Gibson SG Classic (βλ. P90's) για heavy, thrash;;;

kleinmeiner

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Παιδιά, γλυκοκοιτάζω τις Gibson SG Classic. Μου αρέσει πολύ αυτός ο ωμός ήχος των P90's. Δεν τους έχω ακούσει όμως ποτέ με πολύ distortion και αναρωτιέμαι αν θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω μια Classic για πιο σκληρά πράγματα, οπως π.χ. thrash.

Τί λέτε; Την έχει ακούσει κανείς τη συγκεκριμένη κιθάρα με αρκετή παραμόρφωση;

Καλησπερα,

την συγκεκριμενη οχι...αλλα γενικα οι P-90 δεν τα πανε καλα με ΠΟΛΥ ΒΡΩΜΑ...

εχω την Gibson SG RI 61 εγγυημενα σου λεω οτι για σφιχτους ηχους τυπου heavy metal thrash δεν θα σε ικανοποιησει για κανενα λογο,πιο εναλλακτικα πραγματα και rock καταστασεις ναι...

εντελως ακαταλληλοι μαγνητες για αυτο το ειδος,σαν να πηγαινεις να αντιμετωπισεις 10 σαμουραϊ οπλισμενος με ενα σετ πλαστικα μαχαιροπηρουνα.... ;D ;D

Από τι ακριβώς εντυπωσιάστηκες;;;; Άκουσες κάτι συγκεκριμένο;

Ναι. Αυτό λέω. Εγώ άκουσα ένα ξεκούρδιστο βουητό. Με αυτόν τον ήχο όλοι οι μαγνήτες κάνουν για όλα.

Τεσπαν, όπως είπε ο Μεσημεριάρης ναι μεν αλλά όχι. Χάθηκαν οι EMG;

Τους σιχαίνομαι τους EMG!!! Οι P90 της seymour duncan (SP90) θα κάνουν τη διαφορά λέτε;

Όχι. Πάρε SD Blackouts ή κανέναν Invader. Πάρε Dimarzio X2N ή D-Activator Αλλά thrash ΔΕΝ παίζεται με P-90. Βέβαια μπορείς πάντα να δοκιμάσεις.

Για αυτούς τους μαγνήτες όμως θα χρειαστεί σοβαρή μετατροπή η κιθάρα (λόγω διαφοράς στις διαστάσεις), έτσι;

Ναι. Αλλά δεν την πήρες ακόμα. Γιατί δεν παίρνεις μια με humbuckers αν δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις P-90;

Θα σου φανεί παράξενο, αλλά δε μου αρέσουν καθόλου τα κλασσικά perloids των SG/LP.

οι Ρ-90 ειναι πιο "μακροστενοι" απο οτι οι κανονικοι διπλοι μαγνητες...

αν θες οπωσδηποτε ηχο Ρ-90 μια καλη επιλογη ειναι αυτοι

http://www.seymourduncan.com/products/electric/humbucker/progressive/prails_shpr1/

οπου εχεις κ Ρ-90 και διπλο μαγνητη...

νομιζω οτι υπαρχουν μελη του φορουμ που εχουν ξετρελαθει με αυτους τους μαγνητες...

kleinmeiner είπε:
Θα σου φανεί παράξενο, αλλά δε μου αρέσουν καθόλου τα κλασσικά perloids των SG/LP.
Ε, τότε, τι να σου πω. Πάντως δεν αξίζει να ανοιγοκλείνεις τρύπες σε καινούργια κιθάρα. Ίσως κάποιο άλλο μέλος μπορεί να σε συμβουλέψει καλύτερα στο αισθητικό μέρος των SG / LP.

οι Ρ-90 ειναι πιο "μακροστενοι" απο οτι οι κανονικοι διπλοι μαγνητες...

αν θες οπωσδηποτε ηχο Ρ-90 μια καλη επιλογη ειναι αυτοι

http://www.seymourduncan.com/products/electric/humbucker/progressive/prails_shpr1/

οπου εχεις κ Ρ-90 και διπλο μαγνητη...

νομιζω οτι υπαρχουν μελη του φορουμ που εχουν ξετρελαθει με αυτους τους μαγνητες...
Βασικά θέλει thrash ήχο σε P-90 σχήμα. Αυτό είναι το δύσκολο.

VS, αυτοί οι μαγνήτες που προτείνεις ταιριάζουν στην classic ή θα χρειαστούν μετατροπές;

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back