James Tyler guitars

Superfunk είπε:
το headstock της τελε ειναι ΥΠΕΡΟΧΟ αλλα ΜΟΝΟ πανω σε τελε....
Αν είχε καθιερωθεί το αρχικό 3+3 "snakehead" headstock των πρωτοτύπων Esquire, πάλι το ίδιο θα έλεγες. Θέλω να πω ότι μας φαίνεται όμορφο αυτό που έχουμε συνηθίσει.

Όσο για τις τιμές των Tyler, ή αντίστοιχες των Anderson, Suhr, Grosh, Melancon, κλπ, ας έχουμε πάντα στο μυαλό μας τον νόμο του diminishing return. Προφανώς μια Tyler δεν είναι 4 φορές "καλύτερη" από μια American Standard. Για την ακρίβεια, το συγκεκριμένο επιχείρημα δεν έχει καν νόημα. Υπάρχουν χιλιάδες μουσικοί που παίζουν με τέτοιες κιθάρες και θα υπέθετα ότι είναι προφανές ότι κάτι παραπάνω βρίσκουν (για τις δικές τους ανάγκες και γούστα) για να τις προτιμούν.

προφανές ότι κάτι παραπάνω βρίσκουν (για τις δικές τους ανάγκες και γούστα) για να τις προτιμούν.
Σαφως,εδβ υπαρχουν παικτες που αν η κιθαρα δεν κανει 20.000 ευρω ουτε που την ακουμπανε (οσοι παιζουν με pre CBS Fender)....στους μπουτικαδες θα κολλησουμε? ;D ;D

εγω παντως αν ηταν να δωσω τοσα λεφτα για βιδωτη κιθαρα (οχι πως θα τα εδινα ποτε αλλα λεμε αν ο αλλος μου ειχε κολλησει τη Μπερετα στο κεφαλι.. ;D) θα τα εδινα στο Fender Custom Shop... ;)

Πολυ απλα αγοραζεις μια tyler και ενα μπρατσο απο warmoth και τελειωσε η υποθεση.

;D

just kidding...

πολυ καλες κιθαρες οι tyler, αλλα και μ αυτες ισχυει οτι και με ολες τις αλλες high end μαρκες τοσο σε κιθαρες οσο και σε ενισχυτες: η καθε μαρκα εχει τον ηχο της, και ειναι θεμα γουστου, ψαξιματος και οχι τοσο τιμης το τι θα προτιμησεις. το να βρεθεις τελικα δηλαδη με μια καλη μεξικανικη η γιαπωνεζικη fender αντι για μια tyler (η tom anderson η suhr η κατι παραπλησιο) δεν ειναι καθολου απιθανο. ειναι σαν να προτιμας εναν μετριο ενισχυτη fender (ας πουμε) απο ενα boogie η bogner, ειναι καθαρα θεμα γουστου..

Σουπερ κιθαρες!! Εχω παει 2 φορες στην εκθεση στην Αμερικη που εχεις το πλεονεκτημα να συγκρινεις, και ισως να ειναι και λιγο πανω απο ANDERSON,SUHR,GROSH,MELANCON (παντα

κατα τη γνωμη μου ;) )

Εκανα τοτε και το λαθος να βαλω και την fender custom shop μου για αντιπαραθεση και γυρισα πισω με κατω τα αυτια....

Συμπερασμα, αριστες κιθαρες, αξιζουν τα λεφτα τους και απο εκει και πανω ειναι μονο

καποιοι κατασκευαστες οι οποιοι ομως ζητουν και οτι θελουν (GUSTAVSSON, DETEMPLE, D'PERGO.....) τις οποιες αρκει μονο να κοιτας...........

