HiWatt ή άλλος λαμπάτος για stoner

zakky

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Γεια σας παιδια. Το θεμα ειναι προσδιορισμενο συνοπτικα στον τιτλο. Τι παιζει με αυτους τους ενισχυτες? Απο οτι ειδα στο επισημο site ειναι αγγλικης κατασκευης...Που μπορω να τους ακουσω στο Ελλαντα? Εψαξα στο νετ και δεν μπορεσα να βρω καποιον που να τους εμπορευεται, εκτος απο μερικους οικους στο εξωτερικο. Θεσσαλονικη ειμαι για να προλαβω την ερωτηση. Ποιοτικα ειναι καλοι? Εμπιστη η κατασκευαστρια εταιρεια? Εκανα μια μινι ερευνα και για να προλαβω και αυτη την ερωτηση, το υφος που θα κληθει να υποστηριξει ειναι προς το stoner. Οποτε πιστευω πως ταιριαζει γαντι. Μιλαω παντα για τις λαμπατες εκδοχες. Οι τιμες που κυμαινονται? Οποιαδηποτε πληροφορια ειναι καλοδεχουμενη.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δεν κανει για stoner αυτος ο ενισχυτης,ειναι πολυ καθαρος και δεν εχει βρωμικο καναλι (στους πραγματικους vintage Hiwatt αναφερομαι οχι στα reissue τα οποια δεν εχουν και μεγαλη σχεση με τους original).

Ο πιο γνωστος χρηστης Hiwatt ειναι ο David Gilmour.

Στην Ελλαδα αποκλειεται να τους βρεις (και τους original & τους reissue).

Oi original ειναι απο τους καλυτερα κατασκευασμενους ενισχυτες ever (οι reissue οχι)

Στον Τ40 HD αναφερομαι... Δηλαδη μουφα αυτοι που κοιταω? Να ξανασκεφτω για orange δηλαδη?

Δεν τα εχω ακουσει αυτα τα υβριδια...αν δεν ειναι μονοκαναλος δεν ειναι Hiwatt in my book.... ;D

Αλλα το  να αγορασεις εναν ενισχυτη που δεν μπορεις να ακουσεις δεν ειναι ρισκο?

Δεν ειναι μονοκαναλος. Δεν εχω σκοπο να τον αγορασω αν δεν τον ακουσω πρωτα... Τοτε ας προσανατολισω το ερωτημα μου διαφορετικα. Ποιες κεφαλες να κοιταξω που να ανταποκρινονται σε αυτο το ειδος?

Μια χαρά στα λέει ο Superfunk. Με μια μικρή διευκρίνηση. Αν έχεις τις βρωμιές σου σε πετάλια (πχ ένα βαρβάτο fuzz) μια χαρά stoner θα παίξεις με έναν Hiwatt. Θα σου δώσει το τρομερό headroom και από εκεί και πέρα θα είσαι άρχοντας. Μιλάμε βέβαια για του παλίους καλούς Hiwatt που δεν έχουν καμία σχέση με τους σημερινούς.

Και για απάντηση στο ερωτήμα που θέτεις μετά, είναι ανάλογα τα γούστα σου. Η κλασική λύση είναι οι (καινούργιοι) Orange αλλά το θέμα εξαρτάται πάλι με το τι παίζεις (πετάλια κιθάρα καμπίνες κλπ) και τι θέλεις να πετύχεις!

zakky είπε:
Γεια σας παιδια. Το θεμα ειναι προσδιορισμενο συνοπτικα στον τιτλο. Τι παιζει με αυτους τους ενισχυτες? Απο οτι ειδα στο επισημο site ειναι αγγλικης κατασκευης...Που μπορω να τους ακουσω στο Ελλαντα? Εψαξα στο νετ και δεν μπορεσα να βρω καποιον που να τους εμπορευεται, εκτος απο μερικους οικους στο εξωτερικο. Θεσσαλονικη ειμαι για να προλαβω την ερωτηση. Ποιοτικα ειναι καλοι? Εμπιστη η κατασκευαστρια εταιρεια? Εκανα μια μινι ερευνα και για να προλαβω και αυτη την ερωτηση, το υφος που θα κληθει να υποστηριξει ειναι προς το stoner. Οποτε πιστευω πως ταιριαζει γαντι. Μιλαω παντα για τις λαμπατες εκδοχες. Οι τιμες που κυμαινονται? Οποιαδηποτε πληροφορια ειναι καλοδεχουμενη.
Kάνε μια αναζήτηση για προηγούμενα θρεντς επί των Hiwatt στο φόρουμ, όπως και για το στόνερ. Είναι ένα είδος που δεν απαιτεί τίποτα το απελπιστικά ιδιαίτερο από πλευράς distortion: πολύ μεγαλύτερη σημασία έχει η δικιά σου έμπνευση. Είτε καθαροί με καλό headroom και πετάλια, είτε semi-dirty που θα προσθέτεις κάποιο boost/overdrive/fuzz, είτε βρώμικοι με δικό τους gain θα σου κάνουν - η τελική επιλογή πρέπει να είναι σύμφωνη με το δικό σου ηχητικό στίγμα.

