Ιδέες για looper

otto## είπε:
Το έχει κανείς? Μπορείς να "βγάλεις" τα bass/drums σε μόνιτορς?
Εάν εννοείς individual - να βγάλεις ξεχωριστά π.χ. τα drums από το bass, χλωμό το βρίσκω. Μάλλον στις εξόδους πρέπει να βγάζει όλο το mix.
Αρχικά κοιτούσες για απλό looper. Η γνώμη μου είναι να κοιτάξεις για καθαρόαιμο looper με ένα ή και παραπάνω track για μελλοντική χρήση.

Μανώλης Χναράκης είπε:
Εάν εννοείς individual - να βγάλεις ξεχωριστά π.χ. τα drums από το bass, χλωμό το βρίσκω. Μάλλον στις εξόδους πρέπει να βγάζει όλο το mix.

Αρχικά κοιτούσες για απλό looper. Η γνώμη μου είναι να κοιτάξεις για καθαρόαιμο looper με ένα ή και παραπάνω track για μελλοντική χρήση.
Μανώλη χρόνια πολλά. Μωρέ για λουπερ ψάχνω και ήμουν έτοιμος με το jamman αλλά είδα αυτό και μου φάνηκε πολύ καλό.

Το θέλω για εξάσκηση και οικιακή διασκέδαση οπότε με τα features που έχει το trio είναι πολλά υποσχόμενο. Βέβαια το σεταπ μου είναι πραγματικά απλοικοτατο και έχω πολλά ερωτηματικά αν θα λειτουργεί σωστά.

otto## είπε:
Μανώλη χρόνια πολλά.
Επίσης, καλές γιορτές με υγεία.

Μωρέ για λουπερ ψάχνω και ήμουν έτοιμος με το jamman αλλά είδα αυτό και μου φάνηκε πολύ καλό.
Καλό δείχνει το jamman, αν και δεν το έχω δοκιμάσει (ακούσει). Πιστεύω πως πρέπει να είναι καλό.
Επίσης το trio είναι καλό αλλά βασικά κάνει άλλη δουλειά. Βέβαια έχει και looper αλλά δεν γνωρίζω το συγκεκριμένο (looper) μέχρι που μπορεί να φτάσει και κατά πόσο χρηστικό είναι.

Καλό θα ήταν να σου απαντήσει κάποιος που να το έχει δοκιμάσει και να το γνωρίζει καλά.

Το θέλω για εξάσκηση και οικιακή διασκέδαση οπότε με τα features που έχει το trio είναι πολλά υποσχόμενο.
Πράγματι, τουλάχιστον για το κομμάτι της δουλειάς που κάνει (trio).

...και έχω πολλά ερωτηματικά αν θα λειτουργεί σωστά.
Όπως για παράδειγμα;

δεν το ξερω το πεταλακι trio, αλλα για απλο λουπερ αποφασισε πρωτα αν θελεις ντραμς και μνημες η οχι. Εμενα με βολευουν, ειναι διασκεδαστικο να βαζεις και κανα beat που και που, και αν βγει καμμια ωραια λουπα να την σωζεις.

γενικα μια κατηγορια ειναι τα απλα λουπερ χωρις πολλα πολλα, δευτερη τα stereo με μνημες ντραμς κτλ, και τριτη τα διπλα (οπως το digitech 4, electroharmonix 2250) με δυο ανεξαρτητες λουπες που λενε πολυ για λαιβ χρηση. Τεταρτη κατηγορια το Boss rc-300 με τρεις λουπες

Μανώλης Χναράκης είπε:
Όπως για παράδειγμα;
Αν μπαίνει απλά μπρος από τον ενισχυτή για παράδειγμα. Αν εχω και πεταλια που τα βαζω; αν παιρνω και εφε απο τον ενισχυτη (πχ ριβερμπ και βρομια) θα χρωματιζει το τρακ που εχω ηδη γραψει; κάπου έχω μπερδευτεί γιατί βλέπω από πολλά βίντεο που το συνδέουν σε λουπες και μετά πάλι λουπες (καλά σας γερός ακουγομαι) κλπ.

