Γνώμες για ηλεκτρική κιθάρα

panosvoutsas

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Καλησπέρα,ξέρω πως έχουν ανέβει πολλά θέματα με το ίδιο τίτλο αλλά εγώ θέλω να ρωτήσω κάτι που σε κανένα άλλο θέμα δεν βρήκα!λοιπόν παίζω 4-5 χρόνια κιθάρα και είχα από την αρχή μια ibanez των 200 ευρώ!για καλή μου τύχη προχωράει το θέμα με την μουσική και πιστεύω πως είναι καιρός για καινούργια κιθάρα!αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι να μου πείτε γνώμες από κιθάρες που έχετε οι ίδιοι!πιο παλιά είχα αποφασίσει να πάρω μια esp-ltd 1000 όπου 1000 είναι και η τιμή της περίπου!τώρα καταλαβαίνω πως είναι δύσκολο να τα μαζέψω αυτά τα χρήματα!σκέφτομαι να κοιτάξω κάτι πιο χαμηλά!μην μου πείτε πήγαινε σε μαγαζιά να δεις,θέλω να μου στείλετε κιθάρες(σε σχήμα les paul) οι οποίες ικανοποιούν εσάς και μετά θα πάω να κοιτάξω από κοντά!και τέλος θα ήθελα αυτή η κιθάρα που θα πάρω να μπορεί να μείνει και να με καλύπτει για χρόνια,όχι σε 3 χρόνια να θέλω καλύτερη!υπάρχει περίπτωση να βρω μια τέτοια κιθάρα με 500 ευρώ ή να περιμένω να πάρω μια όπως πχ την ltd 1000; ευχαριστώ! :)

Για μέταλ (γ***σταυρομέταλο :-X)....

http://www.thomann.de/gr/epiphone_prophecy_lp_custom_plus_ex_me.htm

για όλα τα υπόλοιπα (αλλά και μέταλ, πιο light)...

http://www.thomann.de/gr/vintage_icon_v100mrpgm.htm

Η πρώτη έχει (όπως και η esp-ltd 1000) active μαγνήτες(και 9v μπαταρία), η δεύτερη όχι, με ότι αυτό συνεπάγεται...

.

Και οι δυό κιθάρες, για τα λεφτά τους και όχι μόνο, είναι πολυ καλές και, μάλλον, δεν θα χρειαστείς-ζητήσεις κάτι άλλο μετά από χρόνια (εκτός του gus δηλ ::))

.

Πάντως μην ξεχνάς το θέμα ενισχυτής, δεν ανέφερες τίποτα γι αυτό και κακώς, γιατί ο ήχος σου θα είναι 80% απ'αυτόν!

Ωππ τώρα που σε βρήκα δεν φεύγεις εύκολα!! :P λοιπόν δεν ανέφερα για ενισχυτές  γιατί παίζω μόνο σε στούντιο και ενισχυτής δεν μου χρειάζεται!! Έχω έναν fender mustang στο σπίτι για τις προσωπικές πρόβες μου!! Τώρα θες να μου εξηγήσεις λίγο ή να μου στείλεις ένα άλλο θέμα γιατί ακούω πολλά για active ή passive picks και δεν ξέρω τι ισχύει!! :/ θα μπορεί αυτή που μου έστειλες να κοντράρει μια των 1000 ευρώ;; Σε μεγάλη ένταση θα τα βγάλει πέρα;;

panosvoutsas είπε:
Ωππ τώρα που σε βρήκα δεν φεύγεις εύκολα!!
;D ;D ;D
λοιπόν δεν ανέφερα για ενισχυτές  γιατί παίζω μόνο σε στούντιο και ενισχυτής δεν μου χρειάζεται!! Έχω έναν fender mustang στο σπίτι για τις προσωπικές πρόβες μου!!
Με τον Fender για το σπίτι είσαι κομπλέ, δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο...(κι εγώ με αυτόν παίζω σπίτι.....)
Τώρα θες να μου εξηγήσεις λίγο ή να μου στείλεις ένα άλλο θέμα γιατί ακούω πολλά για active ή passive picks και δεν ξέρω τι ισχύει!! :/
Λοιπόν, οι active μαγνήτες είναι αθόρυβοι (τέλος το βζζζζ), έχουν μεγάλο output (βρωμίζουν εύκολα-γρήγορα, κατάλληλοι για μέταλ), στα καθαρά ακούγονται "αποστειρωμένοι" δεν έχουν δηλ την γλυκύτητα των low output passive. Διαλέγεις και παίρνεις ::) ;). Googlαρε "active vs passive guitar pickups" για περισσότερες λεπτομέρειες.....
θα μπορεί αυτή που μου έστειλες να κοντράρει μια των 1000 ευρώ;; Σε μεγάλη ένταση θα τα βγάλει πέρα;;
Κατηγορηματικά ναι..... Φαντάζομαι μιλάς για την Epiphone.... ;)  Η συγκεκριμένη έχει ξύλα, μαγνήτες, ηλεκτρικά, κλειδιά-γέφυρα που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από την ESP....Εφόσον είσαι μέταλλο (απ'ότι κατάλαβα... ::) ;D) go for it....Τώρα βέβαια θα σου έλεγα περίμενε και για άλλες απαντήσεις στο post σου κι από άλλα μέλη (μέταλλα κατά προτίμηση...), μπορεί να έχουν καλύτερες προτάσεις!

