Jackson RX10D Black Polka Dot --> γνώμες

Βασίλης Τριανταφυλλίδης

BillTrantos

Δυνατό μέλος
Staff member
Πόντοι
1,058
Καλησπέρα παιδιά και καλές γιορτές!!Θέλω να κάνω δώρο στον εαυτό μου αυτή την κιθάρα για τις γιορτές. (http://www.musicstore.de/en_EN/GRD/Jackson-RX10D-Black-Polka-Dot-/art-GIT0025970-000?recId=5b66cce9-21cf-4ea7-bd2d-e0c516a718f8&campaign=EPOQ#FullDetails).

Μπορεί να μου πεις κανείς τη γνώμη του σκεπτόμενος τη μείωση στην τιμή της και όλα της τα specs?Thank you!

Δεν έχω παίξει με τη συγκεκριμένη..

Αλλά μου φαίνεται ακριβή για τα χαρακτηριστικά αυτά.. βασικά έχω ακούσει (αρκετές) jackson με αυτό το σετ μαγνητών και με ξένισε ο ήχος της (αλλά αυτό είναι γούστο καθαρά)

είσαι αρχάριος? ή τη θες ως δεύτερη?

Ok, δεν είναι και τσάμπα τιμή αλλά είναι special Randy βάψιμο, άρα είναι λογικό να κοστίζει παραπάνω.

Είχα την rx10d RR σε απλό μαύρο και ήταν πολύ ωραίο το μπρατσάκι της! Βασικά, έχω κρατήσει μπράτσο-μαγνήτες της RR αλλά σε σώμα dinky/strat πλέον και είναι πραγματικά πολύ ωραία υλικά. Το μπρατσάκι συγκρίνεται άνετα με ΜΙJapan 22άρια μπράτσα.

Οι μαγνήτες επίσης είναι πολύ καλοί και high output κι ας μην είναι οι original Duncan USA. Ξεπερνούν χαλαρά squier/epiphone μαγνήτες από την ίδια κατηγορία τιμής.

Παιδιά συγγνώμη αν κάνω λάθος,αλλά λέει πως η τιμή είναι 330 ευρώ...

1)Θα την έχω ως δεύτερη (έχω μια Schecter Hellraiser για πρώτη)

2)Δεν είμαι αρχάριος,αλλά ούτε και ο Loomis :P

Για τα specs της εκεί είναι η τιμή της, ίσως να'ναι και τσιμπημένη. Αν θες rhoads σχήμα και διαθέτεις κάνα κατοστάρικο ακόμα αυτή είναι μια καλή κιθάρα: http://www.musicstore.de/en_EN/GRD/Jackson-RR24XT-Rhoads-BLK-Black/art-GIT0022832-000

Neckthrough ,string-through, όμορφη και με binding στο neck, αλλάζεις δηλαδή πιο μετά μαγνήτες και αν κρίνεις απαραίτητο nut-κλειδιά και γίνεται η πρώτη σου κιθάρα  ;)

HeathenMV είπε:
Για τα specs της εκεί είναι η τιμή της, ίσως να'ναι και τσιμπημένη. Αν θες rhoads σχήμα και διαθέτεις κάνα κατοστάρικο ακόμα αυτή είναι μια καλή κιθάρα: http://www.musicstore.de/en_EN/GRD/Jackson-RR24XT-Rhoads-BLK-Black/art-GIT0022832-000

Neckthrough ,string-through, όμορφη και με binding στο neck, αλλάζεις δηλαδή πιο μετά μαγνήτες και αν κρίνεις απαραίτητο nut-κλειδιά και γίνεται η πρώτη σου κιθάρα  ;)
Σ'ευχαριστώ πολύ φίλε μου για τη συμβουλή/πρότασή σου,απλά αυτό που με τρελαίνει σε αυτή την κιθάρα είναι το βάψιμό της,όντως τρελός fan του Randy Rhoads.Ίσως αργότερα,αν την πάρω,της αλλάξω μαγνήτες και nut-κλειδιά.Δηλαδή πιστεύετε όλοι γενικά ότι 330 ευρώ είναι πολλά για τη συγκεκριμένη κιθάρα?

Κατάλαβα έχεις κολήσει με το look. Οκ δεν είναι μωρέ πολλά, οι αντίστοιχες της jackson με το συμβατικό βάψιμο είναι κάπου στα 305. Απλά θα έχεις και το Jackson floyd rose style tremolo που σίγουρα δεν είναι και υπερποιότητα.

HeathenMV είπε:
Κατάλαβα έχεις κολήσει με το look. Οκ δεν είναι μωρέ πολλά, οι αντίστοιχες της jackson με το συμβατικό βάψιμο είναι κάπου στα 305. Απλά θα έχεις και το Jackson floyd rose style tremolo που σίγουρα δεν είναι και υπερποιότητα.
Ακριβώς,μου αρέσει πάρα πολύ το βάψιμο αυτό και όσες έχω βρει flying V ή RR έχουν πάνε από 800,αλλά με εντελώς άλλα specs.Το σκέφτομαι πολύ έντονα όμως όπως καταλαβαίνεις...

Eίναι και αυτό που λέει ο Sottos βέβαια, είναι το βάψιμο της που ανεβάζει την τιμή και σχήμα τέτοιο σε αυτά τα λεφτά βρίσκεις και δε βρίσκεις.

Το θέμα είναι, θέλει δοκιμή η κιθάρα, η όποια κιθάρα. Την έχεις ακούσει αυτήν?

Άσχετο έχεις ψάξει καμμιά r r 3? Tη βγάζει ακόμα?

