Hot PU/ Low Gain pedals και Vise-Versa

Holystone

Μέλος
Πόντοι
48
Καλησπερα.

Τελευταια, που ειμαι στην περιπτωση αλλαγης μαγνητων σε μια Squier στρατ που εχω καραφτιαξει  ;D σκεφτομουν, τι θα βολευε καλυτερα και πώς θα ειχα καλυτερο ηχο στους overdiven ηχους μου. (δεν μπαινω σε συγκεκριμενα μοντελα, γιατι αυτο θα εξαρτηθει μετα απο αυτη τη γενικη ερωτηση...)

1. Low output single coils σε high gain πεταλι; (εννοωντας και χαμηλωνοντας το gain του πεταλιου οσο χρειαστει)

ή αντιθετα στην ζυγαρια:

2. High output single coils σε moderate overdrive πεταλι;

Ο ήχος που θελω να βγαλω ειναι κλασσικοι ovedriven ηχοι...

Εσεις τι επιλεγετε;

Low output single coils απο μενα. Μπορω να "πλουτισω" σε gain τον ηχο οσο θελω, χρησιμοποιωντας boost. Ετσι θεωρω οτι ερχομαι κοντα στο αποτελεσμα του high gain single coil. Αυτο που δεν μπορει να κανει ο τελευταιος ειναι να προσφερει την καθαροτητα σε low gain vintage ηχους.

Οσον αφορα τα πεταλια, αναλογα με το τι ηχο θες, χρησιμοποιεις και αναλογο πεταλι. Τι ηχο συγκεκριμενα ψαχνεις?

Εχω βγαλει απο μια στρατ τους Wilkinson WVS και τους εχω κουμπωσει σε μια στρατ squier. Μπορω να πω οτι ακουγονται πολυ καλα επανω της.

Την δοκιμαζω στις προβες μου στην θεση μιας LP Fernandes με SD μαγνητες, με τους ηχους για rock εως το πολυ Hard Rock που παιζουμε, και μενω εκπληκτος!

Edit on: ναι, ακυρη η συγκριση διαφορετικου ειδους μαγνητων, εννοειται! edit off

Αν τωρα ηθελα να φτασω πιο high gain παραμορφωση hard rock, απλα ή αλλαζα πεταλι ή δοκιμασα στην GT100 μου αλλους ενισχυτες και αλλες ρυθμισεις.

Ο προβληματισμος μου ηταν, οτι οντως μου ακουστηκαν πιο καλα (και οχι τοσο compressed) στο πιο πολυ gain που εβαζα για να φτασω να γινει αρκετα hot ο ηχος, απο ό,τι οταν επαιζα με τους SDjb/ SDjazz στην LP με λιγοτερο gain. (ξανα ακυρη η συσχετιση, αλλα αφορμη του προβληματισμου ηταν το διαφορετικο output των μαγνητων και οχι hum/single ειδος)

Τελικα η ισσοροπια βρισκεται καπου εκει αναμεσα ή μιλαω για τελειως διαφορετικα πραγματα;;; :-X

Τωρα, μιας και σκεφτομαι για αλλαγη με καλυτερους μαγνητες, (ήτε SD, ήτε Fender, ακομα και Tonerider που εχω στην αλλη στρατ) με προβληματιζει το output.

-Δηλ, πιο vintage single μαγνητες και να Δώσω  ;D παραπανω gain ή πιο hot single coil μαγνητες και να φτασω αναλογα ρυθμιζοντας το gain (και πιο χαμηλα) εκει που μου βγαινει ο ηχος που εχω μεσα στο κεφαλι;;;!!!

(ΥΓ: ξερω, "μην συγκρινω humbuckers με single coils"  :P εννοειται, αλλα ψαχνοντας τον ηχο μου με τους single coils, μου γεννηθηκε η αποροια με ποιο σκεπτικο θα φτασω καλυτερα στο αποτελεσμα )

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Holystone είπε:
Εχω βγαλει απο μια στρατ τους Wilkinson WVS και τους εχω κουμπωσει σε μια στρατ squier. Μπορω να πω οτι ακουγονται πολυ καλα επανω της.

