harley Benton GA15

http://www.noiz.gr/index.php?action=search2

Διαλιέεεεεχτε εχω πραμα φρέσκο σημερααααα.

Υ.Γ.Κανε καμμια αναζήτηση πριν το ρίξεις το πόστ :)

Αν ψάχνεις για ντέμο ήχους ή τπτ αλλο εκτος αυτών του search απλά δεν υπάρχει

ρε παιδιά κουλάρετε λίγο.ξέρω ότι έχουμε αναφερθεί σ αυτόν γενικός και αορίστος.ρωτάω αν τον έχει αγοράσει κανείς,αν τον έχει χρησιμοποιήσει σε πρόβα,live κτλ,και τις εντυπώσεις του απο πρώτο χέρι.

Αν εστω κ καποιος το είχε κάνει αυτο θα υπήρχε σίγουρα  κλιπάκι  και αν όχι αναφορα και κουβέντα σελίδων σίγουρα.

Μείνε συντονισμένος γιατι όλο κ κάποιος θα δοκιμάσει να πειραματιστεί μ' αυτόν.

Μια πρώτη εικόνα από GA-15...

Τον δοκίμασα τον ενισχυτή με μια Squier Strat και αυτό που μου έμεινε είναι ένας απλά "τίμιος" ενισχυτής. Η απουσια gain τον καθιστά να λειτουργεί σαν μια καλή βάση για πετάλια distortion μιας και μόνο καθαρά...πόσο μπορεί να παίξει κανείς...

Η παρουσία FX Loop σίγουρα ανεβάζει το flexibillity, πράγμα που όμως δεν το δοκίμασα.

Συγκρίνοντάς τον με ένα Laney LC15R (οκ ο Laney έχει και τα διπλάσια λεφτά), ο GA15 μου φάνηκε λίγο πιό μουντός. Δεν ξέρω αν φταίει το κινέζικο ηχείο του ή ο ενισχυτής αυτός καθ αυτός...?

Από "σκάσιμο" περίμενα περισσότερα πράγματα. Παρόλλ' αυτά για μένα, είναι ένας value for money ενισχυτής.

Περικλής

λοιπόν... αρχικά... όλοι οι Α class ενισχυτές είναι μουντοί λίγο πολύ.

τώρα συγκεκριμένα. μιλάμε για ενα ενισχυτή κινέζικο αλλα παρόλα αυτά είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα απο άλλους της ίδιας κατηγορίας και σε πολύ ακριβότερη τιμή.

να πω οτι απ οτι καταλαβαίνω κυκλοφορούν κάποια ελλατωματικά κομμάτια αλλα ευτυχώς  ο δικός μου δεν έχει κάποιο πρόβλημα. το fx loop είναι πάρα πολύ όμορφο.

και είναι πολύ, πολύ, πολύ μα πολύ δυνατός...

τα 15watt φαίνονται να είναι τα κατάλληλα για συνδιασμό δωμάτιο, πρόβα, live. επίσης... έχει και τα speaker output όπου με μια καλή καμπίνα (απο βδομάδα θα γράψω 2 κλιπς, 1 με καμπίνα και ενα με το ηχείο του) ο ενισχυτης θα κόβει !!!:):)

πιστεύω τα καλύτερα 160 ευρώ που έχω δώσει για εξοπλισμό:)

2 more things:

1) αξίζει να του αλλάξεις ηχείο.

2) για να λύσω το πρόβλημα της μουντάδας χρησιμοποιώ είτε κάποιο wah ανοιχτό τέρμα πατημένο, είτε κάποιο behringer ultra curved pro. (31band eq)

cyclo είπε:
Όχι φίλε μου, από που το συμπεραίνεις αυτό? Με ποιους ενισχυτές τάξης Α έχεις παίξει?  Επιπλέον ο GA15 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΗΣ Α!!!  ;) (τώρα θα βγει πάλι, και με το δίκιο του, ο bloody και θα με βρίζει...  8))

Θυμάμαι πάντως ότι και ο GA5 ήταν αρκετά μουντός, πράγμα που έχει να κάνει με το tonestack νομίζω...

