- Πόντοι
- 1,688
Τελικα πως συνδεονται οι ηλίθιοι?
Έγραψες....ανα δύο παράλληλα (χεράκι-χεράκι) και μετά σε σειρα ;D ;D ;Ddelta66 είπε:Τελικα πως συνδεονται οι ηλίθιοι?
με πρόλαβες αγαπητέ audiokosta.Αν στην πράξη είχαμε διαφορετικά ηχητικά αποτελέσματα θα επιμένατε ότι θα έφτανε η απλή ηλεκτροτεχνία αγαπητέ Στέφανε; Η φυσική στερεάς κατάστασης και ο ηλεκτρομαγνητισμός είναι κομμάτια της φυσικής πολύ πιο δύσκολα από την ηλεκτροτεχνία και νομίζω μόνο κάποιος με πολύ βαθιά γνώση του θέματος θα μπορούσε να είναι απολύτως σίγουρος.Αλιμονο, γιατί να χρειάζεται...
Μπράβο ρε Στέφανε.
Τα λυσες όλα μονοκοντηλιάς.
Πολύ χειρότερα επίθετα και μάλιστα προσωπικά απ' αυτό που δεν είπα εγώ αλλά λέγεται από τους τεχνικούς κύκλουςadr1anos είπε:Είναι κατανοητό να μην έχουμε τις γνώσεις να καταλαβαίνουμε τι προσφέρει το bi-wiring, τις ηλεκτρολογικές αρχές της ανάδρασης των μεγαφώνων και των φίλτρων τους προς τον ενισχυτή και την διαφορά της μεταφοράς τους μέσω ενός ή δύο συστημάτων RC που είναι τα καλώδια, τις αρχές του intermodulation και του electrical resonance distortion.
Επίσης είναι κατανοητό και απόλυτα σεβαστό κάποιος να μην *ακούει* αυτές τις διαφορές, όπως επίσης και κάποιος να μην θέλει να *πληρώσει* για τόσο απειροελάχιστες διαφορές που είναι στην σφαίρα του αμφιλεγόμενου.
Όμως το βρίσκω ιδιαίτερα προσβλητικό να αναφερόμαστε σε "Ηλιθίους" απλά παίρνοντας θέση από την μία πλευρά σε ένα πολύ παλιό και εκτεταμμένο θέμα συζήτησης, χωρίς κανένα σεβασμό στην επιχειρηματολογία και τις θέσεις τις αντίθετης πλευράς. Δείχνει ημιμάθεια, μονομέρεια και ειλικρινά αλλαζονεία και λυπάμαι για την δημοσίευση του.
Μη του τα θυμίζεις ;D Θα αρχίσει πάλι τις αναλύσεις για τις κλίμακες και τα intonation και ποιος μας σώνει ;D ;D ;DΜανώλης Χναράκης είπε:Είναι σαν να έχω άποψη περί ματζόρε μινόρε και δεν μπορώ όχι απλά να καταλάβω θεωρητικά την διαφορά τους αλλά ούτε να την ακούσω κιόλας. Όμως, αγόρασα κι ένα ακριβό πιάνο για να λέω ότι είμαι μουσικός, τι άλλο... για εντυπωσιασμό;
;D ;D ...Tatanara's revenge... ;D ;Dmanosx είπε:Μη του τα θυμίζεις ;D Θα αρχίσει πάλι τις αναλύσεις για τις κλίμακες και τα intonation και ποιος μας σώνει ;D ;D ;D
ε μετά είσαι εσύ... δύο φορές fool! Χωρίς παρεξήγηση, έτσι; Αυτό είναι το νόημα του τυφλού τεστ, ότι και όποιος έιναι βέβαιος στην πραγματικότητα δεν έχει ιδέα! Και μη μπερδεύεσαι που είναι 50-50 να πέσεις μέσα, όποιος δεν το έχει κάνει σωστό πλήρως τυφλό τέστ δεν μπορεί να ξέρει αν ακούει σωστά και τέλος. Μεγάλο πράμα η ψυχολογία αλλά έτσι είναι!Δεν το έχω κάνει γιατί είμαι απόλυτα βέβαιος πως δεν θα ακούσω διαφορά
Σωστά...Κε Στέφανε...γιατί δεν κάνεις ένα άρθρο για τα μαόνια vs alder? 8)JohnGam είπε:εμείς έχουμε ξύλα, βερνίκια
Φίλε μου έχω μια Α εμπειρία στο θέμα του HiFi, επέτρεψέ μου να θεωρώ ορισμένα πράγματα αυταπόδεικτα. Όπως εγραψα και πριν, αν θέλω να βελτιώσω τον ήχο μου, έχω δεκάδες πράγματα να κάνω ΠΡΙΝ κοιτάξω τα καλώδια ρεύματος. Μου φαίνεται αστείο και που συζητώ για καλώδια ρεύματος.JohnGam είπε:ε μετά είσαι εσύ... δύο φορές fool!
