GMI-Luthier Telecaster Bridge

Superfunk

Guitar Tech
Πόντοι
2,368
Συνεχιζοντας τα...πειραματα με τις γεφυρες telecaster προσφατα αλλαξα την vintage bridge της thinline μου με μια stainless steel modern (colled rolle steel saddles) απο τον Θεσσαλονικιο κατασκευαστη GMI-Luthier

gmi-Luthier | Custom Guitar Parts

Ηθελα να κρατηθει το twang των τυλιχτων  της κιθαρας αλλα να "παχυνει" ελαφρως ο ηχος των καντινιων της (η κιθαρα ειναι εξωφρενικα ΕΛΑΦΡΙΑ και αυτο κανει τα καντινια ελαφρως αναιμικα και unbalanced σε σχεση με τα...τερατωδες twang και ογκο των τυλιχτων χορδων) ....

Στην αρχη σκεφτηκα να βαλω την  κλασσικη brass Gotoh αλλα μετα ανακαλυψα τυχαια στο ebay τον κατασκευαστη και ειπα "γιατι οχι?"

Εντυπωσεις:

Customer service:

εξαιρετικο!

τα παιδια γουσταρουν αυτο που κανουν & η γεφυρα ηρθε μεσα σε 3 ημερες απο Θεσ/νικη

Ποιοτητα κατασκευης:

απλα....απιστευτη...πραγματικο χειροποιητο κοσμημα.

επισης ΚΟΥΚΛΑ και η απουσια plating την κανει πιο "relic" απο μια γυαλιστερη chrome plated Gotoh .

Ηχος:

ειναι ισως η ΜΟΝΑΔΙΚΗ μαγνητικη μοντερνα γεφυρα που υπαρχει τα παιδια χρησιμοποιουν ενα πολυ σκληρο κραμα (non leaded annealed cold rolled 1060 steel)...

δεν ειναι υπερβολικα βαρια (σιγουρα 2 φορες βαρυτερη απο μια vintage Tele bridge παντως) & αυτο σε συνδιασμο με την..."μαγνητικοτητα" της κραταει ΑΠΟΛΥΤΩΣ το κλασσικο tele twang (ισως δινει ΑΚΟΜΑ περισσοτερο μια και τα κραματα ειναι πιο σκληρα και ανθεκτικα απο αυτα μια classic 3 saddle γεφυρας)

τα καντινια πηραν ογκο και παρουσια και γενικα η κιθαρα ισσοροπησε αλλα διατηρωντας την ηχητικη "αλητεια" των 3 saddle bridges .

επισης ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ αυξηθηκε η ενταση της τουλαχιστον ενα 25% ! (κατι που συμβαινει  και οταν μπει στον ενισχυτη αλλα σε μικροτερο ποσοστο βεβαιως) 

Το μοναδικο "μειον" ειναι καθαρα "αισθητικο" και αφορα τα κενα μεταξυ των saddles  (και υπαρχει λογω της πεποιθησης του κατασκευαστη οτι οταν τα σελλακια ακουμπουν μεταξυ τους υπαρχουν συμπαθητικοι κραδασμοι που θελει να αποφυγει...ισως εχει δικιο γιατι ακομα και με βαρβαρο strumming η γεφυρα δεν τριζει καθολου) αλλα αυτα ειναι για ...ψειρες σαν και εμενα... ;D

Αν σκεφτεστε να βαλετε μια πιο μοντερνα γεφυρα στην tele σας σας προτεινω την ελληνικη αυτη εταιρεια ανεπιφυλακτα!

WP_20161019_17_34_51_Pro.jpg

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ψηφίζω και εγώ GMI,  ήχος απίστευτος  και τα παιδιά εξυπηρετικοτατα. Προσφέρθηκαν μάλιστα να μου παλαιώσουν και τα parts.

P1010832.JPG

Εξαιρετικά ενδιαφέρον! Ένα νέο σύστημα γέφυρας για την Strat μου δεν θα με χάλαγε... Και θα είμαι και Θεσσαλονίκη το Σάββατο...

Με γειές!

3βιδη είναι αυτή?

καλά έχει τέτοιο μαγαζί η Θεσσαλονίκη και μας βάζεις να ψάχνουμε γκοτοχ? ;)

nklshp είπε:
Ψηφίζω και εγώ GMI,  ήχος απίστευτος  και τα παιδιά εξυπηρετικοτατα. Προσφέρθηκαν μάλιστα να μου παλαιώσουν και τα parts.
Για τον Έκτορα....Σου θυμίζει κάτι ο neck μαγνήτης, αυτός πάνω στην GMI;

Ευχαριστω ;)

dimsonic είπε:
3βιδη είναι αυτή?