Δυστυχώς δεν έχω τη δυνατότητα δοκιμής,αλλά έχω παίξει με αρκετές Jackson RR χωρίς βέβαια αυτό να είναι και το καλύτερο κριτήριο.Όχι δεν έχω ψάξει καθόλου για το αν βγαίνει ακόμα η RR3.

BillTrantos είπε:
Δυστυχώς δεν έχω τη δυνατότητα δοκιμής,αλλά έχω παίξει με αρκετές Jackson RR χωρίς βέβαια αυτό να είναι και το καλύτερο κριτήριο.
Καλό κριτήριο είναι καθώς ξέρεις περίπου τι να περιμένεις απ την κιθάρα. Πάντως, δοκίμασε κάπου μια rx10d απλή και θα έχεις την πλήρη εικόνα.

Για τα υλικά της, κι εμένα μόνο το "floyd" της με απασχολεί αλλά στο κάτω κάτω, υπάρχουν και tremolo lock/stop συστήματα. Το παρακάτω σου επιτρέπει και να το χρησιμοποιείς ως κλασσικό τρέμολο(για dives):

http://www.thomann.de/gr/goeldo_backbox.htm

Sottos είπε:
Καλό κριτήριο είναι καθώς ξέρεις περίπου τι να περιμένεις απ την κιθάρα. Πάντως, δοκίμασε κάπου μια rx10d απλή και θα έχεις την πλήρη εικόνα.

Για τα υλικά της, κι εμένα μόνο το "floyd" της με απασχολεί αλλά στο κάτω κάτω, υπάρχουν και tremolo lock/stop συστήματα. Το παρακάτω σου επιτρέπει και να το χρησιμοποιείς ως κλασσικό τρέμολο(για dives):

http://www.thomann.de/gr/goeldo_backbox.htm
Το μόνο που θέλω είναι να μην ξεκουρδίζεται εύκολα,γιατί με τη Hellraiser με το original floyd rose είμαι καλομαθημένος  ;D

Το έχω στην dk2 μου. (lt 580 licensed floyd). Αυτό δεν έχει κ η rx10?

Χάνει λίγο.. όχι πολύ αλλά ψιλοχάνει. Το αυθεντικό λένε δε χάνει καθόλου στο κούρδισμα. Το 580, είναι γενικά αξιόπιστο, αλλά κάποιες φορές χάνει

BillTrantos είπε:
Το μόνο που θέλω είναι να μην ξεκουρδίζεται εύκολα,γιατί με τη Hellraiser με το original floyd rose είμαι καλομαθημένος  ;D
Στην αρχή θα είναι Οκ αλλά με τη χρήση θα δεις κάποια διαφορά απ το original φυσικά. Γι αυτό πρότεινα για το μέλλον το locking system παραπάνω.

Sottos είπε:
Στην αρχή θα είναι Οκ αλλά με τη χρήση θα δεις κάποια διαφορά απ το original φυσικά. Γι αυτό πρότεινα για το μέλλον το locking system παραπάνω.
Το μόνο που σκέφτομαι είναι αν αξίζει να πάρω μια κιθάρα χειρότερη από τη δική μου,απλά και μόνο επειδή είναι αξιοπρεπής κιθάρα και έχει ΤΡΟΜΕΡΟ βάψιμο...  :-\

BillTrantos είπε:
Το μόνο που σκέφτομαι είναι αν αξίζει να πάρω μια κιθάρα χειρότερη από τη δική μου,απλά και μόνο επειδή είναι αξιοπρεπής κιθάρα και έχει ΤΡΟΜΕΡΟ βάψιμο...  :-\
Αυτό είναι δική σου επιλογή καθώς μερικοί σαν κι εμένα θέλουν να έχουν 30κιθάρες στο σπίτι... κι άλλοι μόνο μία και καλή(άντε κι άλλη μια).

Αφού είναι αξιοπρεπές όργανο και σου αρέσει(και οπτικά), τότε μην ανησυχείς, όλα τα περιφερειακά φτιάχνοται (π.χ. αλλάζεις τρέμολο στο μέλλον, πειραματίζεσαι με ηλεκτρικά κλπ).

Bill εγώ έχω μια RR5. Οπότε θα σου πω μόνο για το μπράτσο (γιατί μόνο εκεί είναι ίδιες). Πολύ ωραίο μπράτσο, όχι πολύ λεπτό αλλά ούτε και κουπί, βολικό για ρυθμικά (μόνο στα μπαρέ στα πρώτα τάστα με ζορίζει) και πολύ ωραίο για σόλο. Γενικά είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από την κιθάρα.

Αν θέλεις να παίζεις καθιστός θα πρέπει να την έχεις με τη ζώνη κρεμασμένη σαν να έπαιζες όρθιος. Μόνο έτσι με έχει βολέψει να παίζω καθιστός.

Ελπίζω να σου έδωσα μια μικρή βοήθεια.  :)

Γειά σου ρε συνονόματε είχα μια rr js35 μιας και τότε δεν μπορούσα να περιμένω για να έρθει η rr3.

Από μανίκι πολύ βολικό λεπτό αλλά όχι μέχρι αηδίας ότνως το σχήμα είναι λίγο άβολο όταν θέλεις να κάτσεις όπως επίσης μπορεί να χρειαστεί να αλλάξεις θέση το εξάρτημα που πιάνει η ζώνη(δεν μου έρχεται τώρα το ονομά του)γιατί θα σου πέφτει η κιθάρα.

http://s1175.beta.photobucket.com/user/kbasilis/media/Alphanutau3AF0gammarhoalphaphiomicronalphapi3CC0Epsiloniotakappa3CC0nualpha049_zps415db853.jpg.html?sort=3&o=0

Στην φώτο δείχνω που το έβαλα και ησύχασα

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις
5
Εμφανίσεις
2K

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back