Gretsch G5222 - Κι άλλος μικρός λαμπάτος

elavd

Googlelavd
Πόντοι
38
203972.jpg

http://www.thomann.de/gr/gretsch_g5222_electromatic_compact.htm

Τι τις έχει πιάσει όλες τις εταιρείες τελευταία και βγάζουν τέτοια μοντέλα;

Μάλλον πουλάνε  ;)

και μάλλον σε όσους θέλουν σώνει και καλά "λάμπα" για οικιακή χρήση.

μια χαρα ειναι αυτα τα ενισχυτακια.εγω αν κ δεν πηρα ακομα οταν βλεπω τον champion 600 κατι παθαινω...

Εμένα πάλι αυτά τα ενισχυτάκια mini μου σπάνε τα νεύρα. Σε μένα τουλάχιστον δεν μου φαίνεται να έχουν καμία χρησιμότητα. Σίγουρα έχουν σ'άλλους αλλά προσωπικά απλά μου τη δίνουν.  ;D

Smurflord είπε:
Εμένα πάλι αυτά τα ενισχυτάκια mini μου σπάνε τα νεύρα. Σε μένα τουλάχιστον δεν μου φαίνεται να έχουν καμία χρησιμότητα. Σίγουρα έχουν σ'άλλους αλλά προσωπικά απλά μου τη δίνουν.  ;D
Πράγματι. Εμένα με είχε πάρει τηλέφωνο τελευταία στιγμή ο μάνατζερ για συναυλίες στο Wembley Stadium και δεν μπορούσα γιατί τα ενισχυτάκια μου ήταν εντελώς ακατάλληλα για τέτοιους χώρους. Γι' αυτό, Dual Rectifier και στην κρεβατοκάμαρα και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο...  ;D ;D ;D

spy είπε:
Πράγματι. Εμένα με είχε πάρει τηλέφωνο τελευταία στιγμή ο μάνατζερ για συναυλίες στο Wembley Stadium και δεν μπορούσα γιατί τα ενισχυτάκια μου ήταν εντελώς ακατάλληλα για τέτοιους χώρους. Γι' αυτό, Dual Rectifier και στην κρεβατοκάμαρα και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο...  ;D ;D ;D
Πές τα συνάδελφε! Κι εγώ την έπαθα έτσι τότε που παίζαμε στο Donington!

Σοβαρά τώρα, μ'ένα μεγάλο ενισχυτή, τον οποίο μπορείς να χρησιμοποιήσεις και live, κι ένα attenuator κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου. Γιατί να ξοδέψεις λεφτά σε ένα τέτοιο σκατούλι αν δεν παίζεις αποκλειστικά και μόνο στο σπίτι, και αποκλειστικά και μόνο σε χαμηλές εντάσεις πάντα? Γιατί να μην ενοχλούμε τους γείτονες πλέον ρε παιδιά? Τι μόδα είναι αυτή?!?  ;D  ;D  ;D

spy είπε:
χεχε..

πιστεύω πως πρόκειται για μια καινούρια εμπορική μόδα, αλλά δε μπορώ να πω πως δεν εχει σωσει τους κιθαρίστες που δεν έχουν τόσα λεφτα για μεγάλους ενισχυτές+attenuator αλλά επίσης ούτε έχουν χώρο για πρόβες..

εγώ ως κάτοχος 5w λαμπάτου δηλώνω πλήρως ικανοποιημένος  :P

Οι attenuators είναι καλή λύση σε αρκετές περιπτώσεις αλλά δεν θα πρέπει ποτέ να παρουσιάζεται σαν λύση - πασπαρτού που τα έχει όλα και συμφέρει, και που επίσης διώχνει και την πιτυρίδα...

Άααααντε πάλι: για να "τραγουδήσει" ενας λαμπάτος ξέρουμε μεν ότι πρέπει απαραίτητα να ανοίξεις αρκετά το master volume. Aν όμως έχεις ένα γομάρι άνω των 50-60W, τι να το κάνεις στην τελική αν δεν θα είναι ποτέ εφικτό να τον ανοίξεις πραγματικά; Στο σπίτι απαγορεύεται, στο προβάδικο σου πετάνε ότι έχουν εύκαιρο, στο λάιβ ο ηχολήπτης σε βρίζει φωναχτά και μη.

Σε τέτοιες περιπτώσεις αχρείαστων βατ είσαι αναγκασμένος να χρησιμοποιείς πάντα το attenuator, oπότε τελικά αργά ή γρήγορα καταλαβαίνεις ότι έχεις πάρει λάθος ενισχυτή. Άσε που σε μεγάλο attenuation για recording ή σπιτική χρήση αρχίζει η "κονσερβοποίηση" του ήχου.

