H tele μπορεί να ακουστεί σαν Gretsch;

Τι ωραιο θρεντ!...   :)

κουτι μου 'κατσε γιατι ολως τυχαιως τελευταια εχω φαει μεγαλο σκαλωμα με surf, twang κλπ ειδη (το reverb δε λεει να πεσει κατω απο το 8 στην πιο "στεγνη" περιπτωση... ;D), και οπως παντα το μυαλο αρχισε τους υπολογισμους...

Αυτους τους gfs που λεει ο SF εδω και καιρο, τους εχω στα πολυ υπ'οψιν παντως για εγκατασταση στην epi dot μαζι με κανα bigsby...

Αυτους τους gfs που λεει ο SF εδω και καιρο, τους εχω στα πολυ υπ'οψιν παντως για εγκατασταση στην epi dot μαζι με κανα bigsby...
οπου και να τους βαλεις μαμουν και δερνουν

ακουσε τους (oσo μπορεις δηλαδη.. ;D)  εδω σε Gibson Midtown

Nα προσθέσω και δυο ενδιαφέροντα reviews που κατέβασα από τον Thomann (δημοσιεύονται εκεί δωρεάν, so no copyright issues). Aς λάβουμε υπόψη και τις ωραίες τζαζοκιθάρες της Hagstrom - αν και έχουν humbuckers, θεωρούνται αξιόλογοι απόγονοι της Hagstrom Jimmy (με μια τέτοια heavily modded παίζει ενίοτε η υπέροχη

που λέγαμε κατ'ιδίαν με συνφορουμίτη, όπως και με παλιές Harmony Rockets).
...αλλά Gretsch they aren't, όπως και η Epiphone Swingster που πρότεινα προηγουμένως. Αν κι αυτό για πολλούς είναι καλό γιατί αφαιρείται η μεγάλη "κουφίλα"® του σκάφους και προστίθεται ένα καλύτερο definition, με επιπλέον μπόνους τους πολύ ωραίους διαφορετικούς ήχους των πολλών συνδυασμών που προσφέρει το coil splitting.

git322rev_roundup.pdf

git317rev_hagstrom.pdf

Attachments

Η Gemma είναι νέο μεγάλο κόλλημα και θα με κάνει να πάρω Hagstrom στο τέλος... ;D

Για να σπάσουμε λίγο την κιθαροκουβέντα, ας την απολαύσουμε σε μια υπέροχη διασκευή της στο γνωστό θέμα "Rosemary's baby" από την ομώνυμη ταινία του '69:

Η Gemma είναι νέο μεγάλο κόλλημα και θα με κάνει να πάρω Hagstrom στο τέλος...
Στους δισκους η Gemma παιζει με αυτην (μια παλια οχι την reissue)

Gemma-Ray.jpg

η reissue ειναι καλυτερη.. ;D

ρε Ηλία αφου στο εχω πει απο την αρχη..ΚΙΘΑΡΑ ΜΕ DEARMONDS θελεις!Τι καθεσαι και ψαχνεις τζαμπα? ;D  

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Πολύ ωραία η Harmony (αλλά δεν έχει tremolo... :( )

Αλήθεια, πού μπορεί να τις βρει κανείς;

Επίσης, μιας και μιλάς για Dearmonds, ποιες μάρκες βγάζουν hollowbody μοντέλα πλέον με τέτοιο στυλ μαγνητών;

...αλλά Gretsch they aren't
Υπαρχει μια παρεξηγηση σε οσους ..δεν ασχολουνται και πολυ με τετοιες κιθαρες,νομιζουν οτι οι Gretsch βγαζει/εβγαζε μονο ΠΑΧΙΑ ΣΚΑΦΗ,ομως απο την αρχη εβγαζε και ...σχεδον solid body κιθαρες οι οποιες εχουν και...παραεχουν τον ηχο της Gretsch (ο οποιος οφειλεται κατα 90% στους ΜΑΓΝΗΤΕΣ).

Να μερικα μοντελλα

ειναι η ΚΑΛΥΤΕΡΗ & ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΗ ΛΥΣΗ

ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν βγάζει μόνο "παχιά σκάφη", έλεος... Από την αρχή έλεγα στον Ηλία πως οι άλλες ήταν ανέκαθεν και οι πιο αγαπημένες μου. Αλλά αναφερόμουν σε αυτές τις οποίες αφορά το θρεντ. ::)

Ερώτηση: Οι Filter'Tron δεν έχουν τις διαστάσεις ενός κλασικού humbucker;

Το ρωτάω αυτό για τον εξής λόγο. Αν υποθέσουμε ότι τελικά παίρνω τη Gretsch που μου "γυάλισε" εξ αρχής:

http://www.gretschguitars.com/products/index.php?partno=2504811512

Τι μαγνήτες θα μπορούσα να της βάλω σε περίπτωση που το θελήσω αργότερα;

Σκεφτομαι να παω εντος της βδομαδας σε ενα μεγαλο μαγαζι εδω κοντα που συνηθως στοκαρει διαφορες electromatic. Αφενος γιατι εχω περιεργεια να δω αν οντως ειναι καλυτερο το QC, αφετερου υπηρχε παλαιοτερα ενα μοντελο Pro Jet με minihums και thumb inlays το οποιο μου γυαλισε...

