Η Όπερα της Πεντάρας, Θεατρο Κήπου 20-21/9

neeq

Μέλος
Πόντοι
38
ΟΠΕΡΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΡΑΣ

από το “ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ”

O ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ «ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ» σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, παρουσιάζει στις 20 & 21 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου την παράσταση «ΟΠΕΡΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΡΑΣ» του Μπ. Μπρεχτ, σε σκηνοθεσία Παύλου Δανελάτου. Τους ρόλους ερμηνεύουν ηθοποιοί απόφοιτοι της Ανώτερης Δραματικής Σχολής και μαθητές του Γ' έτους.

Παίζουν: Νίκος Σαρίδης, Ιωάννα Σιδηροπούλου, Δημήτρης Φραγκούλης, Ελένη Κοτσώνα, Γιάννης Βαγιωνάς, Γιώργος Σουλεϊμάν, Κατερίνα Ανδριανού, Βαλάντης Γαργάνης, Δαμιανός Νικολαϊδης, Ναντίν Μισαηλίδου, Ιωάννα Ρέτσα, Αλέξανδρος Νικολαϊδης, Μιχάλης Δαρνάκης, Μαρία Λαφτσίδου, Ανδρέας Μαυρίδης, Χριστίνα Τσατσάνοβα, Τατιάνα Μωραϊτοπούλου.

Παίζουν οι μουσικοί: Πιάνο: Νίκος Μπούμπας, Κλαρινέτο: Μανώλης Αϊβαζόπουλος

Μουσική: Κουρτ Βάιλ

Μουσική Διδασκαλία: Χρύσα Ιωαννίδου

Κίνηση - Χορός: Ιωάννα Μήτσικα

Σκηνικά-Κοστούμια: Νίκος Καλαϊτζίδης

Μακιγιάζ και βοηθοί ενδυματολόγου: Σπουδαστές των ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

Είσοδος Ελεύθερη. Ώρα έναρξης: 9 μ.μ.

Να υπενθυμήσω πως σήμερα και αυριο ειναι η παρασταση μας, στο Θεατρο Κήπου της Θεσσαλονίκης.

Εισοδος ελευθερη.

Καλή επιτυχία Νίκο.

Πολύ θα ήθελα να ερχόμουν. Ειλικρινά.

Φαντάζομαι θα είστε full.

Μακάρι να σας βοηθήσει κι ο καιρός για μια υπέροχη παράσταση.

(Καταλαβαίνω το θέμα "άποψη" αλλά δεν είναι λίγα μόνο δύο όργανα για τέτοιο έργο; )

marathon είπε:
Το θέμα οικονομία και αφραγκίες...το καταλαβαίνεις? :D
Ξεκόλα ρε καπιτάλα. Δωρεάν είναι. Δεν δουλεύουν όλοι μόνο για λεφτά.

Πιστεύω ότι θα υπήρχαν πολλοί μουσικοί που θα συμμετείχαν αφιλοκερδώς σε τέτοια εκδήλωση.

Τόσα νέα παιδιά............ που να καταλάβεις όμως εσύ......

audiokostas είπε:
Τόσα νέα παιδιά............ που να καταλάβεις όμως εσύ......
Για ρώτα τα νέα παιδιά...σε ποιά ομάδα παίζει ο Βάιλ!! ;)

marathon είπε:
Για ρώτα τα νέα παιδιά...σε ποιά ομάδα παίζει ο Βάιλ!! ;)
Πάλι υπερβάλλεις αρνητικά διακείμενος.

Δεν μιλάς για avant garde. Ο Kurt Weil έχει "χρησιμοποιηθεί" εκτεταμένως και στη ροκ (τo Lost in the Stars: The Music of Kurt Weill συνίσταται).

Δεν είναι λίγοι που ξέρουν τα κομμάτια του. Και ειδικά νέοι μουσικοί (μιλάω για μουσικούς) πιστεύω ότι θα θέλαν να συμμετάσχουν σε μια τέτοια παράσταση.