δεν το ξερω το πεταλακι trio, αλλα για απλο λουπερ αποφασισε πρωτα αν θελεις ντραμς και μνημες η οχι. Εμενα με βολευουν, ειναι διασκεδαστικο να βαζεις και κανα beat που και που, και αν βγει καμμια ωραια λουπα να την σωζεις.

γενικα μια κατηγορια ειναι τα απλα λουπερ χωρις πολλα πολλα, δευτερη τα stereo με μνημες ντραμς κτλ, και τριτη τα διπλα (οπως το digitech 4, electroharmonix 2250) με δυο ανεξαρτητες λουπες που λενε πολυ για λαιβ χρηση. Τεταρτη κατηγορια το Boss rc-300 με τρεις λουπες
Οταν το πρωτοσκέφτηκα ήθελα απλά ένα λουπερ. Είχα χάσει επεισόδια είναι η αλήθεια. Τελευταία φορά που έπαιξα με λουπερ ήταν πριν 10 χρόνια σε έναν φίλο. Μετά εμπλεξα με τα ψηφιακά και τώρα είμαι αμπαλος στα των ενισχυτων.

Λοιπον μετά από ψάξιμο βρήκα αυτό το πεταλακι που κάνει αυτομάτως arrangement (trio+) και με έβαλε σε σκέψεις. Δε βάζει απλά drum beats αλλά τα ταιριάζει με μπάσο και μάλιστα έχει πολλές επιλογές για quantitation και θεωρώ πως θα είναι πιο Fun και εύκολο να χαζολογησεις σε σχέση με ενα απλό λουπερ. Νομίζω πως τα άλλα που λες παραπάνε. Δε θέλω τόσο εξεζητημενα  (όπως το boss). Θέλω κάτι σχετικά απλό αλλά να έχει και δύο τρία μπλιμπλικια.

otto## είπε:
Αν μπαίνει απλά μπρος από τον ενισχυτή για παράδειγμα.
Δεν κατάλαβα. Εννοείς αν ξεκινάει - ανάβει;Μπαίνει μπρος=ανάβει (π.χ. το RC-3) όταν βάλεις βύσμα στο input.

Μπαίνει μπρος=Γράφει/παίζει (rec/play) όταν πατήσεις τον ποδοδιακόπτη.

Αν εχω και πεταλια που τα βαζω; αν παιρνω και εφε απο τον ενισχυτη (πχ ριβερμπ και βρομια) θα χρωματιζει το τρακ που εχω ηδη γραψει; κάπου έχω μπερδευτεί γιατί βλέπω από πολλά βίντεο που το συνδέουν σε λουπες και μετά πάλι λουπες (καλά σας γερός ακουγομαι) κλπ.
Ανάλογα.
Αν γράψεις το καθαρό στο looper τότε ο καθαρός σου ήχος είναι στο looper και από εκεί και πέρα όπου στείλεις την έξοδό του (στα εφφέ) θα "χρωματίσεις" ανάλογα που θα στείλεις το σήμα.

Αν γράψεις με τα διάφορα εφφέ, δηλαδή αν στείλεις το σήμα της κιθάρας πρώτα στα εφφέ και μετά στο looper τότε ο ήχος όπως τον ακούς θα γραφτεί στο looper και από εκεί στέλνεις το σήμα (έξοδο του looper) στον ενισχυτή. Σε αυτή την περίπτωση ο ήχος θα γραφτεί στο looper με τα εφφέ.

Ανάλογα τον ενισχυτή και τη συνδεσμολογία, μπορεί να μπει και στο loop του ενισχυτή.

Εξαρτάται τι θες να κάνεις.

otto## είπε:
Ρε παίδες για πείτε καμία άποψη λαίμεεεεεεε.

