Εχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό που λες σχετικά με το ρύθμισμα του floyd rose,IBRG550 είπε:για αρχή άλλαξε ελατήρια! μηδαμινό κόστος..
σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο, γενικότερα η φθηνότερη σειρά των edge έχει ενα πιο "ευαισθητο" και λιγότερο σταθερό feel σε σχεση με τα ακριβότερα.. αλλα αυτό δεν σημαίνει πως είναι για πέταμα, χρειάζεται καλή ρυθμιση (επαναλαμβάνομαι το ξέρω), και θα παίζει αξιοπρεπώς..
πανω κάτω τα ίδια με το 3 είναι, σου παραθέτω απο το jemsite:
"The Lo TRS-II is a cheap version of the Edge Lo-Pro. It has less mass, inferior posts/anchors and has a much stiffer feel than the Edge systems. It feels more like the Original Floyd Rose tremolos, but cheaper. Caution, as you cannot directly retrofit an Edge/Lo-Pro into a Lo TRS-II cavity without body routing for the different sized tremolo"
άποψή μου πάντα, αν θες να σκάσεις κάποια λεφτά για καινούργια ψάξε να βρεις κάποιο prestige μοντέλο, αλλά κομματάκι δύσκολο για αριστερόχειρη. Εκτός αν βρεις κανένα μεταχειρισμένο στο ebay..
π.χ. http://cgi.ebay.com/05-Ibanez-Prestige-RG-1570-LEFT-Hand-Fujigen-315592805-/280590796300?pt=Guitar&hash=item415483c60c#ht_3190wt_1012
αν και τσιμπάει αρκετά η τιμή..
εάν θες οπωσδήποτε να το αλλάξεις, θα κοιτάξω αργότερα που θα πάω σπίτι εάν μπορείς να βάλεις κανονικό floyd rose@ χωρίς επιπλέον routing..
offtopic:
ποτέ μην περιμένετε από κανένα τεχνικό να ρυθμίσει ακριβώς όπως το θέλετε εσείς το floyd. Η δουλεία πρέπει να γίνεται από εσάς, το ξέρω ότι είναι σπασαρχ*** , αλλά μόνο εσείς ως παίκτες ξέρετε ακριβώς τι σας βολεύει.. σημείωση οτι η πρώτη και τελευταία φορά που πήγα σε τεχνικό για floyd ήταν το '99. Απο εκεί και μετά τα ρυθμίζω μόνος μου και σε κανένα δεν είχα ποτέ πρόβλημα με γρήγορο ξεκούρδισμα (συμπεριλαμβανομένου και του 3)
sorry για το "δασκαλίστικο" ύφος, αλλα είναι κρίμα να πετάει κάποιος λεφτά για δουλεία 10λεπτών..
και πλέον το ρυθμίζω μονος μου, απλα όπως καταλαβες και εσύ η απορία μου αφορούσε
γενικοτερα το edge 3 σε σχέση με το pro. - - γιαυτο και ρωτούσα μήπως χρειαζεται κάποια ιδιαίτερη ρύθμιση ή μήπως κάτι ήταν λάθος.
Αποτι έμαθα το edge pro χρειάζεται επιπλέον δουλειά για να αντικατασταθεί (και τρύπες) και είναι αμφίβολο αν θα ταιριάξει καθώς υοάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην υπάρχρι καθόλου ισορροπία με τις χορδές και το κούρδιασμα,
Τελος μήπως γνωριζει κανεις που ακριβώς θα βρώ αυτά τα ελατήρια πέρα απο το ebay και αν χρειάζεται να την αφήσω για αλλαγή ή ειναι κάτι που μπορεί να γίνει και στο σπίτι.
Καποιο μαγαζι-μαστορας προς τα βόρεια - κεντρο??