Gibson Firebird X relicing

Εγώ να ρωτήσω (σοβαρά) δεν μπορούν να ανακυκλωθούν οι κιθάρες και να χρησιμοποιηθούν κάποια από τα μέρη τους (ξύλα, ηλεκτρικά κ.α.) σε άλλα όργανα;

Εγώ να ρωτήσω (σοβαρά) δεν μπορούν να ανακυκλωθούν οι κιθάρες και να χρησιμοποιηθούν κάποια από τα μέρη τους (ξύλα, ηλεκτρικά κ.α.) σε άλλα όργανα;

αυτό αναρωτιέμαι κι εγώ ....

Γι αυτό έγραψα...

Δεν ξέρω αν φταίει μόνο η Gibson ή αν ευθύνεται και η εφορία - κράτος που δεν επέτρεψε την χρήση τους.

5.Ο κυριος λογος που καταστραφηκε η συγκεκριμενη ΠΑΡΤΙΔΑ ειναι κατα τη γνωμη μου οτι το ΚΟΣΤΟΣ "επισκευης" ή αποσυναρμολογησης τους θα ηταν σαφως πολυ μεγαλο....επισης το κοστος στην ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΦΗΜΗ της Gibson αν ΔΩΡΙΖΕ καποιες ΧΑΛΑΣΜΕΝΕΣ κιθαρες σε σχολεια σε ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΚΙΘΑΡΕΣ που ΗΔΗ δωριζει θα ηταν τεραστιο.   

Fair enough, αλλά όταν λέγεσαι Gibson και όχι "Οργανοποιείο ο Μαστρο-Τάκης - Τιμαί προσιταί" πρώτον φροντίζεις να μην ξεφύγει η κατάσταση σε επίπεδο παραγωγής και βγάλεις τόσες "χαλασμένες" κιθάρες και δεύτερον -αν μη τι άλλο- φροντίζεις να μην διαρρεύσει το video που θυμίζει "Κάστρο του Τακέσι - Gibson Mayhem Edition".

Aκομα κ αν η κιθαρα κινδυνευε με αυταναφλεξη η κινδυνο ηλεκτροπληξιας λογω κακων ηλεκτρικων ,κατα τη γνωμη μου θα επρεπε να αφαιρεθουν τα προβληματικα κ επικινδυνα μερη κ η υπολοιπη να γινει δωρεα σε παιδια που δεν εχουν την δυνατοτητα.

Θα το καταλαβαινα αν αυτες οι κιθαρες ειχαν πεσει σε τιποτα τοξικα αποβλητα κ υπηρχε κινδυνος να φυτρωσεις 6ο δαχτυλο , αλλα περα απο αυτο - ηταν μια ηλιθια σπαταλη υλικων κ μουσικων οργανων.

Πάντως τα video έχουν σβηστεί, ίσως να έχει κλείσει και το κανάλι αυτού που τα δημοσιοποίησε.

Προφανώς υπήρξαν πιέσεις, δεν ξέρω τι νόημα έχει βέβαια αφού το video κυκλοφορεί σε άλλες 100 μεριές. 

Το πρόβλημα με τη Gibson είναι το απέξω κούκλα

170066631_3.jpg

και από μέσα πανούκλα ?

Pic-1.jpg

Τώρα, αν θέλει να τσαλαπατά κιθάρες ? δικαίωμά της είναι. Τα δέντρα που κόπηκαν δε νομίζω να κλάψουν περισσότερο αν τσαλαπατήθηκαν οι κιθάρες ή αν θα παίζουν το smoke on the water τα πιτσιρίκια, ? το ίδιο ανούσιο είναι για αυτά. Και αν τέλος πάντων θιγόμαστε τόσο πολύ για τα δέντρα, ας δώσουμε τις τριτοτέταρτες κιθάρες μας στα πιτσιρίκια, θα φτάσουν και θα περισέψουν, ελάχιστα πιτσιρίκια άλλωστε μπαίνουν πλέον στο τριπάκι, σε σχέση τουλάχιστον με τους κωλόγερους που έχουν παραπάνω από ΜΙΑ κιθάρα.

Όλα αυτά τα δέντρα που κόπηκαν για να αποκτήσει την τέταρτη κιθάρα του ο Μήτσος ο Καράμπαμπας από την Αμαλιάδα, είναι απείρως περισσότερα από όσα κατέληξαν τσαλαπατημένα από τις εταιρίες, για τον Α ή Β λόγο.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Θα το καταλαβαινα αν αυτες οι κιθαρες ειχαν πεσει σε τιποτα τοξικα αποβλητα κ υπηρχε κινδυνος να φυτρωσεις 6ο δαχτυλο ...

Κάποιοι για τέτοιο "κίνδυνο" θα έδιναν κανένα-δύο νεφρά ξέρεις ....

Eπεσε περονόσπορος... 

