Η νεοϊδρυθείσα Ελληνική Βίκιπαιδεία

Το γεγονός οτί δεν επισκέπτομαι το noiz παρά λίγες φορές είναι κάτι άσχετο. Συνήθως ψάχνω αυτο που θέλω(ή ρωτάω με message αν το χεις υπόψη σου) χωρίς να ποστάρω ασταμάτητα όπως κάνεις εσύ... και απάντησα επειδή αυτό που κατάλαβες είναι η ορθογραφία του οιχνηλατοι και όχι οτί το να πουλάς την προπαγάνδα σου, μέσα σε θέμα που αφορά την wikipedia gr απλά μας την δίνει. Ξεκίνησες με βολές για ανθελληνισμό από τα πρώτα σου post λες και σου ανάθεσαν την υπεράσπιση του Κ-ω-λοκοτρώνη, λοιπόν επειδή το μόνο που σ'ενδιαφέρει είναι να νικήσεις και να κάνεις το κομμάτι σου... σου λέω να κάνεις κανα κρύο ντουζ φασιστάκο μου

Συνήθως ψάχνω αυτο που θέλω(ή ρωτάω με message αν το χεις υπόψη σου)
Όχι δεν το έχω υπ’ όψιν μου' date='

και δεν μπορώ να καταλάβω ποιος είναι ο λόγος που σε κάνει

να ρωτάς κάποιους ιδιαιτέρως με πμ, την στιγμή που αν ρωτούσες δημοσίως

θα ωφελούνταν κι άλλοι από τις απαντήσεις που θα λάβαινες.

Δεν θέλεις να ωφελούνται και άλλοι; Γιατί;

χωρίς να ποστάρω ασταμάτητα όπως κάνεις εσύ
Μα δεν είναι κακό αυτό,

ούτε το ότι εσύ ποστάρεις «υπογείως» και σπανίως σου δίνει καμία αξία, όπως αφήνεις να εννοηθεί …

Δηλαδή αν όλοι κάναμε αυτό που κάνεις εσύ, το Noiz θα είχε μείνει με τις ανακοινώσεις της Διαχείρισης. Θα σου άρεσε;

Ξεκίνησες με βολές για ανθελληνισμό από τα πρώτα σου post
Κάνεις λάθος. Εσύ ξεκίνησες το πρώτο σου πόστ με βολές εναντίων της Ελληνικότητας.

λες και σου ανάθεσαν την υπεράσπιση του Κ-ω-λοκοτρώνη
Αναφέρεσε στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη με –ω- υποτιμητικά.

Προφανώς τον έχεις στην μπούκα γιατί «σβέρκωσε» τους προγόνους σου.

Αλλιώς πώς να το εξηγήσω;

Δεν μας είπες κάτι αν θέλεις' date=' είσαι Έλληνας;

Αισθάνεσαι Έλληνας;

Έχεις Ελληνική παιδία;

Αγαπάς την Ελλάδα;

Θα πολεμούσες για Αυτήν,

ή θα την «έκανες» εν καιρώ πολέμου, «υπογείως»,

για τας Ευρώπας, και θα γύρναγες μετά την λήξη του,

καθαρός και παστρικός;

όχι οτί το να πουλάς την προπαγάνδα σου
Είναι προπαγάνδα το ότι σαν ελεύθερος άνθρωπος και έχοντας το θάρρος της γνώμης μου, αντιδρώ απαντώντας σε αβάσιμες κατηγορίες εναντίων της Ελληνικότητας;

Δηλαδή γιατί ο καθένας είναι ελεύθερος να λέει την γνώμη του,

πως εμείς οι Έλληνες είμαστε έτσι και γιουβέτσι,

και εγώ δεν είμαι ελεύθερος να απαντήσω προβάλλοντας την δική μου γνώμη;

Γιατί σε ενοχλεί η ελευθερία του λόγου των ανθρώπων;

Για το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου, σε αυτή την χώρα (και σε άλλες)

έχουν δοθεί μεγάλες μάχες εναντίων των φασιστικών καθεστώτων

που προσπαθούσαν να την φιμώσουν.

Αυτό ακριβώς το φίμωμα δηλαδή που προσπαθείς να κάνεις εσύ.

Και με μετά αποκαλείς εμένα «φασιστάκο», 8O :!:

για να «θολώσεις τα νερά» και να κρύψεις την δική σου ιδιότητα.

Πάντως πρέπει να είσαι κάτω των 20 ετών,

και για αυτό δεν έχεις καταλάβει το τι γίνεται γύρω σου. :cry:

Θα καταλάβεις όμως όταν κάποτε δυστυχώς βρεθείς πρόσφυγας στον τόπο σου,

όταν σε κοιτάνε λοξά γιατί μιλάς την Ελληνική. :wink:

Μακάρι να βγώ ψεύτης. :cry:

Ixnilatis' date=' ΕΛΕΟΣ
Αυτό είναι παλιό για να νομίζεις πως θα πιάσει βρε συ mechmg93....

Ως γνωστόν, οι κατσαρίδες, όσο πιο πολύ τις βομβαρδίζεις με εντομοκτόνα, τόσο πιο ανθεκτικές γίνονται. :wink:

Ενταξει,το θεμα της Ελληνικοτητας ειναι πολυ λεπτο και σοβαρο,αν

θυμουνται καποιοι ειχα τσακωθει κι ολας με καποιο μελος ασχημα..

Ειναι κατι φυσιολογικο να μιλαμε για τετοια θεματα(και δεν πιστευω πως ειναι

ενα αδιεξοδο),ας αφησουμε ομως τον καθενα να λεει οτι πιστευει.Αν δε μας

αρεσει ας καμουμε λιγο χαβαλε!Να βαλουμε ενα ουϊσκακι,να χαλαρωσουμε..

Ρε παιδια,sorry κι ολας,αλλα νομιζω ειστε λιγο προκατειλημμενοι με

τον ιχνηλατη.Ας μην τον στηνουμε στον τοιχο.Α!Και δε μου φαινεσαι

ιχνηλατη φασιστακος,ισα ισα σε μερικα που ειπες πιο πανω συμφωνω.

Αλλα γι αυτο δεν ειναι οι αποψεις?Για να αντικρουονται και να γενναται

ο υγιης διαλογος...Αυτα
sm1_051.gif

κατ αρχας να κανω μια ερωτηση.. τι σημαινει ελληνικοτητα???? να υποθεσω οτι κατι αναλογο ειναι η αργεντινοτητα, η ιταλοτητα κλπ..

Όποιος θέλει να μου κάνει ερωτήσεις καταγωγής, ηληκίας, και πατριωτισμού-εθνικισμού να απευθηνθεί στον στον inspector gadget παρακαλώ.

κατ αρχας να κανω μια ερωτηση.. τι σημαινει ελληνικοτητα???? να υποθεσω οτι κατι αναλογο ειναι η αργεντινοτητα' date=' η ιταλοτητα κλπ..[/quote']
Στη δική μου κλίμακα αξιών, οι λέξεις που αναφέρεις (ελληνικότητα, αργεντινότητα, ιταλικότητα κλπ) ταυτίζονται. Είναι μία συγκεκριμένη στάση σεβασμού στο πολιτισμικό έργο που έχει παρουσιαστεί ανά τους αιώνες σε καθέναν από αυτούς τους τόπους.

Δεδομένης της σημερινής παντοκρατορίας της δυτικής/αμερικανικής κουλτούρας, αυτή η στάση σεβασμού έχει ιδιαίτερη σημασία διότι μπορεί να γίνει αφορμή για μελέτη των διαφορετικών πολιτισμικών ιδιωμάτων που αναπτύχθηκαν σε αυτές τις περιοχές: η μουσική τους, η λογοτεχνία τους, το θέατρο, η ζωγραφική, η γλυπτική κλπ. Επίσης, πιστεύω ακράδαντα ότι σε καθένα από τα παραπάνω δείγματα πολιτισμού υπάρχουν μικροί θησαυροί: π.χ. μόνο να οφεληθεί έχει κάποιος από τη σπουδή του ελληνικού Παρθενώνα, αλλά και από την αντίστοιχη σπουδή του ιταλικού κοντσέρτο ή της γερμανικής λογοτεχνίας.

