Είμαι πολύ GAS-άκιας γμτ...trigga είπε:Επ μακρυά εσύ απο κεί....Φτάνει έχεις σκάφος όχι άλλο.Gasάκια.Άντε γράψε μας κανα κλιπάκι κ άσε τα χαζευτήρια
Δεν σου άρεσε αυτή η εκτέλεση;trigga είπε:Μόνο απο coltrane το έχω ακούσει και δεν μου άρεσε καθόλου η εκτέλεση του.
ΕΛΕΟΣ!!! Σε όλα τα ωδεία ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ (my favorite things, autumn leaves, blue bossa, orfeo negro, straight no chaser...) ;;; Το real book έχει 500+ σελίδες και ΠΟΛΥ πιο ενδιαφέροντα κομμάτια γμτ!Βασικά μου το δωσε ο ντάσκαλο να το βγάλω για την επόμενη μαζί με το black orpheus που είναι παραδοσιακό σε bossa.
Υπάρχουν και άλλα κομμάτια που έχουν εξίσου εύκολες αλλαγές και δεν έχουν γίνει τόσο κλισέ όσο αυτά. Ψάξε και θα βρείς πάρα πολλά τέτοια.trigga είπε:Τι να σε πώ δεν ξέρω για τα ωδεία.Ίσως διαλέγουν τα πιο εύκολα.Αν δεν κάνω λάθος αυτά που έγραψές είναι και κλασσικότατα και εύκολα σχετικά.
Το παίξιμο του Coltrane στο My Favorite Things δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με hard bop - όπου συνήθως παίζονται arpeggios πάνω σε ταχύτατες αλλαγές - άλλα είναι κλασικό παράδειγμα modal παιξίματος - όπου οι αλλαγές είναι λίγες (π.χ. το Em7-F#m7 στο συγκεκριμένο κομμάτι) και το σόλο βασίζεται σε φράσεις από μία συγκεκριμένη κλίμακα. Όσο για τον Coltrane, είναι ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ για τον οποίο θα έλεγα ότι έβαζε την τεχνική πάνω από το feeling. Και τη σύγκριση με τον Petrucci τι την ήθελες;Ε αυτό το hard bop πώς αλλιώς να το εκφράσω.Σαν να ακούς dream theater ενα πράμα.Ταχύτητα,τεχνική κ άγιος ο θεός.