Οποιοδήποτε άλλο συμπέρασμα επιβάλλει άμεση επίσκεψη σε ΩΡΛ ASAP ;D, και δεν μπα να υποστηρίζεται λεκτικά από δίτομο έργο του Κάντ και του Χέγκελ, η μουσική δεν είναι φιλοσοφία και ως ΜΟΥΣΙΚΟΙ και όχι ως απλοί ακροατές θα πρέπει να έχουμε έστω και μια στάλα συνείδηση της έννοιας της μουσικότητας, την καθεαυτή δηλαδή αξία της τέχνης μας πέρα από ιδεολογίες και ρεύματα. Εδώ λοιπόν το πράγμα φαίνεται
Ακριβως.....
Να σου πω και μια προσωπικη μου εμπειρια απο τα...δικα σου "μουσικα χωραφια"...
Πριν απο καμμια.... 40αρια χρονια (ειπαμε ειμαι ΓΕΡΟΣ εκτος απο κοντος και μαυριδερος ;D) οταν ημΑνε ΝΙΟΣ,υψηλος και ασπρος σαν τον Rudolf Hess ;D .....επαιζα ΚΛΑΣΣΙΚΟ πιανο και ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΙΝΩ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ κλασσικος πιανιστας (I know,I know ;D).
Μελεταγα λοιπον και επαιζα "πολυ ωραια",η δασκαλα μου μαλιστα με ενθαρυνε γιατι "ειχα καλο τουσε και εκφραση" (αρκΕντια ειχα αλλα λεμε τωρα ;D)....
Ενα απογευμα λοιπον που μελετουσα ενα εργο του Σοπεν (κοντευα να παρω το διπλωμα της μεσης) στο ωδειο μαζι με τη δασκαλα ανοιγει η πορτα και μπαινει ενας ΑΛΛΟΣ κοντος ;D (ηταν δεν ηταν 10 ετων οποτε δεν ειχε παρει ακομα μποϊ ;D)
"Κατσε Δημητρη" του λεει η δασκαλα μου
"Σε λιγο τελειωνουμε"....
Πραγματικα σε λιγο οντως τελειωσαμε και την ωρα που μαζευα τα τζιμπραγκαλα μου ο ...Δημητρης καθισε στο πιανο και αρχισε να παιζει απ'εξω
το ιδιο κομματι που μελεταγα με τη δασκαλα μου (μια etude ηταν ) και μετα καπακι εριξε και μια σονατα νουμερο 2 (!)
Περιττο να σου πω πως μεσα σε ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ τα...ονειρα μου να γινω επαγγελματιας κλασσικος πιανιστας εσβησαν οπως εσβησαν οι ελπιδες του Τσιπρα να σκισει τα μνημονια ;D ;D ;D
Ετσι με κερδισε το ΠΑΝΚ ;D και the rest is history...
Α,ο πιανιστας που μου τσακισε τα ονειρα (αν και τελικα το πηρα το διπλωμα) ηταν ο Δ.Σγουρος (και του εριχνα και 5 χρονια τοτενες)
Δεν υπηρχε ΤΙΠΟΤΑ το ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ στην περιπτωση αυτη....απλα αυτος ηταν ο ΣΓΟΥΡΟΣ και εγω ο SF και ας παιζαμε την ιδια etude.....οταν επαιζε αυτος ακουγονταν σαν....μουσικο ΕΡΓΟ ,οταν επαιζα εγω ακουγονταν σαν...etude ;D ;D ;D (η μαμα μου παντως ακομα επιμενει στα οικογενειακα τραπεζια να τους παιξω "λιγο πιανο" γιατι παιζω λεει ΠΟΛΥ ωραια" ;D ;D ;D )