ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ επιτελους πολλοι ολες αυτες τις διαμαχες ,μην ειστε εκτος θεματος και μπειτε στη ΟΥΣΙΑ!!! >
Ο τιτλος λεει "Γνώμες για το νέο μου κομμάτι" , οχι "μουσικοι, φαγωθειτε μεταξυ σας"!
Συμφωνω απολυτα με καποιους που μιλουν για καλοπροαιρετη κριτικη κι εγω θα προσθεσω οτι θελει και ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΤΙΚΗ κριτικη γιατι ο σκοπος ειναι να ενθαρρυνουμε κι οχι καταστρεψουμε καποιον, ειτε ειναι ταλαντουχος ειτε αταλαντος!
Σιγουρα πρεπει να εισαι ειλικρινης με τη κριτικη σου και να μη φουσκωνεις μυαλα, με τετοιο τροπο ομως που ο αλλος να το καταλαβει χωρις να τον τσαλακωσεις ψυχικα.
...Και για να μπω κι εγω στην ουσια και να προσθεσω τη καλοπροαιρετη κριτικη μου θα σου λεγα φιλε Αλεξη οτι πρεπει να το δουλεψεις αρκετα απο καθε αποψη!
Το οτι μπορει να ειναι απ τη ψυχουλα σου το ξερεις πρωτα εσυ και μετα εμεις αλλα οταν καταφερεις να παντρεψεις ολο αυτο που νιωθεις με αισθητικη , με αρμονια , με λογικη τοτε προσεγγιζεις την τελειοτητα. Αυτο ειναι κατα τη γνωμη μου και το τραγουδι!
Δηλαδη πρεπει αυτα που εχεις να πεις στιχουργικα να τα αποδωσεις με τον καλυτερο τροπο χωρις να χασεις το συναισθημα που θελεις να βγαλεις αλλα ταυτοχρονα χωρις αυτο το ιδιο να σε παρασερνει!
Η μουσικη με το στιχο οφειλει να γινεται ΕΝΑ με το νοημα και τη καταλληλη στιγμη να παιρνει το χωρο της και ολα αυτα μαζι να απογειωνονται!
Υπαρχουν απειροι τροποι να πεις πχ "Σ ΑΓΑΠΩ" αλλα για να ακουστει αυτο ,να σε πεισει και να σε συγκινησει θελει πολλα αρχ..ια , απο ερμηνευτικα μεχρι μουσικα.
Με λιγα λογια οτι κανεις πρεπει να εχεις σοβαρο λογο που το κανεις , απο ενα τραγουδιστικο αχ! μεχρι τη μαγεια μιας μουσικης παυσης μες το κομματι!
.Το αλλο που θα ηθελα να σου πω ειναι οτι προσπαθησε (ξεκινωντας απ τη φωνη και επειτα στη μουσικη) να ψαχτεις , να αφεθεις και να δημιουργησεις το προσωπικο σου στυλ. Ειδικα στη φωνη να μη μοιαζεις με κανενα ακομα κι αν σ αρεσει!
Εμενα πχ μ αρεσει ο Σωκρατης Μαλαμας και εχω πιασει παλιοτερα τον εαυτο μου σε καποιες φασεις να τραγουδαω και να μοιαζω μ αυτον χωρις να θελω.
Ολο αυτο λειτουργει υποσυνειδητα και πρεπει να βγει στην επιφανεια για να το αντιμετωπισεις γιατι πιστεψε με μπορει να ειναι οτι χειροτερο για ενα τραγουδιστη να ειναι απομιμηση καποιου εκτος κι αν ειναι επιλογη του να μιμειται γιατι βγαζει καλα λεφτα απ αυτο! Πχ ποσοι μιμουνται τον Παπακωνσταντινου?
Οποτε καποιοι που σου ειπαν οτι μοιαζεις με τον
ΧατζηJohn (και συμφωνω μαζι τους) καλο ειναι να το λαβεις υποψιν σου και να αποκτησεις ενα πιο προσωπικο ηχοχρωμα.
Ολα αυτα στα λεω οχι επειδη ειμαι καποιος αλλα για να τ ακουω κι εγω και να μαθαινω. Ολοι ειμαστε μαθητες ανεξαρτητου ηλικιας και δε μιλαω μονο για τη μουσικη αλλα και για τη ιδια τη ζωη κι οποιος νομιζει το αντιθετο απλα ΝΟΜΙΖΕΙ οτι ξερει!
Σου ευχομαι καλη επιτυχια και ολες τις κριτικες, καλες ή κακες, να τις επεξεργαζεσαι, ολες εχουν να σου δωσουν κατι θετικο!