PS. Εκτός αν μπορείτε & ηχογραφείτε σε στυλ Mogwai, που βάζουν κατοστάρηδες Μarshall στο τέρμα στο υπόγειο, κλείνουν την πόρτα και... ηχογραφούν στην κονσόλα στο ισόγειο.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Όχι βέβαια, αλλά ποτέ μην τον υποτιμάς με το κατάλληλο μεγάφωνο(α). Έχεις ακούσει τι πανικό σπέρνει o Tiny Terror στα 7W σε 4x12 ή το ενισχυτάκι Nano Head 0.5W του Vex;

bloody_sunday είπε:
Εκτός αν μπορείτε & ηχογραφείτε σε στυλ Mogwai, που βάζουν κατοστάρηδες Μarshall στο τέρμα στο υπόγειο, κλείνουν την πόρτα και... ηχογραφούν στην κονσόλα στο ισόγειο.
τώρα βέβαια έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν guitar rig και GTR διότι βαρέθηκαν να μεταφέρουν ενισχυτές-τερατα στις σκάλες (δικά τους τα λόγια  ;D).

bloody_sunday είπε:
Όχι βέβαια, αλλά ποτέ μην τον υποτιμάς με το κατάλληλο μεγάφωνο(α). Έχεις ακούσει τι πανικό σπέρνει o Tiny Terror στα 7W σε 4x12 ή το ενισχυτάκι Nano Head 0.5W του Vex;
Ομολογώ πως όχι, οπότε μάλλον θα ξέρεις κάτι παραπάνω για να το λες, απλά εγώ έχω μονίμως στο μυαλό μου κάποιο μηχάνημα που θα μπορώ να χρησιμοποιώ περισσότερο live παρά μέσα στο σπίτι, that's all.

οπότε έχουμε και λέμε:5w για σπίτι,15w για κλαπακια,και 100w για το στάδιο.συμπληρώστε τα κενά σας!

Κακά τα ψέματα smurf, μιλάω για εξαιρέσεις... το ιδανικό για μένα για όλες τις χρήσεις είναι 30 - άαντε 40W. Τα δυο ενισχυτάκια που είπα είναι φτιαγμένα για να παίζουν θεοβρώμικα, κι ως εκ τούτου τα καθαρά τους (ας μην μιλήσουμε καν για headroom) είναι ανύπαρκτα.

PaulVon είπε:
Εκτός αν μπορείτε & ηχογραφείτε σε στυλ Mogwai, που βάζουν κατοστάρηδες Μarshall στο τέρμα στο υπόγειο, κλείνουν την πόρτα και... ηχογραφούν στην κονσόλα στο ισόγειο.
τώρα βέβαια έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν guitar rig και GTR διότι βαρέθηκαν να μεταφέρουν ενισχυτές-τερατα στις σκάλες (δικά τους τα λόγια  ;D).
...    :o            (άφωνος)

bloody_sunday είπε:
Κακά τα ψέματα smurf, μιλάω για εξαιρέσεις... το ιδανικό για μένα για όλες τις χρήσεις είναι 30 - άαντε 40W. Τα δυο ενισχυτάκια που είπα είναι φτιαγμένα για να παίζουν θεοβρώμικα, κι ως εκ τούτου τα καθαρά τους (ας μην μιλήσουμε καν για headroom) είναι ανύπαρκτα.

...    :o            (άφωνος)
συμφωνώ...τι άλλο θα δούμε... τον keith jarret να παίζει με pianoteq

Παντως κ εγω μετα την αποκτηση του GA5,τον proJr σπανια τον ανοιγω.Η διαφωνια για τους μικρους λαμπατους αφορα αποκλειστικα στο τι παιζεις.Καποιος που παιζει καρφί οφείλει κατα τη γνωμη μου να εχει και εναν 5αρη.

εγω μονο καρφι δεν παιζω αλλα απο τοτε που πηρα τον ga5h ολοι οι ενισχυτες μου εχουν πιασει αραχνες :) :) :)

εχεις απολυτο δικιο τα παντα εξαρτωνται απο το ΤΙ μουσικη παιζεις... ;)

Superfunk είπε:
εγω μονο καρφι δεν παιζω αλλα απο τοτε που πηρα τον ga5h ολοι οι ενισχυτες μου εχουν πιασει αραχνες :) :) :)
Ε δεν μου "δανείζεις" τους ενισχυτές σου ρε παιδί και συ να μην σου πιάνουν και χώρο....ε φανταστικέ SF?  :-* :-* :-* :-*

υ.γ. teles rule!

Λέτε να τον κατάφερα; ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back