Ηλια αν εχουν την 5420 θα την δοκιμασω και θα σου μεταφερω καμια γνωμη.

elavd είπε:
Ερώτηση: Οι Filter'Tron δεν έχουν τις διαστάσεις ενός κλασικού humbucker;

Το ρωτάω αυτό για τον εξής λόγο. Αν υποθέσουμε ότι τελικά παίρνω τη Gretsch που μου "γυάλισε" εξ αρχής:

http://www.gretschguitars.com/products/index.php?partno=2504811512

Τι μαγνήτες θα μπορούσα να της βάλω σε περίπτωση που το θελήσω αργότερα;
http://tvjones.com/wp/5120-2

http://tvjones.com/old/5120_player/ - υπόψιν πως το νέο μοντέλο που κοιτάς λένε πως έχει καλύτερους μαγνήτες από την 5120.

(για τα δυο αυτά λινκς συνιστώ Firefox - o Chrome μυστηριωδώς μου κλατάρει συνεχώς)

Σε ευχαριστώ πολύ Οδυσσέα!

Αν μπορείς κάνε κι ένα A/B τέστ μεταξύ των 5120 και 5420 για να δούμε αν αξίζουν τα παραπάνω λεφτά (ειδικά με το σκεπτικό ότι και οι 2 πιθανότατα θα mod-αριστούν μελλοντικά)...

Μου κάνει εντύπωση που έχουν ειδικό section στο site των TV Jones αφιερωμένο στην 5120...

Τόσο μεγάλη πέραση έχει;

@bloody_sunday: Εμένα ο Chrome μου το ανοίγει κανονικά!

elavd είπε:
Μου κάνει εντύπωση που έχουν ειδικό section στο site των TV Jones αφιερωμένο στην 5120...

Τόσο μεγάλη πέραση έχει;

@bloody_sunday: Εμένα ο Chrome μου το ανοίγει κανονικά!
Nαι, έχει πολύ μεγάλη πέραση γιατί είναι η μόνη Gretsch τέτοιου στυλ με λογικό κόστος, αλλιώς πάμε στα κλασσικά μοντέλα που κοστίζουν πολύ... Πληροφοριακά, κι εγώ κάποια από τις επόμενες μέρες θα κοιτάξω μήπως την βρω εκεί που την είχα βρει και παλαιότερα. Θα γράψω κάτι αν την πετύχω.

(Το ΑdBlock Plus έφταιγε... έκανε του κεφαλιού του και του'βαλα μια εξαίρεση)

Update:

Εκανα εχτες μια δοκιμη ορισμενων Electromatic - δε μπορεσα να κανω A/B μεταξυ 5120 και 5420, επαιξα ομως για λιγο με μια 5120 και μια Pro Jet. Η 5120 μου ακουστηκε οπως θα περιμενα μια 5120 να ακουγεται - ειχε αυτο τον αερα αλλα και μπολικο "crunch". Στα αυτια μου ακουστηκε μια χαρα, σε καποιον αρκετα πιο εμπειρο με αυτη τη σχολη ηχου ισως κατι του ελειπε - δε ξερω.

Το πιο σημαντικο νομιζω ειναι οτι και οι δυο κιθαρες δεν ειχαν προβληματα με το playability τους - τα ταστα δεν παρουσιαζαν προβληματα. Το finish ηταν οπως θα περιμενες ενα οργανο αυτης της κατηγοριας να ειναι, δεν προσεξα orange peel ή αστοχιες γυρω απο το binding. Το hardware ηταν σχετικα καλης ποιοτητας - στοιβαροι διακοπτες, smooth pots/knobs. Το μονο που με "χαλασε" λιγο ηταν οτι ο τριθεσιος επιλογεας ηταν ιδιαιτερα "σκληρος" στη μεσαια θεση, αν δηλαδη ησουν στο neck ή στον bridge το παραμικρο αγγιγμα/χτυπηματακι στον επιλογεα τον εκανε να "πηδηξει" στη μεσαια θεση. Τιποτα σοβαρο βεβαια, απλα κατι που παρατηρησα.

Εν ολιγοις, παρολο που κανενα απο τα 2 οργανα δε με "τρελανε" σε κανενα δε βρηκα κατι που να με χαλασει. Αν εψαχνα για τετοιου τυπου οργανο, σιγουρα θα ηταν στα υποψηφια. Τυφλη αγορα? Απο μεγαλο μαγαζι μαλλον θα τη ρισκαρα - για αυτο ειναι και τα 30 day returns.

That said, η καινουρια Squier Jazzmaster ΓΑΜΑΕΙ και αυριο θα παω να παραγγειλω μια :p.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back