Gibson Firebird X relicing

αυτό το κενό στην 335 με φόβισε ειλικρινά (γύρω στο 3.35)
το κενό της 335 φαίνεται στο 3:35. ΤΙ ΜΑΣ ΚΡΗΒΟΥΝ??111!!

@dimsonic φαντάζομαι εννοείς το κενό ανάμεσα στη θέση των δύο μαγνητών και το σκάψιμο στην πίσω πλευρά του center block. Έχω την εντύπωση ότι έχεις δίκιο και ότι παλιότερα το center block δεν έφτανε ως πίσω αλλά σταματούσε αμέσως μετά τo tailpiece. Τώρα το τραβάνε μέχρι το tailblock ως τέρμα και προφανώς για αντιστάθμισμα βάρους, αφαιρούν από όπου μπορούν.

Για την μπογιατζού, κάνω την υπόθεση ότι τη σηκώσαν με το ζόρι την ώρα που έκανε διάλειμμα και βαριόταν να βάλει μάσκα για ένα ψέκασμα. Επίσης υποθέτω ότι όταν ψεκάζει non-stop για ώρα, φοράει μάσκα και επίσης ότι στον απορροφητηρα που δουλεύει πίσω, σε τέτοιο βιομηχανικό επίπεδο, τα σταγονίδια και οι αναθυμιάσεις που δεν βρίσκουν όργανο, δεν προλαβαίνουν καν να αιωρηθούν στην ατμόσφαιρα.

(edit: τελικά δεν φορούν μάσκες στη Gibson. Eπιτέλους vintage accurate specs! Είδα παλιότερο factory tour που το λέει κιόλας, ότι το spray booth τους δεν χρειάζεται μάσκα)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
 φαντάζομαι εννοείς το κενό ανάμεσα στη θέση των δύο μαγνητών και το σκάψιμο στην πίσω πλευρά του center block. Έχω την εντύπωση ότι έχεις δίκιο και ότι παλιότερα το center block δεν έφτανε ως πίσω αλλά σταματούσε αμέσως μετά τo tailpiece. Τώρα το τραβάνε μέχρι το tailblock ως τέρμα και προφανώς για αντιστάθμισμα βάρους, αφαιρούν από όπου μπορούν.

ολι ι αλιθια γεια το σεντερμπλοκ ΔΙΑΔΟΣΤΑΙ

http://www.es-335.com/2010/08/22/the-mystery-of-the-center-block/

?

ΠΟΙΟ κενο?

Μιλας με γριφους γεροντα...?

Μη φοβασαι παντως απο το 1962 ΕΤΣΙ τις φτιΑνουνε... 
μα γιατρε μου ειχα την εντυπωση οτι ηταν μια σανιδα σκαμμενη για δυο μαγνητες. Οχι κομμενη περα ως περα... 

Δεν μου φαίνεται για το ίδιο πράμα πάντως. Έχεις κανά άρθρο kathimerini ή capital.gr να το διασταυρώσουμε;

δεν ξέρουν από center blocks αυτοί. Τέρμα φουλ εξτρεμ δεξιά.

Ε να πΣακΣω στην ΑΥΓΗ τοτε που ειναι και δειμοκραταις αρειστερει κανονικοι κεντροει ...

edit

Παλι στο ΠΑΣΟΚ καταληγουμε δηλαδη....ε,ρε ΓΙΩΡΓΗ.....?

ειχατε δεν ειχατε..... εσπρεσο το κάνατε
το άρθρο του @Superfunk το λύνει το θέμα σου. Δεν ξέρω τελικα για ποιο κενό μιλούσες για το κόψιμο στο center block ή για το hollow πίσω από την (υποτιθέμενη) γέφυρα; Εγώ πάντως, λανθασμένα απάντησα ότι και τα δύο είναι για weight relief.

όταν λεω κενό, εννοώ αυτό που φαίνεται στο 3.30. Λειπει ένα κομμάτι και μάλιστα λείπει "παραξενα", θα περιμενα πχ να λείπει αν δεν ήταν σκαμμένο για τον μαγνήτη, ένα κομμάτι στο σχήμα του μαγνήτη στο μέσο του ξύλου.

Και το ερώτημα ξεκινάει από το ότι η απλή μου dot έχει μονοκόμματο ξύλο σκαμμένο.

όταν λεω κενό, εννοώ αυτό που φαίνεται στο 3.30. Λειπει ένα κομμάτι και μάλιστα λείπει "παραξενα", θα περιμενα πχ να λείπει αν δεν ήταν σκαμμένο για τον μαγνήτη, ένα κομμάτι στο σχήμα του μαγνήτη στο μέσο του ξύλου.

Και το ερώτημα ξεκινάει από το ότι η απλή μου dot έχει μονοκόμματο ξύλο σκαμμένο.

Αν διαβασεις θα δεις γιατι το έκαναν απο το 1962/63 και μετα.

Απο τη στιγμή που φτιάχνουν ακριβή reissues πρεπει να τα κανουν ετσι.

και γιατί δεν κανουν reissue του 59?

Εχουν κανει ,και του 58 & του 59...reissue δωσε τους και παρτους την ψυχη... :classic_biggrin:

παράξενο δεν είναι να κόβει τα ξύλα η gibson και να τα αφήνει η epiphone?

Μπα....με τα εργατικα στην Ινδοκινα  να ειναι το 1/80 των αντιστοιχων στις ΗΠΑ ....βανουν τσι εργατες να δουλευουν σα σκυλια.....?..."σιγα μη σου διευκολυνουμε τη ζωη Βιετναμεζε....ΘΑ ΣΚΑΨΕΙΣ και θα περασεις το καλωδιακι απο την τρυπουλα...." "παρε τωρα και 1 δολλαριο ...το βδομαδιατικο σου και σε καλη μεριά"... ? 

"Εσυ Αμερικανε παρε 100 δολαρια την ΩΡΑ και σου εχουμε ηδη κοψει το σεντερμπλοκι για να μη κουραστεις....εχει και Χ FACTOR το βραδυ και πρεπει να ξενυχτισεις" ?

εγω ξέρω πάντως ότι οι μπήτλις είχανε επιφον και ρικ στα ντουζένια τους

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back