Όπως έχω ξαναγράψει, ο σεβασμός για τους διάφορους λαούς οφείλει να οδηγεί σε ενωτικές ενέργειες ανάμεσα στους μουσικούς και όχι σε καυγάδες.

Όπως έχω ξαναγράψει' date=' ο σεβασμός για τους διάφορους λαούς οφείλει να οδηγεί σε ενωτικές ενέργειες ανάμεσα στους μουσικούς και όχι σε καυγάδες.[/quote']

Εβλεπα μια εκπομπη,προηγουμενως στην κρατικη,ειχε σχεση με τις

"μουσικες του κοσμου"και ειχε αφιερωμα στον Omar Faruk Tekbilek..

H μπαντα του αποτελειται απο:1 Ελληνα,2 Τουρκους,1 Αμερικανο,1 Αρμενιο,2 Ισραηλινοεβραιους και εναν Ιταλο..Οι μουσικοι ανεφεραν ,πως αυτες οι

διαφορες μεταξυ κουλτουρας,θρησκειας και ηθων,δεν κανει αλλο παρα

να τους βοηθαει να αναπτυξουν το μουσικο, μα πανω απ ολα το πνευματικο

επιπεδο τους.Διαβαζοντας αυτα που ειπες eye μπηκα ακριβως νομιζω στη

σκεψη σου..Το ακομα πιο συναρπαστικο ειναι oτι το feeling που εβγαζαν

πανω στη σκηνη ειχε πολλες ιδιαιτεροτητες.World music μεχρι fusion-ενα

μειγμα πολιτισμων,με λαϊκες αντιληψεις και μουσικη παιδεια..Ακρως

συγκινητικο θεαμα.Παρεπιπτοντως,με τον ορο "Ελληνικοτητα"εννοουσα την

αγαπη του καθενος για την πατριδα του-ετσι απλα.. :D

Όπως έχω ξαναγράψει' date=' ο σεβασμός για τους διάφορους λαούς οφείλει να οδηγεί σε ενωτικές ενέργειες ανάμεσα στους μουσικούς και όχι σε καυγάδες.[/quote']

Εβλεπα μια εκπομπη' date='προηγουμενως στην κρατικη,ειχε σχεση με τις

"μουσικες του κοσμου"και ειχε αφιερωμα στον Omar Faruk Tekbilek..

H μπαντα του αποτελειται απο:1 Ελληνα,2 Τουρκους,1 Αμερικανο,1 Αρμενιο,2 Ισραηλινοεβραιους και εναν Ιταλο..Οι μουσικοι ανεφεραν ,πως αυτες οι

διαφορες μεταξυ κουλτουρας,θρησκειας και ηθων,δεν κανει αλλο παρα

να τους βοηθαει να αναπτυξουν το μουσικο, μα πανω απ ολα το πνευματικο

επιπεδο τους.Διαβαζοντας αυτα που ειπες eye μπηκα ακριβως νομιζω στη

σκεψη σου..Το ακομα πιο συναρπαστικο ειναι oτι το feeling που εβγαζαν

πανω στη σκηνη ειχε πολλες ιδιαιτεροτητες.World music μεχρι fusion-ενα

μειγμα πολιτισμων,με λαϊκες αντιληψεις και μουσικη παιδεια..Ακρως

συγκινητικο θεαμα.[/quote']

Ακούστε και Afro Celt Sound System και θα με θυμηθείτε...;)

Ακούστε και Afro Celt Sound System και θα με θυμηθείτε...;)
Πες και κανά κομμάτι ή δίσκο να ξεκινήσουμε :wink:
Προτείνω ανεπιφύλακτα τον πρώτο τους δίσκο. Έχει samples στο Amazon

