H Telecaster των ονείρων μου.

mkm είπε:
Πρέπει να έχεις ρίξει και πολύ διάβασμα όμως έτσι...

...και φαίνεται αυτό!
Τώρα μπερδεύτηκα, ελπίζω να το λες σε μένα και να μην εκτεθώ, ευχαριστώ.

Ουπς, παιδιά μόλις είδα ότι έβαλα φώτο της κιθάρας με τρύπες για τους μαγνήτες χωρίς να έχω βάλει φωτογραφίες από το τρύπημα.

Και όπως λέμε εδώ στην Ελλάδα “pics or it didn’t happen”

%25CE%2595%25CE%25B9%25CE%25BA%25CF%258C%25CE%25BD%25CE%25B14.png

%25CE%2595%25CE%25B9%25CE%25BA%25CF%258C%25CE%25BD%25CE%25B15.png

%25CE%2595%25CE%25B9%25CE%25BA%25CF%258C%25CE%25BD%25CE%25B16.png

Και ένα απόγευμα που καθόμουν και έβλεπα τις φωτογραφίες από την κατασκευή. Προσπαθώντας να αποφασίσω πως θα βάψω την κιθάρα….

Μια ιδέα πέρασε από το μυαλό σαν σίφουνας…

B18.gif

Είχα χαζέψει φευγαλέα το θρεντ πριν από μέρες, και είχε πέσει το μάτι μου σε αυτό:

audiokostas είπε:
Telecaster με μαόνι/καπάκι και δύο διπλούς (εκ των οποίων ο ένας pearly gates....)Κάπου το έχω ξαναδεί (και αγοράσει  ;D) αυτό και από τη Fender.... ;)

FenderSpecial+Spalted+MapleTelecaster.jpg
ΜΠΛΙΕΑΧ!!!!!!

Tέτοιες κιθάρες με πολύ φιγουράτα κσύλα τις ονομάζω pimp guitars. Aν και σε μερικά μοντέλα όπως πχ. της PRS μου αρέσουν ενίοτε και μένα, όταν μιλάμε για μια κλασσική working man's guitar όπως η Tele, το λιτό και διαχρονικό στυλ της δεν ταιριάζει καθόλου, μα καθόλου kate me με το απωθητικότατο ανωτέρω. Αν και δεν συμπαθώ τις Tele σαν κιθάρες, η μεγαλύτερη γοητεία τους έγκειται πχ. σε μια κλασσική blackguard με thin skin και ελαφριά "νερά" στο κσύλο:

1.jpg

2.JPG

(O Hellfire είναι βεβαίως αξιέπαινος για την προσπάθειά του & το μεράκι, και η δικιά του φαίνεται πως θα βγει και του δικού μου γούστου, όχι ότι έχει και καμία σημασία βέβαια)

Οχι!!!

Οχι με τον Batman επάνω, αλλά έτσι....

prs.jpg

Πάντα πίστευα ότι η PRS πρώτη και μετά η Gibson έχουν το καλύτερο τμητά βαψίματος.

(που πας βρε μαύρε)!!!

bloody_sunday είπε:
(O Hellfire είναι βεβαίως αξιέπαινος για την προσπάθειά του & το μεράκι, και η δικιά του φαίνεται πως θα βγει και του δικού μου γούστου, όχι ότι έχει και καμία σημασία βέβαια)
Eυχαριστώ B_S, ελπιζω τελικά να σου αρέσει.

geodimitri είπε:
Μπράβο κι από μένα Hellfire! Η κιθάρα γίνεται κούκλα!  :)
Ευχαριστώ Geodimitri,να εισαι καλά.

Ρε, ελπίζω μην με δουλεύετε ομαδικά.

HellFire είπε:
Ευχαριστώ Geodimitri,να εισαι καλά.

Ρε, ελπίζω μην με δουλεύετε ομαδικά.
Μα γιατί να σε δουλεύουμε. Η κιθάρα γίνεται πραγματικά πολύ όμορφη! Συνέχισε να μας τροφοδοτείς με νέο υλικό!  :)

HellFire είπε:
Οχι!!!

Οχι με τον Batman επάνω, αλλά έτσι....

Πάντα πίστευα ότι η PRS πρώτη και μετά η Gibson έχουν το καλύτερο τμητά βαψίματος.
Πολύ ωραίο το χρώμα και με το ξύλο που έχεις βάλει για καπάκι ενα τέτοιο βάψιμο ειναι μονόδρομος, βεβαια κοιτώντας και τη δικιά μου εκ των υστέρων νομίζω και γω οτι στις tele δεν πολυταιριάζουν αυτά τα βαψίματα, τις πηγαίνουν πιο vintage καταστάσεις ;D

HellFire είπε:
Βαλε και CARVIN

Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την εξέλιξη και μένω εντυπωσιασμένος!

Ιδίως η κατασκευή της γέφυρας είναι μια πρωτιά για τα δεδομένα μας.  :)

Κάποτε ξεκίνησαμε με τις συναρμολογήσεις, βαφές, setup διαφόρων part guitars, ακολούθησαν οι πιο "χωμένοι" με τις εν λευκώ κατασκευές απο "κούτσουρα" και τώρα φτάνουμε και στο DIY hardware.

Κάτι τέτοια έκανε κι ο Callaham κι έφτασε όπου έφτασε, όποτε είσαι σε καλό δρόμο...  ;)

Τα συγχαρητήριά μου, και είς ανώτερα!... 

