• Καλώς ήρθατε στο νέο forum! Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]. Διαβάστε και το σχετικό thread.

I'll be seeing you (Billie Holiday cover)

SisyphusMustDie

Νέο μέλος
19/10/24
20
13
3
37
Καλαμάτα
Ιδιώματα
  1. Acoustic
  2. Alt. Rock
  3. Ambient
  4. Blues
  5. Classical
  6. Classic Rock
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
Καλησπέρα! Είπα να δοκιμάσω την τύχη μου σε κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα για μένα. Άκουσα μια μέρα μια διασκευή του κομματιού από την Cat Power και σαν να ερωτεύτηκα 😁. Δεν άντεξα να μην το επιχειρήσω.

Σίσυφε εσύ δε θα με πιστέψεις βέβαια, αλλά εγώ θα στο πω.

Η χροιά σου είναι πολύ καλή και έχεις το στυλ.
Αν φτιάξεις 3-4 σημεία που ήσουν λίγο τονικά χαμηλός και άλλα 2 που ίσως δεν τα ελέγχεις πολύ στο τραγούδι, τότε το λες πιο ωραία από την Cat Power...

Η κιθάρα σου είναι πολύ καλή (παρεμπιπτόντως πες μας και τι ακουστική είναι).

Αν θέλεις όντως να μπεις σε μια ενδελεχή διαδικασία, θα σου πρότεινα να γράψεις (σε χαρτί) τη μελωδική σου γραμμή και να τη μελετήσεις λίγο περισσότερο. Μετά να γράψεις 2 tracks όπου το ένα θα είναι η κιθάρα σου απ την αρχή (την έχεις ήδη) και το άλλο θα είναι μόνο φωνή, την οποία θα ηχογραφήσεις ΧΩΡΙΣ να έχεις μπροστά κείμενο, παρτιτούρα ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να σου αποσπάσει την προσοχή έστω και για λίγο.

Ότι λέει ο Αργύρης είναι 100% σωστό. Παραβλέποντας τα τονικά, έχω να πω πως αυτό που άκουσα είναι πολύ ωραίο και δείχνει άνθρωπο με γούστο.

Σίσυφε εσύ δε θα με πιστέψεις βέβαια, αλλά εγώ θα στο πω.

Η χροιά σου είναι πολύ καλή και έχεις το στυλ.
Αν φτιάξεις 3-4 σημεία που ήσουν λίγο τονικά χαμηλός και άλλα 2 που ίσως δεν τα ελέγχεις πολύ στο τραγούδι, τότε το λες πιο ωραία από την Cat Power...

Η κιθάρα σου είναι πολύ καλή (παρεμπιπτόντως πες μας και τι ακουστική είναι).

Αν θέλεις όντως να μπεις σε μια ενδελεχή διαδικασία, θα σου πρότεινα να γράψεις (σε χαρτί) τη μελωδική σου γραμμή και να τη μελετήσεις λίγο περισσότερο. Μετά να γράψεις 2 tracks όπου το ένα θα είναι η κιθάρα σου απ την αρχή (την έχεις ήδη) και το άλλο θα είναι μόνο φωνή, την οποία θα ηχογραφήσεις ΧΩΡΙΣ να έχεις μπροστά κείμενο, παρτιτούρα ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να σου αποσπάσει την προσοχή έστω και για λίγο.
Χωρίς -εννοείται- να θεωρώ ότι μου λες ψέματα, δυσκολεύομαι να το πιστέψω, είναι αλήθεια. 😊

Η κιθάρα μου είναι μια Takamine GD93 την οποία αγαπώ πολύ. Παίζει άνετα να είναι η καλύτερη αγορά που έχω κάνει. Να αναφέρω επίσης ότι στα 22 χρόνια που παίζω κιθάρα (αυτοδίδακτος μπακάλης, μη φανταστείς) ήταν η πρώτη φορά που επιχείρησα να αφήσω την πένα και να παίξω με δάχτυλα.

Πολύ καλή η ιδέα σου και μάλιστα μετανιώνω που βιάστηκα και το ανέβασα πριν το κάνω έτσι. Αντιλαμβάνομαι νομίζω τα σημεία που χάνω τονικά, αλλά ενθουσιάστηκα που το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο από τις προσδοκίες μου και βιάστηκα να το μοιραστώ. Άσχετα με αυτό όμως, θα το κάνω αυτό που προτείνεις. Βέβαια, αν εννοείς να γράψω τη μελωδική γραμμή με νότες, δεν ξέρω πώς θα μπορούσα να το κάνω αυτό, αφού δεν έμαθα ποτέ νότες. Σίγουρα μπορώ πάντως να γράψω πάλι τη φωνή πάνω στην υπάρχουσα κιθάρα.

Σ' ευχαριστώ πολύ εσένα και τον Νέστορα για τον χρόνο σας και τα πολύ καλά σας λόγια!

• Heavy metal!
Reactions: Shelter
Εντάξει, αντιληπτό ότι είναι πρώτη σχετικά προσέγγιση στο κομμάτι, αλλά από μια πολύ σύντομη περιήγηση που είχα στο κανάλι σου, θεωρώ ότι απλά στα σημεία που έπεσες λίγο έχασες τη συγκέντρωσή σου.

Θεωρώ ότι αν με κάποιο τρόπο αποκτήσεις μια πολύ ξεκάθαρη "εικόνα" για την κίνηση της μελωδίας, θα την προσεγγίσεις πολύ καλύτερα τραγουδιστικά. Δοκίμασε να την παίξεις στην κιθάρα (χωρίς ornaments) και να συνηθίσει το αυτί σου στον ήχο. Μετά τραγούδα το βγάζοντας εντελώς από το μυαλό σου ενδεχόμενες ερμηνείες από τον οποιονδήποτε. Όταν ξεκαθαρίσει και θα είσαι in tono σε όλα τα σημεία γράφεις.

Όσον αφορά τις ερμηνευτικές σου επιλογές, οδηγός ήταν, είναι και θα είναι μόνο ο στίχος και το περιεχόμενο του.

Συγχαρητήρια πάντως. Είναι κομματάρα, και πιστεύω ότι το έχεις.

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα