High output μαγνήτης (bridge θέση) σε Fender Eric Clapton Stratocaster

Το είχα δεί το video όταν πρότεινε τους συγκεκριμένους μαγνήτες ο φίλος Solit και μου άρεσαν, αλλά δε νομίζω να υφίσταται θέμα σύγκρισης των δύο παραπάνω βίντεο, καθώς μιλάμε και για διαφορετικού επιπέδου ηχογράφησης αλλά και φυσικά διαφορετικού παιξίματος. Χμμμ....

Τους S Deluxe τους είχα ακούσει σε μία 62 Strat, είναι πολύ ποιοτικοί μαγνήτες ως προς την κατασκευή τους, αλλά αυτό που άκουσα και ξέρω για τους Barden, είναι οτι βγάζουν κάτι σε "μεταλλικό" (κλινκ ;D) στον ήχο τους (στα καθαρά), που με παραπέμπει σε tele.

Θεωρώ οτι η σειρά HS είναι πιο "Fender" (without "clink" ;D)

Υ.Γ: Για τους barden νομίζω γνωρίζει και ο Superfunk, αλλά.....πού είναι???

Κι εγώ θα προτιμούσα περισσότερο στρατ ήχο. Μου φτάνει μια tele (προς το παρόν).

Άρα, μάλλον είμαι μεταξύ:

Chopper-Virtual Solo-Virtual Solo και

Chopper-HS3-HS3

(μιας και ο HS2 είναι αρκετά χαμηλότερου output).

Μήπως όμως δεν είναι καλός συνδιασμός αυτός του Chopper με τους HS3 (μιας και μου πρότεινες HS2-HS3-HS3);

Βασικά HS-2 και HS-3 έχουν το ίδιο output 93mV.

Αν βάλεις 5θέσιο επιλογέα, καλύτερα θα ήταν να έχεις HS-3 στη μέση, για πιο balanced ήχο.

Ο Virtual Solo στη μέση θα έχει διαφορά έντασης με τον HS-3 στη neck.

Η πρόταση μου για HS-2, HS-3, HS-3 είναι ότι πιο ισοροπημένο για strat αποτέλεσμα, αλλά δεν ξέρω κατα πόσο χρειάζεσαι την μεγάλη έξοδο του chopper, οπότε εκεί παίζετε λίγο στα γούστα και τις ανάγκες σου.

Επίσης ο Chopper είναι πιο μπασσάτος και λίγο πιο μπουκομένος απ'τον HS-2, η διαφορά αυτή θα φανεί όταν κάνεις muffled arpege με παραμόρφωση.

Αν μου πεις λίγο για το στύλ παιξίματος σου, ίσως μπορέσω να βγάλω κάτι παραπάνω.

Βασικά, η πιο ακριβής (αν και αόριστη) αυτοπεριγραφή μου είναι ότι είμαι χρόνια shredoheavythrashometalάς και έχω μπεί εδώ και κάποια χρόνια σε φάση "ωριμότητας" και ασχολούμαι με fenderoκαταστάσεις, αλλά θα προτιμούσα οι fender μου να έχουν και λιγουλάκι gain για να μην είμαι εντελώς έξω από τα νερά μου¨ :)

WilliamSats είπε:
Δες και αυτό για τους Barden, αλλά εγώ προσωπικά δεν ενθουσιάστηκα, αν και έχω ακούσει και το S Deluxe σετ που και πάλι υστερεί, ειδικά στη μεσσαία θέση.

Χάλια είναι...

Επιμενω!

Για τις θεσεις middle και neck δεν θα ταιριαζε και κατι σε Dimarzio Area;
Σε καποια βιντεακια μου ακουστηκαν σαν μονοπηνιοι.Τελειως στρατ κατασταση!

mscmkr είπε:
Χάλια είναι...
Οχι, χάλια σίγουρα ΔΕΝ είναι, αλλα σίγουρα δεν είναι και ενδεικτικό του πώς ακουγονται οι Bardens.

Τέλοσπάντων, τους Bardens δεν τους "κατάλαβα" είναι η αλήθεια, όταν τους πρωτοάκουσα. Ξεγελάει δυστυχώς και η εμφάνιση τους που παραπέμπει σε hot rails, choppers κτλ.

Αντιλήφθηκα όμως ακριβέστατα περι τίνος πρόκειται όταν τους πρωτοέβγαλα σε live....

Απίστευτες δυναμικές, καθαρότητα και όγκος σε ότι κι αν έπαιζα, και μακράν πιο single-coil-like σε σχέση με οτιδήποτε noiseless είχα και έχω ακούσει έκτοτε...

