High end picks

psycho969

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Αρχικα να εκφρασω τα σεβη μου.Αν και διαβαζω το φορουμ εδω και 3 χρονια αυτο ειναι το πρωτο μου ποστ.Στο θεμα τωρα.Εχω δει απειρα ποστ στο ιντερνετ που αφορουν σε πεννες υψηλων προδιαγραφων των οποιων οι τιμες παιζουν απο 5 εως 30 ευρω,(δεν βαζω μεσα κατι φτιαγμενες απο χρυσο,ρουμπινια και κομματι απο τιμιο ξυλο..).Ενδεικτικα αναφερω τα ονοματα V-picks και red bear. Αναρωτιεμαι αν εχει παιξει κανενας απο εδω με τετοιες πεννες,αν πραγματικα αξιζουν τα λεφτα τους και αν τις φερνει καποιο μαγαζι στην Αθηνα.

Καλώς ήρθες psycho!

Λοιπόν, αν και δεν έχω δοκιμάσει καμία απ'αυτές που αναφέρεις (έχω την εντύπωση ότι έχω παίξει με μια v-pick αλλά δεν είμαι σίγουρος), προσωπικά δεν θα'δινα τόσα χρήματα για κάτι που μπορεί να μου φύγει απ'το χέρι και να μην το ξαναδώ! Οι κατασκευαστές λένε πως αντέχουν περισσότερο, βελτιώνουν τον τόνο ( ???) κλπ. ωραία, αλλά εγώ τουλάχιστον δεν τα πολυπιστεύω. Βέβαια όπως είπες αν λέμε για μεταλλικές, felt κλπ. είναι άλλη περίπτωση.

X-minor είπε:
προσωπικά δεν θα'δινα τόσα χρήματα για κάτι που μπορεί να μου φύγει απ'το χέρι και να μην το ξαναδώ!
+1

και αμα ειναι να φαγωνονται ευκολα κριμα τα λεφτα που θα δωσεις....αμα θες να εχεις μια πενα που να μην φαγωνετε ευκολα δοκιμασε τις heavy-extra heavy (αν δεν κανω λαθος).

αλλο αμα τις θες για συλλογη..

οπος εγω ειχα παρει http://images.google.gr/imgres?imgurl=http://www.hotpicks.de/Hot_Picks___Plektren/alchemy.gif&imgrefurl=http://www.hotpicks.de/Hot_Picks___Plektren/hot_picks___plektren.html&usg=__6py1_yWcNoyPDiHyWR_2VMQ0BSA=&h=315&w=507&sz=104&hl=el&start=14&um=1&tbnid=Hz_5rWMdnjQauM:&tbnh=81&tbnw=131&prev=/images%3Fq%3Dhot%2Bpicks%26ndsp%3D18%26hl%3Del%26sa%3DN%26um%3D1

και καθε φορα που γυρναγα λιγο την πενα εσπαγε η χορδη επειδη ειναι μιτερές

nickkk είπε:
και αμα ειναι να φαγωνονται ευκολα κριμα τα λεφτα που θα δωσεις....αμα θες να εχεις μια πενα που να μην φαγωνετε ευκολα δοκιμασε τις heavy-extra heavy (αν δεν κανω λαθος).
Στο συγκεκριμένο θα διαφωνήσω. ΠΟΤΕ μην αλλάξεις απ'το gauge που σε βολεύει για ένα μεγαλύτερο gauge που φθείρεται δυσκολότερα (αν και η φθορα θεωρητικά είναι η ίδια). Αν έχεις βρεί κάτι που σε βολεύει μείνε σ'αυτό, το χέρι συνηθίζει πάρα πολύ σε συγκεκριμένα πράγματα όταν παίζουμε.  :)

X-minor είπε:
Στο συγκεκριμένο θα διαφωνήσω. ΠΟΤΕ μην αλλάξεις απ'το gauge που σε βολεύει για ένα μεγαλύτερο gauge που φθείρεται δυσκολότερα (αν και η φθορα θεωρητικά είναι η ίδια). Αν έχεις βρεί κάτι που σε βολεύει μείνε σ'αυτό, το χέρι συνηθίζει πάρα πολύ σε συγκεκριμένα πράγματα όταν παίζουμε.  :)
το λεω επειδη στην αρχη επερνα thin και εσπαγαν ;D μετα πηγα heavy και μετα extra heavy και απο τοτε τις συνηθισα..