Την δοκιμαζω στις προβες μου στην θεση μιας LP Fernandes με SD μαγνητες, με τους ηχους για rock εως το πολυ Hard Rock που παιζουμε, και μενω εκπληκτος!

Edit on: ναι, ακυρη η συγκριση διαφορετικου ειδους μαγνητων, εννοειται! edit off

Αν τωρα ηθελα να φτασω πιο high gain παραμορφωση hard rock, απλα ή αλλαζα πεταλι ή δοκιμασα στην GT100 μου αλλους ενισχυτες και αλλες ρυθμισεις.

Ο προβληματισμος μου ηταν, οτι οντως μου ακουστηκαν πιο καλα (και οχι τοσο compressed) στο πιο πολυ gain που εβαζα για να φτασω να γινει αρκετα hot ο ηχος, απο ό,τι οταν επαιζα με τους SDjb/ SDjazz στην LP με λιγοτερο gain.

Τελικα η ισσοροπια βρισκεται καπου εκει αναμεσα ή μιλαω για τελειως διαφορετικα πραγματα;;; :-X

Τωρα, μιας και σκεφτομαι για αλλαγη με καλυτερους μαγνητες, (ήτε SD, ήτε Fender, ακομα και Tonerider που εχω στην αλλη στρατ) με προβληματιζει το output.

-Δηλ, πιο vintage μαγνητες και να Δώσω  ;D παραπανω gain ή πιο hot μαγνητες και να φτασω αναλογα ρυθμιζοντας το gain (και πιο χαμηλα) εκει που μου βγαινει ο ηχος που εχω μεσα στο κεφαλι;;;!!!

(ΥΓ: ξερω, "μην συγκρινω humbuckers με single coils"  :P εννοειται, αλλα ψαχνοντας τον ηχο μου με τους single coils, μου γεννηθηκε η αποροια με ποιο σκεπτικο θα φτασω καλυτερα στο αποτελεσμα )
να βγω λιιιγο οφτοπικ (βαλτε μου 'μπα' ;D),αλλα θελω να εκθειασω αυτους τους μαγνητες...τους εχω σε μια vintage v6jmh fillmore stratocaster και εχω παθει σοκ για το ποσο καλα ακουγονται,ακομα κ στη μιξη...γνησιος,πριματος vintage ηχος,με τρελλο bite που 'κοβει' απιστευτα καλα...κ πουλιουνται παμφθηνα,αξιζουν μια δοκιμη...επισης απορω πως δε εχουν γινει hype οι vintage strat,οι οποιες κατα τη γνωμη μου,χτυπανε στα ισια τις classic vibe!

Offtopic ΟΝ:Και εγώ από μια Vintage icon V6 τους έβγαλα.  Τους είχα στο συρτάρι, μέχρι που μου έκατσε μια παμφθηνη Squier.

Της άλλαξα tusq nut, χαλκό ταινία για μόνωση, τους wilkinson μαγνήτες, καλό setup και από τις κιθαρες που έχω στον τοίχο, classic player, vintage V6, αυτήν κατεβάζω και παίζω όλη μέρα  ;D  Offtopic ΟFF:

Με πεταλιέρες τύπου GT λίγη σημασία έχει τι κιθάρα και τι μαγνήτες έχεις, εφόσον μπορείς να "σχηματίσεις" και να τροποποιήσεις τον ήχο σου ως την παραμικρή λεπτομέρεια. Από μένα mid-high output μαγνήτες μονούς και παίζεις με το volume αν χρειαστεί.

Γι'αυτα τα διλληματα και μονο, εχω καμποσες κιθαρες με διαφορετικες κατηγοριες μαγνητων. Και μερα παιζω με αλλη διοτι μια μονο δεν με καλυπτει. Εαν με περιοριζες μονο σε μια, για vintage low-med gain ηχους, αυτη θα ηταν ευκολα η squier std tele.

Μαλλον προς τα εκει προσανατολιζομουν Χ-minor.

Απλα, δεν ημουν σιγουρος για το σκεπτικο μου και απο πιο δρομο θα ηταν πιο καλο να προσεγγισω τον ηχο μου...καθως οι επιλογες σε μαγνητες single ειναι απειρες, τουλαχιστον να ξεκινησω λεω απο το output τους σαν βαση...

