James Tyler guitars

jaguarbass12

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Υπάρχουν διάσημες μάρκες boutique κιθαρών που είναι σχετικά άγνωστες στην Ελλάδα όπως για παράδειγμα James Tyler και Don Grosh.

Προσωπικά έχω διαβάσει διάφορα περιοδικά για μουσικά όργανα και σ' ένα άπ' αυτά γίνεται αναφορά στις κιθάρες του Jim.

Η ιστορία ξεκίνησε στη πόλη Van Nuys της Καλιφόρνιας το 1972 όταν ο James Tyler έστησε το δικό του guitar repair shop.

Κατά την διάρκεια των 1980s o Jim επισκεύασε τις κιθάρες διάσημων μουσικών από το Los Angeles και το  Nashville με τους Dan Huff, Dean Parks και Michael Landau να συγκαταλέγονται στη λίστα αυτών των καλλιτεχνών ενώ το 1987 κυκλοφορούν οι πρώτες του χειροποίητες δημιουργίες, Studio Elite και Ultimate Weapon. Το καλιφορνέζικο custom shop κατασκεύασε επίσης χειροποίητα μπάσσα σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων από το 1992 ως το 2006 και το 2010 άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή του τα πρώτα μοντέλα Variax.

1-049-049893_10-James-Tyler-Studio-Elite.jpg

Μέχρι στιγμής δεν είδα κανέναν Έλληνα μουσικό με μια Tyler στα χέρια του...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Eίναι εξαιρετικά όργανα αλλά δεν εισάγονται επίσημα στην Ελλάδα. Και στην Ευρώπη γενικότερα, δεν υπάρχουν πολλοί dealers. Στην Αγγλία υπάρχουν κάνα δυο βέβαια.

Είναι όργανα επιπέδου Tom Anderson, John Suhr κλπ κλπ

Το μόνο άσχημο, είναι το τραγικό headstock που έχουν.... ;)

Έχω  γρατζουνίσει  μια,  είναι όντως  πολύ καλό όργανο  (όπως  λέει  και ο φίλος  στυλ suhr) την  έχει έλληνας  και είναι  όμορφο οργανάκι. Συμφωνώ  με το headstock  χειρότερο  δεν γίνετε,  αλλά  αν την  πιάσεις  το ξεχνάς αμέσως.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Jim το σχήμα του headstock μπορεί να είναι αρεστό σε αρκετούς και μη αρεστό σε άλλους. Η αλλαγή στη σχεδίαση έγινε για να κατευνάσει τις αντιδράσεις της Fender σχετικά με το copyright (οι πρώτες κιθάρες είχαν όντως Fender-style headstocks, κάτι που ενόχλησε τον Καλιφορνέζο "άρχοντα" της κιθάρας ο οποίος απείλησε με προσφυγή στις δικαστικές αίθουσες).

Κατά τα άλλα οι περισσότερες κιθάρες περιλαμβάνουν εκτός από τον 5θέσιο επιλογέα ένα ενεργό κύκλωμα για mid-boost και διακόπτες για bypass, preset και coil-tap για κάθε μαγνήτη. Επίσης εκτός από τα παραδοσιακά alder και ash μπορεί να βρει κανείς κιθάρες κατασκευασμένες από mamywood (jelutong) με ψυχεδελικά paintjobs (shmears, burning waters, psycho vomits).

Φυσικά δεν έλειπαν και οι κόπιες των κλασσικών Stratocaster και Telecaster με τα μοντέλα Classic και Tylerbastar, αλλά η παραγωγή τους σταμάτησε το 2006.

Τα Mongeese, Mongeese Special και Mongobastar σίγουρα θα ενθουσιάσουν τους λάτρεις των κιθαρών της Gibson.

Εντωμεταξύ , σε γνωστό forum που μπαίνει και ο ίδιος ο Τyler και ο Γιάννης ο Suhr, είχε κάποια στιγμή ποστάρει ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο σχετικά με το πως η μάζα του tremolo block, επηρρεάζει την αδράνεια όλου του συστήματος και τελικά την αντίδραση των χορδών.

Πολύ απλοίκά όπως το θυμάμαι, μεγαλύτερη μάζα-->μεγαλύτερη αδράνεια-->μεγαλύτεροι χρόνοι αντίδρασης της χορδής-->περισσότερο sustain,

αντίθετα μικρότερη μάζα σημαίνει  --> ....--> περισσότερο σκάσιμο...

Γενικά ο Tyler προτιμά τα ελαφρύτερα tremolo.