Ευχαριστώ φίλε για τον χρόνο σου! Με βοήθησες πολύ!! Ωστόσο περιμένω και άλλες γνώμες!!! :)

Το μόνο που θα σχολιάσω... κάνω τρελό like στην κιθάρα. Και οι Prophesy έχουν ένα ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ σε αίσθηση satin finish μανίκι, που τις κάνει και πολύ... γρήγορες. Ό,τι πρέπει για metal, δηλαδή. Κιθάρα που αγοράζεις και δεν έχεις να πειράξεις τίποτα.

Παιδιά από θέμα βάρους η κιθάρα;; Ξέρω πως οι les Paul έχουν ένα παραπάνω βάρος αλλά έχω ακούσει πως οι epiphone είναι λίγο πιο βαριές από άλλες!! Ισχύει;;

panosvoutsas είπε:
Παιδιά από θέμα βάρους η κιθάρα;; Ξέρω πως οι les Paul έχουν ένα παραπάνω βάρος αλλά έχω ακούσει πως οι epiphone είναι λίγο πιο βαριές από άλλες!! Ισχύει;;
Όχι δεν ισχύει, εκτός από τις "καινούριες" Gibson που είναι τρυπημένες, οπότε και πιο ελαφριές. Όσο για την Epiphone Prophecy LP Custom Plus, υπόψιν....... μαόνι σώμα (χωρίς τρύπες), μαόνι λαιμός, LP σχήμα (παχουλούτσικο δηλ) = Βάρος.....  Πάντως εδώ...http://www.epiphone.com/Products/Les-Paul/Prophecy-Les-Paul-Custom-Plus-EX.aspx γράφει ότι ζυγίζει 8.4 lbs δηλαδή 3,81 κιλά, δεν την λες και βαριά για Les paul.....

Επειδή με βλέπω να την τσιμπάω κάτι τελευταίο!! Επειδή είπες metal κομμάτια!! Θα μπορώ να παίζω και Rock, funk, pop ;;

panosvoutsas είπε:
Επειδή με βλέπω να την τσιμπάω κάτι τελευταίο!! Επειδή είπες metal κομμάτια!! Θα μπορώ να παίζω και Rock, funk, pop ;;
funk λίγο δύσκολα με active μαγνήτες (λόγω υψηλότερου output). Βέβαια, τίποτα δεν είναι απαγορευτικό.

Να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου, λιγάκι, εδώ πέρα: αφού θέλεις κάτι πιο all around, γιατί δεν κοιτάς μια strat με διπλό στη γέφυρα;

Και γω το ξαναπροτεινω ,Την τελε του John5 και χεβι και καντρι ναουμ.

http://www.musiciansfriend.com/guitars/squier-j5-telecaster-electric-guitar

Και φανκ και ποπ .Γενικα παρε τελεκαστερ,χαχαχαχαχαχα

Aσε που βλεπω τελευταιως η τελε να εισβαλει στο stonerometal κυκλωμα.

Για μεταχειρισμένη το σκέφτεσαι? Σίγουρα θα βρεις καλύτερες ευκαιρίες απο την Epi στις αγγελίες!

panosvoutsas είπε:
Ναι θα μπορείς με λίγο χαμηλωμένο volume στην κιθάρα, αν και δεν είναι φτιαγμένη για funk. Για Rock και Pop άνετα! Πάντως εάν την πάρεις, επειδή είναι μεταλοκίθαρο, ίσως να "χρειαστείς" και μια με passive pickups (low output) για πιο light πράγματα.... Δες πάντως και την Vintage που ανάρτησα πιο πάνω (προσωπική επιλογή ;)), δεν θα χάσεις.....μακρυά από tele....... ;D

Πάντως είναι λίγο παρεξηγημένοι οι active μαγνήτες...Παίζουν και rock και blues και metal και τα πάντα όλα. Παίζει μεγάλο ρόλο ο ενισχυτής...

