Ιδέες για looper

otto##

otto##
Πόντοι
198
Λέω να πάρω ένα looper για να ανανεωθω. Για πείτε καμία ιδέα γιατί βλέπω παίζει πολύ πράμα.

otto## είπε:
Λέω να πάρω ένα looper για να ανανεωθω. Για πείτε καμία ιδέα γιατί βλέπω παίζει πολύ πράμα.
Εννοείς phrase looper, φαντάζομαι, όχι pedal-switching system, σωστά; Αν είναι το πρώτο, το Ditto της TC Electronic κάνει όλα όσα θέλω και τίποτα που δεν. Στη σωστή τιμή και στις αγγελίες συνεχώς.

Πιστεύω ότι χρειάζεται να (μας) διευκρινήσεις, αν το θέλεις για χρήση στο σπίτι ή για live καταστάσεις (όπου αλλάζουν και ακριβαίνουν αρκετά έως πολύ τα πράγματα).

Για οικιακή χρήση, πάντως, το ditto είναι μια χαρά (ή και το ditto x2, αν θέλεις reverse playback, ανάμεσα σε άλλα)

Παίδες ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Διευκρινίζω: δουλεύω και ψηφιακά και αναλογικά. Το θέλω για τον ενισχυτή μου. Ψηφιακά έχω βρει λύσεις αλλά δε μου πολυαρεσε η φάση με το ποντίκι. Αυστηρά οικιακή/ερασιτεχνική χρήση. Για να μπω να τσεκαρω αυτό που γράψατε.

otto## είπε:
Βλέπω έχει απλό, χ2, χ4 και απλό στέρεο.
για χρήση στο σπίτι το απλό (όπως και κάτι digitech, που παίζουν κάτω από το 100άρικο) σε καλύπτει μια χαρά..αν θέλεις μερικά παραπάνω features (όπως reverse, half speed κ.α.), πας για το x2.  ;)

Μετά από αρκετό ψάξιμο, κατέληξα στο Digitech Jamman. Το πήρα μεταχειρισμένο από αξιότιμο χρήστη του noiz και έμεινα πλήρως ευχαριστημένος. Το έχω κυρίως για χρήση στο σπίτι. Μελέτη και αποθήκευση ιδεών. Το ditto φαίνεται πολύ διάσημο και δεν καταλαβαίνω γιατί. Δεν το έχω τσεκάρει για να είμαι ειλικρινής, αλλά δεν ξέρω αν έχει ιδιότητες τύπου quantize στο ρυθμό, πράγμα που βρίσκω πολύ βολικό.

Συστήνω ανεπιφύλακτα.

Mash the Sandwich είπε:
...Το ditto φαίνεται πολύ διάσημο και δεν καταλαβαίνω γιατί. Δεν το έχω τσεκάρει για να είμαι ειλικρινής, αλλά δεν ξέρω αν έχει ιδιότητες τύπου quantize στο ρυθμό, πράγμα που βρίσκω πολύ βολικό.

Συστήνω ανεπιφύλακτα.
Το έχω εγώ και με εξυπηρετεί απόλυτα. Οταν κυκλοφόρησε ήταν το φθηνότερο με την μεγαλύτερη διάρκεια χρόνου και το απλούστερο στην χρήση και γι αυτό έγινε ο ντόρος.
Δυστυχώς δεν έχει quantize κάτι που θα δυσκολέψει αρκετούς που δεν έχουν μάθει να κρατούν χρόνο με το πόδι τους όταν παίζουν, καθως η λούπα δεν θα δένει απόλυτα και θα το ξαναπροσπαθήσει μέχρι να το πετύχει. Αναγκαστικά λοιπόν γίνεται αφορμή και για να μάθει κανείς να κρατάει σταθερό τέμπο.

Το looper σαν συσκευή θεωρώ πως είναι το σημαντικότερο πετάλι για κάθε μουσικό.

Mash the Sandwich είπε:
Μετά από αρκετό ψάξιμο, κατέληξα στο Digitech Jamman. Το πήρα μεταχειρισμένο από αξιότιμο χρήστη του noiz και έμεινα πλήρως ευχαριστημένος. Το έχω κυρίως για χρήση στο σπίτι. Μελέτη και αποθήκευση ιδεών. Το ditto φαίνεται πολύ διάσημο και δεν καταλαβαίνω γιατί. Δεν το έχω τσεκάρει για να είμαι ειλικρινής, αλλά δεν ξέρω αν έχει ιδιότητες τύπου quantize στο ρυθμό, πράγμα που βρίσκω πολύ βολικό.

Συστήνω ανεπιφύλακτα.
Συμφωνώ απολύτως κι εγώ αυτό έχω. Στα χρηματά του είναι το μόνο που προσφέρει τόσα : Εκτός από αποθήκευση (200 loops μνήμη , με 10'μέγιστη διάρκεια κάθε μνήμης, μπορείς ακόμη να το χρησιμοποιήσεις για να εισάγεις ήχους προηχογραφημένους στο live, να αποθηκεύσεις τις λούπες σου στο PC ή να περάσειςό το PC ήχους στο Jamman.

Ρε παιδιά το jamman βγάζει 100 μοντέλα. Όλα έχουν τον συγχρονισμό; επίσης είναι bypass ή τρώει πολύ σημα;

Εγώ αναφερόμουν στο Jamman stereo. Δεν έχω ιδέα αν είναι true bypass, έτσι κι αλλιώς το έχω κυρίως στο σπίτι για practice. Γενικά νομίζω ότι γι αυτά που προσφέρει αξίζει αρκετά.

