Φίλε μου, το μόνο που με ανησυχεί είναι ότι σε αυτή την έκδοση της κιθάρας, το floyd rose έχει την ονομασία "special floyd rose"... Ένας φίλος μου έχει το αντίστοιχο strat version της συγκεκριμένης με floyd, το ίδιο "Special" που αναφέρεται. Όταν το χρησιμοποιεί (πλέον σπανίως) καταστρέφεται ολοσχερώς το κούρδισμα.
Κατά τα άλλα, δεν ξεκουρδίζεται και τα σεταρίσματα μια χαρά είναι (αρκεί ο μάστορας να ξέρει τη δουλειά του

)
Sottos είπε:
Σε πολλές καλές ibanez και jackson, το floyd είναι ο πιο αδύναμος κρίκος... Αν δεν το σετάρεις καλά, τότε χάνει κούρδισμα... Αν φθαρεί, χάνει κούρδισμα και θέλεις αλλαγή. Αν θέλεις να κάνεις drop tuning ή απλά να αλλάξεις καμιά χορδή, είναι μπελάς. Έχω licenced και original floyd σε κιθάρες μου και δεν... Ακόμη και το original floyd έχει τις δυσκολίες του.
Η σταθερή γέφυρα και τα κλασσικά 6-point tremolo είναι απλά τα πιο εύχρηστα και λειτουργικά συστήματα σε σχέση με το floyd. Μην πας σε 2-point tremolo ή σε floyd αν δεν το χρειάζεσαι οπωσδήποτε στο παίξιμό σου.
Έχω μία jackson RR3 με licenced floyd, σε D κούρδισμα, σεταρισμένη σε έναν πραγματικά εκπληκτικό μάστορα. Παρ'ολα αυτά, ακόμα και πριν την πάω στον μάστορα, ο πόνος που μοίραζα στο τρέμολο ήταν τεράστιος. Αποτέλεσμα? Τίποτα ;D Δεν ξεκουρδίζεται, δεν παθαίνει τίποτα, το lock είναι μια χαρά.
Αν σπάσει η χορδή προφανώς και θα υπάρχει θέμα γιατί μειώνεται η πίεση που ασκούν οι χορδές, αλλά σε ο,τιδήποτε άλλο μια χαρά κουρδισμένη έμενε, μια χαρά "βουτιές" έκανα κ όλα κομπλε....
Τέλος, σαν απάντηση σε αυτά για τους slayer κλπ είδη. Ναι, χρειάζεσαι floyd. Δεν υπάρχει περίπτωση να βγάλεις machine head, slayer, lamb of god κ άλλα τέτοια χωρίς αυτό. Και μαζί με το floyd, καλό κλείδωμα στις χορδές για να μην ξεκουρδίζει.
Για μένα το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας σε ένα μαγαζάκι στην Ελλάδα (Δεν ξέρω βέβαια που μένεις οπότε δεν μπορώ να σου προτείνω αν είναι εκτός Αθηνών) και απλά να τους πεις ότι θες να την δοκιμάσεις την τάδε κιθάρα.
1. Θα δεις πως είναι
2. Θα μοιράσεις ελεύθερα τον πόνο σου και θα δεις αν ξεκουρδίζεται ή όχι και πόσο εύκολα γίνεται αυτό.
3. Αν ο πωλητής είναι καλός κ όχι ό,τι να'ναι, θα σου εξηγήσει διάφορα πράγματα
4. Οικονομική κρίση= καλύτερες τιμές οπότε ποιος ξέρει τι μπορεί να πάρεις.
Ακόμα κ αν δεν αγοράσεις από Ελλάδα πάντως, σίγουρα θα έχεις στο νου σου πως ακριβώς είναι η κιθάρα και τι προβλήματα θα έχεις.
Καλή αγορά φίλε μου