Υπαρχει φτηνος λαμπατος η κεφαλι που να μοιαζει με fender

jacob26

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Καλησπερα παιδια , ως γνωστον λεφτα δεν υπαρχουν , καθως ο ποθος ειναι ενας fender deluxe reverb . Για αυτο σκεφτηκα αν υπαρχει καποιος αλλος ενισχυτης combo η κεφαλι , σε τιμη εως 550 ευρω ( οσο κανει ο blues junior δλδ ) , που να εχει καθαρο καναλι που να θυμιζει (γιατι ιδιο δυσκολα θα ειναι ) τα καθαρα των blackface/silverface fender !

Δεν με χαλαει να ειναι κινα , να μην ειναι κτλ , και επειδη εχουν ξεπεταχτει διαφορες budget μαρκες , ρωτω μηπως και αν !

Οχι δεν υπαρχει ενισχυτης σε αυτη την τιμη που να εχει τα καθαρα του Deluxe Reverb , ο κυριος λογος ειναι οτι σε αυτα τα λεφτα δυσκολα θα βρεις ενισχυτη με tube rectifier & 6v6  οπως ο Deluxe Reverb.

Ειχε βγαλει η Epiphone αυτους οι οποιοι ειχαν τον χαρακτηρα των DLX RV

http://www.musiciansfriend.com/guitars/epiphone-valve-senior-20w-guitar-amp-head

αλλα δεν ξερω αν βγαινουν πλεον....

Tωρα αν απλα θελεις καλα καθαρα ο Kustom Defender ειναι μια χαρα για τα λεφτα του και εχει ωραια αμερικανικα καθαρα.

εχει fenderika καθαρα ? Απο τη σειρα hot rod της fender ποιος ερχεται πιο κοντα ?

Ο Blues Junior ( δεν τον εχω ακουσει απο κοντα ) λογικα δεν ειναι τοσο κοντα σε blackface σωστα ?

εχει fenderika καθαρα ?
Υπαρχουν τουλαχιστον...4 διαφορετικα... ΦΕΝΤΕΡΙΚΑ καθαρα σε ποια αναφερεσαι?

Ακομα και μεταξυ τους οι bf/sf εχουν διαφορετικα καθαρα αναλογα με τον αν εχουν valve ή ss rectifier.

Σε αυτα που βγαζει ο deluxe reverb και γενικοτερα οι blackface ενισχυτες .

αυτοι που εχουν λυχνιες 6L6 (HOT ROD DLX,DEVILLE) φυσικα,και παλι βεβαια ειναι μια χαρα καθαρα αλλα ΑΚΡΙΒΩΣ bf/sf δεν ειναι με την καμμια.

μη ξεχνας αλλωστε οτι ενα μεγαλο μερος των...λατρεμενων καθαρων των SF/BF οφείλεται και στο tube reverb που οι υπολοιποι ενισχυτες ΔΕΝ εχουν.

ο Εgnater tweaker , μηπως ερχεται κοντα , καθως εχει και 6v6 . Δλδ , ο Blues Junior με el84 , προς τα που κοντα ειναι , σε vox ?

Θα σου προτεινα να σταματησεις να ασχολεισαι με το...πως μοιαζει  ο ηχος ενος ενισχυτη και να επικεντρωθεις στο ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ,ετσι θα εξασφαλισεις και μεγαλυτερη ψυχικη ΗΡΕΜΙΑ... ;D (θα πεταχτουν βεβαια διαφοροι που θα σου λενε,μοιαζει με vox ,μοιαζει με Orange...μοιαζει με...Fender κτλ,κτλ.....αλλα συντομα θα διαπιστωσεις οτι ο καθενας λεει το μακρυ του και το κοντο του....και συνηθως ΚΑΝΕΙΣ δεν εχει ακουσει ,τουλαχιστον..επισταμενως ;D...ΠΟΛΛΟΥΣ πραγματικους ,και καλους,Fender,Vox ή Orange... ;D)  

Παντως για να απαντησω στο ερωτημα σου με ΑΠΟΛΥΤΗ ειλικρινεια αν θες ηχο Fender Deluxe Reverb πρεπει να αγορασεις...Fender Deluxe Reverb...(μεταχειρισμενους αλλωστε τους βρισκεις ανετα απο 600-700 ευρω,για τα reissues μιλαω).

