Gretsch-o-tele project!

schreivox είπε:
  Άψογη είναι!

Να ρωτήσω, (επειδή με έχει σκαλώσει το white chicken), υπάρχει περίπτωση να έρχεται το action σε set neck (λεσπολοειδές) με bigsby b3 και κινητή γέφυρα; Το θεωρώ οριακό. Έχω δει εικόνες με κομμένα bigsby που τοποθετούνται όσο άκρη στο σώμα γίνεται, ακόμα και σε tele.

Φαίνονται τέλεια αλλά  θα ήθελα να δω τελικά πώς παίζουν. Τί τραβάμε νυχτιάτικα   ;D

Μπράβο και καλή συνέχεια!
Χτύπησες φλέβα τώρα, αυτό το σκέφτομαι συνέχεια και θέλω να δω πώς θα υλοποιηθεί τελικά. Όπως είδες εδώ είναι bolt on η φάση αλλά δεν έχει σημασία. Tι σκέφτηκα να κάνω:

1.Θα βάλω το Β5 με τις χορδές περασμένες από ΠΑΝΩ από το retainer bar. Θα χρησιμοποιήσω Rocking Bar Bridge που λατρεύω για τον ήχο και το feel της.

Ελέγχοντας το action και βρίσκοντας optimal κλίση με διάφορα shims σε κανονικό τέλε μανίκι.

2.Αν είναι όλα ΟΚ θα φτιάξω ένα Quarter Sawn maple μανίκι με κλίση στο ''τακούνι'' και όλα καλά.

3.Τότε πιθανώς να βγάλω το retainer bar ή να κόψω το Β5. (το λυπάμαι λίγο)

4.Αν δεν με βολεύει γιατί πχ θα είναι οι χορδές πολύ ψηλά ή ο,τιδήποτε άβολο τότε έχω μια cutoff bridge που περιμένει και τις τρύπες έτοιμες και απλά το Β5 θα πάρει μια μικρή κλίση στα μπροστά πόδια με μεταλλικά washers και με 1" ελατήριο θα είναι βουτυράκι.

Όπως και να έχει θα δούμε. Θα ποστάρω όλα τα αποτελέσματα.

Τα λέμε!

Παίδες ευχαριστώ για τα καλά λόγια! Νάσο προετοιμάζομαι (αλλά πρέπει να τελειώσω τις μισοτελειωμένες πρώτα)

Συμφωνώ πολύ για όλα και ειδικά για το 2 (μανίκι με την κλίση).

Πας για chet atkins gretch-o-tele!

Να 'στε καλά!

P90s έχει η άλλη κατασκευή , η Les Paul Special.

Eδώ ήθελα να έχω ήχο Cabronita/Gretsch σε μορφή τέλε thinline double f-hole.

Ίσως είναι overkill αλλά αφού πέρασα ανιλίνη , πέρασα και μερικά χέρια γομολάκα για να ποτίσουν τα νερά. Τώρα τα ξαναέτριψα και ξαναπέρασα το πορτοκαλί stain που έφτιαξα λίγο αραιωμένο με νερό αυτή τη φορά. Το έκανα για να τονιστούν τα νερά λίγο παραπάνω. (Χωρίς βέβαια να περάσω άλλο χρώμα που θα το απογείωνε αλλά θα έχανε τον Γρετς χαρακτήρα)

2014-11-12204726_zps907c8f96.jpg

Νομίζω ότι το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό.

2014-11-12205933_zps0e190756.jpg

Και τώρα τα πρώτα χέρια γομολάκας από την μπροστά μεριά. Θέλει προσοχή γιατί δεν μπορούμε να τρίψουμε εύκολα , θα χαλάσουμε το χρώμα που είναι από κάτω...

Διαλύουμε τη γομολάκα (flakes) με φτηνή λοσιόν οινοπνεύματος 95 βαθμών και μετά από 24-48 ώρες είναι έτοιμη. (Βάζω και λίγη μαστίχα Χίου μέσα για καλύτερη και σκληρότερη κρούστα)

Φτιάχνουμε τη μπάλα μας από παλιά φανέλα βαμβακερή και βαμβάκι.

Στην αρχή περνάμε πιο πηκτά χέρια και όσο πάει μετά αραιώνουμε ελάχιστα με οινόπνευμα τη γομολάκα για πιο λεπτά και γυαλλιστερά χέρια. Θέλει αρκετή εξάσκηση σε σκραπ και διάβασμα στο ίντερνετ αλλά αν βρει κανείς το 'χερι' τότε το αποτέλεσμα (και πιστεύω και ο ήχος) θα τον ανταμείψει. Με αρκετή υπομονή μπορείς να βγάλεις ικανοποιητική γυαλλάδα.

Εδώ σαν να μου αρέσει το matte look. Θα δούμε όμως...

2014-11-13121700_zps3b5ee37a.jpg

Αργυρη μπραβο το κιθαρουπα ειναι αυτη που δημιουργης... και αυτο το χρωμα ειναι η αδυναμια μου.... ξανα μπραβο :)

argytar είπε:
Νομίζω ότι το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό.
ΑΑαα μαλιστα ::). Δηλαδη το τελειο πως ειναι? ;D

Ειναι μια κουκλα κι ασε τα σαπια!!!

digisilence είπε:
ΑΑαα μαλιστα ::). Δηλαδη το τελειο πως ειναι? ;D

Ειναι μια κουκλα κι ασε τα σαπια!!!
Χαχ χα χα να 'σαι καλά απλά στη φωτό είναι μόνο με το νερό πάνω χωρίς φινίρισμα!