Κατά τα άλλα ευχαριστούμε για το mini review, περιμένω να ακούσω και τα clips!  ;) :)

cyclo είπε:
A όχι, διαφωνώ κάθετα... αυτό δεν έχει καμία σχέση με το αν είναι Class A ή όχι, μόνο με τα tone stack, το πού βρίσκονται στο κύκλωμα, σε τι συχνότητες είναι τοποθετημένα και γενικά την όλη σχεδίαση του κυκλώματος. Συνήθως έχουν τα χαρακτηριστικά πρίμα που "γυαλίζουν" - "τρίζουν", και που έρχονται ακόμη περισσότερο στην επιφάνεια όταν ο ενισχυτής υπεροδηγείται. Eγώ να δεις τι έχω τραβήξει για να τα διώξω από τον Koch... πάντως αρκετοί που έχω παίξει είναι γεγονός ότι δεν τα έχουν.

(Όχι βρε TGL, γιατί να βρίσω;;  ;D Μια διαδικτυακή παρέα είμαστε... σόρι αν φάνηκα επιθετικός)

bloody_sunday είπε:
A όχι, διαφωνώ κάθετα... αυτό δεν έχει καμία σχέση με το αν είναι Class A ή όχι, μόνο με τα tone stack, το πού βρίσκονται στο κύκλωμα, σε τι συχνότητες είναι τοποθετημένα και γενικά την όλη σχεδίαση του κυκλώματος. Συνήθως έχουν τα χαρακτηριστικά πρίμα που "γυαλίζουν" - "τρίζουν", και που έρχονται ακόμη περισσότερο στην επιφάνεια όταν ο ενισχυτής υπεροδηγείται. Eγώ να δεις τι έχω τραβήξει για να τα διώξω από τον Koch... πάντως αρκετοί που έχω παίξει είναι γεγονός ότι δεν τα έχουν.

(Όχι βρε TGL, γιατί να βρίσω;;  ;D Μια διαδικτυακή παρέα είμαστε... σόρι αν φάνηκα επιθετικός)
Σώπα βρε συ, σε πειράζω!  :P

Η αλήθεια είναι ότι είναι πιο εύκολο για έναν class A να έχει... τον αμάζευτο στα πρίμα, που "ακούγονται" περισσότερο και λόγω της "στερεοφωνικής" εικόνας που προβάλλει, ειδικά σε crunch συγχορδίες.... Εγώ το προτιμώ, καλύτερα να περισσεύει παρά να μη φτάνει, που έλεγε και η γιαγιά μου...  8)

Μήπως, λέω μήπως, τον έχει ανοίξει κανείς να δούμε και τα σωθικά του; Λογικά η σχεδίασή του πρέπει να είναι η standard PP με λάμπες, οπότε μπορεί να γίνει πολύ modification - και πολύ απλά - για tailoring του ήχου, ακόμα και για το πρόβλημα μουντάδας (που μαντεύω 1-2 σημεία στο κύκλωμα που μάλλον κάνουν τη δουλειά).

Πάντως με 160 ευρώ που κοστίζει και μερικές μοντίφες, ο ενισχυτής απλά θα τα σπάει... Παρεμπιπτόντως, τι λάμπες έχει (μάρκα); Noname κινέζικες ή τίποτα πιο ενδιαφέρον;

E, κλασσικά τις noname που είπες ή τίποτα Sovtek (τις noname Sovtek δλδ). Αυτά υπαγορεύει η τιμή που πρέπει να κρατηθεί χαμηλά, με τη βοήθεια των φτηνών υλικών κι εργατικών.