Και φυσικά πολύ καλα κανουν. Αν μια γαλακτοβιομηχανία πετούσε στα σκουπιδια τα ξινισμενα της γάλατα δε θα έλεγε κανένας κατι. Εταιρία ειναι και δεν θέλει να βγει στην αγορά κατι το οποίο θεωρεί οτι εχει ατέλειες και θα βλάψει το όνομα της. Μιλάμε για εταιρία οχι φιλανθρωπικό ίδρυμα και μιλάμε για κιθάρες που καταστράφηκαν οχι για αθώα κουτάβια που σφαγιάστηκαν... 

22 hours ago, leon7pap said:

νομίζω ότι καμία γαλακτοβιομηχανία πετάει το κινισμένο γάλα, οι περισσότερες νομίζω ότι το κάνουν γιαούρτι, κακάο, τυρί κ.α.

Oλοι έτσι "νομίζουμε" αλλα κανένας μας δεν εχει αποδείξεις ώστε να προσκομίσει στις αρχές οποτε οσο δεν έχουμε απλα... νομίζουμε. Αλλα μη κολλαμε με τις λέξεις... δεν θες τα ξινισμενα γάλατα;Οκ... Τα σάπια κρέατα;Μια ελαττωματικη παρτιδα φυσίγγια;Μια παρτιδα ρουλεμάν με λάθος στο σχεδιασμο;Εγώ πιστεύω οτι πολύ το παπαριζουμε... Και για την PRS είχε διαρρεύσει  αντίστοιχο βιντεακι πριν λιγα χρονια αλλα... Η γκιμπσον ειναι ο εύκολος Καρπαζοεισπράκτορας... Ειτε γιατι έβαλε ηλεκτρονικά κουρδιστηρια.... Ειτε γιατι χρεοκόπησε... Ειτε γιατι σπάνε τα χεντστοκ.. Ειτε γιατι πετάει στα σκουπιδια τις κιθάρες της... Ειτε γιατι τράβηξε μήνυση  σε κάποιους που αντιγράφουν τα ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΗΣ... ειτε γιατι θέλουμε να έχουμε μια και δεν μπορούμε... 

ε καλά τώρα, αν ήθελα gibson θα είχα πάρει μία. Οκ τα βίντεο με την PRS δεν τα ξέρω αλλά είναι η ίδια αθλιότητα; Και το πρόβλημα δεν είναι γιατί μια εταιρία αποσύρει μια ελαττωματική παρτίδα αλλά το σαβούριασμα στο βίντεο που δείχνει ότι μάλλον σπάνε πλάκα παρά κάνουν κάποια σοβαρή δουλειά.

Γιατί δεν το κάνανε σαν τα lidl που βγάζουνε τα κοντόληκτα με έκπτωση?

Αστοχία υλικού κύριοι, πάρτε μια 335 στην μισή τιμή, αν είναι μεγάλο το σφάλμα, στο 1/3 της τιμής.

Αλλά τι ξέρουνε αυτοί οι καρεκλοκένταυροι από οικονομικά ...

Στις σχολές έτσι τους είπανε.

Έπιασε μούχλα από πάνω η μαρμελάδα?

Πέτα όλο το βαζάκι.

Πάρε ρε κουραμπιέ, ένα κουταλάκι και καθάρισε την επιφάνεια, μια χαρά είναι από κάτω η μαρμελάδα.

Δούλευα κάποτες θυμάμαι σε σουπερμάρκετ (δεν λέω όνομα).

Άνοιγα το βαρέλι με το τυρί, και κάποιες φορές ήταν .... πράσινο στην κυριολεξία (το τυρί, όχι το βαρέλι).

Πάω πάνω, λέω στον υπεύθυνο για τα τυριά το και το, πράσινη η βαρελίσια φέτα, να το ξανακλείσω το βαρέλι για επιστροφή?

Τι λες ρε παλάβωσες? μου λέει.

Κάτσε να κατέβω στην αποθήκη να στην κάνω εγώ πάλι άσπρη την φέτα.

Την ξύριζε μια ώρα.

Πέταξε την μούχλα, έβαλε κι ένα χαρτάκι στο ψυγείο "φέτα βαρέλι πικάντικη", και η φέτα μοσχοπουλήθηκε.

