Gibson και επικείμενοι δασμοί

korrupt3r

Νέο μέλος
Πόντοι
3
Πολλά ακούγονται, λίγα έχουν γίνει σχετικά με τους δασμούς του πορτοκαλί ανθρώπου. Επειδή όμως το βλέπω να έρχεται, αναρωτιέμαι μήπως πρέπει να κάνω την κίνηση για την Les Paul Standard 50s Goldtop (HH) που πάντα λιγουρευόμουν. Φυσικά η R7 θα ήταν το απόλυτο αλλά η τιμή της είναι big stretch. Δεν έχω παίξει με τη συγκεκριμένη από κοντά παρά μόνο έχω στην κατοχή μου μια SG Standard και μια Les Paul Studio 50s Tribute. Έχει κάποιος εμπειρία συγκριτικά με το μπράτσο;

Επίσης αναρωτιόμουν αν υπάρχουν αντίστοιχα ποιοτικά «υποκατάστατα» στο ίδιο μήκος κύματος τιμών που να αξίζει να εξετάσω.

Ευχαριστώ!

Επίσης αναρωτιόμουν αν υπάρχουν αντίστοιχα ποιοτικά «υποκατάστατα» στο ίδιο μήκος κύματος τιμών που να αξίζει να εξετάσω

Fgn (Japan made) είναι άρτια υποκατάστατα, ακριβή αντίγραφα, χωρίς θέματα quality control. Μισή τιμή σε σχέση με το αντίστοιχο Gibson.

Γενικότερα, θα έλεγα να προχωρήσεις σε αγορά Gibson, εφόσον το αποφασίσεις. Η τιμές δεν πρόκειται να πεσουν…

Η μεγαλύτερη παικτική διαφορά μετάξυ μιας R7 και μιας 50s Goldtop είναι σε μπράτσο / ταστιέρα. H R7 δεν είναι για όλους. Έχει πολύ παχύ μπράτσο και μικρότερα τάστα. Η standard έχει μπράτσο κοντά στο '59 προφίλ και medium jumbo τάστα. Η Standard για το 99,9% των Les Paul fans θα είναι πιο ευκολόπαικτη και πιο κοντά στον ήχο που έχουν στο μυαλό τους.

Έχω παίξει και ήμουν κάτοχος πολλών Japan Les Paul - Tokai, Greco, Orville, Epiphone Japan. Δεν ήταν στο ίδιο επίπεδο με μια καλή Gibson αλλά ΟΚ, η κάθε μία είχε τον ήχο της, σε κάποιους μπορεί και να άρεσαν. Οι μόνες που με έχουν πείσει σε clips αλλά δεν έχω παίξει, είναι οι ESP Navigator αλλά εκεί οι τιμές είναι πάνω κάτω ίδιες με Gibson.

Σε φθηνότερη μπορεί να πήγαινα σε κάποια μεταχειρισμένη Eastman.

Μπορώ να το φανταστώ γιατί είδα τη διαφορά σε σχέση με την κατασκευή της SG Standard!
Πάρε την πιο ακριβη LP που αντέχει η τζέπη σου.
Άσε τα specs...κιθάρα είναι, θα προσαρμοστείς, sooner or later.
Όταν πας στην LP....δεν γυρίζεις πίσω σε τίποτα άλλο.....

H LP Tribute είναι πιο κοντά σε Εpiphone.

Γενικά πάντως οι Gibsons θέλουν προσοχή. Σε όλες τις σειρές υπάρχουν και κακές κιθάρες, κυρίως από τα 70s μέχρι το 2005 περίπου.

Μετά βελτιώθηκε κάπως η φάση και από το '13 μέχρι σήμερα που και δεν έχουν τα περίεργα chambers και δεν είναι 200 κιλά, είναι μάλλον οι καλύτερες Standards που έχει βγάλει η εταιρεία μετά τη δεκαετία του '50.

Αυτό που πληρώνεις στις Custom Shop, ότι εκεί πας από ένα επίπεδο και πάνω. Αλλά ακόμη και στις CS υπάρχουν ΟΚ κιθάρες, υπάρχουν και φανταστικές.

από το '13 μέχρι σήμερα που και δεν έχουν τα περίεργα chambers και δεν είναι 200 κιλά
Εκεί κοντά στο '15 με τα robotic tuners και το adjustable nut δεν ήταν αηδία η φάση;

Εκεί κοντά στο '15 με τα robotic tuners και το adjustable nut δεν ήταν αηδία η φάση;

Εκείνη η χρονιά καλό θα ήταν να περάσει στη λήθη, μάλλον τους είχαν ταράξει οι αναθυμιάσεις απο τα νίτρα, δε ξέρω. 'Αντε πες παει στο δίαολο το robot tuner (που είναι απίστευτα κακό, ειδικά αν πας να κουρδίσεις με το χέρι είναι μια απελπισία), ας πάει και το φαρδύ μανίκι, ας πάει στο διαολο και το adjustable nut. Αλλά αυτό το μουτζούρωμα στο headstock, ε όχι, πάει πολύ.

