golden twin

E.G. είπε:
σωστος!οχι γωνια  ;D , θα βαλω γεφυρα σταθερη τυπου strat  8)
Με το paduk απο πάνω στο φυσικό του χρώμα θα είναι κούκλα :D

σημερα ξυπνησα 6 το πρωι με αρκετη ορεξη και το εριξα στην δουλεια. εκοψα στην κορδελα το πισω μερος του μανικιου στο περιπου, πλανισα στο τελικο υψος τα φτερα και κολλησα το ενα μερος τους. επισης ανοιξα τρυπα απο τον ενα μαγνητη στον αλλο για την καλωδιωση. στην ταστιερα προχωρησα φτιαχνοντας το inlay απο παντουκ. επισης εχω ετοιμο το Inlay απο παλισανδρο που θα μπει στο σωμα στο παντουκ.

goldentwin12.jpg

goldentwin13.jpg

goldentwin14.jpg

goldentwin15.jpg

goldentwin16.jpg

Βλέπω προχωράει , στην ταστιερα θα βάλεις μόνο αυτό το σχέδιο?

Νασο στην αρχη ειπα να βαλω μονο αυτο το σχεδιο, αλλα τωρα βλεπω οτι κατι λειπει. θα δουμε στην πορια.

εκοψα στην κορδελα στο περιπου το μισο σωμα, ανοιξα τις τρυπες για τα controls και ξετρυπησα απο τους μαγνητες στο control cavity. το control cavity στην πισω πλευρα του σωματος ανοιχτηκε με ρουτερ με ελευθερο χερι  8) και πολυ τρομο. τελος για σημερα, κολλησα και το αλλο μισο του σωματος.

goldentwin17.jpg

goldentwin18.jpg

goldentwin19.jpg

E.G. είπε:
Νασο στην αρχη ειπα να βαλω μονο αυτο το σχεδιο, αλλα τωρα βλεπω οτι κατι λειπει. θα δουμε στην πορια.

εκοψα στην κορδελα στο περιπου το μισο σωμα, ανοιξα τις τρυπες για τα controls και ξετρυπησα απο τους μαγνητες στο control cavity. το control cavity στην πισω πλευρα του σωματος ανοιχτηκε με ρουτερ με ελευθερο χερι  8) και πολυ τρομο. τελος για σημερα, κολλησα και το αλλο μισο του σωματος.
Πολύ δουλειά  έπεσε τελευταία ;D

Και γω παλιότερα πριν ανακαλύψω την πολυτέλεια των κοπτικών με ρουλεμάν έτσι τα έκοβα ;D

Πραγματικός τρόμος το ξεσάλωτο κοπτικό!

Ηλία το ξύλο αυτό είναι padauk? γιατι εγώ για bubinga το κόβω..

ναι παντουκ ειναι. εχω και μπουμπινγκα, δεν ειναι τοσο κοκκινο και εχει αλλα νερα. βασικα την μπουμπινγκα την προοριζω για μπασακι.

E.G. είπε:
ναι παντουκ ειναι. εχω και μπουμπινγκα, δεν ειναι τοσο κοκκινο και εχει αλλα νερα. βασικα την μπουμπινγκα την προοριζω για μπασακι.
Που το βρήκες βρε θηρίο?  εχω ενα μικρο κομματι το πήρα για φιλέτα και όταν τόκοψα γέμισε ο τόπος μια κόκκινη σκόνη σαν κανέλα , δεν μπορούσες να πάρεις ανάσα!

Πάντως αν κοιτάξεις στο σαιτ wood database η μπουμπίγκα είναι πιό σκληρη και πιο βαριά απο το παντουκ ;D

παντουκ ειχα παρει αρκετο, μαδερι 7,5 cm παχος * 0,40 * 1,20 . παντουκ εχω ενα φαρδυ κομματι 1 μ * 0,50 αλλα 2 ποντους παχος περιπου. παντος ολα αυτα ειναι ΠΟΛΥ σκληρα ξυλα. το μαονι μοιαζει με βουτυρο μπροστα τους

μετα απο πολυ καιρο ειπα να πιασω εργαλεια. εφτιαξα template για το σωμα και το περασα με ρουτερ. το κακο δεν αργησε να γινει. δεν ειχε κολησει καλα με την ταινια διπλης οψης το template και ξεφυγε λιγο το ρουτιν. βεβαια το spindle sander με εβγαλε παλικαρι και ολα καλα. μετα εφτιαξα την καμπυλη γυρω γυρω στο σωμα στην οψη και την πισω πλευρα. τελος ανοιξα το καναλι του truss rod και κολησα την ταστιερα.

goldentwin22.jpg

E.G. είπε:
μετα απο πολυ καιρο ειπα να πιασω εργαλεια. εφτιαξα template για το σωμα και το περασα με ρουτερ. το κακο δεν αργησε να γινει. δεν ειχε κολησει καλα με την ταινια διπλης οψης το template και ξεφυγε λιγο το ρουτιν. βεβαια το spindle sander με εβγαλε παλικαρι και ολα καλα. μετα εφτιαξα την καμπυλη γυρω γυρω στο σωμα στην οψη και την πισω πλευρα. τελος ανοιξα το καναλι του truss rod και κολησα την ταστιερα.
Μπράβο  :D

Προχώρα να ακούσουμε ήχο!

συνεχισα σημερα και με το dremel με την βαση για κυκλουε εφτιαξα την πατουρα για το καπακι του διακοπτη. επειτα με το σταθερο τρυπανι και το καταλληλο εξαρτημα ανοιξα τον κυκλο που θα φιλοξενησει τον διακοπτη. με ρουτερ και ελευθερο χερι γιατι μου αρεσει να ρισκαρω  ;D εφτιαξα και την πατουρα για τα pots. με το ρουτερ παλι με κοπτικο με ρουλεμαν εκοψα το μπρατσο στην ευθεια της ταστιερας. ξεκινησα την διαμορφωση του μανικου και εφτιαξα ενα template για να μπορεσω να τελειωσω το ρουταρισμα του neck μαγνητη. αν ασχοληθω αυριο αρκετα μπορει να προχωρησω και στα λουστρα, βλεπουμε.

goldentwin23.jpg

goldentwin24.jpg

goldentwin25.jpg

goldentwin26.jpg

goldentwin27.jpg

goldentwin28.jpg

Σχετικά λεπτή τη βλέπω προφανώς για λιγότερο βάρος?

σημερα τελειωσα με την προσθηκη dots στην ταστιερα και την διαμορφωση του μανικου. επισης ξεκινησα το radiusing της ταστιερας.

goldentwin29.jpg

goldentwin30.jpg

goldentwin31.jpg

θέλω να ρωτήσω κάτι !!! τ γέφυρα σκοπεύεις να βάλεις ? η κλασική γέφυρα της Les Paul  θέλει 3,5 μοίρες αν δεν κάνω λάθος !!!!  έχεις δώσει κλήση στο μανίκι όταν τ κόλλαγες ?  η θα βάλεις άλλου τύπου γέφυρα ?

η αρχικη σκεψη ειναι να βαλω σταθερη γεφυρα τυπου strat, χωρις τρεμολο. αν τελικα βαλω τυπου gibson απλα θα χαμηλωσω λιγο την περιοχη της γεφυρας και ετσι δεν θα χρειαστει κλιση το μπρατσο.

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back