marathon είπε:Σωστά...Κε Στέφανε...γιατί δεν κάνεις ένα άρθρο για τα μαόνια vs alder? 8)
Μπορείς να θεωρείς ότι θέλεις απλά θα είσαι εντελώς αβάσιμος και κατά πάσα πιθανότητα λάθος! Μα ακριβώς η εμπειρία είναι που κάνει μερικούς να νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα. Υπάρχουν λοιπόν πράγματα που μπορείς να πείς ότι τα ξέρεις και άλλα που δεν μπορείς. Τα Α/Β τεστ σε τέτοια θέματα είναι καραμπινάτη περίπτωση και κλαίει κοσμάκης χρόνια τώρα. Μου κάνει και εντύπωση που σωστά μεν προτείνεις τυφλό τεστ σαν το μοναδικό τρόπο και από την άλλη βγάζεις τον εαυτό σου απέξω. Θα μου πείς εδώ την έχουν πατήσει άνθρωποι με γνώση, επιστήμονες κτλ. Η μαγεία του τυφλού τέστ είναι ότι και να ΞΕΡΕΙΣ τι πρέπει να περιμένεις, πάλι δεν ξέρεις τι θα ακούσεις και δεν είναι αυτό μόνο στον ήχο, εδώ άλλοι δεν ξεχωρίζουν coca cola από pepsi και amstel από heineken!gdevelek είπε:Φίλε μου έχω μια Α εμπειρία στο θέμα του HiFi, επέτρεψέ μου να θεωρώ ορισμένα πράγματα αυταπόδεικτα.
Δεν έχεις ακόμη καταλάβει πως αυτό που μου λες είναι:JohnGam είπε:Μπορείς να θεωρείς ότι θέλεις απλά θα είσαι εντελώς αβάσιμος και κατά πάσα λάθος
Σωστόοοος... αλλά αφού το πιάσαμε που το πιάσαμε ας μιλάμε και σωστά!audiokostas είπε:Σιχαίνομαι τον ψυχαναγκασμό του blind test όταν πρόκειται για την ψυχαγωγία μου.
Που λές, εγώ όταν παίζω σε ταστιέρα έβενο νιώθω αυτό το "κάτι" να με ανυψώνει! Σε λίγο που θα είναι και σπάνιες θα ακούγονται ακόμα καλύτερα!Πάμε λίγο ξύλα και βερνίκια γιατί έχουμε σκουριάσει; ;D
Μα έτσι αναπαράγονται όλα αυτά και καταλήγει να δίνει ό άλλος 1000 ευρώπουλα για ένα usb καλώδιο ;D "εμένα μου ακούγεται έτσι" και καθάρισες. Το σίγουρο είναι ότι όταν κάποιος επιμένει οτι δεν υπάρχει λόγος να γίνει τέστ τότε είναι που ΠΡΕΠΕΙ να γίνει το τεστ! Εξάλλου το αν ακούγεται διαφορά ή όχι (παντα χωρίς να έχει τεσταριστεί) είναι ευθέως ανάλογο με το πόσα χρήματα έχουν πέσει στο ηχοσύστημα... και στον προτζέκτορα και στο σπόιλερ και τα γνωστά!Μέσα, αλλά αν είσαι προκατειλημμένος ότι δεν υπάρχει διαφορά, τότε απλά θα λες "δεν ακούω διαφορά" και καθάρισες ;D Ενώ αν ισχυρίζεσαι ότι υπάρχει διαφορά, θα πρέπει να φανεί και στατιστικά.
Φυσικά δεν θα επανέλθεις αφού υπεκφεύγειςΔεν έχεις ακόμη καταλάβει πως αυτό που μου λες είναι:
Αν ο Χ και ο Υ υποστηρίξουν πως το χρώμα της μπλούζας που φοράς όταν ακους μουσική επηρεάζει τον ήχο, και βγει στην αγορά κι ένα μπλουζάκι με το "ιδανικό" χρώμα για ακρόαση μουσικής, εσύ οφείλεις πριν το απορρίψεις να το δοκιμάσεις, διαφορετικά είσαι "εντελώς αβάσιμος και κατά πάσα πιθανότητα λάθος"
Σκέψου το λίγο...
Δεν θα επανέλθω στο θέμα, όπως έγραψα το θεωρώ αστείο και μόνο που συζητώ για καλώδια ρεύματος.