nickkk είπε:
το λεω επειδη στην αρχη επερνα thin και εσπαγαν ;D μετα πηγα heavy και μετα extra heavy και απο τοτε τις συνηθισα..
Παίζω μπάσσο με medium (μεταξύ άλλων) και δε σπάνε! Πως τα κατάφερες!!!  ;D

Στο τελευταιο βιντεακι του riff of the week του Dave Weinner στο youtube ( riff of the week οχι lick of the week του αγαπητου Ελληνα αντιγραφεα" λεει οτι ενω επαιζε χρονια με jazz3 μια φορα δοκιμασε τις redbear και ηταν αρκετη για να αλλαξει πεννες.Ρε λες να ειναι τοσο καλες και να χαραμιζομαστε τοσα χρονια ?...

;D π.χ. οπως κανει vibrato ο dimebag στο cemetery gates στην αρχη... ετσι και εφυγε η μυτη ;D..τελος παντων ας μινουμε στο θεμα...εγω δεν νομιζω οτι αξιζουν τα λεφτα τους...εαν καποιος τις εχει δοκιμασεις ας μας πει..

Εχω χρησιμοποιησει αρκετες του εμποριου αλλα και μερικες ακριβες.Αναμεσα τους και τις brossard και τις red bear.

Απο τις brossard εχω αγορασει και κοκκαλινες και ξυλινες.Οι ξυλινες εχουν πολυ ωραιο attack και ειναι και λαξεμενες ωστε να καθονται πολυ ανετα στο χερι ΑΛΛΑ τρωγονται πολυ γρηγορα . Η φθορα τους ειναι και αμεσα εμφανης. Αυτες απο κοκκαλο ειναι σαν να ξυνεις τα νυχια σου πανω σε πινακα !!! εχουν πολυ ανατριχιαστικο attack αν και ειναι σε καποιους μπορει να αρεσει. κατασκευαστικα ειναι αρτια απλα δεν αντεχεται να ακους το κοκκαλο να γραντζουναει τις χορδες.

Απο τοτε ομως που δοκιμασα τις red bear δυσκολα μπορω να παιξω με αλλη πενα , που ειναι και καλο και κακο.

Ειχα μαθει να παιζω με μεγεθος/σχημα του Ibanez Paul Gilbert που ειναι πιο φαρδυ στο πλατος απο τις κανονικες αλλα ηθελα να "κολλαει" πιο καλα πανω στις χορδες .Γιαυτο και την αγορασα σαν δοκιμη ( 20 ευρω παρακαλω) αλλα ειναι πραγματικη απιστευτη . Ειναι κατασκευασμενες απο ενα συνθετικο που φερνει σε καυκαλο χελωνας  :o . Δεν φθειρεται με τιποτα ! Μονο το logo εχει ξεθωριασει απο τον ιδρωτα αλλα κατα τα αλλα ειναι σαν καινουρια.

Το καλο ειναι οτι τις βγαζει σε πολλα μεγεθη και σε αρκετα πλατη.εχω προτιμησει τις b style με παχος 1,5 .

Αν την εχανα ( το μονο αρνητικο ειναι οτι μπορει να ειναι μπροστα σου και να μην την βλεπεις λογω οτι ειναι σχετικα διαφανη) ,σιγουρα θα τα εσκαγα για να παρω αλλη

Πάντα θεωρούσα την πένα ενα απο τα πολύ βασικά συστατικά του ήχου..

παίζω εδω και αρκετό καιρό με μια wegen...

Θέλει λίγες ώρες (ή και μέρες) για να την συνηθίσεις αλλά μετά κολλάς με δαύτη.