Εγώ σε μία κιθάρα έχω τους EMG 81/60 (active) και στην άλλη το set JB (passive) του Seymour Duncan...μια χαρά δυνατοί είναι οι Duncan...

Το θέμα είναι ποιο ηχόχρωμα ικανοποιεί εσένα. ;)

ψαξε για μεταχειρισμενη epiphone les paul tribute plus

http://www.thomann.de/gr/search_dir.html?bf=&sw=epiphone+les+paul+tribute+plus

μεχρι τα 1500€ δεν θα βρεις καλυτερη les paul, δεν χρειαζεται καμια μετατροπη (δες τα speccs, μαγνητες, κλειδια, ξυλα, διακοπτες κτλ).

με τους Gibson classic 57 / 57+ ( οι οποιοι σπλιταρουν κι ολας ) που φοραει μπορεις να παιξεις ανετα απο blues  και classic  rock μεχρι early 90's metal  και funk,

και το λεω εκ πειρας, η ποιοτητα κατασκευης ειναι πραγματικα φοβερη σε συγκριση με αλλες les paul που ειχα στην κατοχη μου ή που  εχω δοκιμασει. πολλοι ενδεχομενος να πουνε οτι σε αυτα τα χρηματα βρισκεις Gibson les paul studio αλλα οι κιθαρες δεν εχουν καμια σχεση, η epi T+ ειναι ξεκαθαρα πολυ καλητερη κιθαρα. Σαν δευτερη επιλογη θα σου ελεγα να κοιταξεις καποια squire classic vibe οπου πιθανον να χρειαστεις αλλαγη μαγνητων αν παιζεις πολυ heavy stuff αλλα ειναι επισης εξαιρετικες κιθαρες, τριτη και τελευταια επιλογη θα αφηνα την Vintage Icon V100MRPGM, οταν την ειχα δοκιμασει δεν μου εκανε το κλικ οτι πιανω ενα καλο οργανο στα χερια μου, επισης το hardware που εχει δεν ειναι και οτι καλυτερο, εκτος απο τους μαγνητες που ειναι αρκετα καλοι, επισης να ψαξεις στο ιντερνετ θα βρεις παρα πολλες αναφορες οτι καποιες δεν εχουν maple καπακι  αλλα μαονι σωμα με maple αυτοκολητο (με βαμενα cavitites...)με οτι αυτο συνεπαγετε tonewise  (maple καπακι= καλυτερο sustain και attack και λιγοτερη μεταφορα δονησεων στο σωμα που ετσι πρεπει να ειναι μια σωστη les paul) αρα θεωρω οτι το QC που εχουν θελει λιγη δουλιτσα ακομα, παρ ολα αυτα σαν κιθαρα δεν ακουγεται καθολου ασχημα.

Κοίτα έχω στρατ απλά σκέφτομαι να πουλήσω την στρατ και να τα κάνω όλα με την epiphone ή να μαζέψω παραπάνω λεφτά και να κρατήσω και τις δύο;;

Μεταχειρισμενη όχι δεν σκέφτομαι είχα κακία εμπειρία και δεν ξέρω πως να ελέγχω μια κιθάρα αν είναι καλή και δεν έχω και κάποιον που να ξέρει :) οπότε όχι καλύτερα!! Ευχαριστώ όλους όσους απάντησαν!! Ένα παιδί που είπε για αλλαγή μαγνητών για πιο Light πράγματα μπορεί να μου πει πόσο και από που;;

panosvoutsas είπε:
Κοίτα έχω στρατ απλά σκέφτομαι να πουλήσω την στρατ και να τα κάνω όλα με την epiphone ή να μαζέψω παραπάνω λεφτά και να κρατήσω και τις δύο;;
Κρατώντας και τη στρατ θα είσαι, πρακτικά, 99% καλυμμένος ως προς το τι μπορείς να παίξεις.

Ριξε μια ματια και εδω:

Αυτη την ερωτευτηκα με την πρωτη ματια http://www.thomann.de/gr/fender_blacktop_stratocaster_hh_mn_ca.htm

η και αυτη http://www.thomann.de/gr/prs_se_custom_24_30th_anni_b_stock.htm.

Οτι σου εχουν προτεινει μεχρι τωρα ειμαι συμφωνος κι εγω, απο κει και περα πιστευω οτι παιζει θεμα το οικονομικο, το μπρατσο και η ευελιξια της κιθαρας στα ειδη μουσικης που επιθυμεις.  :)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back