Η νομική είναι λογική.ez είπε:LK- μαζί σου στην πορεία της μη αλλαγής!! ;D ;D ;D ...δεν είπα ρε μαν να σηκώσεις λάβαρο, απλά επι τροχάδην να μας έλεγες την επιστημονική σου άποψη/ετυμηγορία 8) για το αν θα ευσταθούσε μιά τέτοιου τύπου αγωγή...
Μπρούκλης!Superfunk είπε:την Κυριακη που καναμε παλι το λαθος να βγουμε για φαγητο σε κλειστο χωρο δεν περιγραφεται....
ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ φαγαμε Sir....στα μπρουκληκα παω ΜΟΝΟΣ μου....(δεν εχω λεφτα για 3.... ;D ;D ;D)Nestoras είπε:Μπρούκλης!
+1000LK είπε:Ωραία όσα γράφονται.
Να θυμίσω μόνο ότι το θέμα που συζητάμε εδώ δεν είναι το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους, αλλά οι εικόνες στα νέα πακέτα τσιγάρων.
Στη Σουηδία (επειδή απαγορεύεται έσω) καπνίζουν βαδίζοντας. Ως παλαιός καπνιστής βρίσκω το συγκεκριμένο ως τη μεγαλύτερη μ@λ@κί@, καθότι για μένα το τσιγάρο ήταν απόλαυση συνοδεόυσα καφέ, ποτό, μουσικούλα ... καθιστός.Superfunk είπε:Θεριακληδες οι Αυστριακοι και δεν τους το ειχα...... ;D
LK είπε:Η νομική είναι λογική.
Όταν η λογική σου (αν συμβαδίζει βέβαια με την κοινή) σου λέει ότι κάτι δεν πάει καλά, τότε ναι, υπάρχει νομικό έρεισμα.
Αν στην εξίσωση προσθέσεις 1) Τα συμφέροντα που συγκρούονται και 2) Την επικρατούσα κατά την κρίσιμη χρονική περίοδο άποψη, μπορείς να κάνεις και μια πιθανή πρόβλεψη για το αποτέλεσμα.
Η Ευρώπη σήμερα (σαν αρχή), διάλεξε επιθετική πολιτική κατά του τσιγάρου.
Στα 60's π.χ. στην Αμερική όλες οι καμπάνιες το υμνούσαν (το τσιγάρο).
Όλα είναι ανθρώπινα κατασκευάσματα, από τα τσιγάρα μέχρι και τους νόμους , και εξυπηρετούν συγκεκριμένους σκοπούς. ;D ;D ;D
EDIT:
Ζούμε σε πολύ «συντηρητικές» εποχές.
Και η Ευρώπη και η Αμερική , έχει επιλέξει μεσαιωνικά μονοπάτια σε όλα τα θέματα
Για αυτό χρησιμοποίησα το παράδειγμα της Αμερικής στα 60’ς που τη θεωρώ ως τη δεκαετία αναφοράς , που στη συνέχεια, τόσο και στα 70’s όσο και στα 80’s , μας έδωσε σε όλους τους τομείς (τέχνες- επιστήμες- τεχνολογία) μερικά σπουδαία (ανεπανάληπτα) επιτεύγματα.
Χάρηκα που πρόλαβα και έζησα κάποιες δεκαετίες από αυτές.
Το «συντηρητικό» , «φοβισμένο» παρόν , η «νέα τάξη πραγμάτων» παγκοσμίως , δεν μου αρέσει.
Δεν μου αρέσει , που δεν μπορώ να πάω άνετα μέχρι το Παρίσι , χωρίς τον φόβο να μου σκάσει βόμβα .
Κατά τον ίδιο τρόπο:
Δεν μου αρέσουν οι εικόνες στα τσιγάρα (στα πακέτα), λες και δεν μπορεί να γίνει αλλιώς μια σωστή καμπάνια ενημέρωσης των παιδιών για το τι είναι το κάπνισμα.
Τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε τυχαία.
Κάποιοι τα επιδίωξαν , κάποιοι τα προμόταραν....είναι να νέα ήθη (εμπρος προς τα πίσω).
<οφ τοπικ>ez είπε:<<<<< off topic >>>>>
Δεν γνώριζα μέχρι χθές πως είσαι ο Δημήτρης Παναγιωτίδης...σου στέλνω τα σέβη και την αγάπη μου...σ'έχω δεί πολλές φορές εκείνα τα αλησμόνητα (για κάποιους) χρόνια των A priori...σ'ευχαριστώ κι εσένα προσωπικά, όπως έχω κάνει με πολλούς "παλαιότερους" εμού, χάρη σε σας βρήκαμε τα μονοπάτια λίγο πιό βατά και κάποια παραθύρια μισάνοιχτα στο μουσικό μας διάβα...μακάρι να μπορούσα να τα πω και στον Γιώργο...ας είναι...on the other side...
<<<<< off topic >>>>>
κορεκτεντ...fusiongtr είπε:Οι περισσότερες καποιες από τις βλαβερές ουσίες στο τσιγάρο, βρίσκονται στο χαρτί και το μελάνι (η μάρκα είναι γραμμένη πάνω στο χαρτί).
Σε αυτό θα συμφωνήσω πλήρως.Superfunk είπε:η αληθεια ειναι οτι ΟΛΑ τα καπνα υφιστανται τοσο ΤΕΡΑΤΩΔΗ χημικη επεξεργασια (με προσθετα,αρωματα κτλ.) που και ΣΚΕΤΟΣ ο καπνος τους ειναι τρομερα βλαμμερος και γεματος χημικα.....φυσικα ακομα και ο ..."ΑΓΝΟΣ" καπνος ειναι ΤΙΓΚΑ στα καρκινογονα και τις βλαβερες ουσιες.
ηδη υπαρχουν ντιρεκτιβες που καθοριζουν τα ποσοστα αλατιου,υδρογονωμενων λιπαρων και προσθετων στα επεξεργασμενα τροφιμα ,μην απορρησεις αν συντομα δεις και warnings πανω στα πακετα στα supermarket...fusiongtr είπε:Αλλά θα έπρεπε κάτι ανάλογο να αναγράφεται και στις περισσότερες συσκευασίες πχ τροφίμων.
Να δεις που σε λίγο καιρό τα πακέτα αυτά θα γίνουν συλλεκτικά.Superfunk είπε:απλα ο συγκεκριμενος τροπος public awareness ειναι αναποτελεσματικος και ηλιθιος.