Επίσης' date=' ακούστε στο 2ο album τους το 1ο κομμάτι με τίτλο Release (τραγουδάει η Sinnead O Connor) που είχε γίνει κάπως γνωστό ;)

κατ αρχας να κανω μια ερωτηση.. τι σημαινει ελληνικοτητα???? να υποθεσω οτι κατι αναλογο ειναι η αργεντινοτητα' date=' η ιταλοτητα κλπ..[/quote']
Ο Eye με κάλυψε με την απάντησή του,

αλλά θα ήθελα να προσθέσω και κάτι ακόμα.

Στο λεξιλόγιό μας έχει μπεί η κατάληξη "–ισμός",

η οποία δεν είναι Ελληνική αλλά λατινική "-ismus".

Η αντίστοιχη ελληνική είναι "–ότητα", "-ότης".

Για παράδειγμα, όπως λέμε «φυλετισμός» (= ρατσισμός) αντί «φυλετικότητα»,

έτσι λέμε και «Ελληνισμός» αντί για Ελληνικότητα» κλπ.

Στο λεξιλόγιό μας έχει μπεί η κατάληξη "–ισμός"' date=' η οποία δεν είναι Ελληνική αλλά λατινική "-ismus". [/quote']

????Are you sure????

Υπάρχουν τόσες ελληνικές λέξεις σε -ισμός που μου φαίνεται αδιανόητο

να μην είναι ελληνικό... Να ρωτήσουμε κανά φιλόλογο για να μην

πέσουμε σε άνευ ουσίας διαξιφισμούς (ή διαξιφότητες)...

Κοίταξε να δείς, η κατάληξη – issmus είναι λατινική.

Από εκεί την πήραμε εμείς.

Σήμερα η λέξεις αυτές έχουν Ελληνοποιηθεί και χρησιμοποιούνται,

πολλές φορές με λίγο διαφορετική ή και αδόκιμη έννοια.

Πχ η λέξη "Ελληνισμός" ή οποία δεν υπήρχε την αρχαιότητα,

σήμερα σημαίνει τους απανταχού Έλληνες,

και όχι το πολιτιστικό τους προϊόν.

Πριν από χρόνια είχε ξεσηκωθεί ορυμαγδός από τον Ελληνοκεντρικό χώρο,

προτρέποντας του Έλληνες να βγάλουν τους _ισμούς από το λεξιλόγιό τους.

Τέλος δεν μας περιορίζει κανένας να ρωτήσουμε και κάποιον φιλόλογο … αν ξέρει κι αυτός. :wink:

Ιχνηλάτη, επειδή δεν αντέχω να σε ακούω να λες άσχετα...

Η κατάληξη -ισμός είναι ελληνική, ίσως σε ορισμένες λέξεις να χρησιμοποιείται ως αντιδάνειο, και προέρχεται από τα ρήματα που καταλήγουν σε -ιζω, (ιδjω), τα οποία με τη σειρά τους προέρχονται από ουσιαστικά, και φανερώνουν, τη διαδικασία, τη δυναμική του ουσιαστικού, την κίνηση προς την ολοκλήρωσή του.

πόλις - πολιτίζω - πολιτισμός

γύρος - γυρίζω - γυρισμός

λόγος - λογίζω - λογισμός

Συγγενής κατάληξη είναι η -ασμός, όταν τα ρήματα από τα οποία προέρχεται καταλήγουν σε -αζω.

Πολλές φορές απαντάται και στα ουδέτερα η κατάληξη -ισμα με την ίδια ετυμολογία, η οποία φανερώνει το αποτέλεσμα της δυναμικής.

