- Πόντοι
- 138
Καλησπέρα σε όλους έχω κάποιες απορίες για τα πνευστά. Έχω γράψει κάποιες μελωδίες για funk soul και θα ήθελα να τις γράψω σε παρτιτούρα. Οι απορίες μου είναι οι εξής:
1. Η τρομπέτα γράφεται στο κλειδί του σολ και ξεκινάει από Bb;
2. Πια είναι η “καλή περιοχή” της τρομπέτας στο πεντάγραμμο;
3. Το τρομπόνι σε πιο κλειδί γράφεται και από πια νότα ξεκάνει;
4. Πια είναι η “καλή περιοχή” του τρομπονιού στο πεντάγραμμο;
5. Όταν έχουμε τενόρο σαξόφωνο, τρομπέτα και τρομπόνι και παίζουν ένα θέμα μαζί θα προσπαθήσουν να παίξουν το θέμα σαν συγχορδία; Πιο από τα όργανα είναι καλύτερο να παίξει την 1η την 3η και την 5η; θα μπορούσα να βάλω και 7η σε περίπτωση που μου ακούγεται ωραία;
6. Πρέπει να αποφεύγω παράλληλες 8ες 5ες και γενικά να τηρώ τους κανόνες της κλασσικής αρμονίας η δεν μας νοιάζει;
7. Έχετε γενικά καμία συμβουλή η ξέρει κάποιος πως και τι περίπου παίζουν τα πνευστά σε ηχογραφήσεις που κινούνται σε στυλ James Brown, Tower Of Power, Buddy miles και τα σχετικά.
Να σημειώσω ότι γνωρίζω καλά θεωρία και αρμονία
1. Η τρομπέτα γράφεται στο κλειδί του σολ και ξεκινάει από Bb;
2. Πια είναι η “καλή περιοχή” της τρομπέτας στο πεντάγραμμο;
3. Το τρομπόνι σε πιο κλειδί γράφεται και από πια νότα ξεκάνει;
4. Πια είναι η “καλή περιοχή” του τρομπονιού στο πεντάγραμμο;
5. Όταν έχουμε τενόρο σαξόφωνο, τρομπέτα και τρομπόνι και παίζουν ένα θέμα μαζί θα προσπαθήσουν να παίξουν το θέμα σαν συγχορδία; Πιο από τα όργανα είναι καλύτερο να παίξει την 1η την 3η και την 5η; θα μπορούσα να βάλω και 7η σε περίπτωση που μου ακούγεται ωραία;
6. Πρέπει να αποφεύγω παράλληλες 8ες 5ες και γενικά να τηρώ τους κανόνες της κλασσικής αρμονίας η δεν μας νοιάζει;
7. Έχετε γενικά καμία συμβουλή η ξέρει κάποιος πως και τι περίπου παίζουν τα πνευστά σε ηχογραφήσεις που κινούνται σε στυλ James Brown, Tower Of Power, Buddy miles και τα σχετικά.
Να σημειώσω ότι γνωρίζω καλά θεωρία και αρμονία
Τελευταία επεξεργασία από moderator: