Αυτόν εννοείς? ;D ;DNestoras είπε:Για τον Νο 1 ask Maratrhon.![]()
Και τη συγκεκριμένη Tele την έχει πεντάχορδη (λείπει η καντίνι) και ακουμπάει ποτήρια επάνω... ;D
Αυτόν εννοείς? ;D ;DNestoras είπε:Για τον Νο 1 ask Maratrhon.![]()
Ναι είναι οπαδός του Keith Richards (στο ανάποδο).marathon είπε:Αυτόν εννοείς? ;D ;D
Και τη συγκεκριμένη Tele την έχει πεντάχορδη (λείπει η καντίνι) και ακουμπάει ποτήρια επάνω... ;D
Βεβαίως και είναι στη γκλάβα μας, αλλά ενδέχεται να παραμείνουν εν υπνώσει εάν δεν βρεθεί ο κατάλληλος καταλύτης να τα ενεργοποιήσει. Κι εκεί είναι που έχει -ή δεν έχει- μιά σημασία για τον καθένα το παλιό όργανο...X-minor είπε:Όσο για τα ξύλα και τα τραγούδια και τον χαρακτήρα που προσδίδουμε... Εντάξει, καλός ο ρομαντισμός και το συναίσθημα κλπ. αλλά η κιθάρα είναι το μέσο. Τα τραγούδια στη γκλάβα μας βρίσκονται. Και ναί, μια ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ κιθάρα ίσως μας ωθήσει σε άλλα μονοπάτια και επομένως σε άλλα τραγούδια, αλλά δεν παύει να είναι υπεύθυνο το κεφάλι μας γι'αυτά και όχι το όργανο. Όσο για το broken in, μην ξεχνάμε πως καλό ατού, αλλά αγοράζοντας αναγκαστικά μεταχειρισμένα τέτοια όργανα είναι "broken in" από άλλον και για άλλον, με άλλα χέρια, άλλα παιξίματα, άλλα μυαλά κι άλλα τραγούδια στην τελική.
Για μπάστα ρε Άντυ, δηλαδή ψέμματα λέμε; ???Δεν ειδα πουθενα αυτα που πολλοι περιγραφουν.
Και ο Κακανιαρης εχει μια παλια Fender '50s, αλλα ηταν αγορασμενη το '81 απο μαγαζι στο Μοναστηρακι, οχι σε παγκους, η ριγμενη σε σκουπιδια και λοιπαι ιστοριαι για κανιβαλλους...
Καποια πραγματα ηταν απο τοτε δυσευρετα και ακριβα, στην Ελλαδα για να πουμε οτι καποιος δεν ηξερε, το εδωσε στον παλιατζη και κατεληξε σε μενα...
Μιλάς για Θεσ/νίκη?Αν ναι,με ενδιαφέρει πολύ να δω τι προσφέρεται προς πώληση.Κι εν πάσει περιπτώσει, κάποια υπάρχουν στη γύρα ακόμα αν θέλεις να τα δείς για να πειστείς...
You can look, better not touch ;D!S9F είπε:Μιλάς για Θεσ/νίκη?Αν ναι,με ενδιαφέρει πολύ να δω τι προσφέρεται προς πώληση.![]()
Mess around and you'll end up in dutch ;Dez είπε:You can look, better not touch ;D!
ez είπε:You can look, better not touch ;D!
Δεν ειπα κατι τετοιο, αν μη τι αλλο εχει τυχει να αγορασω απο σενα συγκεκριμενα, οργανο σε εκπληκτικα cool τιμη.ez είπε:Για μπάστα ρε Άντυ, δηλαδή ψέμματα λέμε; ???
Mε προκαλείς(με την καλή έννοια,μην το παρεξηγήσειςνα εχει βρει Les Paul 59-60 σε παλιατζη στην Ευβοια κ.ο.κ....
Οντως φοβερο.! και κοιτα συμπτωση σε ερωτηση που τρωω γιατι δε σηκωνω το gretsch.argytar είπε:ΕΖ Θυμάμαι που είχες πει παλιά στον Κερατσόπουλο για μια στρατ που του είχες δώσει, ότι 'δε σε έχει μάθει ακόμα η κιθάρα' φοβερή κουβέντα!