ε καλά τώρα, αν ήθελα gibson θα είχα πάρει μία. Οκ τα βίντεο με την PRS δεν τα ξέρω αλλά είναι η ίδια αθλιότητα; Και το πρόβλημα δεν είναι γιατί μια εταιρία αποσύρει μια ελαττωματική παρτίδα αλλά το σαβούριασμα στο βίντεο που δείχνει ότι μάλλον σπάνε πλάκα παρά κάνουν κάποια σοβαρή δουλειά.
Φυσικά και δεν αναφέρομαι σε σένα προσωπικά αλλα στη μερίδα κόσμου που πραγματικα περιμένει στη γωνία ποτε θα στραβοκλάσει η γκιμπσον για να κραξει και αιτία ειναι οτι θα ήθελαν μια αλλα δεν μπορούν. Στο πρωτο βίντεο πράγματι διακρινω μια υπερβολή με το τσαλαπατημα (αν και δεν θες να περάσεις απο την κορδέλα 9v μπαταρίες) αλλα στο δεύτερο δε βλέπω κατι το μεμπτό. Απλα καταστρέφουν τις ελαττωματικες κιθάρες τους στην κορδέλα τόσο ώστε να σιγουρεψουν οτι κανένας υπάλληλος η μη δεν θα πάρει τις ελατωματτικες αυτές κιθάρες απο οπουδήποτε να τις χρησιμοποιήσει προς ώφελος του.Αν όντως σπάνε πλάκα και δεν ειναι η γραμμή της εταιρίας και δεν εκτελουν εντολες τοτε πρεπει να τους τραβήξουν το αφτακι αλλα αυτό ειναι ενα εντελώς διαφορετικό θεμα απο το αν κανουν καλα που τις καταστρέφουν η οχι... 

και αιτία ειναι οτι θα ήθελαν μια αλλα δεν μπορούν.
Μπορεί επίσης να πήραν 1-2-3 να τις χρυσοπληρωσαν και να τις θεώρησαν χαλιά . Εγώ πιστεύω αυτοί κράζουν περισσότερο

Μπορεί επίσης να πήραν 1-2-3 να τις χρυσοπληρωσαν και να τις θεώρησαν χαλιά . Εγώ πιστεύω αυτοί κράζουν περισσότερο
Φυσικά υπάρχει και αυτή η κατηγορία. Εξάλλου ειναι γνωστό οτι δεν υπάρχει value for money απο ενα σημείο και μετα... 

Γιατί δεν το κάνανε σαν τα lidl που βγάζουνε τα κοντόληκτα με έκπτωση?

Αστοχία υλικού κύριοι, πάρτε μια 335 στην μισή τιμή, αν είναι μεγάλο το σφάλμα, στο 1/3 της τιμής.

Αλλά τι ξέρουνε αυτοί οι καρεκλοκένταυροι από οικονομικά ...

Μεταξυ σοβαρου και αστειου, αυτο δεν γινεται. Ελλατωματικη κιθαρα δεν μπορει να βγει στην αγορα. Χαλα τη φημη της εταιρειας. Ιδιαιτερα εαν κανεις εξυπνος την μεταπουλησει με την κανονικη της τιμη. Μακροχρονια, μονο ζημια μπορει να κανει. Αρα η καταστροφη των ειναι μονοδρομος. Και η δημοσιοτητα που εχει αποκτησει εχει καποια σκοπιμοτητα.

Ιδιαιτερα εαν κανεις εξυπνος την μεταπουλησει με την κανονικη της τιμη.

Βάζεις μια ωραία στάμπα σαν gibson εκεί που έχει το serial number, και γράφεις 2ης ή 3ης διαλογής.

Βάζεις στο επίσημο site σου τα serial με τα defects του καθενός.

Βγάζεις και μια ωραία ανακοίνωση και καθάρισες.

3ης διαλογης gibson?? Θα εδινες λεφτα για τετοιο οργανο? Θα δεχονταν μια premium εταιρεια να λανσαρει προιοντα 3ης διαλογης? Για να κερδισει τι? Καμποσες 10αδες χιλιαδες ευρω? 

Δεν ειναι πλακακια. Εκει γινεται καθως συνηθως ουτε ξερει τι μαρκα ειναι, και τα βαζεις μια φορα στα 30 χρονια.

Σε ρολογια, ηλεκτρονικο εξοπλισμο, αυτοκινητα κλπ δε γινεται. Στην κατηγορια αυτη ειναι και τα μουσικα οργανα. Κλωνιζεται η εμπιστοσυνη του καταναλωτη.

Βρε Γιώργη, εδώ 1ης διαλογής και είναι πολλές φορές κατασκευαστικά προβληματικές οι κιθάρες (γι' αυτό την κράζουν πολλοί στα ίντερνετς).

Έπειτα μιλάμε για μια εταιρία μαζικής παραγωγής, και όχι για τίποτα μπουτίκ κιθάρες.

Από εκεί και πέρα, θα ήταν (και θα φαινόταν) τίμια με τον πελάτη αναφέροντας στο site της τα προβλήματα κάθε serial.

Αν θα έπαιρνα εγώ?

Εξαρτάται από το πρόβλημα.

Δεν θα με χάλαγε πχ μια 335 για 700€ που να έχει ξεφύγει η μπογιά και να θέλει αλλαγή στα τάστα ή και στα ηλεκτρικά.

Μα να τις καταστρέψουν?

Τεσπα, εγώ πλάκα έκανα, αλλά μέσα σ' αυτήν υπάρχει και κάτι πικρόχολο.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back