Από κει και πέρα οι Hiwatt που κατασκευάζονται σήμερα υπάρχουν και στις τρεις αυτές κατηγορίες (από πιστά vintage reissues - ναι, με αρκετά έως πολύ καλή σχέση με τους παλιούς - μέχρι νέα high gain μοντέλα), και φυσικά έχουν ένα ιδιάζον ηχόχρωμα που δεν μπορεί κανείς να σου πει αν θα σου αρέσει εκ των προτέρων. (Στην Ελλάδα δυστυχώς δεν έχω δει ποτέ έναν σε μαγαζί, και δεν γνωρίζω αν και πού υπάρχουν.)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
φιλε και εγω πριν μερικους μηνες ημουν ακριβως στο ιδιο διλλημα.οι hiwatt οπως προαναφερθηκε εχουν ενα απιστευτο καθαρο καναλι το οποιο δεχεται πεταλια παρα πολυ καλα.Εαν χρησιμοποιεις καποιο πεταλι για τ distortion θα ειναι εξαιρετικη επιλογη.Εαν παλι θες να χρησιμοποιεις το distortion του ενισχυτη για stoner και σε λογικες τιμες γι μενα δυο ειναι οι επιλογες σου

orange or 15

marshall vintage modern

εγω τελικα επελεξα τον marshall και εχω βρει ηχαρα και με εχει βγαλει ασπροπρωσο τοσο σε ηχογραφησεις οσο και σε live.(η μπαντα που ειμαι σε τετοια πλαισια κινειται)Αν θελεις περισσοτερες λεπτομερειες εδω ειμαστε.Παντως να εχεις υπ οψην σου εχει παρα πολυ μεγαλη σημασια η καμπινα που θα εχεις

επισης ενας αλλος καλος ορανγε ειναι αυτος (τον ξεχασα πριν )

το κακο με τους orange οτι ειναι λιγα σχετικα watt.Για σπιτι μια χαρα αλλα για live εξαρταται απο τον drummer ασε που δεν θα εχεις και καθαρο καναλι παραλληλα

Σκεφτομαι πολυ και για laney. Πιο συγκεκριμενα τον vc30... Eκτος θεματος βεβαια η καταληξη, αλλα ειμαι αναμεσα σε orange thunder 30 και laney vc30. Καποιος που να εχει συγκριτικη αποψη απο αυτα τα μοντελα?

Εντάξει δεν συγκρίνεται ο Laney του video με τον VC30...

Πολύ τίμιοι οι Laney με καλό βρώμικο (χωρίς να είναι τπτ ιδιαίτερο όμως). Φοβάμαι ότι το 1x12" combo μπορεί να σε περιορίσει. Πάλι εδώ θα πω ότι εξαρτάται από τη χρήση που το προορίζεις! Από τους δύο θα προτιμούσα τον Orange (ιδανικά με μια καλή 4x12" άντε 2x"12)!

εχω άποψη για τον VC30, τον έχω στην κατοχή μου κάποιους μήνες τώρα. Κιθάρα στρατοκάστερ με μονους.

Για τα γούστα μου, ειναι απιστευτος ενισχυτής, μακράν ό,τι καλύτερο έχω ακούσει, ακόμα και απο πολύ πιο ακριβές προτάσεις.

Φοβερό "βρετανικο" καθαρό, και πολύ ισορροπημένο βρώμικο κανάλι, χωρίς πολύ gain βεβαια, αλλά φαντάζομαι με διπλους θα βρωμίζει πολύ περισσότερο, όπως και ναχει δε χρειάζομαι πιο πολλή βρώμα.

έχω και ένα SD1 μπροστά με 0gain το οποίο οταν το ενεργοποιώ φουντώνουν λίγο οι αρμονικές.

ο ενισχυτής έχει φοβερή απόκριση στις δυναμικές, τα κανάλια του είναι ισορροπημένα μεταξύ τους, δηλαδή ακούγονται οτι προέρχονται απο τον ίδιο ενισχυτή, βασικό για μένα. Άλλοι ενισχυτές έχουν τελειως διαφορετικό χαρακτήρα στα κανάλια τους.