πολυ καλες κιθαρες οι tyler, αλλα και μ αυτες ισχυει οτι και με ολες τις αλλες high end μαρκες τοσο σε κιθαρες οσο και σε ενισχυτες: η καθε μαρκα εχει τον ηχο της, και ειναι θεμα γουστου, ψαξιματος και οχι τοσο τιμης το τι θα προτιμησεις. το να βρεθεις τελικα δηλαδη με μια καλη μεξικανικη η γιαπωνεζικη fender αντι για μια tyler (η tom anderson η suhr η κατι παραπλησιο) δεν ειναι καθολου απιθανο.
Ακριβως,γουστα ειναι αυτα,εμενα π.χ. ποτε δεν μου "ειπαν" κατι κιθαρες αντιγραφα Φεντερ απο τους "μπουτικ" κατασκευαστες (ANDERSON,SUHR,GROSH,MELANCON κτλ) γιατι απλα δεν ειχαν το "feel" και την εμφανιση μιας Fender,για αυτο και αυτες που "φτιαχνω" εγω απο parts  μπορει να μην ειναι αλλα...ΜΟΙΑΖΟΥΝ με Fender....απλα με τα specs που θελω....εξαλλου μη τρελλαθουμε κι ολας για bolt on κιθαρες μιλαμε... ;)  ,απο εκει και περα to each his own  (αν & πρεπει να την εχουμε κανει αυτη την κουβεντα καμμια...200αρια φορες εδω μεσα....  ;D)

Πάντως sf το headstock από tele σε μαύρο χρωματάκι με maple ταστιέρα και σώμα strat σε μαύρο (κι άραχνο :P) χρώμα μαζί με ασημένιο pickguard μια χαρά θα ήταν ;)

Ακριβως,γουστα ειναι αυτα,εμενα π.χ. ποτε δεν μου "ειπαν" κατι κιθαρες αντιγραφα Φεντερ απο τους "μπουτικ" κατασκευαστες (ANDERSON,SUHR,GROSH,MELANCON κτλ) γιατι απλα δεν ειχαν το "feel" και την εμφανιση μιας Fender,  Grin)
παντως κι ο μανωλης (στο βιντεο της πρωτης σελιδας - που ειμασταν συγκατοικοι οταν ειχε παρει την tyler) της ιδιας γνωμης ειναι τελικα. καποια στιγμη την εδωσε την tyler αν και μονο καλα λογια ειχε να πει γι αυτην

παντως tyler + ο tophat του βιντεο + μανωλης = σκοτωναν ... καποια στιγμη ειχε 2 bogner σπιτι, ενα dual caliber, μετα πηρε κατι παλιες κεφαλες marshal.. σε ολους η tyler #@$@$#

Δεν μπορώ να καταλάβω δηλ. τι παραπάνω θα έκανε ο Tayler σε μια κιθάρα με τα specs που εγώ θα διάλεγα από αυτή που θα έφτιαχνα ο ίδιος ?

Καμμια 30αρια φορες καλυτερο σετ απ εχει,αλλα αυτο φτιαχνεται αν θελεις ;)

Κατα τα αλλα προκειται για πολυ καλα κατασκευασμενο οργανο με προσοχη στη λεπτομερεια και μια και ο περισσοτερος κοσμος θελει να αγοραζει ετοιμα οργανα μια καλη προταση για καποιον που θελει κατι διαφορετικο σε στυλ Fender.

παντως κι ο μανωλης (στο βιντεο της πρωτης σελιδας - που ειμασταν συγκατοικοι οταν ειχε παρει την tyler) της ιδιας γνωμης ειναι τελικα. καποια στιγμη την εδωσε την tyler αν και μονο καλα λογια ειχε να πει γι αυτην
γενικα συμβαινει συχνα αυτο....η επιστροφη στις ριζες...μετα τα κυριλικια... ;D...αλλωστε υπαρχουν και αλλοι κατασκευαστες που στην ουσια φτιαχνουν ακριβη αντιγραφα vintage Fender (Danocaster,Nash,Haar etc) για οσους θελουν κατι "μπουτικ" με σουπερ σετ απ και κατασκευη....και εμενα ενας φιλος μου εδωσε την Melancon του και τωρα παιζει με μια strat του 73 με ..2 ποντους neck pocket gap & στραβο pickguard.... ;D ;D

Αλήθεια, ο Tuler αγοράζει έτοιμα τα σώματα ή τα κόβει μόνος του;

