Θα μου πεις...Κινεζίλα αλλά...
Όλα Κινεζίλα δεν είναι;
όχι δεν είναι... αυτή η γενίκευση θα μας "βόλευε" όλους
αλλά δεν ισχύει (ούτε καν στο ελάχιστο)... η κοινή γραμμή παραγωγής, το μόνο που προσφέρει είναι το προνόμιο να μας έρχονται πλέον προς διάθεση στις δυτικές αγορές σε απίστευτα φθηνές τιμές σε σχέση με το παρελθόν
ΚΑΙ τα ποιοτικά προϊόντα... η
τεράστια διαφορά με τις "κινεζιές", στην ιδιαίτερη κυκλωματική σχεδίαση και τα ποιοτικότερα υλικά, το επισταμένο quality control και φυσικά το ικανοποιητικό εν γένει after sale support, παραμένει...
το ότι υπάρχουν πια "σοβαρότατες" κινέζικες εταιρείες που κοιτάνε στα μάτια τον δυτικό ανταγωνισμό (ακολουθώντας τις ανωτέρω βασικές αρχές και θυμίζοντας την πορεία των τεράστιων πλέον νοτιοκορεάτικων),
δεν αναιρεί τον
κανόνα, καθότι οι συγκεκριμένες έχουν ξεφύγει πια ανεπιστρεπτί από το "κολλάω ταμπελάκι σε φθηνιάρικο oem του κιλού και πουλάω τσάμπα", εξυπηρετώντας (δεν αντιλέγω) μια αγορά χωρίς απαιτήσεις (και με ολίγη από τζόγο στον πελάτη στο τι θα του "κάτσει")...
ΥΓ. το αν αξίζει κάποιο από αυτά που εξετάζεις, προσωπικά δεν μπορώ να στο πω... ένα παρόμοιας προέλευσης ταμπλετάκι από το wish, μια χαρά μου κάνει την δουλειά μου, όπως και το κάπως πιο "επώνυμο" κινητό μου (Meizu), που μου προσφέρει απρόσκοπτα εδώ και 3 χρόνια hi end δυνατότητες στο ένα τέταρτο της τιμής των υπολοίπων... βέβαια έχω από την άλλη μυριάδες ιστορίες κλάματος και πεταμένων χρημάτων φίλων και γνωστών να διηγηθώ... το
ρίσκο που προανέφερα... ?