1753951171403.png

λίγα έχουν γίνει σχετικά με τους δασμούς του πορτοκαλί ανθρώπου. Επειδή όμως το βλέπω να έρχεται
Οι δασμοί αφορούν τα εισαγόμενα προιόντα στις ΗΠΑ και όχι τα εξαγόμενα προς την Ελλάδα

Εκείνη η χρονιά καλό θα ήταν να περάσει στη λήθη, μάλλον τους είχαν ταράξει οι αναθυμιάσεις απο τα νίτρα, δε ξέρω. 'Αντε πες παει στο δίαολο το robot tuner (που είναι απίστευτα κακό, ειδικά αν πας να κουρδίσεις με το χέρι είναι μια απελπισία), ας πάει και το φαρδύ μανίκι, ας πάει στο διαολο και το adjustable nut. Αλλά αυτό το μουτζούρωμα στο headstock, ε όχι, πάει πολύ.

Προβολή συνημμένου 51514
Είχα παίξει μια στο bonstudio που δεν τους είχε φύγει μια εξαετία. Το κρίμα είναι ότι ήταν πολύ καλή κιθάρα, πραγματικά αδικήθηκε από αχρειαστες προσθήκες. Την είδα στις αγγελίες πριν λίγες βδομάδες

Είχα παίξει μια στο bonstudio που δεν τους είχε φύγει μια εξαετία. Το κρίμα είναι ότι ήταν πολύ καλή κιθάρα, πραγματικά αδικήθηκε από αχρειαστες προσθήκες. Την είδα στις αγγελίες πριν λίγες βδομάδες

Kαι εγώ πριν απο μερικά χρόνια είχα πετύχει μια LP Junior, που ήταν παρα πολύ ωραία και σε τιμή σκότωμα (και είχε και αλλαγμένα κλειδια σε νορμάλ). Αλλά δεν μπορούσα να το βλέπω αυτο το μαρκαδόρο στο κεφαλάρι, δεν.

Μιλάω για τον ήχο. Αν με έβαζες να διαλέξω μεταξύ...

- Les Paul των 70s, 6 κιλά, μόνο πρίμα, λάθος γωνία headstock, maple μπράτσο κλπ...
- Les Paul 80s & 90s με χαμηλομεσαίο resonance, τετράγωνα τάστα, hot μαγνήτες, καθόλου sustain
- Les Paul 00s φουλ σκαμμένες με πρίμα που θυμίζουν περισσότερο 335
- Les Paul '15 με υπογραφή-μουντζούρα, adjustable nut & robotic tuners

...πανεύκολα θα διάλεγα την '15. Από όλες αυτές είναι αυτή που ηχητικά πλησιάζει περισσότερο σε μια Custom Shop, για να ξέρουμε για τί διαφορές μιλάμε.

Το 2003 που διάλεξα την πρώτη μου Custom Shop στην Αμερική, είχα άπειρες επιλογές από Standards κι ήταν ΟΛΕΣ χάλια στα μεγάλα μαγαζιά τύπου Guitar Center. Eξαίρεση ήταν μόνο κάποιες διαλεγμένες σε μικρομάγαζα στη Sunset Blvd (τα ανακάλυψα μετά).

Βασικά ήταν τόσο χάλια που αν δεν ήταν ο πωλητής Les Paul fanboy να μου φέρει την κιθάρα που αγόρασα, πιθανότατα θα είχα φύγει απ' το Guitar Center με κάποια PRS (και δεν ήταν μόνο το συγκεκριμένο Guitar Center: ταξίδευα Νεα Υόρκη, Σαν Φραντσίσκο, Λος Άντζελες, Σηάτλ σε μηνιαία βάση).

Δεν πετάγεσαι στο thomann να δοκιμάσεις μερικές και αν είναι να πάρεις όποια σου αρέσει;

Πάντως, προσωπικά δεν θα αγόραζα, οι τιμές έχουν πάρει την ανηφόρα, θα συνεχιστεί αυτό (τουλάχιστον μέχρι να αλλάξει ο πρόεδρος των ΗΠΑ) οπότε δεν θα έπεφτα στην ψυχολογική παγίδα "να αγοράσω τώρα πριν ακριβύνουν". Έχεις κιθάρες να παίξεις, ξέρεις βαθιά μέσα σου ότι δεν χρειάζεσαι άλλη (αστιεύομαι), οπότε γιατί να πληρώσεις τόσα χρήματα;

Δεν πετάγεσαι στο thomann να δοκιμάσεις μερικές και αν είναι να πάρεις όποια σου αρέσει;

Πάντως, προσωπικά δεν θα αγόραζα, οι τιμές έχουν πάρει την ανηφόρα, θα συνεχιστεί αυτό (τουλάχιστον μέχρι να αλλάξει ο πρόεδρος των ΗΠΑ) οπότε δεν θα έπεφτα στην ψυχολογική παγίδα "να αγοράσω τώρα πριν ακριβύνουν". Έχεις κιθάρες να παίξεις, ξέρεις βαθιά μέσα σου ότι δεν χρειάζεσαι άλλη (αστιεύομαι), οπότε γιατί να πληρώσεις τόσα χρήματα;
The voice of reason 😆

οι τιμές έχουν πάρει την ανηφόρα, θα συνεχιστεί αυτό (τουλάχιστον μέχρι να αλλάξει ο πρόεδρος των ΗΠΑ)
Ενώ πριν να αλλάξει δεν ανέβαιναν?

Πχ αυτή εδώ η Les Paul κόστιζε 2777 ευρώ πέρυσι με τον προηγούμενο πρόεδρο ενώ με τον καινούριο 2499.

Και ποιος σου λέει εσένα ότι με τον επόμενο δε θα ανέβουν κι άλλο? 😉

Λες οτι εχεις μια λιγουρα για μια καλη Les Paul :ROFLMAO:

Πραγματι για λιγουρα προκειται, αφου εχεις καλη SG και μια φτηνη LP για δευτερη.

Οποτε οι επιλογες ειναι δυο: Ή θα κανεις διαιτα :ROFLMAO: ή θα κανεις τη γουρουνιά και θα πας για καλη Gibson :ROFLMAO:

Τα υποκαταστατα ουτε που να τα σκεφτεσαι.

Να πω οτι δεν ειχες καλη κιθαρα, ή ειχες αλλο στυλ κιθαρας τελειως καμια στρατ και τετοια, να το σκεφτοσουν.

Τωρα ομως μιλαμε για λιγουρα. Μην κανεις το κλασσικο λαθος, που εχει παγωτο το ψυγειο, αλλα λες αστο το γαμιδι, εχει παει αργα, ας φαω κανα φρουτο, και μετα το φρουτο λες μπα δε με επιασε, και θες το παγωτο αλλα λςς αστο καλυτερα, ας φαω τιποτα κορν φλεικς να με πιασουν τουλαχιστον, και μετα τα κορν φλεικς ομως παλι το παγωτο σκεφτεσαι, αλλα λες εστω ας φαω απο το γλυκο του κουταλιου.

Και μετα λες δε γαμιεται, και τρως και ολο το παγωτο, το οικογενειακο, το διλιτρο. :ROFLMAO:

Τσαμπα θα φας τα υπολοιπα, δεν κοβουν τη λιγουρα, ορμα στο παγ... εεε στη Les Paul κατευθειαν, τσαμπα θερμιδες τα αλλα, δε σβηνουν τη λιγουρα.

Χαχαχαχα! Φοβερός! 🤣 Τα υποκατάστατα που σκεφτόμουν θα ήταν ευρωπαϊκά τύπου Maybach αλλά δεν ξέρω κατά πόσο αξίζουν…

Χαχαχαχα! Φοβερός! 🤣 Τα υποκατάστατα που σκεφτόμουν θα ήταν ευρωπαϊκά τύπου Maybach αλλά δεν ξέρω κατά πόσο αξίζουν…

Αξίζουν. Φοβερά όργανα, κρίνοντας από μια sg που έχω πιάσει στα χέρια μου κάμποσες φορές. Βέβαια, ξεφεύγει η τιμή σε σχέση με τα ιαπωνικά μοντέλα.

Καταρχάς να ξεκαθαρίσω οτι δεν εχω κανένα απολύτως γκαΪλέ να σκάω λεφτά, που δε μου περισσέυουν, στη Gibson και σε οποιαδήποτε άλλη μάρκα που πουλάει ιστορία και τρέλα με κορδέλα, έχοντας ρίξει κατα διαστήματα το QC των οργάνων που φτιάχνει στα τάρταρα, και βασίζεται στο brand name για να μοσχοπουλάει τα ιδια και τα ίδια. Ερασιτέχνης ειμαι και λάτρης της κιθάρας και απλά δε μου ξύνονται! Με βάση αυτό λοιπόν, αν ημουν στη θέση σου θα χτυπούσα μια καινούργια FGN, Edwards, Tokai που και εξαιρετικά ξυλα έχουν και κοντά στα factory specs των αυθεντικών ειναι(ειδικά η TOKAI). Eναλλακτικά θα χτυπούσα μια μεταχειρισμένη απο τις ιδιες εταιρείες +GRECO, BURNY, ORVILLE απο τη χρυσή εποχή του 80-90 και θα μου έμεναν και άλλα τόσα φράγκα για σουβλάκια να καταπραϊνω τη λιγούρα!
Προσωπικά εχω βολευτεί με μια μαυρη καινουργια '61 Τοkai SG118 του 2019 απο Γαλλία και με μιά μεταχειρισμένη του '87 Burny LP Custom Black Beauty απο Δανία και μου έμειναν και 500€ να πάω και σε κανα camping γιατι τη λιγούρα την εξουδετέρωσα με τις 2 αυτές αγορές. Αν έχεις τα λεφτά στην άκρη, αργά ή γρήγορα θα βρεθεί η κατάλληλη ευκαιρία, ψάξιμο και υπομονή θέλει. Ο'τι και να αποφασίσεις καλή τύχη και καλόπαιχτη.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back