@Superfunk , συμφωνω απολυτα με αυτο που λες , γιατι μπορει πχ ο Blues Junior να μην θυμιζει deluxe reverb κτλ , αλλα εμενα να μου κανει . Και ετσι συνηθως κανω τις αγορες μου , ακουγοντας ! Απλα ρωτησα επειδη δεν εχω ψαξει πολυ τις φθηνες μαρκες (bugera , vht , blackherat κτλ ) , για να ξερω αν υπαρχει κατι τετοιο για να παω να το δοκιμασω !

@gdevelek , ισως , αλλα δεν ειναι και καπος πολλα τα βαττ του !

jacob26 είπε:
@Superfunk , συμφωνω απολυτα με αυτο που λες , γιατι μπορει πχ ο Blues Junior να μην θυμιζει deluxe reverb κτλ , αλλα εμενα να μου κανει . Και ετσι συνηθως κανω τις αγορες μου , ακουγοντας ! Απλα ρωτησα επειδη δεν εχω ψαξει πολυ τις φθηνες μαρκες (bugera , vht , blackherat κτλ ) , για να ξερω αν υπαρχει κατι τετοιο για να παω να το δοκιμασω !
αν θεωρεις τους bugera και blackheart "φτηνες" μαρκες τοτε πρεπει να το ξανασκεφτεις

O bugera v55 με τις 6L6 άραγε προσεγγίζει καθόλου;

ελπιζω να καταλβαινεις καποιες "διαφορες"  ;) ;) :D

Το βιντεάκι είναι ενδιαφέρον αλλά αφ'ενός πρέπει να υπάρχει μια προσπάθεια να ρυθμιστούν όσο γίνεται πιο όμοια τονικά, και αφ'ετέρου αυτές οι απόπειρες/προσπάθειες είναι καταδικασμένες να έχουν έναν μεγάλο βαθμό υποκειμενικότητας που αφαιρεί την όποια αξιοπιστία από μια σοβαρή προσπάθεια εξαγωγής συμπερασμάτων, κάτι που ξεχνά ή δεν συνειδητοποιεί καν το 90% του κοινού του Youtube.

bloody_sunday είπε:
Το βιντεάκι είναι ενδιαφέρον αλλά αφ'ενός πρέπει να υπάρχει μια προσπάθεια να ρυθμιστούν όσο γίνεται πιο όμοια τονικά, και αφ'ετέρου αυτές οι απόπειρες/προσπάθειες είναι καταδικασμένες να έχουν έναν μεγάλο βαθμό υποκειμενικότητας που αφαιρεί την όποια αξιοπιστία από μια σοβαρή προσπάθεια εξαγωγής συμπερασμάτων, κάτι που ξεχνά ή δεν συνειδητοποιεί καν το 90% του κοινού του Youtube.
+10000

αλλα δεν υπαρχει καλυτερος (2ος) τροπος για να κανεις καποιες διαπιστωσεις

bloody_sunday είπε:
είναι καταδικασμένες να έχουν έναν μεγάλο βαθμό υποκειμενικότητας
Εφόσον η ρύθμιση των δύο ενισχυτών και η ηχογράφηση είναι "επαρκώς καλή", μας νοιάζει η υποκειμενική γνώμη του τύπου που έφτιαξε το βίντεο;

Το δικό μας συμπέρασμα θα είναι βέβαια κι αυτό υποκειμενικό αλλά ο επόμενος που θα ενδιαφερθεί δεν έχει πάλι λόγο να δώσει σημασία, βλεπει ο ίδιος το βίντεο και βγάζει μόνος του το δικό του συμπέρασμα

άρα για μένα το ζήτημα είναι (1) η ρύθμιση και (2) η πιστότητα της ηχογράφησης και απόδοσης μέσω youtube

