Ibanez S520EX και προβληματισμοί...

nikoskon

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Χαιρετώ απαξάπαντες...

Το ερώτημα είναι απλό(!).Διαθέτω max 650euro με το ζόρι για αγορά

ηλεκτρικής κιθάρας.

Ως κιθαρίστας προς το παρών είμαι κλασικός και μιας και τελείωνω με το

πτυχίο είπα να αρχίσω να μαθαίνω μιας και απο μικρός ήθελα αλλα δεν

υπήρχαν φράγκα.Το λοιπόν...

Κιθάρα που να τα παίζει όλα έχει ξανασυζητηθεί πως δεν υπάρχει και ούτε

θέλω την Musicman του Petrucci για να παίζω σαν τον John...

Θέλω μία κιθάρα όσο το δυνατόν ευέλικτη :roll: . Τί εννοώ;

Να μπορεί να μιλήσει το όργανο σε blues,heavy rock καταστάσεις αλλά

ταυτόχρονα -μιας και προορίζεται και για home studio χρήση- να μπορεί

να βγάλεις έναν αξιοπρεπή καθαρό ήχο.

Αν ειναι και γιαπωνέζα,ακόμα καλύτερα...

Τα 650euro πιστεύω πως χαλαρά είναι για entry level κιθάρα,εν τούτοις με

βάση τα προαναφερθέντα,τί έχετε να μου προτείνετε;

Σκέφτομαι για μια Ibanez S520 κυρίως λόγω τιμής και κάποιων reviews που

διάβασα σε ξένα forums.

Την σειρά RG μάλλον την ξεχνά μιας και προσααντολίζεται σε βρώμικο

ηχο.Σωστα; Υπάρχει όμως η RG1820X που έχει και πιεζοηλεκτρικό για

καθαρό ήχο,αλλά πάει στα 1000euros...

Έχω ακούσει μια PRS Santana SE(Korea) στα 890euros και πραγματικά

εντυπωσιάστηκα και με τα γκάζια και με τα καθαρά της.

So...εσείς τι θα προτείνατε;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...[/b]

εγω ψηφιζω δαγκωτη s ειναι και τζαπαν σε αντιθεση με την σαντανα που ειναι κορεα!επειτα ειναι μαονι και εχει τρομερο τρεμολο!βαζεις αργοτερα δυο push pull ποτενσιομετρα να σπας τους διπλους σε μονους και εισαι κομπλε!

Κιθάρα που να τα παίζει όλα έχει ξανασυζητηθεί πως δεν υπάρχει
oλες οι κιθαρες μπορουν να τα παιξουν ολα,δυστυχως ομως λιγοι κιθαριστες μπορουν να παιξουν τα παντα με μια κιθαρα.. :wink: :lol:

γενικα η πλεον ευελικτη κιθαρα ειναι η strat,ακολουθουμενη απο την Tele η οποια ακολουθειται απο την ES335 :lol:

απο εκει και περα The sky is the limit :wink:

αν ομως ηδη βρηκες την κιθαρα που σου ταιριαζει στην PRS τι περιμενεις?χτυπα την και καλοπαιχτη :wink:

το ζητουμενο ειναι να βρεις ενα οργανο που να σου ταιριαζει & να σε βολευει.....

oλες οι κιθαρες μπορουν να τα παιξουν ολα' date='δυστυχως ομως λιγοι κιθαριστες μπορουν να παιξουν τα παντα με μια κιθαρα.. :wink: :lol:

γενικα η πλεον ευελικτη κιθαρα ειναι η strat,ακολουθουμενη απο την Tele η οποια ακολουθειται απο την ES335 :lol:

απο εκει και περα The sky is the limit :wink:

αν ομως ηδη βρηκες την κιθαρα που σου ταιριαζει στην PRS τι περιμενεις?χτυπα την και καλοπαιχτη :wink:

το ζητουμενο ειναι να βρεις ενα οργανο που να σου ταιριαζει & να σε βολευει.....[/quote']

SUPERFUNK είμαι άσχετος απο ηλεκτρικές κιθάρες.

Μια απλή αναφορά έκανα για την PRS που πηγα σε μαγαζί και άκουσα

και για την S520 απο αυτά που έχω βρει στο net.

Τώρα θα ξεκινήσω να παίζω ηλεκτρική και απλά θα ήθελα ένα όργανο να

μείνει όσο γίνεται...

