- Πόντοι
- 38
Και πάμε ξανά λοιπόν για το σήριαλ Beatles (TGBOEE) vs The World......... Episode MCMLII
Μάνο, σε έχασα τελείως ..........αλλά δεν με πειράζει. ;Dmanosx είπε:......Όσο γελοίο θα ήταν να έβγαινε ο Μπαχ στην εκκλησία να παίξει με λουλάδες και τριπάκια ;D, άλλο τόσο γελοίο θα ήταν να άκουγαν φούγκες και συμφωνίες τα τελειωμένα πρεζάκια των 60ies. Beatles, και μιλάμε τους είναι ΠΟΛΥ, πάρα ΠΟΛΥ, όσο δεν πάει ΠΟΛΥ......
σαφεστατα...το να συγκρινεις Bach με Beatles ειναι για γελια. Απλα, και χωρις να θελω να θιξω κανεναν.
+∞manosx είπε:Με απλά λόγια αυτό που λέω Κώστα μου είναι πως και οι Beatles και οι κλασσικοί κατάφεραν να εκφράσουν την εποχή τους, πράγμα ΔΥΣΚΟΛΟ, ΠΟΛΥ δύσκολο, σχεδόν ακατόρθωτο, και που πετυχαίνουν μόνο ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ.
Εντάξει τότενες.manosx είπε:Με απλά λόγια αυτό που λέω Κώστα μου είναι πως και οι Beatles και οι κλασσικοί κατάφεραν να εκφράσουν την εποχή τους, πράγμα ΔΥΣΚΟΛΟ, ΠΟΛΥ δύσκολο, σχεδόν ακατόρθωτο, και που πετυχαίνουν μόνο ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ.
Για μένα τα λες αλλά δεν θα τσιμπήσω....εξακολουθω βεβαια να πιστευω οτι οποιοσδηποτε ανθρωπος εχει γεννηθει στον...20 αιωνα και δεν θεωρει τους Beatles TO μεγαλυτερο ροκ/ποπ συγκροτημα ever απλα... εχει χασει....επεισοδια,προσωπικα δεν εχω ακουσει ουτε ΕΝΑΝ πραγματικα μεγαλο μουσικο (αναγνωρισμενο δηλαδη οχι bedroom hero... ;D) που να μην τους παραδεχεται και που να μην υποκλινεται στο μεγαλειο τους,δεν εχω δε ακουσει ουτε ΕΝΑΝ που να τους θεωρει υπερεκτιμημενους
Γνωστα ολα αυτα.sfaku είπε:Το πόσο πολλά σημαίνουν οι Beatles για τη δυτική μουσική της τελευταίας 50ετίας... είναι η προπαίδεια της μουσικολογίας.
και εμενα,το προτιμω δε απο τα "ψαγμενα" της "ποιοτικης" φασης τους (και αυτα μου αρεσουν),για εμενα ειναι η ΕΠΙΤΟΜΗ της ποπ μουσικης.Εμένα μου αρέσουν πολύ τα χαζά τους τραγούδια της πρώτης περιόδου.
Θα συμφωνησω απολυτως με το παραπανω του αγαπητου και μη εξαιρετεου Σου Φου. ;DSuperfunk είπε:σαφεστατα...
οπως και το να συγκρινεις μια....χρυσοποικιλτη αμαξα του 1650 με μια SLK 500 ή τον Ρεμπραντ με τον Πικασο...η γενικα ...οτιδηποτε δυο..πραγματα τα οποια απεχουν μεταξυ τους παραπανω απο....300 χρονια.... ;D
αλλες εποχες,αλλα μετρα και σταθμα.
εξακολουθω βεβαια να πιστευω οτι οποιοσδηποτε ανθρωπος εχει γεννηθει στον...20 αιωνα και δεν θεωρει τους Beatles TO μεγαλυτερο ροκ/ποπ συγκροτημα ever απλα... εχει χασει....επεισοδια,προσωπικα δεν εχω ακουσει ουτε ΕΝΑΝ πραγματικα μεγαλο μουσικο (αναγνωρισμενο δηλαδη οχι bedroom hero... ;D) που να μην τους παραδεχεται και που να μην υποκλινεται στο μεγαλειο τους,δεν εχω δε ακουσει ουτε ΕΝΑΝ που να τους θεωρει υπερεκτιμημενους.
τωρα αν εισαι ΕΣΥ οντως ενας πολυ μεγαλος μουσικος τοτε οντως εισαι ο ΠΡΩΤΟΣ που το λεει αυτο και φυσικα αφου εισαι ΟΝΤΩΣ τοσο μεγαλος το κανω δεκτο,ανηκεις ομως σε μια ισχνη μειοψηφια,να το ξερεις αυτο...