το πρώτο παλεύεται, το δεύτερο όχι

Όχι... μας νοιάζει η εσφαλμένη εντύπωση που δίνεται σε αυτούς που το παρακολουθούν. Πχ. αν δεν ήταν τα ρυθμιστικά του Μπουγκέρα στις 12 αλλά με λίγα πιο scooped mids, δεν θα ακουγόταν πιο συγγενικός με τον Ηot Rod Dlx?

bloody_sunday είπε:
Όχι... μας νοιάζει η εσφαλμένη εντύπωση που δίνεται σε αυτούς που το παρακολουθούν. Πχ. αν δεν ήταν τα ρυθμιστικά του Μπουγκέρα στις 12 αλλά με λίγα πιο scooped mids, δεν θα ακουγόταν πιο συγγενικός με τον Ηot Rod Dlx?
συμπλήρωσα κάποια πράγματα πιο πάνω..

πάντως η απάντησή σου παραπέμπει ξανά στο θέμα των ρυθμίσεων, ναι συμφωνώ, αλλά οι ρυθμίσεις είναι εύκολο να γίνουν όμοιες, αυτό που δεν αντιμετωπίζεται με τίποτε είναι η απώλεια του αληθινού ήχου λόγω youtube

Βugera, vht, blackherat κλπ εχουν και τα συν τους και τα πλην τους.

Οπως εχουν και οι πιο "επωνυμες"  μαρκες.

Το θεμα ειναι να ζυγιζεις και αποφασιζεις, αναλογα με τις αναγκες σου παντα, περισσοτερο με το αυτι και λιγοτερο με το ματι.

Πληροφοριακα, ο συγκεκριμενος "ανεξαρτητος δοκιμαστης" ειναι γνωστος στο ιντερνετ, οπως και ειναι γνωστο οτι "σπρωχνει" γενικα τα προιοντα behringer και bugera.

Χωρις βεβαια να σημαινει  οτι αναμεσα σε αυτες τις μαρκες δεν υπαρχουν προιοντα αξιολογα και προιοντα οχι και τοσο καλα.

παντως με 550 ευρω, μπορεις να βρεις αρκετα μοντελα fender μεταχειρισμενα, οποτε εγω θα εκανα υπομονη.

σχετικα με τον ηχο fender, εγω ας πουμε που ειμαι λατρης  ;D, δεν εχω βρει αλλο μηχανημα που να τον εχει. απο τον alessandro μου (που εχει 6L6) προτιμω τον blues deluxe που εχω (και μου κοστισε και 3-4 φορες λιγοτερο). βεβαια .. 25 κιλα..

neokosmi είπε:
Πληροφοριακα, ο συγκεκριμενος "ανεξαρτητος δοκιμαστης" ειναι γνωστος στο ιντερνετ, οπως και ειναι γνωστο οτι "σπρωχνει" γενικα τα προιοντα behringer και bugera.
γιατι εμενα μου "φενεται" οτι στο συγκεκριμενο βιντεο ΟΣΟ και να το ζορισει το μηχανημα η "ανωτεροτητα" του fender ειναι ξεκαθαρη

@gdevelek

δεν αντιμετωπιζεται αλλα εχεις μια γενικη εικονα για το τι και πως.....(βεβαια ειναι μαλακια να το συζηταμε καν οταν προκειτε για ενισχυτες αλλα.......)

jacob26 είπε:
Καλησπερα παιδια , ως γνωστον λεφτα δεν υπαρχουν , καθως ο ποθος ειναι ενας fender deluxe reverb . Για αυτο σκεφτηκα αν υπαρχει καποιος αλλος ενισχυτης combo η κεφαλι , σε τιμη εως 550 ευρω ( οσο κανει ο blues junior δλδ ) , που να εχει καθαρο καναλι που να θυμιζει (γιατι ιδιο δυσκολα θα ειναι ) τα καθαρα των blackface/silverface fender !

Δεν με χαλαει να ειναι κινα , να μην ειναι κτλ , και επειδη εχουν ξεπεταχτει διαφορες budget μαρκες , ρωτω μηπως και αν !
Hot Rod Deluxe με JJ 6v6

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back