αν θες να σου μεινει τοτε πρεπει να μαθεις απο...μικρος τη σκληρη αληθεια :lol:

ΜΟΝΟ μια ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ κιθαρα θα σε κανει να μην τη βαρεθεις ποτε,ολες οι αλλες ειναι ΜΟΔΕΣ που περνανε και ξεφτιζουν (ειδικα αν σε ενδιαφερει ο ΚΑΘΑΡΟΣ & ζεστος ηχος οπως λες)

αρα διαλεξε μια απο τις παρακατω

stratocaster,telecaster,es 335,sg,les paul,rickenbacker 360,gretsch country gentleman (η καποιο απο τα πολλα καλα αντιγραφα τους που κυκλοφορουν)

ολες οι αλλες ειναι χαμενος χρονος & στην τελικη ηχητικη απογοητευση (για εμενα τουλαχιστον..αλλα & για το 90% των κιθαριστων που εχω γνωρισει & τελικα εχουν καταληξει σε μια απο τις παραπανω...) ακου και τον γεροντα ...κατι ξερει :D

υ.γ. μην αρχισουμε τον πολεμο τωρα :lol: τη γνωμη μου λεω.... :lol:

αν θες να σου μεινει τοτε πρεπει να μαθεις απο...μικρος τη σκληρη αληθεια :lol:
ΜΟΝΟ μια ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ κιθαρα θα σε κανει να μην τη βαρεθεις ποτε' date='ολες οι αλλες ειναι ΜΟΔΕΣ που περνανε και ξεφτιζουν (ειδικα αν σε ενδιαφερει ο ΚΑΘΑΡΟΣ & ζεστος ηχος οπως λες)

αρα διαλεξε μια απο τις παρακατω

stratocaster,telecaster,es 335,sg,les paul,rickenbacker 360,gretsch country gentleman (η καποιο απο τα πολλα καλα αντιγραφα τους που κυκλοφορουν)

ολες οι αλλες ειναι χαμενος χρονος & στην τελικη ηχητικη απογοητευση (για εμενα τουλαχιστον..αλλα & για το 90% των κιθαριστων που εχω γνωρισει & τελικα εχουν καταληξει σε μια απο τις παραπανω...) ακου και τον γεροντα ...κατι ξερει :D

[/quote']

+1.000.000 8)

Καλά όλα αυτά που λες αλλά την συγκεκριμένη στιγμή δεν ζητώ

ένα όργανο αξιώσεων και ούτε έχω τρελές απαιτήσεις.

Με βάση αυτά που έγραψες στο τελευταίο σου post,έχεις να μου προτείνεις

κάποιες κιθάρες με max κόστος 650¤;

Δες την Ibanez SA320 με piezo και την αντίστοιχη yamaha rgx. Πάντως και η αρχική σου επιλογή είναι πολύ καλή.

Δες την Ibanez SA320 με piezo και την αντίστοιχη yamaha rgx. Πάντως και η αρχική σου επιλογή είναι πολύ καλή.
Όταν λες "αρχική επιλογή" εννοείς την S520 ή την SantanaSE;

Ibanez 320 με piezo είναι η SA320X και πρέπει να βγαίνει κάπου στα 600¤.

Για την SAS32FM τί λες;

Ένας σοφός είπε........ "εν αρχή ην η strat"

Εεε, είχε έχει και θα έχει δίκιο......... :wink:

Όταν λες "αρχική επιλογή" εννοείς την S520 ή την SantanaSE;

Ibanez 320 με piezo είναι η SA320X και πρέπει να βγαίνει κάπου στα 600¤.

Για την SAS32FM τί λες;
Nαι, την S520.

Πολυ καλή και η SAS32.

Καλά όλα αυτά που λες αλλά την συγκεκριμένη στιγμή δεν ζητώένα όργανο αξιώσεων και ούτε έχω τρελές απαιτήσεις.

Με βάση αυτά που έγραψες στο τελευταίο σου post' date='έχεις να μου προτείνεις

κάποιες κιθάρες με max κόστος 650¤;[/quote']

AΠΕΙΡΕΣ!

Απο Rockinger www.rockinger.com την στρατ η την τελε (κατεβα στην Αθηνα και δοκιμασε αρκετες τελε η στρατ για να δεις αν σου κανουν & μετα παραγγειλε μια Rockinger η οποια θα ειναι ακομα καλυτερη απο αυτες που δοκιμασες :wink: ) κανει 450-520 ευρω

Απο Fender δες την σειρα Highway καθως και τη σειρα 50's,60's & 70's classic www.fender.com (για να δεις τα μοντελλα)

Ωραιοτατα σκαφακια τυπου ES335 ειναι η EPIPHONE SHERATON & EPIPHONE RIVERA www.epiphone.com

Eπισης η Epiphone Black Beauty Les Paul ειναι πολυ καλη για τα λεφτα της.

Αν εχεις τη δυνατοτητα να αγορασεις απο την ΕΟΚ τοτε κοιτα στο www.ebay.de τα σκαφακια της JOHNSON ....

Aυτα και οτι αλλο θες εδω ειμαστε.... :wink:

AΠΕΙΡΕΣ!

Απο Rockinger www.rockinger.com την στρατ η την τελε (κατεβα στην Αθηνα και δοκιμασε αρκετες τελε η στρατ για να δεις αν σου κανουν & μετα παραγγειλε μια Rockinger η οποια θα ειναι ακομα καλυτερη απο αυτες που δοκιμασες :wink: ) κανει 450-520 ευρω

Απο Fender δες την σειρα Highway καθως και τη σειρα 50's' date='60's & 70's classic www.fender.com (για να δεις τα μοντελλα)

Ωραιοτατα σκαφακια τυπου ES335 ειναι η EPIPHONE SHERATON & EPIPHONE RIVERA www.epiphone.com

Eπισης η Epiphone Black Beauty Les Paul ειναι πολυ καλη για τα λεφτα της.

