H Telecaster των ονείρων μου.

george956 είπε:
Μη μασας σε προβοκατορικες ερωτησεις, ειναι γνωστο σε ολους οτι το κσυλο δεν επηρεαζει τον ηχο μιας ηλεκτρικης κιθαρας  ;D

(την αναψα;)

Την έσβησα...  ;D 8)

Με τα κσύλα που βάζεις θα βγάλεις πολύ ωραίο ήχο αλλά όχι ήχο telecaster.

Γιατί αφαίρεσες τις 800 σπείρες? τι αντίσταση DC έχει τώρα?

Καλώς ήρθες  :D

Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα Νάσο.

Έχω φτιάξει ήδη μια partcaster , όπως έγραψα και πριν.

Κλασική Tele, με σώμα από swamp ash και maple μπράτσο.

Αυτή η Tele που φτιάχνω τώρα ήθελα να είναι κάτι το διαφορετικό.

Ο Pearly Gates  για την bridge θέση έχει αντίσταση 8.35Κ, αυτό τον έκανε λίγο muddy στην μπροστά θέση, στα καθαρά.

Τώρα ο μαγνήτης έχει αντίσταση 7.4Κ, όσο περίπου και ο SH1  αλλά με μαγνήτη alnicoII  και όχι alnicoV που εχει ο SH1

Από εδώ και πέρα τα πράγματα γίνονται λίγο πιο πολύπλοκα.

Tele αυτή προορίζεται να γίνει μια Thinline, επομένως πρέπει να σκάψω το εσωτερικό της.

Για να κοπούν οι θάλαμοι σωστά έφτιαξα ένα πατρόν από ένα κομμάτι plexiglass.

IMAG0774.jpg

IMAG0778.jpg

Και γιατί όχι και forearm και belly cut?

Όχι πως το χρειάζομαι το belly cut (ακόμα), αλλά άστο να υπάρχει, ποτέ δεν ξέρεις. ;D

IMAG0779.jpg

IMAG0035.jpg

Ωραίος φίλε καλώς ήρθες στο club!!!

Στον κατάλογο DIY μπορείς να βρεις και να περιεργαστείς και άλλες κατασκευές που έχουμε κάνει τα μέλη του φόρουμ κατά καιρούς!

Αυξανόμαστε και αυτό είναι πολύ ωραίο!!!

Ευχαριστώ Argytar.

Μάλλον εκεί έπρεπε να είχα δημοσιεύσει αυτήν την κατασκευή, φαντάζομαι  είναι αργά να μεταφερθεί τώρα εκεί.

HellFire είπε:
Μάλλον εκεί έπρεπε να είχα δημοσιεύσει αυτήν την κατασκευή, φαντάζομαι  είναι αργά να μεταφερθεί τώρα εκεί.
Ποτέ δεν είναι αργά.  ;)
Telecaster με μαόνι/καπάκι και δύο διπλούς (εκ των οποίων ο ένας pearly gates....)

Κάπου το έχω ξαναδεί (και αγοράσει  ;D) αυτό και από τη Fender.... ;)

FenderSpecial+Spalted+MapleTelecaster.jpg

Φαίνεται πολύ ωραία hellfire. Προχώρα και παρακολουθούμε

audiokostas είπε:
Ποτέ δεν είναι αργά.  ;)

Telecaster με μαόνι/καπάκι και δύο διπλούς (εκ των οποίων ο ένας pearly gates....)

Πολύ όμορφη κιθάρα Κώστα.

Ο άλλος μαγνήτης ποιος Seymour Duncan είναι?

HellFire είπε:
Πολύ όμορφη κιθάρα Κώστα.
Σε ευχαριστώ. Και από κοντά είναι ακόμα πιο όμορφη. Είναι με λεπτό μπράτσο όμως (για καλούς και γρήγορους κιθαρίστες) και δεν με πολυ-βολεύει. Και είναι και set neck.......