Εγω αναφερόμουν στο απλό Ditto των 85 ευρώ. Υπάρχουν και μεγαλύτερα μοντέλα στην σειρά.

Καλό είναι να μην συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα πάντως, Κάποια ακριβότερα έχουν μνημες και συγχρονισμό δεύτερων πεταλιών κ.α. που εξυπηρετούν διαφορετικές ανάγκες.  Αλλά είναι άλλη κατηγορία τιμής. Ολες οι ανταγωνιστικές εταιρίες (Boss, Tc, Digitech) έχουν τέτοια μοντέλα.

Το quantization πάντως δεν είναι δεδομένο στα φτηνά μοντέλα τους και ίσως να είναι το σημαντικότερο για έναν μουσικό που θέλει απλά να πατάει και να γράφει και να μην τον απασχολεί αν θα κλείσει στο τσακ η λούπα ή θα πρέπει να μετρήσει ξανά σαν μετρονόμος. Οπότε θα πρότεινα να δοθεί ιδιαίτερη σημασία σε αυτή την παράμετρο.

yameth είπε:
Εγω αναφερόμουν στο απλό Ditto των 85 ευρώ. Υπάρχουν και μεγαλύτερα μοντέλα στην σειρά.

Καλό είναι να μην συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα πάντως, Κάποια ακριβότερα έχουν μνημες και συγχρονισμό δεύτερων πεταλιών κ.α. που εξυπηρετούν διαφορετικές ανάγκες.  Αλλά είναι άλλη κατηγορία τιμής. Ολες οι ανταγωνιστικές εταιρίες (Boss, Tc, Digitech) έχουν τέτοια μοντέλα.

Το quantization πάντως δεν είναι δεδομένο στα φτηνά μοντέλα τους και ίσως να είναι το σημαντικότερο για έναν μουσικό που θέλει απλά να πατάει και να γράφει και να μην τον απασχολεί αν θα κλείσει στο τσακ η λούπα ή θα πρέπει να μετρήσει ξανά σαν μετρονόμος. Οπότε θα πρότεινα να δοθεί ιδιαίτερη σημασία σε αυτή την παράμετρο.
Τα ditto όμως τα "φτηνά" δεν έχουν quantization αν κατάλαβα καλά. Οπότε το jamman ίσως είναι καλύτερη λύση, δεδομένου ότι η διαφορά τιμής είναι μικρή. Οπότε γύρω στο 100αρικο λέω να πάω προς τα εκεί.

Εν τω μεταξύ βλέπω κάτι βίντεο που βάζουν 2-3 τέτοια μαζί και κάνουν παπάδες.

Σωστά. Αλλά μιας και το πιάσαμε, δεν κοιτάει ο καθένας που συμμετέχει αν το πετάλι του έχει quantization, για να έχουμε μια μικρή βάση και να ξέρουμε πιο είναι το φτηνότερο με την εφαρμογή;

Και μη μπερδεύουμε το quantization με τον "συγχρονισμό" των πεταλιών μεταξύ τους.

Το Jamman ΧΤ έχει. Και είναι και stereo - επειδή συζητήθηκε το γράφω.

Μπράβο παίδες. Είστε διαφωτιστικοτατοι. Να ρωτήσω και κάτι που πιθανόν να είναι μπούρδα: το βάζεις τελευταίο πριν τον ενισχυτή στο chain? Παίζω με ένα μικρό ενισχυτακι σπίτι yamaha thr10c οπότε η σειρά θα είναι wah, od, looper, ενίσχυση;

Αν παίρνω delay ή reverb από τον ενισχυτή είναι οκ έτσι; έχω χρόνια που παίζω με software και κάπου το έχω χάσει με τα πενταλακια.

Λοιπόν είχα καταλήξει στο τζαμαν χτ αλλά από το ψάξε ψάξε έπεσα πάνω στο trio+band κάτι. Έχει και λουπερ και κάνεις και κάτι ωραία με μπάσο και ντραμς. Με έβαλε πάλι σε σκέψεις. Αξίζει; δηλαδή με καλύπτει το λουπερ αλλά έχει και τα άλλα ωραία μπλιμπλικια που σου φτιάχνουν ολόκληρη παραγωγή. Έχετε εμπειρια; ακούγεται πολύ ψευτικο; ρωτάω γιατί από το γιουτουμπ δεν μπορώ να καταλάβω. Καλά Χριστούγεννα με υγεία σε όλους.

otto## είπε:
Λοιπόν είχα καταλήξει στο τζαμαν χτ αλλά από το ψάξε ψάξε έπεσα πάνω στο trio+band κάτι. Έχει και λουπερ και κάνεις και κάτι ωραία με μπάσο και ντραμς. Με έβαλε πάλι σε σκέψεις. Αξίζει; δηλαδή με καλύπτει το λουπερ αλλά έχει και τα άλλα ωραία μπλιμπλικια που σου φτιάχνουν ολόκληρη παραγωγή. Έχετε εμπειρια; ακούγεται πολύ ψευτικο; ρωτάω γιατί από το γιουτουμπ δεν μπορώ να καταλάβω. Καλά Χριστούγεννα με υγεία σε όλους.
Αυτο λέω:

Ρε παίδες για πείτε καμία άποψη λαίμεεεεεεε.

Εν τω μεταξύ έχω μπερδευτεί ακόμα περισσότερο γιατί τώρα δε βλέπω τρόπο συνδεσμολογίας του trio+. Με απλο ενισχυτάκι απο το οποίο παίρνω και κάποια εφέ δε βλέπω να δουλέψει σωστά. Το έχει κανείς? Μπορείς να "βγάλεις" τα bass/drums σε μόνιτορς?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back