Jason Lollars Blackface ...κατι δε μου καθεται...

longshadow είπε:
Στο αρχείο που επισυνάπτω απο κάτω, παίζω στη θέση neck με μία ash-maple strat που φοράει van zandt true vintage μαγνήτες (πιο vintage δεν γίνεται  ;D).

Πιστεύεις ότι ο ήχος στο συγκεκριμένο στερείται αυτού που περιγράφεις στο πρώτο πόστ ως "τσαμπουκά";
Πολλυ ωραιοι και ζουμεροι!!!..τα χουν τα πριμακια τους κι αυτοι απ οτι φαινεται..εχεις κανα κλιπακι με καθαρα?γιατι τσαμπουκα ακουω απ το χερι σου κυριως αλλα δε μπορω ακριβως να καταλαβω στη χροια..τι eq specs εχουν οι van zandt?

longshadow είπε:
Σε προειδοποιώ δλδ ότι υπάρχει και η περίπτωση μετά απο 3-4 εβδομάδες με τους lollars, η επιστροφή στους μανίσιους να ακουστεί στ'αυτιά σου ως πισωγύρισμα.

Just saying... :)
Αυτό είναι πολύ πιθανόν. Επίσης ορισμένοι μαγνήτες θέλουν περισσότερη δουλειά από το χέρι σου για να βγάλουν "ήχο".

Κι εγώ το ίδιο με σένα έπαθα όταν έβαλα στη δεύτερη στρατ μου τους CS 69. Ερχόμουν από τους 57/62 και ξαφνικά έπεσα σε μια "πριμίλα" και μια "αδειανίλα". Έλα όμως που αφού τους συνήθισε το χέρι μου και το αυτί μου δεν γυρίζω εύκολα στη στρατ με τους 57/62, οι οποίοι πλέον μου φαίνονται μουντοί και ψόφιοι.

Το αυτί είναι όπως ο ουρανίσκος. Πρέπει να το συνηθίσεις σε ορισμένα πράγματα για να μπορεί να τα εκτιμήσει. (Τι είπα πάλι το άτομο...) 8)

greg76 είπε:
Πολλυ ωραιοι και ζουμεροι!!!..τα χουν τα πριμακια τους κι αυτοι απ οτι φαινεται..εχεις κανα κλιπακι με καθαρα?γιατι τσαμπουκα ακουω απ το χερι σου κυριως αλλα δε μπορω ακριβως να καταλαβω στη χροια..τι eq specs εχουν οι van zandt?
Δεν βρίσκω κάποιο εύκαιρο αρχείο με clean ήχο της κιθάρας και η συγκεκριμένη είναι παροπλισμένη απο το καλοκαίρι. (Ναι! είμαι 6 μήνες τώρα χωρίς strat!  ;D :-\)

Οι μαγνήτες αυτοί είναι λίγο πιο low output απο τους blackface που έχεις κι απο πρίμα ίσως έχουν και παραπάνω.

Δεν πρόκειται ποτέ να επιλέξω μαγνήτη χωρίς πρίμα, το ίδιο κάνω και με τους humbuckers.

Επιλέγοντας μαγνήτες που δεν έχουν ευκρίνεια, είναι σαν να κουκουλώνω το ηχείο του ενισχυτή με μία κουβέρτα.

Αν θέλω να φτιάξω έναν πιο warm ήχο μπορώ να το κάνω ρυθμίζοντας αναλόγως τον ενισχυτή, γκαζώνωντας περισσότερο τα πετάλια κλπ.

But that's just me...

Επίσης ορισμένοι μαγνήτες θέλουν περισσότερη δουλειά από το χέρι σου για να βγάλουν "ήχο".
Αυτό σημαίνει μάλλον ότι ο μαγνήτης έχει μεγάλη δυναμική περιοχή και δεν κομπρεσάρει εύκολα.

Όσο του δίνεις με το δεξί, τόσο σου δίνει κι αυτός.

Είναι η ενδεδειγμένη επιλογή για όσους έχουν (ή τουλάχιστον πιστεύουν πως έχουν  ;D) "εκφραστικό" παίξιμο με δυναμικές.

longshadow είπε:
Δεν βρίσκω κάποιο εύκαιρο αρχείο με clean ήχο της κιθάρας και η συγκεκριμένη είναι παροπλισμένη απο το καλοκαίρι. (Ναι! είμαι 6 μήνες τώρα χωρίς strat!  ;D :-\)
Φίλος δεν είναι καλά νέα αυτά. Να το κοιτάξεις.

