- Πόντοι
- 198
Χαιρετώ,
Γνώμες παρακαλώ κατά πόσο ο ήχος είναι καλός και αν σε κοιμίζει από την βαρεμάρα
Γνώμες παρακαλώ κατά πόσο ο ήχος είναι καλός και αν σε κοιμίζει από την βαρεμάρα

Χαιρετώ,yameth είπε:Θα έπρεπε ίσως να μας πεις τι θες να πετύχεις και με τι εργαλεία.
Είναι ολοκληρωμένο ή δείγμα;
π.χ αν το έκανες σε ένα arranger keyboard και αυτές είναι οι δυνατότητες σου ή αν θα βάλεις rhythm section που θα επηρεάσει το... κοίμισμα.
Θα μπορούσε να είναι ένα easy listening instrumental ή ανάλογα απο που προέρχεσαι μουσικά, θα μπορούσες να το αναπτύξεις και με φυσικά έγχορδα / κρουστά ή ακόμα και με dance αναλογικά για EDM.
Εσύ ξέρεις τι...
Χαιρετώ,manosx είπε:Η μελωδία πάντως θα αποτελούσε ένα πολύ χρήσιμο παράδειγμα για το τι ΔΕΝ πρέπει να κάνει κάποιος αν θέλει μια smooth μελωδική γραμμή, σαν αυτές που παίρνει κάποιος με το διαχρονικά δοκιμασμένο, παραδοσιακό και πατροπαράδοτο voice leading. ;D ;D ;D
Αν αυτός ήταν ο στόχος σου και το έκανες συνειδητά, μπράβο σου, μαγκιά σου, γούστο σου και καπέλο σου. Αν όμως δεν καταλαβαίνεις γιατί λέω τα παραπάνω, θα σου πρότεινα να κλειδώσεις στο ντουλάπι υπολογιστές και προγράμματα, και να κάνεις μια βόλτα από το ωδείο της γειτονιάς σου. Αν φυσικά σε ενδιαφέρει το να βελτιωθείς πρωτίστως μουσικά.
Σε ευχαριστώmanosx είπε:Αφού γράφτηκες WDEIO μη φοβάσαι Χάρο ;D ;D ;D Το μεγάλο, το ΤΕΡΑΣΤΙΟ πλεονέκτημα με την κλασσική προσέγγιση είναι ότι εξαρχής ξεκινάει την Αρμονία με έμφαση στο voice leading, οπότε όσο προχωράς τόσο θα βελτιώνεσαι.
Αν θέλεις πάντως ένα βιβλίο, εκτός από τα κλασσικά που θα σου προτείνει το ωδείο, υπάρχει αυτό το πολύ ωραίο και περιεκτικό πόνημα, που περιλαμβάνει πολύ ζουμί ρε παιδάκι μου, πολύ ζουμί ρε παιδί μου
https://www.amazon.com/Harmony-Voice-Leading-Edward-Aldwell/dp/0495189758
Αλλά η μάθηση με έναν καλό δάσκαλο πάντα ξεπερνά το οποιοδήποτε σύγγραμα.
Σε ευχαριστώ,θα παίξω με τους ήχους μόλις ξανασχοληθώ με το κομμάτι για να το εμπλουτίσω.Stoyo είπε:Εμένα με ξένισε πιο πολύ ο ήχος που χρησιμοποίησες για τη μελωδία και το πως την παρουσίασες από άποψη δυναμικής. Αυτό το σιτάρ χτυπάει πολύ για να πεις ότι θα το χρησιμοποιήσεις σε ένα απαλό κομμάτι. Αν η μελωδία ερμηνευόταν πχ. από γυναικεία φωνή η οτιδήποτε άλλο χωρίς πολύ attack, με απαλότητα (όπως το ύφος που θες να δώσεις στο κομμάτι) και ήχο που δε σου τρυπάει τα αυτιά, θα υπήρχε πολύ καλύτερο αποτέλεσμα. Κυρίως ατυχής επιλογή ήχου κατά τη γνώμη μου, αλλά γενικά μέρεσε σαν σύνθεση.
Συμφωνώ,όπως προανέφερα και σε προηγούμενη απάντηση,για την περίοδο αυτή είναι οριστικό,μόλις με ξαναπιάσει ο οίστρος να πορωθώ μαζί του θα ψαχτώ να το αναπτύξω.yameth είπε:Σαν κλείσιμο ενός άλμπουμ, τύπου Reprise όπως έβαζαν παλιά, θα πέρναγε.
Είναι μικρό και επαναλαμβάνει την μελωδία απο την αρχή μέχρι το τέλος. Ισως αν έβαζες μια εισαγωγή, ίσως αν άλλαζες ήχο κάπου στην μέση, 'ίσως... πολλά ίσως.
Αν έχεις χρόνο και διάθεση κάνε άλλες εκδοχές. Μην θεωρείς οριστικό αυτό που έγραψες.
Είναι μια καλή πλατφόρμα για εξερευνήσεις.
Εχεις μια μελωδία. Παίξε μαζί της. Κόψε, ανάπτυξε... ψάξ' το.