Μπορείς να "βγάλεις" τα bass/drums σε μόνιτορς?
Μπορεις!!!Ρίξε μια ματιά εδώ...σε περιορίζει βέβαια το οτι χρησιμοποιείς εφέ απο τον ενισχυτή.

IMG_0254.PNG

nklshp είπε:
Μπορεις!!!

Ρίξε μια ματιά εδώ...σε περιορίζει βέβαια το οτι χρησιμοποιείς εφέ απο τον ενισχυτή.
1) καρφί συνδεδεμένο στο amp out όλο το mix στον ενισχυτή

2) καρφί συνδεδεμένο στο mix out όλο το mix στην κονσόλα με ενεργοποιημένο speaker emulator για τις κιθαρες.

3) και τα δυο καρφιά συνδεδεμένα... οι κιθαρες στον ενισχυτή και το μπάσο και τα τύμπανα στην κονσόλα monitor κλπ...

Μανώλης Χναράκης είπε:
Δεν κατάλαβα. Εννοείς αν ξεκινάει - ανάβει;

Μπαίνει μπρος=ανάβει (π.χ. το RC-3) όταν βάλεις βύσμα στο input.

Μπαίνει μπρος=Γράφει/παίζει (rec/play) όταν πατήσεις τον ποδοδιακόπτη.

Ανάλογα.

Αν γράψεις το καθαρό στο looper τότε ο καθαρός σου ήχος είναι στο looper και από εκεί και πέρα όπου στείλεις την έξοδό του (στα εφφέ) θα "χρωματίσεις" ανάλογα που θα στείλεις το σήμα.

Αν γράψεις με τα διάφορα εφφέ, δηλαδή αν στείλεις το σήμα της κιθάρας πρώτα στα εφφέ και μετά στο looper τότε ο ήχος όπως τον ακούς θα γραφτεί στο looper και από εκεί στέλνεις το σήμα (έξοδο του looper) στον ενισχυτή. Σε αυτή την περίπτωση ο ήχος θα γραφτεί στο looper με τα εφφέ.

Ανάλογα τον ενισχυτή και τη συνδεσμολογία, μπορεί να μπει και στο loop του ενισχυτή.

Εξαρτάται τι θες να κάνεις.
Καπου δε τα γραφω καλα ενεκα της στραβομαρας μου. Εννοώ το εξής: έχω απλό ενισχυτή με built in effects. Αν συνδέσω ως εξής: κιθάρα-τριο ενισχυτής και γράψω ένα καθαρό loop με καθαρά settings από ενισχυτή  (όχι βρομια, όχι delay klp) μόλις βάλω παραμόρφωση και θέλω να γράψω ένα πιο ροκ loop από πάνω θα βρομισει και το παλιο;

otto## είπε:
Καπου δε τα γραφω καλα ενεκα της στραβομαρας μου. Εννοώ το εξής: έχω απλό ενισχυτή με built in effects. Αν συνδέσω ως εξής: κιθάρα-τριο ενισχυτής και γράψω ένα καθαρό loop με καθαρά settings από ενισχυτή  (όχι βρομια, όχι delay klp) μόλις βάλω παραμόρφωση και θέλω να γράψω ένα πιο ροκ loop από πάνω θα βρομισει και το παλιο;
Αν η βρωμιά είναι από τον ενισχυτή, ναι.

pipityri είπε:
Αν η βρωμιά είναι από τον ενισχυτή, ναι.
Το ίδιο και με τα απλά λοοπερ. Αυτό φοβόμουν. Οπότε να έχω ένα πενταλάκι od πριν θα μπορώ να γράψω ένα καθαρό και μετά να γράψω ένα πιο βρομικο αλλά τι γίνεται με delay και reverb? Μεγάλη μούφα αν τα παίρνω από τον ενισχυτή. Δηλαδή θα μου χρωματίζει και το drum/bass?

