Και φυσικά και 3-amping & 4-amping το αναφέρω στο άρθρο.Μανώλης Χναράκης είπε:Και bi-amping υπάρχει και tri-amping υπάρχει (βλέπε μεγάλα συστήματα).
Αυτό που θέλω να ακούσω και να μάθω είναι σχετικά με το bi-wiring με έναν ενισχυτή και ένα ηχείο. Σε ποιά θεωρία είναι βασισμένο.
Σας είπα κάτι αλλά μάλλον δεν το διαβάσατε εδώ.
http://www.noiz.gr/index.php?topic=199249.msg743004#msg743004
Ωραία, μέχρι εδώ πάμε καλά, συμφωνούμε.STEFANOS604 είπε:Και φυσικά και 3-amping & 4-amping το αναφέρω στο άρθρο.
Μιά στιγμή, μπορεί εγώ να κατάλαβα κάτι λάθος, παρακαλώ κάποιος ας με διορθώσει.Άλλο το bi-amping και άλλο το bi-wiring.Μα Μανώλη σαν Fool’s Bi- Amping λέγεται η 2πλοκαλωδίωση (bi-wiring) σ' ένα ενισχυτή.
Αυτό που δείχνει(ς) στην φωτογραφία είναι standard bi-wiring και όχι bi-amping.Αυτό δεν συζητάμε σε τόσα posts? Δείτε και τη φωτογραφία:
http://i1290.photobucket.com/albums/b539/stefanos604/MISCELLANEOUS/standardbiwire_zpsb1e5a937.jpg
Ακριβώς όπως τα λες αλλά και όπως αναλύονται και περιγραφικά και με φωτογραφίες στο άρθρο.Μανώλης Χναράκης είπε:Ωραία, μέχρι εδώ πάμε καλά, συμφωνούμε.
Μιά στιγμή, μπορεί εγώ να κατάλαβα κάτι λάθος, παρακαλώ κάποιος ας με διορθώσει.
Άλλο το bi-amping και άλλο το bi-wiring.
To bi-amping έχει δύο ενισχυτές και δύο ηχεία όπου αναγκαστικά συνδέονται με δύο διαφορετικά set καλωδίων, αναγκαστικά "bi-wiring" για λόγους ύπαρξης bi-amping (δύο ενισχυτών). Σωστά;
Το standard bi-wiring όπου το ονόμασες "συνδεσμολογία των ηλιθίων" εάν κατάλαβα σωστά, έχει έναν ενισχυτή και ένα ηχείο που συνδέονται με δύο διαφορετικά set καλωδίων, όπου στην μία άκρη (στον ενισχυτή) είναι συνδεδεμένα αναγκαστικά παράλληλα τα καλώδια αφού έχουμε μία και μοναδική πηγή εξόδου και στην άλλη άκρη (στα ηχεία) καταλήγουν στο κάθε μεγάφωνο ή/και ηχείο ξεχωριστά. Δηλαδή αυτό ακριβώς που δείχνεις στην φωτογραφία πιό κάτω. Σωστά;
Αυτό που δείχνει(ς) στην φωτογραφία είναι standard bi-wiring και όχι bi-amping.
Έστω, αν και κακώς διότι στην ουσία άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Κανονικά bi-wiring πρέπει να είναι μόνο η παράλληλη συνδεσμολογία, εκτός κι αν το bi-amping το θεωρούν bi-wiring επειδή καταλήγει στο ίδιο ηχείο ως μονάδα (όχι ίδιο μεγάφωνο). Τέλος πάντων ας το δεχτώ. Άλλωστε το bi-amping θέλει αναγκαστικά δύο set καλώδια.STEFANOS604 είπε:Το μόνο που ίσως, κατά τη γνώμη μου, σε μπέρδεψε είναι ότι το standard bi-wiring το λένε Fool's bi amping ( και ΟΧΙ fool's bi wiring)
Αγαπητέ gvedelek δεν βλέπω το λόγο για να γίνεσαι προσβλητικός, μιας και το ανέφερες 2-3 φορές πόσο αστείο θεωρείς να συζητάς για κάτι που ανέφερα εγώ για το σύστημα μου...gdevelek είπε:Δεν θα επανέλθω στο θέμα, όπως έγραψα το θεωρώ αστείο και μόνο που συζητώ για καλώδια ρεύματος.
???Μανώλης Χναράκης είπε:Έστω, αν και κακώς διότι άλλο το ένα και άλλο το άλλο, τέλος πάντων ας το δεχτώ.
Το ερώτημά μου είναι γιατί ονομάζουν κάποιοι το standard bi-wiring ως fool's ή συνδεσμολογία των ηλιθίων;
Εσύ τι υποστηρίζεις, τι πιστεύεις;
Αυτοί που το υποστηρίζουν έχουν κάποια βάσιμη θεωρία γι'αυτό και ποιά είναι αυτή;
Δεν θέλησα να σε προσβάλω αλλά μόνο να γράψω τη γνώμη μου για το θέμα των καλωδίων ΚΑΙ ΟΧΙ για όσους διαφωνούν μαζί μου. Έχω το δικαίωμα να έχω τη γνώμη αυτή, συμφωνείς; Τι πρέπει να κάνω λοιπόν, το μουγγό, ή να γράψω ψέματα; Το ότι έχω διαφορετική άποψη στο θέμα δεν σημαίνει πως σε προσβάλλω, αλοίμονο αν όλες οι διαφωνίες εκλαμβάνονταν έτσι. Για μένα είναι αστείο να συζητώ για καλώδια ρεύματος, για σένα μπορεί να είναι αστείο το γούστο μου στη μουσική, δεν μπορούμε να συμφωνούμε αλλά δεν χρειάζεται και να παρεξηγιόμαστε.Ξέρω ότι μπορεί να μην αναφέρεσαι σε εμένα αλλά αυτό βγαίνει προς τα έξω.
Νο πρόμπλεμ δεκτόν.gdevelek είπε:???
Δεν θέλησα να σε προσβάλω αλλά μόνο να γράψω τη γνώμη μου για το θέμα των καλωδίων ΚΑΙ ΟΧΙ για όσους διαφωνούν μαζί μου. Έχω το δικαίωμα να έχω τη γνώμη αυτή, συμφωνείς; Τι πρέπει να κάνω λοιπόν, το μουγγό, ή να γράψω ψέματα; Το ότι έχω διαφορετική άποψη στο θέμα δεν σημαίνει πως σε προσβάλλω, αλοίμονο αν όλες οι διαφωνίες εκλαμβάνονταν έτσι. Για μένα είναι αστείο να συζητώ για καλώδια ρεύματος, για σένα μπορεί να είναι αστείο το γούστο μου στη μουσική, δεν μπορούμε να συμφωνούμε αλλά δεν χρειάζεται και να παρεξηγιόμαστε.
Τι - ποιόν να προλάβω να διαβάσω;gdevelek είπε:???
Αυτό που συζητάμε εδώ και κάτι σελίδες (τις οποίες φαίνεται να μην έχεις διαβάσει),
Δηλαδή αν έχω δύο ενισχυτές, έναν για κάθε εύρος συχνοτήτων όπου με ξεχωριστά set καλωδίων καταλήγουν ανεξάρτητα στα ηχεία είναι fool ?...είναι πως "η διπλοκαλωδίωση είναι ο ανόητος τρόπος να κάνει κανείς διενίσχυση". Είναι μια δήλωση που ούτε φραστικά είναι λανθασμένη όπως λες, ούτε εννοιολογικά... Το έχει παρουσιάσει ο ΟΡ αναλυτικά στη σελίδα του. Η σύνοψη είναι πως με τη διπλοκαλωδίωση δεν πετυχαίνεις το ζητούμενο, δηλαδή τη βελτίωση του ήχου, ή το πετυχαίνεις σε πάρα πολύ μικρό βαθμό και μόνο υπό συνθήκες.
Μα τότε δεν μιλάμε για διπλοκαλωδίωση αλλά για κανονική διενίσχυση.Μανώλης Χναράκης είπε:Δηλαδή αν έχω δύο ενισχυτές, έναν για κάθε εύρος συχνοτήτων όπου με ξεχωριστά set καλωδίων καταλήγουν ανεξάρτητα στα ηχεία είναι fool ?
Είναι σαν σε μια πρίζα να βάζουμε ένα Τ (ταφ) και σ’ αυτό να συνδέσουμε 2 φις που καταλήγουν σε 2 λαμπτήρες ή το ίδιο αν συνδέαμε 2 λαμπτήρες (4 καλώδια) που να καταλήγουν σ’ ένα φις που θα μπει σ' αυτή την πρίζα. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμιά διαφορά. Να γιατί λέγεται fool's...Μανώλης Χναράκης είπε:Έστω, αν και κακώς διότι στην ουσία άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Κανονικά bi-wiring πρέπει να είναι μόνο η παράλληλη συνδεσμολογία, εκτός κι αν το bi-amping το θεωρούν bi-wiring επειδή καταλήγει στο ίδιο ηχείο ως μονάδα (όχι ίδιο μεγάφωνο). Τέλος πάντων ας το δεχτώ. Άλλωστε το bi-amping θέλει αναγκαστικά δύο set καλώδια.
Το ερώτημά μου είναι γιατί ονομάζουν κάποιοι το standard bi-wiring ως fool's ή συνδεσμολογία των ηλιθίων;
Δηλαδή αυτό. Εσύ τι υποστηρίζεις, τι πιστεύεις;
Αυτοί που το υποστηρίζουν έχουν κάποια βάσιμη θεωρία γι'αυτό και ποιά είναι αυτή;
Λες να μην το έκανα;Το πρώτο πράγμα που διάβασα ήταν αυτό:gdevelek είπε:εννοώ να διαβάσεις τουλάχιστον τα πρώτα λίγα ποστ και το σχετικό λινκ
Ακριβώς.Μα τότε δεν μιλάμε για διπλοκαλωδίωση αλλά για κανονική διενίσχυση.![]()
Τότε λοιπόν τι ενίστασαι; Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Αυτό που συζητάμε είναι αν η διπλοκαλωδίωση είναι ανόητη, όχι η διενίσχυση... ???Μανώλης Χναράκης είπε:Ακριβώς.
Το ίδιο πράγμα ρωτάμε.gdevelek είπε:Τότε λοιπόν τι ενίστασαι; Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Αυτό που συζητάμε είναι αν η διπλοκαλωδίωση είναι ανόητη, όχι η διενίσχυση... ???