καλά έχει τέτοιο μαγαζί η Θεσσαλονίκη και μας βάζεις να ψάχνουμε γκοτοχ? ;)
η συγκεκριμενη ειναι φυσικα τετραβιδη,οτι θες σου φτιαχνουν παντως και τριβιδη υπαρχει.

nklshp είπε:
Για τον Έκτορα....Σου θυμίζει κάτι ο neck μαγνήτης, αυτός πάνω στην GMI;

Ευχαριστω ;)

Ο neck όχι, μήπως ο bridge είναι και εκείνος... Έλληνα κατασκευαστή...; Nick Silver Django?

Έκτορας είπε:
Ο neck όχι, μήπως ο bridge είναι και εκείνος... Έλληνα κατασκευαστή...; Nick Silver Django?
Φυσικά τον bridge εννοούσα ...  :o βέβαια και ο neck ειναι το ζευγάρι του.Μέθη απο χαρα :D :D :D

Το Σάββατο κατάφερα να μιλήσω στο τηλέφωνο με τον Χάρη από τους GMI, το οποίο είναι από μόνο του (για εμένα) ανεκτίμητο. Το γεγονός ότι μπορείς να σηκώσεις το τηλέφωνο ή να στείλεις e-mail και να επικοινωνήσεις με τον ίδιο τον κατασκευαστή είναι κάτι το οποίο δεν μπορείς να το έχεις με έναν απρόσωπο seller / mass-producer.

Εξαιρετικά ευγενικός, φιλικός και εξυπηρετικός, συζητάμε για μια γέφυρα για την Strat. Μόλις πέσει το μηνιάτικο, θα πέσει και η παραγγελία.

Θα πρέπει βέβαια και να αποφασίσω ανάμεσα σε Brass ή steel tremolo block.... Χμμμ....

Προμηθεύτηκα από τη G.M.I μία modern tele γέφυρα με 3 compensated saddles για μια τέλε partcaster. Το όργανο μεταμορφώθηκε στην κυριολεξία! Πεντακάθαρες νότες, ευκρίνεια, όγκος, sustain! Αναδεικνύει τους μαγνήτες και τονίζει το twang της τέλε ακόμα περισσότερο! Επαγγελματική εξυπηρέτηση και άψογη επικοινωνία! Συνίσταται ανεπιφύλακτα!!

Ledge είπε:
Αναδεικνύει τους μαγνήτες και τονίζει το twang της τέλε ακόμα περισσότερο! Επαγγελματική εξυπηρέτηση και άψογη επικοινωνία! Συνίσταται ανεπιφύλακτα!!
Συμφωνώ απόλυτα. Όταν παρέλαβα τη γεφυρα και ειδα το βάρος της ανησύχησα, φοβήθηκα οτι θα χάσω σε twang. Το αποτελεσμα με διέψευσε πανηγυρικά.  ;)

Ηχος:

ειναι ισως η ΜΟΝΑΔΙΚΗ μαγνητικη μοντερνα γεφυρα που υπαρχει τα παιδια χρησιμοποιουν ενα πολυ σκληρο κραμα (non leaded annealed cold rolled 1060 steel)...

δεν ειναι υπερβολικα βαρια (σιγουρα 2 φορες βαρυτερη απο μια vintage Tele bridge παντως) & αυτο σε συνδιασμο με την..."μαγνητικοτητα" της κραταει ΑΠΟΛΥΤΩΣ το κλασσικο tele twang (ισως δινει ΑΚΟΜΑ περισσοτερο μια και τα κραματα ειναι πιο σκληρα και ανθεκτικα απο αυτα μια classic 3 saddle γεφυρας)

τα καντινια πηραν ογκο και παρουσια και γενικα η κιθαρα ισσοροπησε αλλα διατηρωντας την ηχητικη "αλητεια" των 3 saddle bridges .

επισης ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ αυξηθηκε η ενταση της τουλαχιστον ενα 25% ! (κατι που συμβαινει  και οταν μπει στον ενισχυτη αλλα σε μικροτερο ποσοστο βεβαιως) 

Την απαντηςη μου την έδωσε ο sf μόλις μια ώρα μετα την 'πρωτη' σύνδεση της κιθαρας στον ενισχυτή.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back