Με τι διπλούς παίζεις τώρα δλδ;

θα μπω και εγω στο χορο και θα πω οτι και εγω εεμαι τυπος που αμα δεν μου κατσει απο την αρχη δε θα μου κατσει ποτε οπως πχ απογοητευτηκα απο τους 57ριδες της gibson πανω σε sg και λατρεψα τους alnico4 της tonerider.και θα ριξω στη συζητηση τους pure vintge της tonerider που εχω απο το 2009 και ειναι σουπερ και τσαμπα

RayDTutto είπε:
Φίλος δεν είναι καλά νέα αυτά. Να το κοιτάξεις.

Με τι διπλούς παίζεις τώρα δλδ;
Εντάξει, έχω και μία fender nocaster, δεν παίζω όλη την ώρα με διπλούς!  ;D

(Απο διπλούς πάντως αυτή τη στιγμή παίζω με Seymour Duncan Seth Lover) :)

longshadow είπε:
Πάντα ήθελα να τους παίξω τους SL ρε γμτ. Δώσε κανα κλιπ που παίζεις με αυτούς.

funkysoul είπε:
θα ριξω στη συζητηση τους pure vintge της tonerider που εχω απο το 2009 και ειναι σουπερ και τσαμπα
Είναι πιο πρίμοι απο αυτούς που πήρε.... ;D  (Εμένα μου αρέσουν αρκετά πάντως)

Πάντα ήθελα να τους παίξω τους SL ρε γμτ. Δώσε κανα κλιπ που παίζεις με αυτούς.
Απο την σελίδα μου στο soundcloud, στο κομμάτι "A Gloomy State of Mind",  2:29-2:58.  ;D

longshadow είπε:
θα ριξω στη συζητηση τους pure vintge της tonerider που εχω απο το 2009 και ειναι σουπερ και τσαμπα
Είναι πιο πρίμοι απο αυτούς που πήρε.... ;D  (Εμένα μου αρέσουν αρκετά πάντως)

ειχα την εντηποση οτι οι Surfari ηταν οι πιο πριμαριστοι

longshadow είπε:
Απο την σελίδα μου στο soundcloud, στο κομμάτι "A Gloomy State of Mind",  2:29-2:58.  ;D

Πολλυ ωραια θεματα ,εκφραστικο δεξι και μετρημενο επιμελες παιξιμο!!

..σ ωραιος!!!!

Greg θα σου προτεινα να παιξεις λιγο με το equalizer........του ενισχυτη ε? Μην μπερδευεσαι με το γνωστο πεταλακι της Boss....... ;)

longshadow είπε:
Καλός ήχος αλλά κάπως generic (ωραίο παίξιμο όμως). Είναι και λίγο πίσω στη μίξη. Δεν μου έκανε κούκου πολύ. Ο "άλλος" ήχος όμως στο κομμάτι είναι γλύκα.

RayDTutto είπε:
Καλός ήχος αλλά κάπως generic (ωραίο παίξιμο όμως). Είναι και λίγο πίσω στη μίξη. Δεν μου έκανε κούκου πολύ. Ο "άλλος" ήχος όμως στο κομμάτι είναι γλύκα.
Ίσως εδώ ακούγεται καλύτερα... http://www.noiz.gr/index.php?topic=199750.0

(είχες κάνει και σχόλιο...)

Ο "άλλος" ήχος είναι ο neck της tele (twisted tele pickup).

Back on topic...

Τόσες σελίδες στο thread αλλά ο greg76 δεν μας είπε ούτε με ποιόν ενισχυτή παίζει, ούτε περίπου τι μουσική παίζει.

Εγω προερχομαι απο τη heavy σχολη αλλα περνωντας τα χρονια ακουσα κι επαιξα σχεδον ολα τα στυλ..τωρα εχω ηρεμησει πολλυ παντως..εξ ου και το ψαξιμο με τον ηχο.

Σπιτι παιζω με το Blackheart to πενταβατο που με 2 καινουριες λαμπιτσες τα σπαει..απο κατω BB+RC+Splash  kai gia pio polly drive exw to sanz psa1...πριν λιγο καιρο πηρα και το Riot αλλα την πατησα κι εκει...

