»  ;)

Αν ακολουθήσεις την προτροπή του Κώστα, θα έχεις έναν ήχο που θα «κόβει» μέσα στο μιξ. Θα είναι ευδιάκριτος.

Εξάλλου το σώμα είναι alder και δίνει μεσαία, για να έχει «μύτη» ο ήχος. Οπότε ψάξτο λίγο και θα δεις ότι θα βγάλεις άκρη.

ΥΓ: Ουπς πάλι παρασύρθηκα και έκανα νύξη για τα... κσύλα  :o

Υπογραφή: Ο κσυλολάγνος  ;D    

Καλημέρα,

@audiokostas: Καλή σκέψη, δεν το είχα σκεφτεί έτσι, θα δοκιμαστεί και θα επιστρέψω με εντυπώσεις. Όντως ο neck κάνει πιο πλαδαρό τον ήχο και μου χαλάει το articulation (δεν το χορταίνω  ;D)

@Terry: Καιρός ήταν να πέσει "κσύλο" στο thread

Ευχαριστώ both

(παρόλαυτα ένα πεταλάκι/preampακι με γαργαλάει, έχω καιρό να ψωνίσω  ;D)

Το EDEN έχει και πολύ λογική τιμή... ;)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back