• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Ibanez RG 550 ΓΙΑ JACKSON PS4

Pavlos.Sage

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Παιδιά αξίζει να δώσω την RG 550 ΓΙΑ την PS4 συν 100 ευ? (η PS4 έχει αλλαγμένο το μαγνήτη της γεφυρας και έχει βάλει dimebucker) Τι λέτε?

Τι δεν σου αρέσει στην κιθάρα σου και θέλεις σώνει και καλά να την δόσεις;

Δοκίμασες την Jackson και σε βόλεψε περισσότερο;

Το συγκεκριμένο μοντέλο της Jackson αν δεν κάνω λάθος είναι αρκετά παλιό και φτηνότερης κατηγορίας απο την δικιά σου Ibanez (αν και δεν ειμαι 100% σίγουρος). Προσωπικά δεν θα την αντάλλαζα για κανέναν λόγο.

Δεν εχω αποψη για την Ibanez αλλα την PS4 την εχω απο το 2006

Το τρεμολο εχει αλλαχτει με γνησιο Floyd μιας και στα φτηνα μοντελα ειναι χαλια.

Η δικη μου αν και κινεζικη (νομιζω), ειχε ερθει απο Αμερικη και οταν την συγκρινα με το μοντελο εδω στην Ελλαδα σε καποιο μαγαζι το μπρατσο (το οποιο για εμενα ειναι το μεγαλο ατου της) ηταν τελειως διαφορετικο.

Βασικα προσωπικα δεν κρινω ενα οργανο βαση της τιμης του.

Αραγε οι δυο φιλοι που απαντησαν να μην την κανεις την τραμπα εχουν αποψη ΚΑΙ για τα δυο οργανα;  ::)

Και τα δυο οργανα ειναι της ιδιας φιλοσοφιας και εχω την εντυπωση πως ειναι της ιδιας εποχης πανω - κατω και με οχι μεγαλη διαφορα τιμης (μετα απο 15 χρονια).

Δες ποια σου κανει ποιο πολυ και παρε ΕΣΥ την αποφαση. Δεν θα παιζουμε εμεις με την κιθαρα σου. 

SPYROID είπε:
Δες ποια σου κανει ποιο πολυ και παρε ΕΣΥ την αποφαση. Δεν θα παιζουμε εμεις με την κιθαρα σου. 
Αυτό ακριβώς!  ;)

Pavlos.Sage είπε:
Παιδιά αξίζει να δώσω την RG 550 ΓΙΑ την PS4 συν 100 ευ? (η PS4 έχει αλλαγμένο το μαγνήτη της γεφυρας και έχει βάλει dimebucker) Τι λέτε?
Οχι αδερφε μην κανεις το λαθος.

Η rg 550 ειναι τιμιο εργαλειο.Τι δεν σου αρεσει;

Αν σε βολευει η RG550 περισσοτερο (και εχεις παιξει και με την αλλη για να εχεις μετρο συγκρισης)  κρατα την μιας και ειναι μια καλη κιθαρα.

Την αλλη δεν την γνωριζω,αλλα οσες μη-USAmade Jackson επιασα δεν με ενθουσιασαν σε τιποτα,ακομη και σε σχεση με φθηνοτερες κιθαρες.

SPYROID είπε:
Δεν εχω αποψη για την Ibanez αλλα την PS4 την εχω απο το 2006

Το τρεμολο εχει αλλαχτει με γνησιο Floyd μιας και στα φτηνα μοντελα ειναι χαλια.

Η δικη μου αν και κινεζικη (νομιζω), ειχε ερθει απο Αμερικη και οταν την συγκρινα με το μοντελο εδω στην Ελλαδα σε καποιο μαγαζι το μπρατσο (το οποιο για εμενα ειναι το μεγαλο ατου της) ηταν τελειως διαφορετικο.

Βασικα προσωπικα δεν κρινω ενα οργανο βαση της τιμης του.

Αραγε οι δυο φιλοι που απαντησαν να μην την κανεις την τραμπα εχουν αποψη ΚΑΙ για τα δυο οργανα;  ::)

Και τα δυο οργανα ειναι της ιδιας φιλοσοφιας και εχω την εντυπωση πως ειναι της ιδιας εποχης πανω - κατω και με οχι μεγαλη διαφορα τιμης (μετα απο 15 χρονια).

δεν εχω παιξει με την jackson αλλα ειχα παλιοτερα την ibanez 2550 prestige...ακομα και αυτο ομως που λες,οτι η τζακσον εχει license tremolo σε αντιθεση με το πολυ καλο τρεμολο της ιμπανεζ,ειναι ενας σημαντικος λογος να επιλεξει καποιος τη δευτερη!