Ο άλλος μαγνήτης ποιος Seymour Duncan είναι?
Στο neck είναι ο Seymour Duncan SH-1N RP '59 αντεστραμμένος (reverse polarity).

Και βέβαια υπάρχει η δυνατότητα split.

audiokostas είπε:
Ποτέ δεν είναι αργά.  ;)

:o :o :o

Έβγαζε η Fender μοντέλο με spalt;

Σλουρπ...

Και η G&L εβγαζε ενα πολυ ωραιο spalt μοντελο, σχεδον ιδιο με την custom HH.

odis13 είπε:
Και η G&L εβγαζε ενα πολυ ωραιο spalt μοντελο, σχεδον ιδιο με την custom HH.
Ξέρω την G&L ASAT Classic Bluesboy Spalted Maple αλλά δεν είναι ΗΗ.

audiokostas είπε:
Ξέρω την G&L ASAT Classic Bluesboy Spalted Maple αλλά δεν είναι ΗΗ.
Ναι, η Classic Bluseboy εχει κλασσικη τελε γεφυρα & μαγνητη και βγαινει με spalted.

H ΑSAT Deluxe ειναι αυτη που λεω εγω, ειναι HH και ερχεται κανονικα με flame top αλλα ειχα παιξει μια με spalted top πριν απο καποια χρονια. Πρεπει να ηταν καποια limited edition ή custom shop...

Εμένα προσωπικά μου αρέσει περισσότερο αυτή με το spalt top, χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν.

HellFire είπε:
Εμένα προσωπικά μου αρέσει περισσότερο αυτή με το spalt top, χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν.
Μα δεν προσβάλλεις κανέναν καθότι α) είναι θέμα γούστου και β) έχεις απόλυτο δίκιο.  ;D

Αν δεν κάνω λάθος, εσείς οι φτιαχτομόνοσου ξέρετε καλύτερα, το καπάκι με spalted (πέρα από ομορφότερο/εντυπωσιακότερο  ;D) έχω την εντύπωση ότι δουλεύεται και πιο δύσκολα από τα flamed/curly.

audiokostas είπε:
Μα δεν προσβάλλεις κανέναν καθότι α) είναι θέμα γούστου και β) έχεις απόλυτο δίκιο.  ;D

Αν δεν κάνω λάθος, εσείς οι φτιαχτομόνοσου ξέρετε καλύτερα, το καπάκι με spalted (πέρα από ομορφότερο/εντυπωσιακότερο  ;D) έχω την εντύπωση ότι δουλεύεται και πιο δύσκολα από τα flamed/curly.
Δεν το ξέρω αυτό Κώστα, ελπίζω κάποιος άλλος μέσα από το forum να μας διαφωτίσει.

Έκοψα πρώτα το  belly cut γιατί ήθελα να έχω καθαρές μετρήσεις για το πόσο υλικό θα αφαιρούσα εσωτερικά από τον δεύτερο θάλαμο.

Πράγμα βέβαια που δεν θα γινόταν εξ’ολοκλήρου με το router… και εδώ αρχίζει ο πόνος .

Με μικρές ράσπες, πλάνες και  scrapers κλπ. έφτασα σε αυτό το αποτέλεσμα.

IMAG0785.jpg

IMAG0787.jpg

Συνεχίζω με την ανάρτηση μερικών ακόμα φωτογραφιών από την πρόοδο της κατασκευής.

Οι φωτογραφίες είναι της ίδιας φανταστικής ποιότητας και αναλύσεις με αυτήν που σας έχω συνηθίσει μέχρι τώρα.

Όποιος τις βλέπει θολές παρακαλώ να επισκεφτεί το συντομότερο έναν οφθαλμίατρο.

IMAG0075.jpg

IMAG0084.jpg

IMAG0101.jpg

IMAG0110.jpg

Παρόμοια θέματα

Trending...

Νέα θέματα

Back