χάρισμα - άνθισμα - κτίσμα

¶νοιξε ένα Τζάρτζανο προς τεκμηρίωση, και μην πολυεμπιστεύεσαι site του τύπου metafysiko.gr, nygma.gr, esoterika.gr κα

ιστορικόν Συντίπα του φιλοσόφου ωραιότατον πάνυ

(ερμηνεία εκ της Αραβικής γλώσσης)

[μύθος νδ']

νεανίσκος και γραύς

νεανίσκος τις οδοιπορών εν ημέρα καύσωνος εντυγχάνει γυναικί τινι γραίδι, ήτις και αυτή την αυτήν οδόν τω νεανίσκω συνεπορεύετο. Ορών δε αυτήν εκείνος τω τε καύσωνι και τω της οδοιπορίας καμάτω δεινώς ιλλιγγιώσαν κατώκτειρε της ασθενείας και μηκέτι εξισχύουσαν όλως πορεύεσθαι άρας ταύτην της γής επί των νώτων αυτού διεβάσταζεν.

Ταύτην δε επιφερόμενος λογισμοίς τισιν αισχράς επιθυμίας δεινώς εταράττετο, υφ' ών και προς οίστρον ακολασίας και σφοδρόν έρωτα ο αυτού ήρθε φαλλός. Ευθύς δε τη γη καταθείς την γραίδα ταύτη ακολάστως συνεγίνετο. Η δε προς αυτόν απλοϊκώς έλεγε: "τι έστιν, ό επ' εμού εργάζη;" ο δε αυτή έφη ως "βαρεία πέφυκας και τούτου χάριν απογλύψαι σου της σαρκός διανενόημαι". Και ταύτα ειπών και εις τέλος αυτήν συμφαρείσαν πάλιν της γης εξάρας αυτήν επί των εαυτού νώτων επέθετο. Και μήκος οδού τινός διελάσαντος αυτού έφη προς αυτόν η γραύς: "ει έτι σοι βαρεία και επαχθής πέφυκα, πάλιν με καταγαγών πλέον εξ εμού απόγλυψον".

ο μύθος δηλοί, ως των ανθρώπων τινες την ιδίαν πληρούντες επιθυμίαν προφασίζονται, ως εξ αγνοίας το γεγονός διεπράξαντο, δόξαντες δήθεν μη εκείνο, αλλ' έτερον τι των δεόντων μάλλον πεποιηκέναι.

από Bibliotheca Augustana 11ος Αι. μ.Χ.

==============================================

[1098β] (1) οὐκ ἀπαιτητέον δ᾽ οὐδὲ τὴν αἰτίαν ἐν ἅπασιν ὁμοίως, ἀλλ᾽ ἱκανὸν ἔν τισι τὸ ὅτι δειχθῆναι καλῶς, οἷον καὶ περὶ τὰς ἀρχάς· τὸ δ᾽ ὅτι πρῶτον καὶ ἀρχή. τῶν ἀρχῶν δ᾽ αἳ μὲν ἐπαγωγῇ θεωροῦνται, αἳ δ᾽ αἰσθήσει, αἳ δ᾽ ἐθισμῷ τινί, καὶ ἄλλαι δ᾽ ἄλλως. μετιέναι (5) δὲ πειρατέον ἑκάστας ᾗ πεφύκασιν, καὶ σπουδαστέον ὅπως διορισθῶσι καλῶς· μεγάλην γὰρ ἔχουσι ῥοπὴν πρὸς τὰ ἑπόμενα. δοκεῖ γὰρ πλεῖον ἢ ἥμισυ τοῦ παντὸς εἶναι ἡ ἀρχή, καὶ πολλὰ συμφανῆ γίνεσθαι δι᾽ αὐτῆς τῶν ζητουμένων.

Αριστοτέλης - Ηθικα Νικομάχεια

Αν δεν καταλαβες το πρώτο κειμενάκι να του ρίξω μια μεταφρασούλα στο πόδι! :lol: :lol: :lol:

"τι έστιν, ό επ' εμού εργάζη = τι μου κάνεις, τι μου κάνεις; :lol: :lol: :lol:

Αφιερωμένο στο πιο αισχρό μελος του noiz! :P

Trending...

Νέα θέματα

Back