Anyway, συμφωνεί ή όχι κανείς, είναι πολύ ενδιαφέρον άρθρο. Άν βρω το link θα το ποστάρω..  ;)

εχω παιξει γρατσουνίσει μια σε ελληνικο μαγαζι στην κατερίνη!!απίστευτη κιθάρα που παίζει -response να το πώ οτι ακριβώς παίξεις δε χαρίζεται δλδ αν δεν είσαι μάγκας δε σε κάνει τιμη καλούτσικη 4200+,εκπληκτικά καθαρος ήχος ,τελεια ξύλα,πανέμορφη και το headstock καψούρα

Ονόματα γνωστά στην Ελλάδα όπως ο Steve Lukather των Toto και ο jazz bluesman Robben Ford παίζουν πάνω σ' αυτές τις κιθάρες.

Δεν θυμάμαι να έχω δει τον Steve με την θρυλική "Puffy" (παρατσούκλι που έδωσε ο ίδιος σε μια Studio Elite Jimburst των late 1980s) στη συναυλία των Toto στην Αθήνα στις 17 Ιουλίου του 2006.

Το μόνο που ξέρω είναι ότι ο Lukather παίζει συνήθως πάνω σε Music Man, Ibanez Roadstar και Valley Arts.

Παρόλα αυτά, βρήκα μια φωτό του Luke και της Puffy.

lukepuffy.jpg

καταπληκτικες κιθαρες!

ηχος αισθηση ολα τελεια!

αλλα με αυτο το headstock δεν υπαρχει περιπτωση να την αγορασω!  :P

jaguarbass12 είπε:
Μέχρι στιγμής δεν είδα κανέναν Έλληνα μουσικό με μια Tyler στα χέρια του...
Μανώλης Βουράκης

Δεν είχα την τύχη να παίξω με Tyler μέχρι τώρα, πολύ θα το ήθελα πάντως.

Να συμπληρώσω για το onboard boost, ότι είναι μια έκδοση του booster της Demeter και κάνει εξαιρετική δουλειά απ'ό,τι φαίνεται.

Όσο για το headstock:

2496818926_b944561e65_o.jpg

Πάντοτε απορούσα πάντως, πως κάποιοι βρίσκουν άσχημα τέτοια headstock, αλλά όμορφο, ας πούμε, αυτό της Tele, το οποίο αντικειμενικά μοιάζει με χρησιμοποιημένο προφυλακτικό.

Ας είναι καλά η κιθαριστική νεκροφιλία.

The Genius Loci είπε:
Να συμπληρώσω για το onboard boost, ότι είναι μια έκδοση του booster της Demeter και κάνει εξαιρετική δουλειά απ'ό,τι φαίνεται.
Ο James Demeter μαζί με τον John Carruthers σχεδίασε επίσης το ενεργό σύστημα MDX των μοντέλων Elite της Fender στις αρχές των 1980s.

Πρόκειται για ένα active mid-boost των 12dB το οποίο η Fender αναβάθμισε αυξάνοντας την ισχύ στα 25dB ύστερα από προτροπή του θρυλικού "αργοχέρη" του βρετανικού blues rock Eric Clapton για περισσότερη "συμπίεση".

Ο Καλιφορνέζος γίγαντας της ηλεκτρικής κιθάρας ενσωμάτωσε το MDX στις κιθάρες και άλλων διάσημων ονομάτων της rock και της blues (Buddy Guy, Richie Sambora, Nono, Gerry McGee, Nokie Edwards).

Πάντοτε απορούσα πάντως, πως κάποιοι βρίσκουν άσχημα τέτοια headstock, αλλά όμορφο, ας πούμε, αυτό της Tele, το οποίο αντικειμενικά μοιάζει με χρησιμοποιημένο προφυλακτικό.
ε,καλα τωρα δηλ.αυτο που ειναι σαν πεος μπαμπουϊνου με αποτυχημενη περιτομη ειναι καλυτερο?? ;D ;D ;D

το προβλημα ειναι οχι οτι ειναι ασχημο αλλα οτι το εχουν βαλει πανω σε ενα τοσο ωραιο αντιγραφο σωμα Fender strat & ειναι μοιραια η συγκριση με την κορυφη... ;)

το headstock της τελε ειναι ΥΠΕΡΟΧΟ αλλα ΜΟΝΟ πανω σε τελε....