Λένε πχ ότι στις ακουστικές με έλατο καπάκι, ανάλογα με τον παίκτη, εξελίσσεται και το όργανο σε ήχο.
Στο τέλος τέλος πέρα από τον ήχο (έρχεται με attack και amp controls) μετράει πιο πολύ το playability του οργάνου πώς δηλαδή σου κάθεται στο χέρι. Και πως να το κάνουμε η παλιά κιθάρα η παιγμένη έχει ωραίο feel στο χέρι. Ειδικά αν είσαι εσύ ο χρόνιος κάτοχος. Έπειτα τα ξύλα στεγνώνουν με τον καιρό και το όργανο πάλλεται καλύτερα γιατι χαλαρώνει με τον καιρο (τα βερνίκια και οι κόλλες χαλαρώνουν). Επίσης είναι και τα βιώματα που έχεις και το στυλ που γουστάρεις. Από παλιά όργανα έχω μια Mustang του '73 και μια Gretsch του '66 . Ξεχωρίζουν όμως από τις υπόλοιπες κιθάρες του σταύλου... φαίνεται σα να έχουν πιο πολύ ...vibe... Ξύλα είναι δεν ξέρεις πως θα κάτσουν. Είχα διαβάσει παλιά ένα άρθρο που έλεγε ότι μπορεί να τύχει μια Les Paul Studio να παίζει καλύτερα από μια VOS.... Αυτά . φτάνει
Φυσικά και είναι ο Μπισ- Κότο.AndyC είπε:Επειδη προφανως εννοεις τον "Μπις-κοτο"... ;D
Βρε, ναι, δεν αντιλεγω...S9F είπε:ΠΟΤΕ δεν ξέρεις ΠΟΥ μπορείς να βρείς ένα "σεντούκι γεμάτο λίρες"...Τα μάτια και τ΄αυτιά "400" λοιπόν...![]()
Ο Κωστας μου εχει πει πως και τι την πηρε. Δεν υπαρχει υπερβολη τυπου που αναφερω στον Κωστα, υπαρχει τυχη. Καποτε συνεβαινε αυτο.Τώρα για το Uni-Vibe μάλλον εσύ ξέρεις καλύτερα.
Όσο για τον Κακανιάρη επέτρεψε μου να ξέρω καλύτερα, καθότι είμασταν συνφοιτητές στη γεωπονική και φίλοι εκείνη την εποχή (και τώρα).![]()
Aν καταλαβα τι εννοεις...ELIANIOS είπε:ΥΓ Ρε Σταυρο αν θυμασε τλη/κως μια περιπτωση σε ενα στουντιο με συμαθητη lespaulιαρη που η κιθαρα επαιξε στα χερια αλλου(για ηχο και οχι τεχνικη-η τεχνικη ηταν δεδομενη ;D ;D ;D ;D-)
+1Nestoras είπε:Eγώ τις κιθάρες μου τις βάζω δίπλα στα ηχεία του στρερεοφωνικού μου. Ακούνε μουσική και μετά από λίγο καιρό παίζουν καλύτερα.![]()
AndyC είπε:Δεν ειπα κατι τετοιο, αν μη τι αλλο εχει τυχει να αγορασω απο σενα συγκεκριμενα, οργανο σε εκπληκτικα cool τιμη.
Μια LG1, αν σου λεει κατι... χα
Οποτε καταλαβες ποιος ειμαι.
Απλα για να κλεισω, αναφερθηκα σε καποιες υπερβολες.
Διευκρίνηση: η Yamaha το έκανε αυτό σε ακουστικές κιθάρες και μάλιστα στις γιαπωνέζικες custom shop που έχουν όσο ένα μικρό γιαπωνέζικο αυτοκίνητο. 8)argytar είπε:Η Yamaha (μι θελ'ς κι γιαμάχις...) έλεγε για κάποια μοντέλα της ότι βάζει τα ξύλα να τρώνε vibrations από ένα μηχάνημα για καλυτέρευση του ήχου.