Παιδιά, μετά από πολλήήήήήή σκέψη (μάλλον) καταλήγω σε virtual vintage solo και στις τρεις θέσεις. Πώς θα είναι τα καθαρά της κιθάρας; Και γενικότερα πώς την βλέπετε αυτήν την επιλογή μαγνητών;

Μια χαρά. (Αν μιλήσουμε για το ... fine print μπορεί και να μην έχεις τον εξαιρετικό μονοπήνιο ήχο στα καθαρά, αλλα είπαμε, αυτά είναι ψιλά γραμματα)

Είναι καλοί μαγνήτες οι VV και κάνεις και οικονομια !

Θα χρειαστεί να εγκαταστήσω και ποτενσιόμετρο (volume) 500Κ ή θα είμαι ΟΚ και με 250άρι;

Εφόσον κατέληξες σε Virtual Vintage, τα ποτενσιόμετρα θα είναι 500άρια καθότι μιλάμε για stacked humbuckers, απο 'κει και πέρα αν θέλεις ένα standard wiring είναι εύκολο, αλλά υπόψιν υπάρχουν και άλλα πολλά που μπορείς να κάνεις για να έχεις περισσότερες επιλογές, όπως split, phase reverse, neck blend  pot κλπ.

Αποφάσισε και εδώ ήμαστε.

...άσχετο, απο που θα τους πάρεις τους μαγνήτες?

Από μια γρήγορη αναζήτηση στα κλασσικά ηλεκτρονικά καταστήματα, κατέληξα να τους πάρω μέσω ebay από ένα μαγαζί στην Αμερική.

Τώρα που πρέπει να αλλάξω και ποτενσιόμετρα, δε θα το ρισκάρω να κάνω καμιά κακοτεχνία και θα την πάω σε "μάστορα". Το  θέμα είναι να βρω κάποιον καλό εδώ στη Θεσσαλονίκη. Άααααλλη Οδύσσεια...

kleinmeiner είπε:
...κατέληξα να τους πάρω μέσω ebay από ένα μαγαζί στην Αμερική.
Θα σου τους στείλουν??? (Sorry, παρασήρθηκα απο άλλο thread).

Αν τους βρήκες σε καλή τιμή όρμα, αλλά υπολόγισε το τελωνείο και τα μεταφορικά πριν τους παραγγείλεις.

Το  θέμα είναι να βρω κάποιον καλό εδώ στη Θεσσαλονίκη. Άααααλλη Οδύσσεια...
Κρίμα, αν ήσουν Ρόδο, θα στο έκανα εγώ και "τσάμπα" ;D.

Υπολογίζοντας μεταφορικά και το κλασσικό 25% του τελωνείου νομίζω ότι είναι σε καλή τιμή.

WilliamSats είπε:
Κρίμα, αν ήσουν Ρόδο, θα στο έκανα εγώ και "τσάμπα" ;D.
Είσαι too good to be true, φίλε.  :) Ευχαριστώ.

Και μια τελευταίαααααα ερωτησούλα... :)

Ψάχνοντας για τους virtual vintage solo, βρήκα τους DP404 και τους DP420... Ποιά η διαφορά; Ποιούς να προτιμήσω; Χμμμμ...

Virtual Vintage® Solo 200mV έξοδος, Πρίμα 6.5 Μεσσαία 7 Μπάσσα 6.5 Αντίσταση 10,85Κ Alnico 5 Μαγνήτης

Virtual Solo  205mV έξοδος, Πρίμα 5.5 Μεσσαία 7.5 Μπάσσα 6.5 Αντίσταση 11.17Κ με Alnico 5 μαγνήτη.

Δηλαδή, ο καινούργιος virtual solo έχει λίγο μεγαλύτερη έξοδο, αλλά λιγότερα πρίμα και περισσότερα μεσσαία, επίσης με λίγο μεγαλύτερη αντίσταση.

Η διαφορά ηχητικά είναι οτι ακούγεται λίγο πιο μαλακός στις πολύ υψηλές συνχότητες, αλλά θα είναι λίγο unbalanced στα καθαρά ακκόρντα στις πρώτες θέσεις και εκεί θα χρειαστεί πείραγμα στο setup, για να βρίσκετε πιο κοντά ο μαγνήτης στα καντίνια, ειδικά αν μιλάμε για μεσσαία θέση. Στην πάνω θέση (neck) θα θέλει και λίγο περισσότερο κατέβασμα στα μπάσσα, πάντα εν συγκρίση με τον Virtual Vintage Solo τα παραπάνω.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back