Ναι. Δεν ξέρω αν γίνεται κάπως διαφορετικά, εγώ έχω το δικό μου στο τέλος-δηλαδή ανάμεσα στο τελευταίο πετάλι και τον ενισχυτή.

nklshp είπε:
1) καρφί συνδεδεμένο στο amp out όλο το mix στον ενισχυτή

2) καρφί συνδεδεμένο στο mix out όλο το mix στην κονσόλα με ενεργοποιημένο speaker emulator για τις κιθαρες.

3) και τα δυο καρφιά συνδεδεμένα... οι κιθαρες στον ενισχυτή και το μπάσο και τα τύμπανα στην κονσόλα monitor κλπ...
Ναι αλλά θα απομονώσει μόνο τα drums/bass στα monitors? Παίρνω delay/reverb από τον ενισχυτή οπότε αν είναι να κανει wet τα πάντα δε βγαίνει.

Εγώ έχω ένα παλιό RC-1, την πρώτη εκδοχή. Το βασικό θέμα που έχω είναι πως όταν μοιράζεται τροφοδοτικό με άλλα-με 1 spot κλπ-βγάζει έναν πολύ ψηλό, ενοχλητικό σφύριγμα. Κοίταζα τώρα για το JamMan Solo xt...φαίνεται ενδιαφέρον. Και η συνδεσιμότητα με υπολογιστή δεν βλάπτει.

otto## είπε:
Ναι αλλά θα απομονώσει μόνο τα drums/bass στα monitors? Παίρνω delay/reverb από τον ενισχυτή οπότε αν είναι να κανει wet τα πάντα δε βγαίνει.
Το trio plus ειναι ένα εξαιρετικά εύχρηστο παιχνίδι, αλλά δεν κάνει και θαύματα... λειτουργεί με τη λογική των looper έχοντας τη δυνατότητα να στείλει σε χωριστό κανάλι το μπάσο μαζί με τα τύμπανα.Συνήθως το χρησιμοποιώ μπροστά στο λαμπατο ενισχυτή με το spring reverb, σε χαμηλή ένταση μόνο απο το amp out. Έχοντας συνδέσει στο send return του, κάποια πετάλια γράφω πχ ρυθμική κιθαρα με chorus ( τύπου Leslie)  και μετα παίζω  lead με fuzz και delay.

Άλλες φορές βάζοντας τον ενισχυτή μου σε πιο υψηλές εντάσεις ' βρωμιζω  και τις δυο κιθαρες' έχοντας η κάθε μια τα δικά της εφέ, άλλα η αναπαραγομενη απο το looper του, άλλα η lead ζωντανά. Το μπάσο και τα τύμπανα πάνε σε ενισχυτή ακουστικών οργάνων ή κονσόλα καθαρά με λίγο reverb.

Όπως και να χει στειλε μας περιγραφή του εξοπλισμό σου ( εκτός των Gibson που νομίζω οτι εχεις  ;))μήπως υπάρχει κάποια άλλη λύση.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που μας δίνεις, η μόνη σου λύση ειναι να τα στείλεις ολα στον ενισχυτή σου, χρησιμοποιώντας για την lead κιθαρα ένα υποτυπώδες εφέ που εχει ενσωματωμένο,  ή να αγοράσεις ένα φτηνό overdrive για να δώσεις διαφορετικό χρώμα στην lead και στη ρυθμική κιθαρα.

Ελπιζω να βοήθησα, χρόνια πολλα!!!

nklshp είπε:
Το trio plus ειναι ένα εξαιρετικά εύχρηστο παιχνίδι, αλλά δεν κάνει και θαύματα... λειτουργεί με τη λογική των looper έχοντας τη δυνατότητα να στείλει σε χωριστό κανάλι το μπάσο μαζί με τα τύμπανα.