Αν θες την άποψή μου, πάρε τους φθηνότερους "παραδοσιακούς" μονούς (όχι δηλαδή αυτούς με την μπάρα-μαγνήτη από κάτω) που μπορείς να βρεις στο ebay. Εγώ τους βρήκα πολύ αξιόλογους. Είναι κάτι Voodoo νομίζω από έναν Ρώσο που μου διαφεύγει τ'όνομά του, κάτι Warman, έχει επιλογές. Κι αν δεν σ'αρέσουν καθόλου, δεν έχεις ξοδέψει και μια περιουσία.

Ούτως ή άλλως βρίσκω τους μαγνήτες λοταρία γενικώς, αναλόγως σε τι κιθάρα θα τους βάλεις, με τι παίζεις, πως παίζεις κτλ., οπότε δεν έχει (για μένα) νόημα να δίνω πολλά λεφτά σ'ένα τόσο μικρό κομμάτι της αλυσίδας.

edit: τον βρήκα τελικά τον Ρώσο! Alexander Pribora. Κάνε ένα search και θα τα βρεις.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
gkourmoul1 είπε:
Γι'αυτα τα διλληματα και μονο, εχω καμποσες κιθαρες με διαφορετικες κατηγοριες μαγνητων. Και μερα παιζω με αλλη διοτι μια μονο δεν με καλυπτει.
Να μου ζησεις gkourmoul1  ;D

Και εχω τους γυρω μου και μου λενε:

"καλα ρε!!! ουτε ο petrucci εχει τοσες διαφορετικες κιθαρες!!!!"

Και τους λεω:

Η μια εχει το μανικι που με βολευει

Η άλλη εχει το χρωμα και το σχημα που μου αρεσει (και μου την κανανε δωρο! )

Η παρα-άλλη εχει τους μαγνητες που μου αρεσουν (αναλογα τι θελω να παιξω καθε φορα)

Η παρα-παρα άλλη εχει το floyd και το 16αρι radius και τους EMG οταν μου τη δωσει και πλακωθω στα  γκαζια μετα απο δυσκολη μερα

Και η παρα-παρα-παρα άλλη ειναι μια squier strat που την βρηκα παμφθηνα, αφιερωσα πολυ χρονο πανω της, την καθαρισα, τη φροντισα  ;D της αλλαξα το nut και τα ηλεκτρικα και την σεταρα (της εκανα και αλλη μια μοντα που θα φαω ξύλο αν το πώ ;D ) και την εχω σαν το πνευματικο μου παιδι!  ;D

ΠΟΙΑ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ;;;ΕΕΕ;;;; ΜΟΥ ΛΕΤΕ;;;!!!!

8)

Οτι πετάλι και eq να έχεις δεν μπορεί να "σχηματίσει" ή να "κόψει" συχνότητες ή λεπτομέρειες που δεν υπάρχουν.

Ενα καλό σετ low output θα δώσουν όλη τη λεπτομέρεια στον ήχο και από εκεί και πέρα βάζεις όσο gain θες από το πεταλάκι σου και κόβεις ή σπρώχνεις αυτά που θες με το eq σου.

Sozos είπε:
Οτι πετάλι και eq να έχεις δεν μπορεί να "σχηματίσει" ή να "κόψει" συχνότητες ή λεπτομέρειες που δεν υπάρχουν.

Ενα καλό σετ low output θα δώσουν όλη τη λεπτομέρεια στον ήχο και από εκεί και πέρα βάζεις όσο gain θες από το πεταλάκι σου και κόβεις ή σπρώχνεις αυτά που θες με το eq σου.
Μην ξεχνάς πως δεν μιλάμε για humbuckers αλλά για μονούς, κι αν ο Holystone θέλει hard rock overdriven φάσεις θα καταλήξει μ'ένα ΠΑΧΥ, θορυβώδες στρώμα παραμόρφωσης ΠΑΝΩ απ'τον χαρακτηριστικό ήχο του low output μονού, που χάνει πολύ απ'το definition και "λασπώνει" αν τον φορτώσεις gain για να ισοσταθμίσεις το χαμηλό output και κατ'εμέ ακούγεται πολύ χειρότερα κι από τέρμα κομπρεσσαρισμένο κεραμικό high output HB και δεν "μαζεύεται".

