Καταρχήν καλημέρα.
Κατά δεύτερον, μιας και είσαι καινούριος στο φόρουμ, επίτρεψέ μου να σου επισημάνω πως όταν κάνεις μια ερώτηση (ειδικά όταν ποστάρεις μεταμεσονύκτια), δεν είναι υποχρεωτικό πως θα πάρεις απάντηση μέσα στα επόμενα 10 λεπτά. Φόρουμ είμαστε, όχι customer service...
Και στο θέμα, κατά τη γνώμη μου, καλά έκανες και πήρες ένα καλό όργανο, αντί να πάρεις ένα χειρότερο (τα cort δεν είναι σκουπόξυλα, μια χαρά οργανάκια είναι για τα λεφτά τους) + έναν ενισχυτή, δεδομένου όμως πως σκοπεύεις να μαζέψεις κάποια στιγμή κάποια χρήματα για ενισχυτή (έστω και μέτριο). Ο λόγος (και για τα δυο) είναι ο εξής: Με 'ανα καλό μπασάκι, θα έχεις ένα μίνιμουμ καλού ήχου και playability σε λάηβ, πρόβες και μελέτη.
Αλλά. Το πρόβλημα με το irig και τα συναφή, αν και δεν είναι άσχημα μπλιμπλίκια για να κάνεις πλακίτσα (προσωπικά αντιπαθώ τις εξωμοιώσεις ενισχυτών συνολικά, αλλά αυτό είναι προσωπικό μου κόλλημα), είναι το ΑΠΟ ΠΟΥ θα ακούς. Για να πάρεις ακουστικά τα οποία θα μπορούν να αποδίδουν το μπάσο σχεδόν αξιοπρεπώς, θα πρέπει να δώσεις περισσότερα από όσα θα έδινες για ένα μικρό ενισχυτή. Επίσης, αν το προσπεράσεις αυτό, θα έχεις πρόβλημα προενισχυτικό, αφού η προσομοίωση συνήθως δεν "ακούει" καλά τις δυναμικές.
Αν το θέλεις μόνο για ψιλομελέτη και χαβαλέ, οκ, αλλά μην περιμένεις να έχεις σοβαρά αποτελέσματα (το λέω αυτό δεδομένου το ότι προτίμησες πχ ένα fender από ένα cort, που σημαίνει πως περιμένεις να ακούσεις κάτι από το μπάσο σου, εκεί νομίζω πήγαινε και το καλοπροαίρετο σχόλιο του marathon).
Καλύτερα, εφόσον έχεις οικονομικό θέμα, να μην ξοδεύεις χρήματα αριστερά και δεξιά (σε irig, angry birds κλπ) και να βάλεις στην άκρη κανα ευρώ για να πάρεις ένα καλούτσικο ενισχυτή, κυκλοφορούν κατά καιρούς ωραίοι στις αγγελίες...
my 2 cents...