Τα παντα εν σοφια εποίησε ο Λιο.... ;)

Παντως οντως ειναι ωραιες κιθαρες οι Tyler οπως και ολα τα μπουτικ αντιγραφα της Φεντερ απο τους high end κατασκευαστες (Suhr,Anderson,Grosh etc)....καλοφτιαγμενες και με εξαιρετικα σετ απ δυστυχως ομως στο αισθητικο κομματι...υποφερουν... ;D

σορρυ ρε παιδια - αν το οργανο ειναι καλο και σου παει στα χερια θα σε νοιαξει αν ειναι αντιγραφη ή αν ειναι ασχημη ή αν το headstock ειναι καπως ?? εμενα προσωπικα ZM !!

και επισης κανεις δεν βλεπει οτι ακομα και τωρα που εχει τετοιο headstock η tyler παλι μοιαζει με tele αλλα πιο streched ??

lescast-head2.jpg

images

μην λεμε και οτι θελουμε ομως 4200 ευρω επειδη του "ήρθε" καποιου να φτιαξει μια κιθαρα και να βαλει το ονομα του επανω ειναι πολλα - με οτι μπλιμπλικια και boost να εχει ειναι και παλι πολλα - θα προσπερασω σφυριζοντας.................... :P :P

Εγώ πάντως θα έπαιζα σε οποιοδήποτε κιθάρα ή μπάσο Tyler ασχέτως του σχήματος του headstock.

Τόση φασαρία για μια μικρολεπτομέρεια; Έλεος πια, βρε παιδιά!  :'(

Αντί να μιλάτε για τα πλεονεκτήματα αυτών των κιθαρών, κάθεστε και μουρμουρίζετε για μια ασήμαντη λεπτομέρεια χωρίς απολύτως κανένα νόημα.

Θα μου πείτε τώρα γιατί ο Τζίμης άλλαξε άρων-άρων το σχήμα του headstock; Πολύ απλά, για να μην τον σύρει η Fender στα δικαστήρια!

jaguarbass12 είπε:
Εγώ πάντως θα έπαιζα σε οποιοδήποτε κιθάρα ή μπάσο Tyler ασχέτως του σχήματος του headstock.
σορρυ ρε παιδια - αν το οργανο ειναι καλο και σου παει στα χερια θα σε νοιαξει αν ειναι αντιγραφη ή αν ειναι ασχημη ή αν το headstock ειναι καπως ?? εμενα προσωπικα ZM !!
αυτο ακριβως λεω και εγω

Αντί να μιλάτε για τα πλεονεκτήματα αυτών των κιθαρών, κάθεστε και μουρμουρίζετε για μια ασήμαντη λεπτομέρεια χωρίς απολύτως κανένα νόημα.
θελω να μου πεις πια ειναι τα πλεονεκτηματα που να δικαιολογουν αυτη την τιμη που εχουν - για πιο λογο καποιος να προτυμησει να αγορασει αυτη την κιθαρα απο καποια αλλη σε αυτα τα λ7 - ειλικρινα σε ρωταω γιατι φενεται οτι γνωριζεις για τι πραγμα μιλας

messalion είπε:
αυτο ακριβως λεω και εγωθελω να μου πεις πια ειναι τα πλεονεκτηματα που να δικαιολογουν αυτη την τιμη που εχουν
Θα προσπαθήσω να σου πώ τη δική μου γνώμη...Όλα αυτά τα custom όργανα δικαιολογούν απόλυτα τα λεφτά που κάνουν όταν ξέρεις ΑΚΡΙΒΩΣ τι θέλεις και πώς μπορεί ο μάστορας να το προσαρμόσει στα ΔΙΚΑ σου μέτρα...με λίγα λόγια, πιστεύω ότι έχουν αξία όταν είσαι παρών όταν φτιάχνεται-ρυθμίζεται το όργανο σε κάθε του βήμα...

Εάν δεν είσαι μπροστά και απλά αγόρασες ένα τέτοια, προφανώς και δεν πάει χαμένη...αλλά δεν διαφέρει και πολύ από μία καλή (και πολύ φτηνότερη partcaster)...θα λείπει πάντα το προσωπικό touch του (κορυφαίου) μάστορα...που το έκανε όμως για κάποιον άλλο.

Και ναι, θέλω να πιστεύω ότι τέτοιου επιπέδου μάστορες...ματσάρουν τα ξύλα ;)

καλως ή κακως συμφονω με αυτο που λες αλλα ΠΟΛΥ κακως για τον ιδιο τον tyler τα οργανα του ειναι παραγωγης - τα πουλαει σε μαγαζια - αρα το "custom" δεν αρμοζει σε αυτη την περιπτωση

φυσικα και να σκασω 4 και 7 χιλιαρικα (αμα τα ειχα) για "δικο μου" οργανο απο εναν μεγαλο κατασκευαστη αλλα οχι 4 χιλιαρικα για "τετοιο" custom

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back