Πρέπει να περαστεί και το τελευταίο χέρι για να το κρίνουμε!

Πάντως όντως το βαμμένο flame maple έχει τη χάρη του πώς να το κάνουμε!

Σας ευχαριστώ παίδες να είστε καλά!

Μερικές πληροφορίες για γρήγορο french polishing (με κάποιες παραλλαγές από τον ''παραδοσιακό'' τρόπο) παρακάτω από τον μπαρμπα Dan που είναι πολύ ωραίος τύπος

http://www.stewmac.com/How-To/Online_Resources/Finishing/How_to_French_polish_for_a_fast_finish_without_spraying.html

Ένα από τα ''κόλπα'' που μου είπε ο οργανοποιός Άδωνης Γουλιέλμος είναι να κρατάς τις παλιές μπάλες γιατί σκληραίνουν και ρολάρουν καλύτερα (Στην αρχή τις πετούσα μετά από 5-6 χέρια και έφτιαχνα καινούριες).

Ένα άλλο είναι να φτιάξεις μπάλα από βαμβακερή φανέλα που είχες για πέταμα που να είναι όμως όσο πιο smooth γίνεται η ύφανσή της όχι striped (χωρίς ''σκαλάκια'').

Μπορεί να μην αντέχει το βερνίκι στο αλκοόλ (θολώνει -όχι εύκολα αν είναι κάπως παλιό και το έχεις ανακατέψει με μαστίχι) αλλά επισκευάζεται σχετικά εύκολα με λίγα χέρια shellac τοπικά σε περίπτωση ''θολούρας''.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αφού πέρασα αρκετά χέρια γομολάκας

2014-11-13212027_zps61c1af16.jpg

2014-11-13212106_zps4401e355.jpg

Με τα σφουγγαράκια της Micro- Mesh  έγινε το πρώτο γυάλλισμα

2014-11-15000332_zps2b2cb897.jpg

Mετά από κανα δεκαήμερο ίσως βάλω και αλοιφή αλλά μέχρι στιγμής νομίζω ότι αρκεί αυτή η ημι-γυαλλάδα..

Αργύρη το χρώμα τα σπάει! Μπράβο! :D

Θα την κάνεις ακόμα πιο γυαλιστερή ή θα την αφήσεις έτσι;

geodimitri είπε:
Αργύρη το χρώμα τα σπάει! Μπράβο! :D

Θα την κάνεις ακόμα πιο γυαλιστερή ή θα την αφήσεις έτσι;
Θα πάρει κι άλλη γυαλλάδα είδα το πρωί ότι γίνεται. Μόλις ολοκληρωθεί θα ποστάρω

καλημέρα!

Οι αλοιφές τελικά είναι καλή φάση για γυάλλισμα!

2014-11-19200633_zps9b8ece99.jpg

2014-11-19225735_zpsaab41d2d.jpg

Στην πίσω μεριά γέμισαν τα νερά και πάμε και εκεί για γυάλλισμα αφού στεγνώσει η γομολάκα και τριφτεί.

2014-11-19230114_zpsbc27d780.jpg

Άρχισα σιγά σιγά και το μανίκι , θα γίνει από Quarter Sawn Maple. Ταστιέρα έβενος.

2014-11-19211702_zps705afe9c.jpg

2014-11-19211005_zps13555ba5.jpg

argytar είπε:
Οι αλοιφές τελικά είναι καλή φάση για γυάλλισμα!

Άρχισα σιγά σιγά και το μανίκι , θα γίνει από Quarter Sawn Maple. Ταστιέρα έβενος.
Εντάξει οι αλοιφές αλλα η γομαλάκα δεν ειναι σκληρη και δινει μια αίσθηση οτι κολλάει?

Για τον έβενο +1000 εφτιαξα και γω ενα μπρατσακι tele -δεν εχω ανεβασει φωτο-και δείχνει πολυ ανεβασμένο :D

nasokosm είπε:
Εντάξει οι αλοιφές αλλα η γομαλάκα δεν ειναι σκληρη και δινει μια αίσθηση οτι κολλάει?

Για τον έβενο +1000 εφτιαξα και γω ενα μπρατσακι tele -δεν εχω ανεβασει φωτο-και δείχνει πολυ ανεβασμένο :D
Την άφησα κανα δεκαήμερο να στεγνώσει πρώτα καλά. Δεν πρόσεξα να κολλάει στο γυάλλισμα, μανίκια που περνάω με γομολάκα (Δεν τα γυαλλίζω όμως τέρμα) έχουν μια ενδιάμεση αίσθηση (σαν το παλιό νίτρο της mustang που είχα) η οποία εμένα με βολεύει πολύ!

Δεν ξέρω πόσο ρόλο παίζει , βάζω και λίγο μαστίχι στο μίγμα...

Θέλουμε φωτοζ για την τέλε σου!!!  :) :) :)

Με τη βοήθεια του φίλου Στέλιου κόπηκε το περίγραμμα στο μανίκι με πριονοκορδέλα μιας και κόντεψε η σέγα να μου το καταστρέψει (Είναι χοντρό και έφευγα σε γωνία εκτός των ορίων)...

Tο κομμάτι είναι QS maple πάχους περίπου 5 εκ. Θα δώσω γωνία στο headstock και θα φτιάξω και τακουνάκι 25 χιλιοστών για να μπορώ να δώσω όση κλίση θέλω μιας και θα βάλω rocking bar bridge.

2014-11-20173803_zpsbde0127d.jpg

Trending...

Νέα θέματα

Back