Αν εχεις τη δυνατοτητα να αγορασεις απο την ΕΟΚ τοτε κοιτα στο www.ebay.de τα σκαφακια της JOHNSON ....

Aυτα και οτι αλλο θες εδω ειμαστε.... :wink:[/quote']

Θα κοιτάξω αυτά που είπες superfunk και θα δω postαρω εντυπώσεις/τιμές.

Εν τουτοις μου εχει κολλήσει η S520... :)

Αν κάποιος έχει να προτείνει κάποια άλλη κιθάρα,καλό θα ήταν...

Είναι κανείς κάτοχος της S520; Ή κάποιος που έχει παίξει μαζί της;

εγω εχω παιξει και μου αρεσε τρελα.χαρη στο μαονι εχει εναν πιο συχγρονο γκιμπσονοηχο!

Για τις Ken Parker τι γνώμη έχετε;

Δοκίμασα μια στο Νάκα.

Έκανε 600¤.

Είχε ενιαίο σώμα,μάυρη,χωρίς τρέμολο.

Η κιθάρα είχε ατέλειωτο sustain,μέτρια καθαρά και γεμάτο ήχο.

ae_parker_pm-10.jpg

παρεπιπτόντως την βάλαμε και στο POD της Line6 το οποίο δε με

χάλασε...[/img]

ΜΟΝΟ μια ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ κιθαρα θα σε κανει να μην τη βαρεθεις ποτε' date='ολες οι αλλες ειναι ΜΟΔΕΣ που περνανε και ξεφτιζουν (ειδικα αν σε ενδιαφερει ο ΚΑΘΑΡΟΣ & ζεστος ηχος οπως λες)

[/quote']

+1000000000

Στα 10 χρονια που παίζω (πολυ λίγα φυσικά για να εκφέρω έμπειρη γνώμη) αυτό καταλαβα και εγώ. Όλοι εκεί καταλήγουν. Πρόσφατα και εγώ (μέτα από πολυετές μίσος για τις στρατ) πήρα μια 70's reissue καθώς με έφαγε το σαράκι του blues... Πως να παίξεις Gallagher, SRV αλλά και Uli Roth χωρίς μια στρατ??? Το αποτέλεσμα... έχω να πιάσω καιρό την Gibson και ψήνομαι και για μια Τελε... :roll:

Συμπέρασμα: Μια στρατ θα σου δώσει για αρχή την ποικιλία στον ήχο αλλα και την ικανοποίηση, στην συνέχεια, πως πήρες από την αρχή ένα όργανο που θα σου μείνει.

Υ.Γ. Καλως ήρθα στην παρέα σας (1ο Ποστ) 8)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αν είναι να πάρω strat θα είναι αμερικάνικη.Οπότε προς το παρών το ξεχνώ.

¶λλωστε όποτε χρειαστώ αμερικάνικη strat έχω 2 φίλους που μπορούν να

μου την δίνουν.

Δε μου'ρχεται καλά να μην είναι αμερικάνικη η Strat.

Επίσης σε 1 χρόνο σκοπεύω να πάω Καναδά,που άκουσα-δεν ξέρω αν ισχύει-

πως σε κάποια καταστήματα πραγματικά σκοτώνουν κιθάρες παλαιότερων ετών.

Μέχρι στιγμής στο μυαλό μου παίζουν οι εξής κιθάρες:

.)Ken Parker PM-20

..)Ken Parker PM-10

...)Ibanez S520

....)Paul Reed Smith Santana SE

Όλες πλην της Santana δεν είναι κορεάτικες.

Κάποια άλλη πρόταση...;

Πρόσφατα και εγώ (μέτα από πολυετές μίσος για τις στρατ) πήρα μια 70's reissue καθώς με έφαγε το σαράκι του blues... Πως να παίξεις Gallagher' date=' SRV αλλά και Uli Roth χωρίς μια στρατ??? Το αποτέλεσμα... έχω να πιάσω καιρό την Gibson και ψήνομαι και για μια Τελε... :roll:
Συμπέρασμα: Μια στρατ θα σου δώσει για αρχή την ποικιλία στον ήχο αλλα και την ικανοποίηση, στην συνέχεια, πως πήρες από την αρχή ένα όργανο που θα σου μείνει.

Υ.Γ. Καλως ήρθα στην παρέα σας (1ο Ποστ) 8)[/quote']

σωστος ο vag...καλως ορισες στην παρεα μας... :wink:

και εσυ απο θεσσαλονικη βλεπω ε;αντε γιατι δεν μας βλεπω πολλους εμας απο εδω πανω... 8)

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back