Live στησιμο δεν ειχα ποτε γιατι παντα μου φερνανε ωραια μαρσαλια κι εβγαζα ολο μου το αχτι πανω τους(if u catch my drift)!!!

...A..!!!...ευχαριστω προκαταβολικα για τα συγχαρητηρια σας μιας και σημερα χτυπησα ενα ταυρακι faded..!!!!!...o αη βασιλης ξηγηθηκε μετα απο τοσα χρονια ατερμονης αλληλογραφιας...

Ταυρακι faded??? .Ωχχχχχ...θα εχεις θεμα με τους μαγνητες αλλα καλυτερα να μη στα πω. Καλη χρονια φιλε

Vac είπε:
Ταυρακι faded??? .Ωχχχχχ...θα εχεις θεμα με τους μαγνητες αλλα καλυτερα να μη στα πω. Καλη χρονια φιλε
xaxaxaxaxa φυγε απο το θρεντ μου ρε..δικο μου ειναι..!!!χαχαχαχαχαχαχαχαα

...Για να κάνω και την κλασσική μου ερώτηση, το ποτενσιόμετρο του Volume πόσα πραγματικά ΚΩ είναι?

Αν είναι αρκετά πάνω απο τα ονομαστικά 250Κ, είναι λογικό να σου ακούγονται πολύ πριμαριστοί.

Απ' την άλλη αν έχει tonecap 0.022μF (ως Am.Std), βάζοντας έναν 0.047μF ή ακόμα και 0.1μF θα δείς διαφορά (για να μην πάμε και στα πιο state of the art διηλεκτρικά και ξεφύγουμε...).

για σκέψου κι αυτό...  ;)

...δηλαδή τι να πω κι εγω που έχω τους tweed?

στα κλιπάκια του Lollar οι tweeds είναι απείρως πιο "καθαροί" απο τους backface

βέβαια αν κάνω καιρό τα παίξω τη Strat με τους tweeds, μερικές φορές στην αρχή μου φαίνονται "λίγοι", αλλά όταν προσαρμόσω το EQ του ενισχυτή πάνω τους κάνουν παπάδες και διάκους μαζί (σε συσκευασία δώρου_μέρες που είναι...).   ;D

alderbody είπε:
...Για να κάνω και την κλασσική μου ερώτηση, το ποτενσιόμετρο του Volume πόσα πραγματικά ΚΩ είναι?

Αν είναι αρκετά πάνω απο τα ονομαστικά 250Κ, είναι λογικό να σου ακούγονται πολύ πριμαριστοί.

Απ' την άλλη αν έχει tonecap 0.022μF (ως Am.Std), βάζοντας έναν 0.047μF ή ακόμα και 0.1μF θα δείς διαφορά (για να μην πάμε και στα πιο state of the art διηλεκτρικά και ξεφύγουμε...).

για σκέψου κι αυτό...  ;)

Οσον αφορα στο Vol πραγματικα δε ξερω και ειναι κατι που το σκεφτομαι απ την αρχη μιας και πανω στην αλλαγη εβαλα το S1 σε 250ρι χωρις ομως να μου κοψει να το μετρησω απο πριν..αλλα δε φταιει αυτο γιατι και με το vol ριχνοντας λιγο λιγο μπορει να αρχιζει να ερχεται σε ανεκτα πριμα lvl αλλα δε κερδιζει τιποτα σε σωμα...Ειναι απλα το στυλακι τους τετοιο που δε μου ταιριαζει.

Αυτο υστερα με το πυκνωτακι που λες μου ακουγεται πολλυ ενδιαφερον αλλα με βαζεις σε τρελλο τριπ τωρα να κατσω να δοκιμασω ποσους caps ,εκτος κι αν κανω καμια πατεντα με κανα μινι τρι8εσιο και τους δοκιμαζω τρεις-τρεις...

Μέτρα το Volume αλλά ΚΑΙ τα Tone.

Ένα χαμηλής τιμής Tone pot θα bleedάρει  :P περισσότερα πρίμα προς τη γη στο 10 απο ένα υψηλής τιμής που θα "αποκόπτει" περισσότερο τον πυκνωτή.

Όσον αφορά στους πυκνωτές, κάνε απλά μια αλλαγή σε 0.047 ή 0.1 και δες τη διαφορά. Μετά αμα είναι ψάχνεσαι καλύτερα...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back