Η μάθηση έχει πολύ να κάνει με το χαρακτήρα του ανθρώπου. Αν κάποιος πιστεύει πως είναι ξερόλας, αντιμετωπίζει με περιφρόνηση την αντίθετη γνώμη γιατί φοβάται να την εξετάσει με προσοχή μην τυχόν και τη βρει σωστή, και κολλάει στη δική του, τότε όσα χρόνια κι αν περάσουν, κολλημένος θα μείνει. Ο βλάχος αυτός τέτοιος άνθρωπος είναι ή μάλλον ακόμη χειρότερος. Αυτό δεν σημαίνει πως έχει απαραίτητα άδικο σε ό,τι λέει, αλλά ότι τις απόψεις του πρέπει κανείς να τις ακούει με σκεπτικισμό, γιατί σκάρτοι χαρακτήρες δεν είναι αξιόπιστοι ως δάσκαλοι.
Κάτι ακόμη: κυκλοφορούν στους δρόμους 60άρηδες που οδηγούν κάνοντας τη μια πατάτα μετά την άλλη, αν τους φωνάξεις σου ανταπαντούν "τι λε ρε, εγώ έτσι οδηγώ 40 χρόνια, εσύ θα μου πεις;;;". Εμ, 40 χρόνια λάθος οδηγείς ρε κακομοίρη...
Κάτι ακόμη: κυκλοφορούν στους δρόμους 60άρηδες που οδηγούν κάνοντας τη μια πατάτα μετά την άλλη, αν τους φωνάξεις σου ανταπαντούν "τι λε ρε, εγώ έτσι οδηγώ 40 χρόνια, εσύ θα μου πεις;;;". Εμ, 40 χρόνια λάθος οδηγείς ρε κακομοίρη...