Νομιζω οτι στην αρχη χρησιμοποιουσε οπως και σχεδον ολοι οι μπουτικαδες Warmoth parts,τωρα πια νομιζω οτι τα φτιαχνει μονος του,παντως ειναι luthier πραγματικος ο τυπος ,φτιαχνει δηλ και κανονικες κιθαρες οχι μονο leggo.... ;D

Ουσιαστικα ηταν ο πρωτος που προσεφερε "ετοιμες" strat style "πειραγμενες" κιθαρες στα 80s & ετσι καλυψε μια αναγκη που δεν καλυπτονταν απο ετοιμες κιθαρες στην αγορα εκεινη την εποχη (μεχρι τοτε οι κιθαριστες απλα καταστρεφανε τις vintage Fender τους με μοντερνο hardware & διπλους... :'() 

Αυτή η δεκαετία..... 80s

Προχτές βρήκα parts από μια Fender strat Japan που είχα στο πατρικό μου (από τότε) και το μανίκι μου φάνηκε μικρό, το βάζω δίπλα δίπλα με ένα USA και πράγματι ήταν μικρότερο μετά το βάζω δίπλα σε μια Gibson και ναι ήταν στην ίδια κλίμακα.... Αν είναι δυνατόν !!!

SF το έχεις ξαναδεί ? Νομίζω ότι και μερικές Squire ήταν έτσι.

M΄ αρέσει που γράφει και original con body....

Αυτό με το τέλειο set up μου δημιουργεί την εξής σκέψη. Αυτός την σετάρει ΤΕΛΕΙΑ εκεί στο Αμέρικα και στην στέλνει με αεροπλάνο οπότε κατα πάσα πιθανότητα ΤΕΛΕΙΟ set up πάπαλα. Και το άλλο,λίγο άκυρο, που το έχω καημό... Πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να κόψεις ένα καταραμένο nut??? έχουν περάσει απο τα χέρια μου απο 70€ μέχρι 6500€ όργανα και πραγματικά ΚΑΝΕΝΑ δεν είχε τέλεια κομμένο nut.

ενταξει δεν μιλαω μονο για relief & intonation κυριως για εκπληκτικη ταστοδουλεια και nut μιλαω, 

Πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να κόψεις ένα καταραμένο nut???
ΤΕΛΕΙΑ?

Αρκετα,πρεπει να ξερεις τι κανεις....& να εχεις και τα σωστα ΕΡΓΑΛΕΙΑ ακομα και...εγω...ο βασιλιας του do it yourself  ;D ;D σε μαστορα τα δινω τα nut μου ;)

spirosg είπε:
Αυτό με το τέλειο set up μου δημιουργεί την εξής σκέψη. Αυτός την σετάρει ΤΕΛΕΙΑ εκεί στο Αμέρικα
Αυτό που πρέπει να σου δημιουργεί σκέψεις είναι ότι...όσο τέλεια και να τη σετάρει..άμα δεν είσαι μπροστά να κάνετε τις διορθώσεις, δεν τη σετάρει για σένα. Σετάρισμα δια τηλεφώνου (έστω μέσω Internet), εγώ δεν το καταλαβαίνω.

Superfunk είπε:
Ουσιαστικα ηταν ο πρωτος που προσεφερε "ετοιμες" strat style "πειραγμενες" κιθαρες στα 80s & ετσι καλυψε μια αναγκη που δεν καλυπτονταν απο ετοιμες κιθαρες στην αγορα εκεινη την εποχη (μεχρι τοτε οι κιθαριστες απλα καταστρεφανε τις vintage Fender τους με μοντερνο hardware & διπλους... :'() 
Aν δεν κάνω λάθος η charvel ήταν η πρώτη εταιρία (τότε ήταν ακόμη στα επίπεδα μικρού μαγαζιού για modifications)και μετά άρχισε να προσφέρει τις λεγόμενες superstrat (fender με διπλούς και floyd rose τρέμολα στην ουσία)ότε και έγινε ''κανονική'' εταιρία.

Superfunk είπε:
και...εγω...ο βασιλιας του do it yourself  ;D ;D
Η υποψία μου επιβεβαιώθηκε, είσαι ο Ian Dury. :D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back