Συνήθως το χρησιμοποιώ μπροστά στο λαμπατο ενισχυτή με το spring reverb, σε χαμηλή ένταση μόνο απο το amp out. Έχοντας συνδέσει στο send return του, κάποια πετάλια γράφω πχ ρυθμική κιθαρα με chorus ( τύπου Leslie)  και μετα παίζω  lead με fuzz και delay.

Άλλες φορές βάζοντας τον ενισχυτή μου σε πιο υψηλές εντάσεις ' βρωμιζω  και τις δυο κιθαρες' έχοντας η κάθε μια τα δικά της εφέ, άλλα η αναπαραγομενη απο το looper του, άλλα η lead ζωντανά. Το μπάσο και τα τύμπανα πάνε σε ενισχυτή ακουστικών οργάνων ή κονσόλα καθαρά με λίγο reverb.

Όπως και να χει στειλε μας περιγραφή του εξοπλισμό σου ( εκτός των Gibson που νομίζω οτι εχεις  ;))μήπως υπάρχει κάποια άλλη λύση.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που μας δίνεις, η μόνη σου λύση ειναι να τα στείλεις ολα στον ενισχυτή σου, χρησιμοποιώντας για την lead κιθαρα ένα υποτυπώδες εφέ που εχει ενσωματωμένο,  ή να αγοράσεις ένα φτηνό overdrive για να δώσεις διαφορετικό χρώμα στην lead και στη ρυθμική κιθαρα.

Ελπιζω να βοήθησα, χρόνια πολλα!!!
Βοήθησες αρκετά και σε ευχαριστώ. Εντάξει μία gibson έχω, μην υπερβάλλουμε. Απλά έχω μπει στον πειρασμό και για δεύτερη... ::).  Από κιθάρες γενικά είμαι υπέρκαλυμένος απλά πριν από πολλά χρόνια έδωσα ό,τι είχα σε ενισχυτές, πετάλια (λόγω συνεχών μετακομοίσεων εις την αλλοδαπήν) και βολευόμουν με ΠΣηφιακά (guitar rig, th2) και συσκευές τύπου pod hd.

Τώρα όμως αισθάνομαι ότι θέλω πάλι να φτιάξω ένα μικρό rig. Έχω έναν yamaha thr30c προς το παρών (ο οποίος σκοτώνει για σπίτι), δώρο φίλου. Έχω και ένα οverdrive και ένα wah πετάλι και παίρνω όλα τα υπόλοιπα εφέ από τον ενισχυτή. Επίσης έχω active monitors yahaha hs5. Σύντομα ίσως να χτυπήσω έναν μικρό λαμπάτο αλλά θα προτιμούσα να βολευτώ ως έχω προς ώρας.

Θα γίνει η δουλειά γιατρέ μου?

Θα ήθελα να στείλω τα bass/drums στα μόνιτορς ιδανικά. Καταλαβαίνω ότι μπορώ να γράψω ας πούμε ένα καθαρό backing και μετά να γράψω λούπα απο πάνω od sound (με το πετάλι) απλά με ανησυχουν τα εφέ τύπου delay/chorus/reverb που παίρνω από τον ενισχυτή. Δηλαδή αν είναι να πάω να πάρω άλλα 3 πετάλια τότε δεν αξιζει. Πάω να πάρω ένα απλό λούπερ για εξάσκηση και τέλος.

otto## είπε:
Βοήθησες αρκετά και σε ευχαριστώ. Εντάξει μία gibson έχω, μην υπερβάλλουμε. Απλά έχω μπει στον πειρασμό και για δεύτερη... ::).  Από κιθάρες γενικά είμαι υπέρκαλυμένος απλά πριν από πολλά χρόνια έδωσα ό,τι είχα σε ενισχυτές, πετάλια (λόγω συνεχών μετακομοίσεων εις την αλλοδαπήν) και βολευόμουν με ΠΣηφιακά (guitar rig, th2) και συσκευές τύπου pod hd.