Τεράστια κουβέντα, δεν είναι συγκρίσιμη η εποχή όπου η σπουδαία μουσική ήταν μέρος της θρησκευτικής λατρείας και γινόντουσαν οι πρώτες απόπειρες εκκοσμίκευσής της, με τη σημερινή εποχή όπου η μουσική έχει φτάσει στην άκρως αντίθετη φάση, την pop(ular) φάση, όπου είναι πλήρως εκκοσμικευμένη. Κάποιος που κάνει σπουδαία ποπ όμως πιθανόν αν ζούσε στην εποχή των ορατορίων, να έγραφε σπουδαία ορατόρια και φούγκες.Waterfall-K είπε:Γνωστα ολα αυτα.
Αυτο που απ'οτι φαινεται δεν ειναι σε μερικους ακομα γνωστο, ειναι το ποσο πολλα σημαινει ο Bach για τη δυτικη (παγκοσμια) μουσικη των τελευταιων...αιωνων. :![]()
+πολλά. Και η μία αλλά και η άλλη περίπτωση προαπαιτούν την ύπαρξη και το έργο μιας μουσικής ιδιοφυΐας. Φυσικά, υπάρχουν ποπ και 'ποπ' κομμάτια, και δεν σημαίνει ότι η παραπάνω διαπίστωση μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι αντίστοιχη ιδιοφυΐα είναι π.χ. ο Φοίβος (οκ, μιλώ προσωπικά). Σίγουρα η υπεροχή των Beatles δεν είναι κάτι το θέσφατο αλλά καλό θα είναι να κρατάμε μια 'πισινή' όταν μιλάμε για καλλιτέχνες αντίστοιχου βεληνεκούς, ίσως αυτό που κάνανε να μην ήταν τόσο εύκολο και απλό τελικά (προσωπικά μου αρέσαν πολυ τα μεταγενέστερα album τους, χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω τα πρώτα).sfaku είπε:Τεράστια κουβέντα, δεν είναι συγκρίσιμη η εποχή όπου η σπουδαία μουσική ήταν μέρος της θρησκευτικής λατρείας και γινόντουσαν οι πρώτες απόπειρες εκκοσμίκευσής της, με τη σημερινή εποχή όπου η μουσική έχει φτάσει στην άκρως αντίθετη φάση, την pop(ular) φάση, όπου είναι πλήρως εκκοσμικευμένη. Κάποιος που κάνει σπουδαία ποπ όμως πιθανόν αν ζούσε στην εποχή των ορατορίων, να έγραφε σπουδαία ορατόρια και φούγκες.
Μπορεί κανείς λοιπόν να εντοπίσει αναλογίες στην επιδραστικότητα, την καινοτομία, την αποδοχή, το θαυμασμό που αγγίζει τη λατρεία (όχι μόνο από χαζογκόμενες που πέταγαν σουτιέν αλλά από μουσικάρες που πέταξαν το πιάνο τους από τον 6ο όροφο).
Έτσι ντε... Γιατί δηλαδή να τους συγκρίνουμε και στην τελική ποιο θα είναι το ζύγι;audiokostas είπε:Γιατί πρέπει ντε και καλά να τους συγκρίνουμε;
'Εχει κρυμμένα ακκόρντα ο Μπαχ ή τα ξέρουμε τα πάντα όλα του;
Ποιός είναι το φιρίκι και ποιός το κάστανο;
Φούντ φορ θοτ......
ndnikola είπε:προσωπικά μου αρέσαν πολυ τα μεταγενέστερα album τους, χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω τα πρώτα.
Πράγματι από το revolver (τι δισκάρα) και μετά μεγαλούργησαν, και αυτό έχει επισκιάσει την πρώτη φάση τους. Διότι η σύγκριση είναι αυτόματη και νομίζω λίγο άδικη. Έχω την αίσθηση ότι στην πρώτη φάση υπάρχουν ήδη ενδείξεις ιδιοφυΐας (η οποία ήταν σε φάση κυοφορίας και εκδηλώθηκε αργότερα). Ιδίως συνθετικά τα chord progressions τους είναι και στην πρώτη φάση εκπληκτικά. Αυτό που άλλαξε στη β' φάση είναι το attitude. Δεν ήταν πια τα πιτσιρίκια που ανανεώνουν την πεπατημένη αλλά αυτοί που την χαράσσουν, και βαθιά-βαθιά (κι ακόμ να βγούμι ημίς οι υπόλοιπ απ' του χαντάκ').Προσωπικά για εμένα από το Revolver και κάτω αρχίζουν να ξεδιπλώνουν την ποιότητα τους- με αποκορύφωμα τα Sgt. Pepper's και Let it Be.