το equalizer του σου παρέχει χρήσιμες ρυθμίσεις σε όλο το εύρος, πραγματικά ό,τι ρυθμιση και να κάνεις ακουγεται ωραία. Σε λάιβ ή πρόβες δε χάνεται ανάμεσα στα άλλα όργανα, αλλά ούτε και καλύπτει τους άλλους.

Πραγματικά δε ξέρω πως να περιγράψω έναν ενισχυτή, αλλά ο συγκεκριμένος μου έχει κάτσει απίστευτα, δε τον αλλάζω με τίποτα, να φανταστεις απο όταν τον πήρα δεν έχω ξανανοίξει αγγελίες, που παλιά τσεκαρα κάθε μέρα τι παίζει.. ;D

αν είσαι στην αθήνα, κερνάω καφέ αμα θες να τον ακουσεις. Από τετάρτη ομως.

Δεν ξερω ποιος laney ειναι αυτος του βιντεο... Μιλαω παντα για κεφαλες, αν και τον VC30 δεν τον βρηκα σε κεφαλη... Η χρηση για την οποια προοριζεται ειναι η αναπαραγωγη hard rock, rock, stoner και γενικα ηχους απο το φασμα της rock. Η τιμη βεβαια κυμαινεται σε μικρα φασματα. Ταβανι τα 500 ευρω. Σκεφτομαι την λυση των μεταχειρισμενων φυσικα, γιατι δυσκολα μπορω να διαθεσω περισσοτερα...

Irakli ευχαριστω πολυ για τα κατατοπιστικοτατα σχολια. Δυστυχως ειμαι Θεσσαλονικη και στα κοντα δεν νομιζω να κατεβω προς τα κατω... Χρησιμοποιω μονο διπλους (les paul) και υποθετω πως αυτο δινει περισσοτερο ογκο στον ηχο με οποιονδηποτε ενισχυτη κι αν συνδεθει. Βγαινει σε κεφαλη ο συγκεκριμενος?

Άκυρος ο καφες, μολις είδα οτι είσαι σαλόνικα...

τάκη δε θα έλεγα πως ο vc30 δεν έχει ιδιαίτερο βρώμικο. Το βρώμικό του έχει χαρακτήρα, και μάλιστα χαρακτήρα που δε μοιάζει με άλλης εταιρίας. Προσωπικά ο χαρακτήρας του μου ταιριάζει απόλυτα, οπότε πλέον είναι θέμα υποκειμενικό το αν θα τον επιλέξεις ή όχι. Για μένα δεν υπολείπεται πουθενά σε σχέση με άλλους ενισχυτές.

Το 1χ12 κομπο που έχω εγώ, μια χαρά όγκο δίνει και σε συνθήκες λάιβ, δεν ξέρω αν θα χρειαζόταν ολόκληρη 4χ12 για να αισθανθείς ωραία όταν παίζεις. Σίγουρα θα έχει διαφορά, αλλά δε το βρίσκω απαραίτητο.

zakky ο vc δε βγαίνει σε κεφαλή, αλλά δε νομίζω πως σου είναι απαραίτητο να κουβαλάς και μια καμπινάρα μαζί σου. Από μουσικές παίζω απο φανκ, μέχρι στονερ, και με την στρατ μου το gain ειναι όσο πρέπει. Με διπλούς φαντάζομαι θα έχεις σίγουρα πιο πολλή βρώμα (αν τη χρειάζεσαι).

ναι και ένα βίντεο νομίζω αντιπροσωπευτικό ηχητικά (πολύ κοντά σαυτό που ακούω κι εγώ όταν παίζω)

Ο jcm2000 TSL100 υπερβολικα μεγαλος (σε watt), οπως και ο JCM2000 DSL. Επισης, τα πολλα κουμπια με εκνευριζουν... Οι marshall επαψαν να αποτελουν πιθανες επιλογες για μενα, καθως τα μοντελα που μου αρεσουν ειναι αρκετα ακριβα και καθως κατεχω εναν ηδη και γενικα εχω παιξει με αρκετους marshall, αναζητω διαφορετικο ηχοχρωμα...

οπως και ο JCM2000 DSL
50 watt ειναι δεν εχει λοιπον μεγαλυτερη ενταση απο τον 30αρι Laney που κοιτας (αντε να εχει 1 με 1,5  db) .

και εχει και λιγα κουμπια....

το να προτιμησεις τον Laney απο αυτον τον ενισχυτη ειναι σαν να προτιμας το Lada απο την Ferrari... ;D

ριχτου μια ακροαση δεν χανεις τιποτα ΙΜΗΟ ειναι ο καλυτερος μοντερνος Marshall.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back