Γνώμη μου είναι πως το πολύ μικρό output σε μονούς δεν εξυπηρετεί αν θες overdrive παραπάνω από ένα "σπάσιμο" του ενισχυτή (π.χ. σε κάποια blues leads).

Αντιθέτως, εφόσον δεν το θέλει μόνο για overdriven φάσεις, δεν μπορώ φυσικά ν'αντιπροτείνω οτιδήποτε stacked, αλλά πιστεύω ένα σύγχρονο, medium output σετ, έστω και πιο "vintage voiced" θα'ταν η καλύτερη λύση.

Αν έλεγε βέβαια "ποιον μονό για ΜΕΤΣΑΛ!!!" θα'ταν εντελώς διαφορετική η απάντησή μου...  >:D

Εμένα, γιατί όλη αυτή η συζήτηση μου περιγράφει τον DiMarzio The Chopper;

Συγνωμη παιδια για την απουσια.

Sozos είπε:
Αυτο σκεφτομουν στην αρχη. Αλλα μετα, προβληματιστηκα κατα ποσο οσο περισσοτερο ανεβαζω το gain της παραμορφωσης, αυτη θα αυξανεται αναλογα, χωρις να πεταξει peaks σε συγκεκριμενες συχνοτητες που μετα θα ειναι δυσκολο να μαζεψω... :-\

Μην ξεχνάς πως δεν μιλάμε για humbuckers αλλά για μονούς, κι αν ο Holystone θέλει hard rock overdriven φάσεις θα καταλήξει μ'ένα ΠΑΧΥ, θορυβώδες στρώμα παραμόρφωσης ΠΑΝΩ απ'τον χαρακτηριστικό ήχο του low output μονού, που χάνει πολύ απ'το definition και "λασπώνει" αν τον φορτώσεις gain για να ισοσταθμίσεις το χαμηλό output και κατ'εμέ ακούγεται πολύ χειρότερα κι από τέρμα κομπρεσσαρισμένο κεραμικό high output HB και δεν "μαζεύεται".

Γνώμη μου είναι πως το πολύ μικρό output σε μονούς δεν εξυπηρετεί αν θες overdrive παραπάνω από ένα "σπάσιμο" του ενισχυτή (π.χ. σε κάποια blues leads).

Αντιθέτως, εφόσον δεν το θέλει μόνο για overdriven φάσεις, δεν μπορώ φυσικά ν'αντιπροτείνω οτιδήποτε stacked, αλλά πιστεύω ένα σύγχρονο, medium output σετ, έστω και πιο "vintage voiced" θα'ταν η καλύτερη λύση.
Η φαση που ειμαι, ειναι απο τη μια που παιζω τα hard rock, να μπορω να πλακωθω και σε blues μονοπατια οταν γουσταρω, και για αυτο θελω να εχω οσο πιο ευελικτους μαγνητες απο αποψη output.

X-minor είπε:

Αν έλεγε βέβαια "ποιον μονό για ΜΕΤΣΑΛ!!!" θα'ταν εντελώς διαφορετική η απάντησή μου...  >:D
Η αρχική ερώτηση ήταν τι είναι προτιμότερο. Low output με γκάζια από πετάλι ή hot output με λιγότερα γκάζια από πετάλι.

Απήντησα απλά.

Η διαφορά ενός σχετικά hot μονό με έναν σχετικά vintage είναι μικρή σε έξοδο.

Διαφορά που έυκολα καλύπτεται με μηδαμινή αλλαγή του gain και level στο πεταλάκι μας.

Τίποτα το τόσο φοβερό ώστε να λασπώσει ή να μουντάρει τον ήχο.

Εχουν μεγάλη διαφορά όμως στα μεσαία (αυτά είναι που σπάνε τον ενισχυτή).

Δεν πρότεινα μαγνήτη με το χαμηλότερο output όλως των εποχών, απλώς συνέστησα να αποφευχθούν περιπτώσεις μαγνητών που χάνουν πρίμα και presence για να κοντράρουν διπλούς σε Output.