Όταν λες PP τι εννοείς; Δεν τα έχω ξανασυναντήσει τα αρχικά. Αν έπρεπε να μαντέψω, PP θα σήμαινε Point to Point (κάτι που αποκλείεται να υφίσταται στον συγκεκριμένο ενiσχυτή). Οι μέθοδοι είναι 5: PTP (Point To Point), Partial PCB, Total PCB, Turret Board, Tag Board. Το 100% των ενισχυτών κάτω των 1000 ευρώ (νομίζω) φτιάχνεται με Τotal PCB.

Να ρωτήσω ρε παιδιά. Αν τον συνδέσω με ένα 12αρι ήχειο στα 4 ή στα 8 Ohm ας πούμε, πιστεύετε ότι "βγάζει" πρόβα με drums ή θα χρειάζεται και mic για να ακουστώ? Επίσης, σε ένα live θεωρείτε ότι θα τον ακούω (υποθέτοντας φυσικά ότι έχω βάλει mic) ως monitor για το παίξιμό μου?

Η απουσια gain τον καθιστά να λειτουργεί σαν μια καλή βάση για πετάλια distortion μιας και μόνο καθαρά...πόσο μπορεί να παίξει κανείς...
ΩΡΕΣ & ΜΕΡΕΣ μπορει... ;)

αν ψαχνεις gain machine λυπαμαι αλλα αγορασες λαθος ενισχυτη ;)

δηλ.μας λες οτι ο ενισχυτης κανει ακριβως οτι ΠΡΕΠΕΙ να κανει (οτι κανουν δηλ. ολοι οι περιζητητοι single channel amps στον πλανητη) αρα ειναι καλο deal.

με ενα καλο ΜΕΓΑΦΩΝΟ (και οχι "ηχειο" ;D) ο ενισχυτης θα πεταει,με το στοκ φτηνο δεκαρακι του κλαφτα Χαραλαμπε. (ακομα καλυτερα αν του βαλεις ενα 12αρι,αν χωραει,η αν το συνδεσεις με μια καλη 1χ12 καμπινα (σαν την Epiphone valve jr με το eminence)

Πιστεύω ότι με λίγο καλύτερους πυκνωτές, και με άλλο μεγάφωνο δεν θα πιστεύετε τα αυτιά σας.

Μάλλον θα είναι το επόμενο Project.

Superfunk είπε:
Η απουσια gain τον καθιστά να λειτουργεί σαν μια καλή βάση για πετάλια distortion μιας και μόνο καθαρά...πόσο μπορεί να παίξει κανείς...
ΩΡΕΣ & ΜΕΡΕΣ μπορει... ;)

αν ψαχνεις gain machine λυπαμαι αλλα αγορασες λαθος ενισχυτη ;)

δηλ.μας λες οτι ο ενισχυτης κανει ακριβως οτι ΠΡΕΠΕΙ να κανει (οτι κανουν δηλ. ολοι οι περιζητητοι single channel amps στον πλανητη) αρα ειναι καλο deal.

με ενα καλο ΜΕΓΑΦΩΝΟ (και οχι "ηχειο" ;D) ο ενισχυτης θα πεταει,με το στοκ φτηνο δεκαρακι του κλαφτα Χαραλαμπε. (ακομα καλυτερα αν του βαλεις ενα 12αρι,αν χωραει,η αν το συνδεσεις με μια καλη 1χ12 καμπινα (σαν την Epiphone valve jr με το eminence)
Superfunk μιας και αναφέρθηκες στη συγκεκριμένη καμπίνα (την οποία σκεφτόμουν σοβαρά :)),  το γεγονός ότι είναι 16Ohm πιστεύεις ότι κάνει πιο "αδύναμο" το συνδυασμό με το συγκεκριμένο ενισχυτή σε σχέση με μία άλλη καμπίνα 4 ή 8 Ohm? (δεδομένου ότι ο ενισχυτής παρέχει τις συγκεκριμένες επιλογές)?

Γράψε απάντηση...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back