Τώρα όμως αισθάνομαι ότι θέλω πάλι να φτιάξω ένα μικρό rig. Έχω έναν yamaha thr30c προς το παρών (ο οποίος σκοτώνει για σπίτι), δώρο φίλου. Έχω και ένα οverdrive και ένα wah πετάλι και παίρνω όλα τα υπόλοιπα εφέ από τον ενισχυτή. Επίσης έχω active monitors yahaha hs5. Σύντομα ίσως να χτυπήσω έναν μικρό λαμπάτο αλλά θα προτιμούσα να βολευτώ ως έχω προς ώρας.

Θα γίνει η δουλειά γιατρέ μου?

Θα ήθελα να στείλω τα bass/drums στα μόνιτορς ιδανικά. Καταλαβαίνω ότι μπορώ να γράψω ας πούμε ένα καθαρό backing και μετά να γράψω λούπα απο πάνω od sound (με το πετάλι) απλά με ανησυχουν τα εφέ τύπου delay/chorus/reverb που παίρνω από τον ενισχυτή. Δηλαδή αν είναι να πάω να πάρω άλλα 3 πετάλια τότε δεν αξιζει. Πάω να πάρω ένα απλό λούπερ για εξάσκηση και τέλος.
θα ειναι εφικτό μόνο αυτό που φαντάζεσαι... ;)Δηλαδή χωρίς εφέ στο monitor στέλνεις bass και drums. Εξαιρουμενων των wha και overdrive που τα χρησιμοποιείς όπου και όπως θέλεις στις κιθαρες, τα εφέ τύπου delay, reverb και chorus θα ειναι κοινά -ταυτόχρονα - και  με την ίδια ρύθμιση  για όλες τις κιθαρες, τις γραμμένες στη λούπα αλλά και αυτή που θα παίζεις live.

Επίσης έχω και το Jamman solo xt, κάνει τη δουλειά του μια χαρα, εχει παρα πολλές δυνατότητες και με βόλεψε περισσότερο απο το ditto.

nklshp είπε:
Επίσης έχω και το Jamman solo xt, κάνει τη δουλειά του μια χαρα, εχει παρα πολλές δυνατότητες και με βόλεψε περισσότερο απο το ditto.
Μα εκεί είχα καταλήξει, όπως μου πρότειναν και τα παιδιά πιο πάνω. Το τζάμαν έχει κάποιου είδους beats αν δε  κάνω λάθος.

Αυτό με το τρίο με έψησε πολύ αλλά δεν ειναι και φτηνό. Με ένα καλύτερο rig μπορεί να γίνει πιο καλή η φάση? Δηλαδή αν έχω τα πετάλια στη λούπα του και τον ενισχυτή στο καθαρό θα μπορώ να γράψω δύο λούπες μία καθαρή και μία πιο σόλο ας πούμε?

otto## είπε:
Μα εκεί είχα καταλήξει, όπως μου πρότειναν και τα παιδιά πιο πάνω. Το τζάμαν έχει κάποιου είδους beats αν δε  κάνω λάθος.

Αυτό με το τρίο με έψησε πολύ αλλά δεν ειναι και φτηνό. Με ένα καλύτερο rig μπορεί να γίνει πιο καλή η φάση? Δηλαδή αν έχω τα πετάλια στη λούπα του και τον ενισχυτή στο καθαρό θα μπορώ να γράψω δύο λούπες μία καθαρή και μία πιο σόλο ας πούμε?
Ναι, εχει και beats αλλά δεν τα χρησιμοποιώ, εαν θυμάμαι καλα ειναι τύπου 'μετρονομος'.- Σωστά, αλλά το ίδιο μπορεις να κανείς  με οποιαδήποτε πετάλι looper (πχ το jamman xt) έχοντας τον ενισχυτή στο καθαρό και το overdrive  και το wah  πριν το looper στην αλυσίδα.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back