Πιο συγκεκριμένα καλές λύσεις είναι οι 60s της Suhr. Ισορροπημένοι με αρκετά μεσαία χωρίς μεγάλη έξοδο.

Συγνωμη παιδια για την απουσια.

Αυτο σκεφτομουν στην αρχη. Αλλα μετα, προβληματιστηκα κατα ποσο οσο περισσοτερο ανεβαζω το gain της παραμορφωσης, αυτη θα αυξανεται αναλογα, χωρις να πεταξει peaks σε συγκεκριμενες συχνοτητες που μετα θα ειναι δυσκολο να μαζεψω... :-\

Η φαση που ειμαι, ειναι απο τη μια που παιζω τα hard rock, να μπορω να πλακωθω και σε blues μονοπατια οταν γουσταρω, και για αυτο θελω να εχω οσο πιο ευελικτους μαγνητες απο αποψη output.
¨
Οσο ανεβάζεις gain τόσο θα ΧΑΝΟΝΤΑΙ τα peaks λόγο compression...

Αν όντως γίνει χρήση για hard rock τότε το πρόβλημα θα είναι ο θόρυβος και όχι η λάσπη. Μήπως πρέπει να σκεφτούμε κάποιον hum-cancelling;

Δεν έχω εμπειρία με Hum canceling μονους, πχ noiseless Fender.

Αν δεν κάνω λάθος, τελευταία βγάλανε καινούργιους, που χειρίζονται "λενε" καλύτερα τον θόρυβο με λιγότερους συμβιβασμούς στον ήχο....

Λένε...  ::)

Αν δεν είχες μέχρι στιγμής θέμα με τον θόρυβο στα επίπεδα που παίζεις τότε δεν νομίζω να χρειαστείς noiseless.

Απλά μία ερώτηση έκανα.

Λογω της πεταλιερας GT100, δεν καταφερνει να μου βγαλει ακουστο θορυβο ιδιαιτερα στα rock

Σε μπλουζοκαταστασεις, παιζω περισσοτερο με τις υπολοιπες θεσεις, (ακομα περισσοτερο στις 2-4 θεσεις) αλλα και με χαμηλοτερο gain δεν με ζοριζει ιδιαιτερα.

Οποτε, δεν με βλεπω για συμβιβασμο με noiseless.

Δυστυχως (ή ευτυχως) θα παιξει πολυ πειραματισμος...και θα δω...

Τοσο μεγαλο προβλημα ειναι ο θορυβος στα single coils τελικα? Οταν παιζω σε βρωμικο καναλι ενισχυτη, συμφνω, εχουν πολυ θορυβο. Οταν παιζω με βρωμικα πεταλια σε καθαρο καναλι, ο θορυβος ειναι ελαχιστος. Ακομα και με γκαζωμενο τον ac10, και με od να μπουσταρω, παλι δεν εχει ενοχλητικο θορυβο. Βεβαια μιλαω για μαγνητες low και middle gain (strat, tele). 

Απο gain θεωρω οτι φτανουν σε black sabbath ηχο, πριν ξεκινησουν να λασπωνουν. Εαν παιξω και κανα παραξενο συνδυασμο od με big muff, ανεβαινουμε ακομα παραπανω σε επιπεδα gain. Στην τελευταια περιπτωση, ο θορυβος ειναι σχετικα πιο εντονος.

ΕΙναι ολα περι ορεξεως, δηλ,:

1. Πιτσιρικας, αν δεν ηταν στο full το metal zone δεν επαιζα  ;D (ομως μου την εδινε ο θορυβος που εβγαινε ακομα και σε humbuckers.

2. Πλεον, εχω βρει "ειρηνη μεσα μου" (βαζω οσο περισσοτερο gain μπορω στα distortion πεταλια/ πεταλιερα χωρις να το τερματιζω) και απλα "I live with it"

3. Αλλοι λενε οτι ο θορυβος στους μονους ειναι μερος του ηχου/ mojo την κιθαρας.

οκ, εγω βρισκομαι περιπου στη μεση

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις
8
Εμφανίσεις
2K

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back