...όταν μιλάμε για μια κλασσική working man's guitar όπως η Tele, το λιτό και διαχρονικό στυλ της δεν ταιριάζει καθόλου, μα καθόλου kate me με το απωθητικότατο ανωτέρω.
Γούστα είναι αυτά και μιας και το δικό μου είναι καλύτερο, την προτιμώ λίγα πλανητικά συστήματα περισσότερο από τα φούξια, φιστικιά, μπάμπημπλου των βίντατζ αυτοκινητοχρωμάτων παιδικού δωματίου.

Σαφώς δεν είναι δίπλα στις άσπρες/διάφανες "working man's" Tele αλλά δεν στόχευε εκεί.

Είναι ο συγκερασμός Gibson και Fender με αίσθηση ότι φτιάχτηκε από ξύλο και κάποια μαστοριά (όπως τα luthier ηλεκτρικά όργανα και ειδικά τα μπάσα) και όχι από το ηλεκτρικό πριόνι του John Redneck που χρησιμοποιούσε για ξυλουργική ανάμεσα στους φόνους του.

Του λείπει το f hole που σωστά βάζει ο hellfire, οι P90s (ή καλύτερα κρεμ P-Rails) και ένα παschύ μπρατσάκι (που δυστυχώς δεν αλλάζει).

Το Tele/2 humbuckers/curly maple/f-hole το χω σε μπάσο  ;D σε cherry burst

300272906050-1.jpg
αλλά θα προτιμούσα (και προτείνω στον hellfire) σε απόχρωση που θα αναδεικνύει το ξύλο (πολύ ωραία και αυτή που έδειξε ο hellfire) με ίσως λίγο burst (ίσως και binding).

Όπως και να χει όμως, εξελίσσεται σε εξαιρετική κατασκευή και μπράβο στο μεράκι σου αγαπητέ hellfire.

Θα συμφωνήσω με τον Bloody όσον αφορά στις Tele.

Για μένα Tele είναι οι παραδοσιακές blackguards.

Close second έρχονται οι white blondes και μετα κάποιες bound sunbursts.

Πάντα σε εντελώς vintage (correct) υλοποίηση, άντε το πολύ να έχουν neck Humbucker.

Βασικά αυτό που δεν αντέχω να βλέπω σε Tele style κιθάρα είναι οι μη-Tele γέφυρες.

Αμα έχει "σωστή" γέφυρα, προκρίνεται...  ;D

Η κατασκευή του Hellfire πάντως είναι κάτι ξεχωριστό και άκρως ενδιαφέρον.

Θα προτείνω απο μέρους μου μια απόχρωση tinted natural με κάποιο ίσως κόλπο να τονιστούν τα νερά του laminate top, ίσως κάτι σε amber_οειδές χρωματάκι, κάπου εκεί...  :-\

Με τα κόκκινα - magent_οειδή διαφωνώ γενικώς. Τα θεωρώ χρώματα για μια μέρα. Την επόμενη τα βαριέμαι...

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τα καλά λόγια και τα inputs που μου δίνετε, ελπίζω το αποτέλεσμα να είναι ανεκτό. :-\

Αφού μπήκε το καπάκι και κόπηκαν οι θέσεις για τους μαγνήτες το σώμα ζυγίστηκε. Η ζυγαριά έδειξε 2.38 κιλά.

1.jpg

Για να τονιστούν τα νερά στο καπάκι χρησιμοποίησα χρώματα αγιογραφίας.

Τα χρώματα αυτά τα βρίσκουμε σε μαγαζιά με είδη ζωγραφικής.

Προτίμησα να τα αγοράσω σε σκόνη και όχι έτοιμα, σε πάστα, για να μην ξεραθούν με την πάροδο του χρόνου.

Τα χρώματα αυτά είναι αρκετά φτηνά, διαλύονται με νερό και υπάρχουν σε πολλές αποχρώσεις.

Το μόνο κακό είναι ότι έχουν δική τους ονοματολογία που δεν συμβαδίζει με τα αλλά χρώματα, π.χ. κοκκινίλα, ψημένη όπρα κλπ.

Εδώ βλέπουμε την κιθάρα περασμένη με το χρώμα που λέγετε ψημένη όπρα.

Το χρώμα περάστηκε με πανάκι πάνω στο σώμα και με κυκλικές κινήσεις για να ποτίσει το ξύλο καλά.

Αφού άφησα το Ξύλο να τραβήξει όλη νύχτα ,έτριψα με γυαλόχαρτο 280 και μετά 400.

Αυτό έκανε τα νερά να αναδειχτούν.

2.jpg

Φοβερό το όργανο hellfire-το όνομα σου?

Θα τα τιμήσω και γω τα χρώματα αγιογραφίας  :D

Στις φωτο δεν φαίνεται καλά,  έχεις κάνει πατούρα για το binding στη δευτερη φωτο το έχεις περάσει κιόλας?

Hellfire γίνεται καταπληκτική!!  (Δεν είμαι φαν πολύ του βάρους της δυστυχώς θα σου βγει λίγο βαρούτσικη, αλλά θα έχει sustaiiiiin για μέρες που λένε)

Πάντως και το ξύλο και το χρώμα καταπληκτικά.

Ερωτήσεις

1. Έκανες drop top για το arm recess?? Δηλαδή λύγισες το ξύλο και το κόλλησες? Αν το έχεις περιγράψει παραπάνω σόρρυ μου διέφυγε. Πώς το έκανες? Έβρεξες το ξύλο και το θέρμανες?

2.Θα τρίψεις και θα ρίξεις και άλλο χρώμα από πάνω?

3. Από πού πήρες το καπάκι ? Βρήκες Ελλάδα ή είναι από το εξωτερικό?

Και πάλι συγχαρητήρια!!

Παρόμοια θέματα

Trending...

Νέα θέματα

Back