Έχω παίξει με PS4 κι έχω τοποθετήσει το πολύ ωραίο μπράτσο της σε άλλο strat σώμα.

Από σώμα, ηλεκτρικά και τρέμολο δεν ήταν κάτι το φοβερό. Το μπράτσο της άξιζε πολύ.

Η RG550 είναι πολύ κλασσικό μοντέλο και πάρα πολλοί την εμπιστεύονται για χρήση σε live, recording καθώς είναι γενικά "work horse" κιθάρα.

Δοκίμασε εκτενώς τις επιλογές σου και δες ποια σε καλύπτει καλύτερα. Εμείς έχουμε μια υποκειμενική γνώμη και λίγα αντικειμενικά στοιχεία, εσύ όμως καλείσαι να πάρεις την τελική απόφαση!

nexarulhu είπε:
ουτε καν... ;)
+1000

H RG550 είναι μια πολύ καλή japan made κιθάρα με καλό edge tremolo και γενικά αξίζει σαν κιθάρα. Η ανταλλαγή μου φαίνεται εντελώς άστοχη , ειδικά με συν 100ευρά από την πλευρά σου.

Ουτε καν.

Κράτα το κιθαρόνι σου και δώσε τα 100 ευρώ για το σετ ενισχυτή πεταλιέρας που θα σου χρειαστεί.

φιλε μου νομιζω πως αν προτιμας τις jackson απο τις ibanez μπορεις να ανταλαξεις την rg σου με ενα μοντελο japan jackson αντιστοιχης αξιας.Προσωπικα ειχα μπει και γω στον διλημμα παλιοτερα αλλα τελικα το μπρατσο της jackson με κρατησε πισω παρ οτι το ibanez tremolo ειναι 1000φορες καλυτερο απο την replica floyd που βαζουν στις φθηνες και μεσης κατηγοριας jackson.

Εγω ξερω να πω οτι ο OP ή θελει οπωσδηποτε να "διωξει" το οργανο ή καποιος "επιτειδιος" θελει να του κανει τραμπα που δεν συμφαιρει επειδη εχει ξανανοιξει παρομοιο θρεντ εδω και ρωτουσε για ανταλλαγη παλι με μια αλλη κιθαρα......

Φιλε μου προσωπικα θα ελεγα το εξης και ας θεωρηθω οπως θελετε,μπορει εσυ να μην ξερεις τι οργανο εχεις στην κατοχη σου και ισως οντως να μην σε βολευει σε καποια θεματα αλλα........την ibanez την κοστολογω κοντα στα 600+ οποτε αν θελεις εχε αυτο σαν βαση και κρινε αν θα ανταλλαξεις τωρα ή στο μελλον το οργανο σου για καποιο αλλο......

my 0.5 cents

Γεια σου φίλε

Δεν έχω εικόνα από την Ibanez αλλά έχω την Jackson PS-4 και προσωπικά για τα λεφτά της είμαι πολύ ικανοποιημένος. Την έχω πάνω από 10 χρόνια και δεν έχει πάθει τίποτα, δεν χάνει κούρδισμα με τίποτα και η ταστιέρα είναι πολύ βολική (ξαναλέω, για τα λεφτά της). Είναι πάντως μια πολύ αξιόπιστη μεσαία λύση, πχ. σε πρόβες με αυτήν παίζω και σε live την έχω για back-up.

Γενικά είναι μεταλλάδικη κιθάρα, σε γκάζι στέκεται μια χαρά, στα καθαρα είναι απλά οκ.

Αρνητκά: ψόφιοι μαγνήτες, μέτρια ηλεκτρικά. Δεν την έχω δοκιμάσει με άλλους μαγνήτες, αλλά έχω διαβάσει οτι αν τους αλλάξεις παίρνει πολύ τα πάνω της.

ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, να είναι Japan made. Αν δεν γράφει ξεκάθαρα οτι είναι Japan, λογικά είναι Made in Corea, οπότε μην ασχοληθείς, την έχω δει από κοντά και έχει μεγάλες διαφορές σε ποιότητα κατασκευής.

Ούτε για αστείο φίλε μου, μην την ανταλλάξεις.

Σαν κάτοχος μιας RG 505 στο λέω και λαμβάνοντας υπόψη ότι η PS4 είναι από τα starter μοντέλα της Jackson.

Με ανώτερη σειρά μπορείς να το δοκιμάσεις, αλλιώς είναι σαν να ανταλλάζεις golf gt 2012 με punto 1.1cc 1997.

Trending...

Νέα θέματα

Back