Η Fernandes που ηθελε να γινει Gibson!!!

Κλινω προς την εξης επιλογη:

Αφου εχει επανω τον sduncan jb, να βαλω το match-ακι του τον 59 στα 80 ευρω, να κοτζαρω επανω και το puss/pull pot dimarzio, και να μου βγει ολο το συστημα κομπλε!

Σε αλλη ονειρικη φαση, παω και αγοραζω την epiphone les paul tribute plus με τους αυθεντικους gibson classic 57 και με σκληρη θηκη στα 499 απο musicstore και ιδου!!

Ρωτνάω τωρα:

Μου φαινεται βεβαια λιγο ασυμβιβαστο να εχεις σε μια les paul ηχο απο μονο μαγνητη...

Το ματι δηλ, δεν παει με τον ηχο (να παιζεις σολακι και να ψαχνεις την στρατ, και να βλεπεις lespaul...)

Ισως κανω λαθος με το push/pull γιατι ειμαι και λιγο συντηρητικουρας :)

Εσεις τι λετε;

Βοήθησε με λίγο γιατί δεν έχω καταλάβει...

Το θέλεις το σπλιτάρισμα στους μαγνήτες για δεν το θέλεις;

Επίσης,περιέγραψε τι ήχο επιδιώκεις από το neck μαγνήτη γιατί ο SD '59 έχει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Ά...και δεν υπάρχει "το match-άκι" του JB.Όλα είναι θέμα γούστου.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Βασικά υπάρχει το match-άκι του JB και είναι ο Jazz και όχι ο '59.

Προέρχεται από το concept του κλασικού συνδυασμού που έκανε ο Seymour στην TeleGib που έφτιαξε για τον Jeff Beck.

To match-άκι αυτό καθιερώθηκε λόγω του προσωπικού γούστου του Κου Dunkan. :)

"Seymour's favorite combination"...γράφει στο επίσημο site τους.

Holystone είπε:
Μου φαινεται βεβαια λιγο ασυμβιβαστο να εχεις σε μια les paul ηχο απο μονο μαγνητη...

Το ματι δηλ, δεν παει με τον ηχο (να παιζεις σολακι και να ψαχνεις την στρατ, και να βλεπεις lespaul...)

Ισως κανω λαθος με το push/pull γιατι ειμαι και λιγο συντηρητικουρας :)

Εσεις τι λετε;
Και ποιος σου ειπε οτι αμα σπλιταρεις θα εχεις ηχο στρατ ?  ;)

Grey είπε:
Βοήθησε με λίγο γιατί δεν έχω καταλάβει...

Το θέλεις το σπλιτάρισμα στους μαγνήτες για δεν το θέλεις;

Επίσης,περιέγραψε τι ήχο επιδιώκεις από το neck μαγνήτη γιατί ο SD '59 έχει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Ά...και δεν υπάρχει "το match-άκι" του JB.Όλα είναι θέμα γούστου.
Το pot το πηρα σε φαση που ημουν και δεν ηθελα να αποχωριστω τους ηχους του μονου μαγνητη πχ απο την τελε μου

Επειδη ο sustainer στο neck οταν παιζει απλα ως humb, δεν μου ακουγεται καθολου καλα: πολυ μουντος, ασαφης, χωρις χαρακτηρα στα καθαρα, η επιλογη να τον αλλαξω μου φαινεται λογικη, και μιας και δεν παιζω πολυ με το sustainer, θεωρησα:

1. Ή να παω φθηνα και να παρω το "συνηθες" match-ακι που ειναι ο 59, ή ο jazz :) ή

2. Να παω για τους gibson 57 (αν και αυτοι πρεπει να ειναι πιο warm, απο ο,τι λεγεται στο net)

Πάρε τον '59άρη.

Καταπληκτικός neck και το μόνο μειονέκτημα του(κάπως κούφια μεσαία) δεν θα είναι τόσο έντονο στην κιθάρα που έχεις.

Βασικα ο ηχος που ψαχνω στο neck, θα τον περιεγραφα... χμ...