Επισης διαβασα οτι τις redbear δεν πρεπει να τις βαζεις στην τσεπη σου μη γρατζουνιστουν κτλ..Πσιλο κλαιν μαιν μου ακουγεται,φοβομαστε για την κιθαρα τον ενισχυτη και τα πεταλακια,ε μην ανησυχουμε και για την πεννα.Αυτες που θα με ενδιεφερε να παρω ειναι οι V picks οι οποιες ειναι απο σκληρο πλαστικο.Υπαρχει καποιο μαγαζι στην Ελλαδα η θα αναγκαστω να παιζω μια ζωη με jazz 3 ultex ?  :)

Tα 13€ που εδωσα για καλη πενα, όπως εχω ξαναγραψει, ηταν τα πιο well spent για ηχο. Ετυχε να ειναι wegen, δεν εχω παιξει με καποια αλλη (δοκιμασα τις προαλλες κατι κοκκαλινες στην ιδια κατηγορια τιμης, αλλα δεν με κερδισαν), αλλα αν δε δοκιμασει κανεις δεν μπορει να καταλαβει ποσο βελτιωνει τον ηχο.

Τι το ιδιαίτερο δηλαδή έχουν οι πένες Wegen ρε παιδιά;

elavd είπε:
Aπιστευτο grip για αρχη το οποιο μεταφραζεται σε πολυ καλο ελεγχο του δεξιου χεριου (οχι οτι εσυ το εχεις αναγκη  :-*) . Ειναι σκληρες και βαριές, αλλα με τη μιση δυναμη απο αυτη που θα εβαζες σε μια απλη πενα, ακους διπλασιο ηχο σε τονο και σε ενταση

εγώ έχω μια vpick, νομίζω σαν αυτή αλλά Lite:

http://www.thomann.de/gr/v_picks_medium_lite_pointed.htm

κάπου εδώ μέσα :)

4122928718_ddf7170d79_o.jpg

καλά παίζει, έχει λίγο κλινγκι-κλινγκι, όχι σαν τη stubby όμως.

Φτηνή είναι, και δε χαλάει ποτέ. έχει και 3 μύτες οπότε είναι σαν 3 πένες :)

Αλλά είναι διαφανής, άμα σου πέσει στο λάιβ την έκατσες ;)

Για ηλεκτρική δεν παίζει και πολύ ρόλο, αυτοί που παίζουν Gypsy πίνουν νερό στις wegen...

elavd είπε:
Αυτό που μπορώ να πω εγώ είναι το πολύ καλό grip και η μεγάλη αντοχή στη φθορά. Ηχητικά, βγάζουν μία "μεσαιίλα" (κυρίως λόγω πάχους και σχήματος) που ταιριάζει πολύ σε κάποια στυλ παιξίματος (αλλά δεν μου αρέσει καθόλου σε άλλα στυλ).

Για παράδειγμα, για τη Gypsy jazz οι πένες τύπου Wegen είναι σχεδόν απαραίτητες για να βγει ο "σωστός"¨ήχος (ειδικά όταν παίζεις με την παραδοσιακή τεχνική του ιδιώματος αυτού).

Σκοτωνει να εχεις πεννα απο μετεωριτη..Ειναι καλυτερο απο το να εχεις κιθαρα απο παλαιομενο ξυλο...Τελικα υπαρχει κανα μαγαζι στην Αθηνα που να φερνει "πσαγμενες" πεννες ?

blue είπε:
Aπιστευτο grip για αρχη το οποιο μεταφραζεται σε πολυ καλο ελεγχο του δεξιου χεριου (οχι οτι εσυ το εχεις αναγκη  :-*) . Ειναι σκληρες και βαριές, αλλα με τη μιση δυναμη απο αυτη που θα εβαζες σε μια απλη πενα, ακους διπλασιο ηχο σε τονο και σε ενταση
τις εχεις δοκιμασει μονο σε ακουστικη η και σε ηλεκτρικη ?

Εχω δοκιμασει τυπου wegen,δηλαδη τις dunlop primetone που ειναι ουσιαστικα οι ιδιες πενες, αλλα σε ηλεκτρικη και με distortion δεν ταιριαζει τετοιου τυπου πενα γιατι χανει την σαφηνεια της η "πενια".

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back