Τρανζιστορ η λαμπα;spirossk είπε:καλησπερα....θα ηθελα νο μου λυσετε μια απορια ;D εχω μια κεφαλη 80w στα 4Ω θα μπορουσα να βαλω ενα ηχειο στα 8Ω 300W
Τα Watt δεν παίζουν ρόλο. Η θα το "οδηγεί" καλά το μεγάφωνο ή όχι.spirossk είπε:καλησπερα....θα ηθελα νο μου λυσετε μια απορια ;D εχω μια κεφαλη 80w στα 4Ω θα μπορουσα να βαλω ενα ηχειο στα 8Ω 300W
Για ποιο λόγο να ζεσταίνεται? :bezoubios είπε:Αν τρανζίστορ... αν μετά απο καμμία ωρίτσα δεις οτι ζεσταίνεται (κεφαλή/μετασχηματιστής) τότε δεν πάει.
Αν δεν ζεσταίνεται, τοτε εισαι ΟΚ.
Δεν γνωρίζω απο τρανζιστοράτους και ζητώ συγνωμη αν εγραψα λάθος πράγματα. Απλά σε ενα απο τα βιβιλία (αν δεν κάνω λαθος σε ενα του Weber) υπαρχει μια παράγραφος που λεει οτι τα τρανζιστορατα μπορεί να ζεσταθούν με το impedance mismatch σε σχέση με τους λαμπάτους.myster_maze είπε:Άρα τρανζιστοράτος είναι οπότε δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα απλά ο ενισχυτής θα παίζει περίπου στα μισά Watt και κάτι παραπάνω, ~60W.
Για ποιο λόγο να ζεσταίνεται? :
...πράγμα που ισχύει εφόσον πάει σε ΜΙΚΡΩΤΕΡΗ αντίσταση από την ονομαστική, όχι σε μεγαλύτερη.bezoubios είπε:Απλά σε ενα απο τα βιβιλία (αν δεν κάνω λαθος σε ενα του Weber) υπαρχει μια παράγραφος που λεει οτι τα τρανζιστορατα μπορεί να ζεσταθούν με το impedance mismatch σε σχέση με τους λαμπάτους.
Μια χαρά θα παίξει και ίσως περισσότερο από το αν είχε φορτίο στα 4Ω μιας και ο ενισχυτής θα λειτουργεί πιο άνετα.journeyman είπε:καλημέρα, το setup αυτό θα παίξει (είναι σίγουρο).
Το πως και πόσο θα παίξει είναι το θέμα.
ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια ισχύουν και στους λαμπάτους! Δεν καταλαβαίνω γιατί το θεωρείς διαφορετικό! :Δεν γνωρίζω απο τρανζιστοράτους και ζητώ συγνωμη αν εγραψα λάθος πράγματα.