καθαρο, σκαστο, διαυγη, αλλα με ισορροπια στα ψηλα,

και οχι αδυναμο, dull, πνιγμενο, να παλευει να βγει μπροστα (ναι ξερω, αμα ανοιξεις τις συχνοτητες που θεωρουνται πως δινουν αερα δηλ περισσοτερες υψηλες αρμονικες, βγαινει μπροστα)

Στην ουσια, ισορροπημενο σε σχεση με τον sd jb, (που ειναι γεματος, και πιο balanced νομιζω)

(Πωπωπω, τι γραφω παλι σημερα! :) )

δεν διαβασα τι εγραψαν οι προηγουμενοι αλλα σου λεω κανε αυτο που ειπες στην αρχη. σιγα-σιγα και με αγγελιες απο το νοιζ.. η κιθαρα σου ειναι ανωτερη απο επιφον...

johnps είπε:
τι ενισχυτη χρησιμοποιεις ?
Μεχρι να παρω τον bugera v22 που εχω αποφασισει, για την ωρα τον παλιο μου Peavey envoy 110

johnps είπε:
δεν διαβασα τι εγραψαν οι προηγουμενοι αλλα σου λεω κανε αυτο που ειπες στην αρχη. σιγα-σιγα και με αγγελιες απο το νοιζ.. η κιθαρα σου ειναι ανωτερη απο επιφον...
Κακως δεν διαβασες........

Holystone είπε:
Βασικα ο ηχος που ψαχνω στο neck, θα τον περιεγραφα... χμ...

καθαρο, σκαστο, διαυγη, αλλα με ισορροπια στα ψηλα,

και οχι αδυναμο, dull, πνιγμενο, να παλευει να βγει μπροστα (ναι ξερω, αμα ανοιξεις τις συχνοτητες που θεωρουνται πως δινουν αερα δηλ περισσοτερες υψηλες αρμονικες, βγαινει μπροστα)

Στην ουσια, ισορροπημενο σε σχεση με τον sd jb, (που ειναι γεματος, και πιο balanced νομιζω)

(Πωπωπω, τι γραφω παλι σημερα!  :) )
Pearly gates  τοτε σε αυτην την περιπτωση. Ο '59 ειναι πολυ μουντος σ2 αντιθεση με τον pg που και σκασιμο εχει και πολυ καλα καθαρα και δεν ξηνει. Τους εχω σαν σετ...αμα θες και μενεις αθηνα ελα να τους ακουσεις στην κιθασα μου για να παρεις μια ιδεα του πως ακουγονται.

harrisxr650 είπε:
Pearly gates  τοτε σε αυτην την περιπτωση. Ο '59 ειναι πολυ μουντος σ2 αντιθεση με τον pg που και σκασιμο εχει και πολυ καλα καθαρα και δεν ξηνει. Τους εχω σαν σετ...αμα θες και μενεις αθηνα ελα να τους ακουσεις στην κιθασα μου για να παρεις μια ιδεα του πως ακουγονται.
Δεν τους εχω ξανακουσει τους pearl gates. Δυστυχως ομως λογω και οικονομικων συνθηκων, θα παω στην περπατημενη οδο (και πιο οικονομικη) να παρω ή τον jazz ή τον 59.

Θα την κουμπωσω και στον bugera, θα τον λιωσω στο ψαξιμο, και αν δω οτι τελικα δεν φταιει ο ενισχυτης θα ψαχτω ακομα περισσοτερο

Και πιο συγκεκριμενα (μην ανοιγω και αλλο θρεντ, ε; ) πως κρινεις μεταξυ τους τον jazz με τον 59;

Δηλ, αριθμητικες αποχρωσεις του 8-4-6 πχ σε αντιστοιχα: bass-mid-treble τι τους βαζετε;

Σε ευχαριστω παντως φιλε harrisxr650 για την προθεση να τους δοκιμασω :)

Φιλε grey, τι να πω! Τους ακουσα τους ακουσα και συγκρινα!

Ο pearl gates φαινεται να ειναι αυτος που ψανχω!

Δηλ, πιο bright για neck (το σκεπτικο μου: μιας και οσο πιο πανω στο neck πας, τοσο πιο μουντος γινεται ο ηχος, ερχεται ενας πιο bright μαγνητης και εξισορροπει.)

Αλλα αυτοι πανε συνηθως σετ;

(Οκ θα μου πειτε οτι ολα ειναι θεμα γουστου, αλλα για καποιον που "40 χρονια φουρναρης, και εχει ψησει" τις διαφορες τις καταλαβαινει)

Θελω μια κυριως δοκιμασμενη επιλογη, να μην βρεθω προ εκπληξεων

Εγω παντως με pg για  neck  και jb για bridge ειμαι υπερευχαριστημενος. Και το προτεινω και παλι αν σε βγαζει ο δρομος.ελα να τους ακουσεις για να παρεις μια ιδεα :)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back