Ευχαριστώ Κώστα :)

Δε μπορώ να απαντήσω στο αν είναι αποψη ή αναγκη. Προσωπικά, προτιμώ μια ορχηστρα 4-5 ατομων για το έργο.

Aλλά η διασκευή για πιάνο υπάρχει, και είναι πολυ πολυ καλή. Εχω δει αρκετες παραστάσεις να γινονται με ενα πιάνο.

Τελικά, αφου εχω δει και το αποτέλεσμα, νομίζω πως δεν υστερει καπου ηχητικά το ντουέτο μας.

Και μεταξύ σοβαρού και αστειου, προτιμώ να ειμαι ενας που κυνηγάει τους ηθοποιους ρυθμικά, παρά να ειμαστε πολλοί.

Πανω στην κουβεντα σας, να πω πως πήρα την πρωτοβουλία να προσθεσω τσέλο στην παρασταση, και ενώ απευθύνθηκα σε πολλούς μουσικούς, συναντησα μονο απροθυμία.

Μια θεατρική παράσταση με τέτοιο μουσικό κείμενο, θέλει πληρη αφοσιωση για παραπάνω από 1 μήνα (χώρια η μελετη πιο πριν). Και όταν δεν υπάρχει αμοιβη, χρειάζεται μεγάλα αποθέματα όρεξης και (απρεπης λέξη που εκφραζει ερωτική επιθυμια) για να αφοσιωθεις σε κάτι τέτοιο.

Παντως εγω το ευχαριστήθηκα με την ψυχή μου, εμαθα πάρα πολλά, και σίγουρα βγήκα πολλαπλά κερδισμένος, κι ας μην πήρα υλική ανταμοιβη.

audiokostas είπε:
Πάλι υπερβάλλεις αρνητικά διακείμενος.
Πανω στην κουβεντα σας, να πω πως πήρα την πρωτοβουλία να προσθεσω τσέλο στην παρασταση, και ενώ απευθύνθηκα σε πολλούς μουσικούς, συναντησα μονο απροθυμία.
να ακούτε τους μεγαλύτερους... ;)

Μπράβο Νικολάκη ειλικρινά...ανέβασε μας και κανένα βιντεάκι να το ευχαριστηθούμε

Ε καπου στη μεση ειναι η αλήθεια. Πολλοί θα ήθελαν να παίξουν, αλλά λίγοι να διαθεσουν 8 ωρες τη μερα χωρις ρεπό από τον 15αυγουστο ;D

Και ευχαριστώ Ανέστη. Αν υπαρξει βιντεο και εχω προσβαση, θα το ανεβασω, εννοειται :)

Υπάρχει ένα βιντεο μεχρι στιγμής απο καποιον απο το κοινό. Δε γνωρίζω ποιος είναι, και νομιζω κανεις στο θίασο δε γνωρίζει. Ωστοσο τον ευχαριστω γι'αυτο το μικρό ενθύμιο.

Μουσική έχει από το 7:10

Οχι, πηραμε κανονικό ανθρωπο γιατι δε βρηκα λαϊκους ήχους για Κurzweil Mark Pro One ;D

Αυτα τραβας οταν δεν εχεις ενα Korg στο setup. Μπαινεις σε περιττα εξοδα...;D

Την επομενη φορα πες του σκηνοθετη να ριχνει που και που και κανα προβολι πανω σου. 8)

Δεν εχουμε τέτοια προβόλια, ειμαστε ζητιανοι. Πηγαμε ζητησαμε ενα θεατρο να παιξουμε τη σαχλαμαρα μας και επειδή βρωμουσαμε μας το εδωσαν για να φυγουμε. Κι αναψαμε όλα τα φώτα, μπας και ζεσταθει λίγο το κωλαρ...το κοκκαλακι μας :D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back